Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

Pitanje za sve studente faspera :) kako spremiti prijemni,i da li je kasno za spremanje? Koliko je vama trebalo? pomagajteeeee,ja kada vidim koliko treba odmah me prodje zelja i volja za fasper :(

Pa sociologiju mozes samo da citas bukvalno,ja sam je procitao 2 puta i ok sam je uradio,psiho malo detaljnije,IMENA su JAKO bitna,mnogo pitanja je bilo vezano za imena psihologa odnosno ko je sta uradio ko je sta rekao i tako...a bios ma koliko spremala ako ne dolazis iz gimnazije male su sanse da ces uraditi dobro.Pripremna nastava postoji barem je bila prosle godine ja sam isao na biologiju i stvarno mi je pomoglo nije bacanje para(bar biologija).
Tek ce te proci zelja kad upises,pa kad budes videla knjigu iz soc koja ima 720 strana,ako si logo polazes u januaru plus psiho od 300 str ,pritom soc je ispit u subotu,a psiho u nedelju. ;) i onda kad cekas rezultate sa kolokvijuma 4 nedelje a od njega ti zavisi da li mozes na usmeni i tako...sve u svemu opustite se i ucite,to je jedini savet.pozdrav

Poslednja izmena:
Za ispit iz sociologije samo sedi, uci i ne kukaj, i polozices sigurno... a ono sto svi govore da je strasan, ovakav-onakav, sve su to gluposti, i onda ljudi prekukaju celo spremanje ispita i ne spreme ga. Po meni, Mirko je jedan od najnaj profesora.

Hehehe hvala na savetu ali ipak cu ga ostaviti za april,fokusirao sam se na opstu psiho i na edukaciju...znam da treba da sednem i da bubam soc ali lakse mi je kad se izjadam :)))

a joj ljudi hvala vam puno na odgovorima ali ste me malo i zaplasili :( predomisljam se sta cu i kako cu a mislim da necu stici da spremim prijemni,ima bas puno :(

Neeeee,ne odustaj nikako,sta ti je,pa januar je tek!!?Ja sam prijemni spremala 10 dana(ok,psi.sam znala..),i nekim cudom sam i na budzetu.Ono najjbitnije-uopste nemam radnu naviku,a uspela sam nekako.Imas savrseno dovoljno vremena.Ne znam kako stojis s kojim predmetom,ali biologija jeste zajebana,tako da uradi max ova 2-sto mozes sigurno,bios-bar pola i eto!Tako sam i ja,9-10 poena iz bio.sam imala.

e, a znate sta sad meni nije jasno: ti dani koje pominjete, kako to funkcionise? zar ne polazemo svi istog dana?

Svi polazu u isti dan.. U 3 grupe ste rasporedjeni, jedni u 10, 12, pa u 14h... :)
Svi imaju ISTA pitanja... A po grupama vas razvrstavaju zavisno od toga kada ste prijavili prijemni. Prijave budu u 3 dana... I onda uglavnom oni koji su prijavili prvi idu u grupu od 10h, drugi dan - 12h i treci dan 14 h....
Na pitanja ima 4-5 ponudjenih odgovora i svi su na zaokruzivanje...:)

Svi polazu u isti dan.. U 3 grupe ste rasporedjeni, jedni u 10, 12, pa u 14h... :)
Svi imaju ISTA pitanja... A po grupama vas razvrstavaju zavisno od toga kada ste prijavili prijemni. Prijave budu u 3 dana... I onda uglavnom oni koji su prijavili prvi idu u grupu od 10h, drugi dan - 12h i treci dan 14 h....
Na pitanja ima 4-5 ponudjenih odgovora i svi su na zaokruzivanje...:)

hvala ti puno! :D

e ljudi, imam problem u vezi knjige iz psihologije za prijemni, posto se nazivi lekcija koje treba da se uce u informatoru (za upis 2010/2011 god.) ne poklapaju sa nazivima u knjizi, pa molim nekog ko je sada 1. godina da mi odgovori kako je on ucio... unapred hvala! :bye:

Ja se spremam, ali nemam problema... Sta se ne poklapa?! Treba ti u prevodu sve sem poslednje oblasti.. Ja cu i to da procitam, za svaki slucaj ;)

pa kad pogledas sadrzaj knjige (na 297 str.) i uporedis sa nazivima lekcija u informatoru, vidis da nazivi lekcija nisu isto formulisani i to me zbunjuje jer ne znam sta treba a sta ne treba da se uci. :confused: recimo, u informatoru pise da, izmedju ostalog, treba da se uci “Sta proucava psihologija”, a ta lekcija uopste ne postoji u knjizi, vec ima “Predmet i grane psihologije”, “Odnos psihol. i drugih nauka“ i slicno… ili, pise da treba da se uci lekcija “Pojam licnosti” a ni to ne postoji u knjizi, vec ima “Sta proucava psihol. licnosti”, “Definicije licnosti”, “Problemi koje proucava psihol. licnosti”. pa sad ne znam da li treba da se uce sve te lekcije ili kako…? :think: osim toga, rekla si da treba da se uce prva 3 poglavlja u knjizi a u informatoru nije navedeno da treba da se uci npr. “Organski osnovi i razvitak psih. zivota coveka” iako se ta lekcija nalazi u prvom poglavlju! da li ona treba ili ne? nista mi nije jasno... :(

pa kad pogledas sadrzaj knjige (na 297 str.) i uporedis sa nazivima lekcija u informatoru, vidis da nazivi lekcija nisu isto formulisani i to me zbunjuje jer ne znam sta treba a sta ne treba da se uci. :confused: recimo, u informatoru pise da, izmedju ostalog, treba da se uci “Sta proucava psihologija”, a ta lekcija uopste ne postoji u knjizi, vec ima “Predmet i grane psihologije”, “Odnos psihol. i drugih nauka“ i slicno… ili, pise da treba da se uci lekcija “Pojam licnosti” a ni to ne postoji u knjizi, vec ima “Sta proucava psihol. licnosti”, “Definicije licnosti”, “Problemi koje proucava psihol. licnosti”. pa sad ne znam da li treba da se uce sve te lekcije ili kako…? :think: osim toga, rekla si da treba da se uce prva 3 poglavlja u knjizi a u informatoru nije navedeno da treba da se uci npr. “Organski osnovi i razvitak psih. zivota coveka” iako se ta lekcija nalazi u prvom poglavlju! da li ona treba ili ne? nista mi nije jasno... :(

to sam i ja skontala ni meni to nije jasno :(

bukvalno cela, i ono poslednje poglavlje? (pitam posto to nije navedeno u informatoru pa sam malo zbunjena) :eek: a jel treba da se uce i oni sitnije napisani tekstovi, tipa primera, zanimljivosti..? jel se pojavilo neko takvo pitanje na prijemnom?
P.S. hvala na odgovoru! :)
Cini mi se da nije,ali to mozes bar da procitas nece da ti skodi s'obzirom da smo sad na ispiti iz psihologije imali gomilu primera koje moras da znas tako da ce ti vredeti ako bar procitas!Ne znam koliko ste upuceni sto se bodova tice nama je prosle god trebalo 70 za samofinasiranje,a 78 za budzet.Nije kasno da pocnete da se spremate ja sam poceo negde u maju cini mi se,tako da ono...Ponovljam iz psiho IMENA su jako bitna.pozzz

Back