- Poruka
- 78.763
Da li merite udaljenost u kilometrima ili vremenu potrebnom da stignete tamo?
Ja uglavnom izražavam u vremenu. kao ovi u Teksasu
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Al, šta ti znače ti kilometri?U kilometrima, vreme nije uvek isto.
200 km je uvek 200kmAl, šta ti znače ti kilometri?
leleee, ovde je potrebna logaritamska tablicaDa li merite udaljenost u kilometrima ili vremenu potrebnom da stignete tamo?
Pogledajte prilog 1548651
pa to je paradoks 200 su 200 ali 50 i 90 nije isto , a distanca ista200 km je uvek 200km
Neces za isto vreme preci 200 km ako ides biciklom, peske ili autom, vozeci 50 km/h ili 90 km/h
Pola dana je suvise neprecizna definicija
Sve zavisi i od toga kakav je teren, da li ima visinske razlike, bez obzira da li je u pitanju šuma ili grad sa podzemnim prolazima (veliki broj stepenica).Opet ponavljam praktičnost. Ako neko živi na drugom kraju grada, znam otprilike koliko će da mi uzme prevozom a koliko kolima. Nebitno je što je to recimo 9 km
A zar ne svedeš ipčak na kraju na vreme?U kilometrima. Bez obzira da li sam peške ili automobilom. Lakše mogu da procenim razdaljinu i prostor od vremena.
Pa ne. Evo baš tih 5 (5,5) km ima od mesta gde radim do mesta gde posle posla sednem često i popijem kafu. Idem peške. Ima dana da brže stignem peške nego prevozom ili kolima. Zašto? Kolaps na ulicama. Ta vremenska distanca je promenljiva kategorija ali kilometraža nije. Kilometraža je sigurna, vreme nije. Uvek znam na kom sam kilometru ali vremenski ne.A zar ne svedeš ipčak na kraju na vreme?
Šta ti znači udaljenost od 5 km? Na kraju ćeš da saračunaš da je to dobar sat peške ili15 minuta prevozom ili 5 minuta kolima.
Znači kad se dogovoraš sa nekim kažeš "vidimo se za 5 kilometra"?Pa ne. Evo baš tih 5 (5,5) km ima od mesta gde radim do mesta gde posle posla sednem često i popijem kafu. Idem peške. Ima dana da brže stignem peške nego prevozom ili kolima. Zašto? Kolaps na ulicama. Ta vremenska distanca je promenljiva kategorija ali kilometraža nije. Kilometraža je sigurna, vreme nije. Uvek znam na kom sam kilometru ali vremenski ne.
otprilike znam kad stizemAl, šta ti znače ti kilometri?
Znači, kilometraža ti je samo početna informacija da bi došao da krajnjeg odgovora, a to je "koliko vremena je potrebno da stigneš tamo"otprilike znam kad stizem
jer 100km razlicitim putevima se razlicito putuje
tako da merim kombinovano..vidim kilometrazu i onda procenim koliko mi vremenski treba.
Kako ne znače? Da ništa bitni su zbog goriva. Rijetko putujem ( naravno ne računajući posao ) a da mi je bitno vrijeme u koje moram biti tamo. Recimo kad idem na more nekada napraviš velike pauze , nekada ne. Pa isti put pređem za 8 ali i 10 sati.Al, šta ti znače ti kilometri?
Znači kad se dogovoraš sa nekim kažeš "vidimo se za 5 kilometra"?
Znači procenu vremena na osnovu dužine puta i situacije na njemu. Ta tabla na slici ne zna kakvo je vreme i kolika je gužva, ali ja znam.Al, šta ti znače ti kilometri?
O čemu ovde razgovaramo? O tome kako merimo udaljenost ili? Procena vremena je nešto drugo.Znači kad se dogovoraš sa nekim kažeš "vidimo se za 5 kilometra"?
Udaljenost.O čemu ovde razgovaramo? O tome kako merimo udaljenost ili? Procena vremena je nešto drugo.
U kilometrima.Udaljenost.
Imaš prijatelje uz drugom delu grada. Kako izražavaš udaljenost između vas?