Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

Nemas nista protiv nek ti veruje da je antihrist pisao u otkrivenju da ce doci hrist i svojim dahom.ubiti ga haha

2. Solunjanima 2,8Pa će se onda javiti bezakonik, kojega će Gospod Isus ubiti duhom usta svojijeh, i iskorijeniti svjetlošću dolaska svojega;
ubio ga je, samo ga nije iskorenio, to ce u drugom dolasku - gde ti meni vidis propust u tumacenju? ti ili
:aeternum, ili ko god drugi?
ali samo vi cekajte antihrista, tek cete kukati, KADA NE VERUJETE MENI DA JE MRTAV, I POKOPAN!

Pravi hriscani ne cekaju antihrista, nego Hrista, oduvek i zauvek.

Poslednja izmena:
2. Solunjanima 2,8Pa će se onda javiti bezakonik, kojega će Gospod Isus ubiti duhom usta svojijeh, i iskorijeniti svjetlošću dolaska svojega;
ubio ga je, samo ga nije iskorenio, to ce u drugom dolasku - gde ti meni vidis propust u tumacenju? ti ili
:aeternum, ili ko god drugi?
ali samo vi cekajte antihrista, tek cete kukati, KADA NE VERUJETE MENI DA JE MRTAV, I POKOPAN!

Pravi hriscani ne cekaju antihrista, nego Hrista, oduvek i zauvek.
Bezakonik je onaj a ne mora to biti jedan covek koji proglasi bezakonje zakonom.
U ljudskom.rodu antihrist bezakonik predstavlja nasavrsenije otpadnistvo od hrista id njegove istine od pravde od ljubavi.
Nisi ni svestan da sad zivis u takvim.vremenima.I kolko moze da se primeti.meda ga se docepao i sad ga gustira
Znaci cekamo hrista..

Bezakonik je onaj a ne mora to biti jedan covek koji proglasi bezakonje zakonom.
to smo vec imali u istorji, da se proglasava organizacija, a ne pojedinac, npr. rimokatoilicka org.
U ljudskom.rodu antihrist bezakonik predstavlja nasavrsenije otpadnistvo od hrista id njegove istine od pravde od ljubavi.
Nisi ni svestan da sad zivis u takvim.vremenima.
znaci nije pojedinac, nije grupa ili organizacija, vec je sada vreme antihristsko?
I kolko moze da se primeti.meda ga se docepao i sad ga gustira
Znaci cekamo hrista..
meda se docepao ukrajine samo, za sada, a sta ti insinuiras? da nece Hristos da dolazi da bi podrzao Rusiju? pa Rusija je najjaca na svetu, nema logike - ti Zivis u iluzijama

to smo vec imali u istorji, da se proglasava organizacija, a ne pojedinac, npr. rimokatoilicka org.

znaci nije pojedinac, nije grupa ili organizacija, vec je sada vreme antihristsko?

meda se docepao ukrajine samo, za sada, a sta ti insinuiras? da nece Hristos da dolazi da bi podrzao Rusiju? pa Rusija je najjaca na svetu, nema logike - ti Zivis u iluzijama
Ne nit rimska organizacija nit hitler nit jedan covek u buducnosti proslosti nece vladati kao mesija dictator pa da bude to Antihrist.Kad greh dostigne vrhunac u ljudskom.rodu i greh postane za coveka prirodni zakon tad sazrevaju uslovi za dolazak hrista a to je naravno tajna za sve ljude kad ce taj greh sazreti.I kroz flozofiju kulture kroz sve aktivnioti ljudske antihrist svetli ko sunce kao jedini bog ali lazni i tom.smislu a ne u smislu vojnom meda mu zagrebo masku kojom je opcinjavao narod.

Kad greh dostigne vrhunac u ljudskom.rodu i greh postane za coveka prirodni zakon tad sazrevaju uslovi za dolazak hrista a to je naravno tajna za sve ljude kad ce taj greh sazreti.I kroz flozofiju kulture kroz sve aktivnioti ljudske antihrist svetli ko sunce kao jedini bog ali lazni i tom.smislu a ne u smislu vojnom meda mu zagrebo masku kojom je opcinjavao narod.
a zassto mislis da nije sazreo, ili bio na vrhuncu u staroj grckoj. ili rimu, ili potom u srednjem veku, lomace, ili za vreme turaka, ili svetskiih ratova, zasto bas sada, ili sutra? sada samo imamo medije koji nas truju

a zassto mislis da nije sazreo, ili bio na vrhuncu u staroj grckoj. ili rimu, ili potom u srednjem veku, lomace, ili za vreme turaka, ili svetskiih ratova, zasto bas sada, ili sutra? sada samo imamo medije koji nas truju

Ali sin covecoji kad dodje na zemlju da li ce naci vere u nauci kulturi medicini farmacie vojnoj industriji skolstvu sudstvu i svim .ljudskim.aktivnostima.Oce ali.morgen.
Savrseni gresnik najsavrseniji top to ti je antihrist.

Ali sin covecoji kad dodje na zemlju da li ce naci vere u nauci kulturi medicini farmacie vojnoj industriji skolstvu sudstvu i svim .ljudskim.aktivnostima.Oce ali.morgen.
Savrseni gresnik najsavrseniji top to ti je antihrist.
razumem ja sta ti pokusavas da kazes, ali to prosto nije logicno, jer ono sto je danas savrseno - top, vec sutra nije, nauka se stalno razvija, nema kraja u njoj, ne postoji materijalno savrsenstvo ni u farmaciji, ni u vojsci, ne na zemlji, a logiku ne mozes silovati po svom nahodjenju, tako da citaj moje reci: nece se desiti sto si izmastala, vec

Dakle: budite savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!” (Matej 5,48).
Ali sin covecoji kad dodje na zemlju da li ce naci vere
na zemlji - kontekst nije taj koji ti ucitavas, suprotstavljajuci veru i nauku itd

ja sam vernik, ali nisam ravnozemljas, protiv nauke kako me sizif proziva npr.
naprotiv, ja zastupam vero-nauku, a ti bolje izadji iz tog tima gde su vera i nauka suprotstavljene, to je Sizif -ov tim

(Trulski) vaseljenski sabor 692. godine. Posle ovog sabora bilo je još samo pojedinačnih sumnji u Otkrivenje Jovanovo (npr. patrijarh Fotije u IX veku).
I taj trulski pominje DVA kanona, sa i bez otkrivenja, vec citirao raznije.
i ajd sad, zasto sam ja gori od hriscana iz 7. veka sa Trulskog sabora koji su insistirali da bude zapisan i kanon bez laznog otkrivenja, ili patrijarha tog Fotija, cak u 9. veku?
to su moja braca, kao i sveti Zlatousti i mnogi iz 4. veka koji su odbacivali lazno Otkrivenje - sta cete vi sada da izopstite sve nas iz Crkve? necete moci. Sa nama je Bog, i lazno otkrivenje je zabranjeno na sv. Liturgiji.

Sada je sud ovome svijetu; sada će knez ovoga svijeta biti izbačen. - i to se i desilo, izbacen je na ostrvo Patmos, ali vas avva Justin dezavuise da je knez Hristos, rugajuci se ili ne razumevajuci jevandjelje Gospodnje

Poslednja izmena:
i ajd sad, zasto sam ja gori od hriscana iz 6 veka sa Trulskog sabora koji su insistirali da bude zapisan i kanon bez laznog otkrivenja, ili patrijarha tog Fotija, cak u 9. veku?
to su moja braca, kao i sveti Zlatousti i mnogi iz 4. veka koji su odbacivali lazno Otkrivenje - sta cete vi sada da izopstite sve nas iz Crkve? necete moci.
Svi navedeni su bili u okviru Crkve i autoritet Crkve, koja je prihvatila Otkrivenje, je iznad autoriteta bilo kojeg Sv Oca pojedinačno.

Svi navedeni su bili u okviru Crkve i autoritet Crkve, koja je prihvatila Otkrivenje, je iznad autoriteta bilo kojeg Sv Oca pojedinačno.
jes, Crkva je dvolicila na Trulskom saboru sa dva kanona? ne, nego su moja braca insistirala da udje u zapisnik i kanon BEZ laznog otkrivenja
taj patrijarh Fotije iz 9. veka, nije bio autoritet? pa, ako patrijarh nije autoritet ko je? avva justin? tvoja prica je suplja, a moja ima osnove, argumentacija mi je KAMENA kao i Crkva, dok je za tebe Crkva neka apstrakcija, priznaje Bibliju kao i sekte,a odrice se laznog otkrivenja na sv. Liturgiji. A STA JE STARIJE, Liturgija ili Biblija? sta je autoritarnije, biblija ili liturgija, sta je spasonosnije biblija ili liturgija? ajde reci, budi bre posten, priznaj.

koja je prihvatila Otkrivenje, je iznad autoriteta bilo kojeg Sv Oca pojedinačno.
i sada cemo sve njih da osudimo da kazemo da su pogresili? hm, ... a sta ako ste vi pogresili, samo kao mogucnost pitam

ja sejah dobro seme, odakle kukolj? koji su plodovi laznih proroka?
sta kaze ap. Pavle?
2. Solunjanima 2,4Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sjesti u crkvi Božijoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
dakle, ona Crkva na ciji se autoritet pozivas, u njoj je zaseo ovaj! jasno kao dan.
2. Solunjanima 2,6I sad znate što zadržava da se ne javi u svoje vrijeme.
a Ruski danasnji patrijarh veli da Rusija zadrzava i dan danas?! sta mi kazemo, jeli su oni KATEHON?
ubio ga je kao zeca jos onda na kraju 1. veka, ali nije iskorenjen, i zato i ide sud na ovaj svet! - sta ti tu nije jasno? ON JE ANTIHRIST, LAZNI PROROK JOVAN, ima da ga deljem do sudnjega dana, do Parusije! KOSTI CU DA MU VADIM U TURSKOJ, U JEFESU! jer Prorok rece tako, SAMO DA ORGANIZUJEM ARHEOLOGE, jer predanje kazuje o dva groba. Stedim dolare samo za taj posao, mlad si doziveces, i bices svedok..
vekovima su svetitelji odbacivali lazno otkrivenje, dokaza koliko hoces, i onda mi se ti pozivas na neki aytoritet neke crkve? koje, ako je zaseo u BOZIJOJ CRKVI, zacrveneo sam ti iznad?
Ali hvala Bogu i svim svetima zabranjen je na svetoj Liturgiji, koja je zivot i spasenje svakoga. AMIN.

Poslednja izmena:
i sada cemo sve njih da osudimo da kazemo da su pogresili? hm, ... a sta ako ste vi pogresili, samo kao mogucnost pitam

ja sejah dobro seme, odakle kukolj? koji su plodovi laznih proroka?
sta kaze ap. Pavle?
2. Solunjanima 2,4Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sjesti u crkvi Božijoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
dakle, ona Crkva na ciji se autoritet pozivas, u njoj je zaseo ovaj! jasno kao dan.
2. Solunjanima 2,6I sad znate što zadržava da se ne javi u svoje vrijeme.
a Ruski danasnji patrijarh veli da Rusija zadrzava i dan danas?! sta mi kazemo, jeli su oni KATEHON?
ubio ga je kao zeca jos onda na kraju 1. veka, ali nije iskorenjen, i zato i ide sud na ovaj svet! - sta ti tu nije jasno? ON JE ANTIHRIST, LAZNI PROROK JOVAN, ima da ga deljem do sudnjega dana, do Parusije! KOSTI CU DA MU VADIM U TURSKOJ, U JEFESU! jer Prorok rece tako, SAMO DA ORGANIZUJEM ARHEOLOGE, jer predanje kazuje o dva groba. Stedim dolare samo za taj posao, mlad si doziveces, i bices svedok..
vekovima su svetitelji odbacivali lazno otkrivenje, dokaza koliko hoces, i onda mi se ti pozivas na neki aytoritet neke crkve? koje, ako je zaseo u BOZIJOJ CRKVI, zacrveneo sam ti iznad?
Ali hvala Bogu i svim svetima zabranjen je na svetoj Liturgiji, koja je zivot i spasenje svakoga. AMIN.
Znači ako smo mi pravoslavni zastranili od strane Satane čemu se ti onda pozivaš na naše svetitelje i našu Liturgiju?

Znači ako smo mi pravoslavni zastranili od strane Satane čemu se ti onda pozivaš na naše svetitelje i našu Liturgiju?
pa ona ako je zivot Crkve i izvor Spasenja, i postojala je pre kanona biblijskog, i vekovima imamo Liturgiju Zlatoustog koji nije priznavao knj. Otkrivenja...
onda mi je @south railroad nasao da jeste citirao knj. Otkrivenja, ali se napravio lud - kako? tako sto je raskrinkao pseudohrista, njegov prevod: "prevdohrist" - upravo sto je on tvrdio da je citirao, Zlatousti je raskrinkao! onda sam ja ukapirao da je to moj brat, istomisljenik! pa ne bi ga zvali zlato-usti da je bio bilo ko?

i kada debatovasmo o avvi justinu, samo da uporedis njegovo tumacenje jevandjelja po Jovanu i tumacenje Zlatoustog, nebo i zemlja, suprotstavljaju se

mi smo najmanje zastranili jer je samo kod nas zabranjeno na svetoj Liturgiji, da kazem da je to crvena linija, posledna linija odbrane - negde nadjoh da je i to pokusavano da se promeni da se uvrsti knj. Otkrivenja u godisnji ciklus citanja na liturgiji, ali da nije proslo, cini mi se u Rusiji, a sada te upitah za katehona, jer oni tvrde da su oni katehon, tj. RPC - ovo su ozbiljne stvari, nemoj da mislis da se salim, ako cirkam tekilu i zivim u usa, a za linkove me pitaj mogu da ti nadjem, ako te zanimaju, koji god, samo navedi

Poslednja izmena:
pa ona ako je zivot Crkve i izvor Spasenja, i postojala je pre kanona biblijskog, i vekovima imamo Liturgiju Zlatoustog koji nije priznavao knj. Otkrivenja...
onda mi je @south railroad nasao da jeste citirao knj. Otkrivenja, ali se napravio lud - kako? tako sto je raskrinkao pseudohrista, njegov prevod: prevdohrist

i kada debatovasmo o avvi justinu, samo da uporedis njegovo tumacenje jevandjelja po Jovanu i tumacenje Zlatoustog, nebo i zemlja, suprotstavljaju se

mi smo najmanje zastranili jer je samo kod nas zabranjeno na svetoj Liturgiji, da kazem da je to crvena linija, posledna linija odbrane - negde nadjoh da je i to pokusavano da se promeni da se uvrsti knj. Otkrivenja u godisnji ciklus citanja na liturgiji, ali da nije proslo, cini mi se u Rusiji, a sada te upitah za katehona - ovo su ozbiljne stvari, nemoj da mislis da se salim
Nisi svjestan po kolikom ledu kliziš. Ako je Crkva mogla toliko zastraniti da je uvela satanističku lažnu knjigu u kanon Pisma logično pitanje je gdje je još zastranila a onda u svemu možemo osporiti autoritet Crkve.

Nisi svjestan po kolikom ledu kliziš. Ako je Crkva mogla toliko zastraniti da je uvela satanističku lažnu knjigu u kanon Pisma logično pitanje je gdje je još zastranila a onda u svemu možemo osporiti autoritet Crkve.
ali zasto to na moju dusu ide? ja sam se lepo izjasnio gde je crvena i linija poslednje odbrane, a to vidi sto sam citirao
sta sad, da se pored svetitelja iz 4 veka odreknem i apostola Pavla? izvinices me, ali ja znam koga volim.
ja sam isao redom, i sta sam nasao, to sam pisao... pa vidi sam u sta se ovaj svet pretvorio...i sta ce u buducnosti da bude?
lepo ti pise da ce se ovaj iskoreniti tek po Parusiji! - apostol Pavle, meni je jasno, ali tebi nije... onda vi cekajte antihrista, rusija neka bude katehon, a ja cu da se borim naprotiv vas, pa sta bude - nuklearno pravoslavlje, i nuklearni armagedon, eto to, samo nemoj meni da iko kuka, ja sam dao sve od sebe, da sprecim unazad sigurno 20 godina,a ti si jos mlad, pa se nismo sreli... imas moj sajt od pre 20 godina https://www.oocities.org/svetopismo/ pa reci, gresis tu i tu, ili me prijavi, kazi ovaj amer je lud, ali sta ako je u pravu?

Poslednja izmena:
ali zasto to na moju dusu ide? ja sam se lepo izjasnio gde je crvena i linija poslednje odbrane, a to vidi sto sam citirao
sta sad, da se pored svetitelja iz 4 veka odreknem i apostola Pavla? izvinices me, ali ja znam koga volim.
Па ти једног светитеља одбацујеш, другог прихваташ. Дакле идеш по свом нахођењу. Ако канон Св. Атанасија (367) говори о данашњем Новом Завету (а говори), не видим простор да се ту нешто дода.

Па ти једног светитеља одбацујеш, другог прихваташ. Дакле идеш по свом нахођењу. Ако канон Св. Атанасија (367) говори о данашњем Новом Завету (а говори), не видим простор да се ту нешто дода.
To sto si ti licemer, to vidi sam sta ces, ali bre necemo da se varamo:
Laodikijski sabor nije bio vaseljenski, ali Otkrovenje je odbaceno
atanasije, isto 4. vek, ali lepo ti pise, da su neki prihvatali, a MNOGI odbacivali, sto znaci da ti mnoge odbacujes, a ja samo nekolicinu
https://otacmilic.com/sveti-amfilohije-ikonijski-iz-poslanice-sevlemu-2/
Откровење Јованово неки примају. али многи га називају лажним.
Ово нека ти буде истинити богонадахнути канон списа.

i onda dodjemo do kraja 7 veka i Trulskog sabora i imamo dva kanona, sa i bez knj. Otkrivenja. - kako to? tako sto je uvek i kroz vekove bilo odbacivano, ali su ga zapadni pokvarenjaci umuljali!

I sad ti mene pitas kako ja nekog odbacujem a nekog ne?
pa, onog koji bulazni, pa kaze neki kazu da su 4 andjela, a on misli da su 4 demona, pa naravno da cu da ga odbacim, jer koji neki, nasuprot kojih on tvrdi suprotno? znaci, to je totalna sprdacina, a moj glavni argument cak nije ni istorijski sta se izdesavalo, nego sama Biblija, citati iz SZ, a naravno najvise i NZ

dosli ste dotle da vam je Hristos: i knez ovoga sveta [odbacio sam avvu justina], a i Lucifer [odbacio sam i kesarijskog andreja] - ajde ti meni reci da niste ogrezli u licemerju, ajde reci ako imas obraza? otpali ste svi vi, a na mojoj strani su MNOGI kroz vekove, ja sam odbacio par njih koji su hulili i izopacivali i sami priznadose, a ti si odbacio MNOGE

ti se pozivas na atanasija jednog i njegov kanon, a ja se pozivam na mnoge, plus i na sz i na nz.
zaista neko se pravi lud ovde, a atanasije se pozivao i na didahe, opet pokusavsi da umulja lazne proroke i dvokratno vaskrsenje, atanasije je otpao time, a ti ne lazi da ga podrzavas jer bi verovao i sam u dvokratno vaskrsenje

Poslednja izmena:

Back