Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

Ja bila do faxa, imam ceo raspored pa ako nekom nesto treba nek pise na pp. Inace posto nista ne pise na tabli pitala sam onog decka iz kabine sta se desava jel ima doceka il se krece samo sa predavanjima za nas bruose, rece on da brucosi krecu u 12. Al kako to nigde ne pise mozda ne bi bilo lose pozvati i pitati sutra.

E sad ono sto sam htela da pitam starije kolege...

1. Da li su i za samofinansirajuce potrebni potpisi odnosno da li su obavezna prisustva svim predavanjima?
2. Za koja predavanja biste nam savetovali da idemo a koja su nepotrebna? I da li uopste ima predavanja na koja ne mora da se dolazi? Pitam posto ako neko predaje sve ono sto vec pise u knjizi radije bih to vreme provela citajuci knjigu nego se vozikajuce do faxa i nazad.
3. Vezbe... Gde su vezbe na rasporedu? Da li je taj raspored raspored ukupni il ce jos dodavati vezbe?
4. Da li se sa stranim jezicima pocinje od nule ili se mora imati neko predznanje?

Hvala:D

1.potpisi su potrebni da bi se overio semestar,ali posto bolonjci ne overavaju onda ne.Medjutim,na predavanja moras da dolazis jer neki profesori ti nece dozvoliti da izadjes na ispit ukoliko imas vise od 3 izostanka.
2.obavezno idi na genetiku(predavanja i vezbe),uvod u spec.edukac.i rehabilitaciju,fiziologiju mozes ali i ne moras,na razvojnu psihologiju...na opstu psihologiju takodje mozes ali ne moras.
3.mislim da ce za vezbe naknadno da vas obaveste.Imacete iz genetike,uvoda u sp.eduk i rehab.,padagoske psihologije,opste psihologije.Vezbe su ti,ustvari isto sto i predavanja,jedino iz uvoda u spec.eduk.i rehab. obilazite ustanove.
4.strani jezici ne bas od nule.Recimo ja sam isla na engleski.Ponovo radite vremena i ucite textove sa strucnim terminima.
Nadam se da sam pomogla:bye:

Hvala ti puno:D
1. Vise od 3 izostanka??? A sta se desava ako se neko razboli pa malo duze odsustvuje??:eek: Kako to da Bolonjci ne overavaju semestre?
2. A sta kazes za sociologiju, pedagogiju i metode naucnog istrazivanja sa osnovama statistike, jel korisno ici?
3. Koje ustanove se obilaze?:)
4. Pretpostavila sam da se engleski ne krece od nule ali kako je sa drugim stranim jezicima? Ja sam cula da se npr nemacki krece od nule ali ruski ne, sto mi nije bas logicno...

Ako si bolesna doneces prof.lekarsko opravdanje.
Po Bolonji ne overavaju se semestri.
Ja sam na pedagogiju isla prva 2-3 predavanja,posle sam videla da nema svrhe ici jer je predmet cisto bubanje pa nema potrebe da ides da ti ona kao nesto pojasni:),metode i sociologija-takodje,samo gubis vreme.
Za druge strane jezike ne znam,isla sam samo na engleski,ali sam cula od nekih kolega da je profesorka nemackog extra i da svi prolaze na ispitu.Mnogi su,recimo,isli na engl.pa su se prebacili na nemacki jer je lakse poloziti:D(a da,pri tom ,nisu nikada ucili nemacki)

Hvala ti, puno si mi pomogla:)

Jedino nisam bas razumela to za predavanja, napisala si da mora da se ide jer inace profesori ne dozvoljavaju da se izadje na ispit a posle da nisi isla na pola predavanja:D
Jel se sa smerom prevencija isto ide u sve te ustanove?
Da li je neko uzeo ruski jezik? Ja sam ga ucila u osnovnoj i srednjoj pa bih njega uzela, ali ako je nemacki laksi... Hmmm:D

znas kako,ne pusta svaki profesor spisak da bi imao evidenciju ko dolazi,a ko ne.Ja ti preporucujem da u pocetku ides na sva predavanja pa da sama vidis na koja moras da ides,a na koja ne.Cela prva god.bez obzira na smer ide na te vezbe jer svi smerovi u Igod.imaju skoro iste predmete,razlikuju se mozda 1ili 2.

Back