Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

Da li neko ima informaciju da li mogu doci u obzir pitanja na prijemnom ispitu sa online testova?hvala...

pa meni su ti testovi dosta pomogli,moze da se desi da se provuce neko pitanje, nama je na primer bilo sta je bekstvo u bolest, to u Rotu ne pise, a dali su kao pitanje ( kod konflikata,kada imas dvostruko odbijanje javlja ti se bekstvo u bolest) :)

Не,из биологије и психологије је било пар питања која нису из тих области. Генерално гледано,биологија је била јако,јако тешка,психологија незгодна због пар питања (ја сам узео само 12 поена и блам ме је појео због тога),а социологија је била коректна врло.

Што се тиче твог првог питања,смер бирамо 4.јула,није било пријављивања на смерове.

Пар месеци,али само сам читао,јер сам ценио да ће ми 65 бодова бити довољно за буџет. Нажалост,променили су систем и убацили ранг листу 13 дана пред пријемни,па ми ни 70 није било довољно за олигофренологију,данас сам уписао сурдологију...

Da li su na prijemnom bile samo oblasti koje su navedene u informatoru??

Mozda je bilo nekoliko pitanja iz oblasti koje nisu date u informatoru, ali ukoliko je ovo iz informatora dobro nauceno tih par pitanja nece predstavljati problem, jer ih vecina ne zna.
Sociologija je zaista bila laka, psihologiju da ponovo polazem naucila bih i onu poslednju oblast, koja, cini mi se, nije u informatoru, a biologija je i meni bila najteza, ja nisam imala knjigu za medicinsku skolu, a znam da je bilo nekih pitanja iz nje, to je moja greska, ali sam generalno zadovoljna jer sam ove dve knjige dosta dobro naucila...
Racunala sam da imam bar 10 bodova iz biologije, a vise od 15-16 iz druga 2 predmeta, mada je bilo vise...:)

Moguce, ni ja nisam verovala da nece ubaciti jos nesto, ali nisu... Stvarno je bilo lako, ja sam se trudila da zapamtim ona silna imena iz prve oblasti (valjda), a na kraju nista od toga mi nije trebalo- mislim na one manje poznate sociologe...stvarno korektan test i moj savet je da sociologiju lepo iscitate, da biste dobili sto vise bodova na tom testu, jer moze lepo da se uradi... ;)

Без претеривања кажем да може максимум да се узме. Ја сам имао 17,а притом сам погрешио најлакша,прва два питања,јер нисам лепо прочитао. А с обзиром да је биологија прилично тешка,треба гледати да се све то надомести преко психологије,а посебно социологије.

Hocete kupovati knjigu iz genetike?
Tj. kakav je profesor po tom pitanju, zna li neko? Ja inace ne zelim da verujem u price da moramo kupiti knjigu i da gledaju spisak i da ce mi to sto sam kupila odmoci ili pomoci (mada vidim da i za genetiku traze podatke, a kazu da te za koje traze podatke oooobavezno kupimo :)), neke starije devojke su mi rekle da kupim njegovu knjigu obavezno (mada njima nesto nije pomoglo, jer su obe pale :whistling: ).
Naravno uzecu polovnu, jer vise volim da ucm iz knjige, ali cisto da cujem jos necije misljenje...

Hocete kupovati knjigu iz genetike?
Tj. kakav je profesor po tom pitanju, zna li neko? Ja inace ne zelim da verujem u price da moramo kupiti knjigu i da gledaju spisak i da ce mi to sto sam kupila odmoci ili pomoci (mada vidim da i za genetiku traze podatke, a kazu da te za koje traze podatke oooobavezno kupimo :)), neke starije devojke su mi rekle da kupim njegovu knjigu obavezno (mada njima nesto nije pomoglo, jer su obe pale :whistling: ).
Naravno uzecu polovnu, jer vise volim da ucm iz knjige, ali cisto da cujem jos necije misljenje...

ma to su gluposti, ja sam polozila i anatomiju i genetiku iz prve, jedno s 9 jedno s 8 a knjige nisam imala, nisam kupovala nijednu, vec samo kopije knjiga u kopirnici... ne vidim sto bi bacali pare iskreno kad deru... a sto se prica tice, racunaj to sto pricaju da je donekle istina, samo je napumpano vise nego sto stvarno jeste tako :) inace prva godina je opustena, idite na vezbe i predavanja to znaci, skupljajte poene svake iako kazu da nisu obavezni posto se posle ispostave kao obavezni, i proci cete sve laganica :)

Back