lilihip86
Zainteresovan član
- Poruka
- 241
i mene to interesuje

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mozes li, molim te da mi kazes sta se polaze iz sociologije, posto nemam nijedan informator?Kupila informator, polažu se biologija, psihologija i sociologija.. Psihologija i sociologija sve isto kao i ranije a biologija je nešto skraćena (govorim u odnosu na 2006 imam samo taj informator za poredjenje)
Srećno![]()
Iz sociologije: "Uvod u sociologiju", "Struktura i organizacija društva" i "Kultura i društvo".To su cele oblasti. Ima dosta ali nije mnogo teško, psihologija isto tako.. Mene brine biologijaReci ako hoćeš da ti napišem i za ostale predmete šta sve treba..
Jedno pitanje za one što su polagali prijemni prethodnih godina - da li se za netačne odgovore dobijaju negativni bodovi?
Koliko pitanja ima na kolokvijumu iz prdagoske psihologije?![]()
Procitala sam celu temu ali na neka pitanje i nedumice nisam pronasla odgovor pa se nadam da cete i meni pomoci:-)
Elem razmisljam se izmedju Filozofskog-psihologije i Faspera.
1. Zanima me sam prijemni. Za psihologiju znam da je test mnogo komplikovan, da mora da se zna bukvalno svaka recenica iz knjige pa me interesuje da li je tako i za Fasper je ovo detaljisanje me ubi. Zatim sociologija i biologija-jel treba da se bubaju knjige i koliko su teska pitanja?
2. Razmisljam o tome koji bih smer mogla da upisem. Inace bih volela da radim u bolnici sa decom, rodteljima, na svetovanju, pripremama za operacije i slicno. Sa kojim bih smerom to mogla da radim?
Za oko su mi zapali smer za prevenciju i smer za osobe sa mentalnom retardacijom. E sad bi bilo lepo kad bi ovde bilo nekog sa tih smerova:-) Za prevenciju mi se po predmetima cini da je dosta suvoparan i da je puno teoretisanja, da li sam u pravu? Sa druge strane, ovaj drugi smer mi je na neki nacin, pa, da kazem, nepoznat, ne znam kako je to raditi sa mentalno obolelim ljudima, decom, da li je to mnogo stresan posao?
To je to za sad:-) Hvala puno unapred.
Procitala sam celu temu ali na neka pitanje i nedumice nisam pronasla odgovor pa se nadam da cete i meni pomoci:-)
1. Zanima me sam prijemni. Za psihologiju znam da je test mnogo komplikovan, da mora da se zna bukvalno svaka recenica iz knjige pa me interesuje da li je tako i za Fasper je ovo detaljisanje me ubi. Zatim sociologija i biologija-jel treba da se bubaju knjige i koliko su teska pitanja?
2. Razmisljam o tome koji bih smer mogla da upisem. Inace bih volela da radim u bolnici sa decom, rodteljima, na svetovanju, pripremama za operacije i slicno. Sa kojim bih smerom to mogla da radim?
Za oko su mi zapali smer za prevenciju i smer za osobe sa mentalnom retardacijom. E sad bi bilo lepo kad bi ovde bilo nekog sa tih smerova:-) Za prevenciju mi se po predmetima cini da je dosta suvoparan i da je puno teoretisanja, da li sam u pravu? Sa druge strane, ovaj drugi smer mi je na neki nacin, pa, da kazem, nepoznat, ne znam kako je to raditi sa mentalno obolelim ljudima, decom, da li je to mnogo stresan posao?
E ovakoElem....Ja sam sa oligo smera i mogu ti reci(iz licnog iskustva jer mi tata radi u jednom zavodu,tako da sam cesto sa takvim ljudima)da ti treba velika tolerancija i strpljenje kao i emotivna stabilnost,ulagaces dosta truda i napora ali dogodice ti se da rezultati izostanu ili budu zanemarljivi...Ali sa druge strane gledano ne moze se opisati neizmeran osecaj srece i zadovoljstva prilikom pruzene ljubavi njima,jer su to osobe kojima ne treba puno,tako da i tvoje malo za njih ce biti dovoljno(uh....zvucim kao reklama za humanitarnu akciju)...ali zaista je tako...A sto se tice zaposlenja oligofrenolozi su bas dosta trazeni.Sto se predavanja tice prva godina ti je slicna za sve,mada ovaj smer konkretno ima vezbe u Lazi Lazarevic,obilaze se skole za slepe,gluve,mentalno zaostale....Ja sam ti iznela svoje misljenje,a ti sada odluci,mada ti ja savetujem oligo smer!
srecno
![]()
Samo se ti smej......Ne znas sta te ceka kada se vratis u BG,koleginice draga![]()
Jos jedan "glas" za oligo smer...Sta se voli nije tesko. Ja uzivam u nasim vezbama i u radu sa decom sa teskocama u mentalnom razvoju. Sto kaze kolegzinica
, ne treba im mnogo da budu srecni, a njihova sreca tebe cini srecnom...
Tako da je to jedan mnogo lep zacarani krug
Pozdrav za koleginice i pitanje: uci li se i psihijatrija ili samo pedagoska?
![]()
Jos jedan "glas" za oligo smer...Sta se voli nije tesko. Ja uzivam u nasim vezbama i u radu sa decom sa teskocama u mentalnom razvoju. Sto kaze kolegzinica
, ne treba im mnogo da budu srecni, a njihova sreca tebe cini srecnom...
Tako da je to jedan mnogo lep zacarani krug
Pozdrav za koleginice i pitanje: uci li se i psihijatrija ili samo pedagoska?
![]()
Hvala vam svima na odgovorima, stvarno ste ljubazni:-)
I ja bih volela da napisete sta se sve polaze i iz biologije i iz psihologije, mislim ako nisu cele knjige.
Sto se tice oligo smera, cini mi se da tu ima najvise medicinskih predmeta(ne treba da pominjem da sam i medicinu htela da upisem, to mi je bilo na prvom mestu ali kad sam videla kolko je to ucenja ucenja i ucenja ceo zivot-odustala sam, ipak bih da se sama izdrzavam u tridesetoj), zato mi je privlacan. A da li bih sa tim smerom mogla da radim s bolesnom decom, ali mentalno zdravom, ono sto sam pitala u prvom postu?
Praksa u LAzi:shock: Jel to bezbedno? Sta tamo radite?
I da li na faxu ima dosta prakse?