Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

cekaj malo, vi kazete da je pisac prve crkvene istorije Evsevije Kesarijski (265-339), citirao tamo nekog Hegezipusa [nemamo nista od njega sacuvano], a kada isti taj protivnik hilijazma Evsevije Kesarijski prihvata kao ispravno Dionisijevo gledište, o postojanju dva Jovana, onda vam to ne pasuje. Ja sam zbunjen.

Taj fragment latinski je iz 7-8 veka, pa oni zapadnjaci su otpali vekovima ranije, uozbilji se, kakvi crni murati, zar ne vidis da se sprdaju, pa tada su vec ubacili islam u igru?
The Muratorian Fragment is the oldest known list of New Testament books. It was discovered by Ludovico Antonio Muratori in a manuscript in the Ambrosian Library in Milan, and published by him in 1740. * It is called a fragment because the beginning of it is missing. Although the manuscript in which it appears was copied during the seventh century, the list itself is dated to about 170 because its author refers to the episcopate of Pius I of Rome (died 157) as recent. He mentions only two epistles of John, without describing them. The Apocalypse of Peter is mentioned as a book which "some of us will not allow to be read in church." A very helpful and detailed discussion of this document is to be found in Bruce Metzger's The Canon of the New Testament (Oxford: Clarendon Press, 1987), pp. 191-201. Below is Metzger's English translation of a critically amended text of the Fragment, from Appendix IV of the same book (pp. 305-7). I include Metzger's footnotes, with their original enumeration, and add some supplementary footnotes of my own. —M.D.M.

Sad mi je malo jasnija ta tvoja neka nepodnosjivost prema svemu protestantskom, jer koristis metode onih ``najgorih`` denominacija. Umesto da stavis prst na celo i zamislis se kako to sad da je Otkrivenje bio poznato i priznato 70 godina posle pisanja i da se zahvalis na informaciji, ti naravno, potezes Vikipediju i sve negiras.

I umesto da pocnes da preispitujes svoje stavove dok jos nije kasno, savijes siju i priznas prilikom ispovesti da si godinama bio u zabludi i nepravedno osudjivao Svetitelje i Crkvu Hristovu... ne ti nastavjas brckanje u prljavoj vodi svoje nerazumne prelesti.

Poslednja izmena:
cekaj malo, vi kazete da je pisac prve crkvene istorije Evsevije Kesarijski (265-339), citirao tamo nekog Hegezipusa [nemamo nista od njega sacuvano], a kada isti taj protivnik hilijazma Evsevije Kesarijski prihvata kao ispravno Dionisijevo gledište, o postojanju dva Jovana, onda vam to ne pasuje. Ja sam zbunjen.

Taj fragment latinski je iz 7-8 veka, pa oni zapadnjaci su otpali vekovima ranije, uozbilji se, kakvi crni murati, zar ne vidis da se sprdaju, pa tada su vec ubacili islam u igru?
Kada je ovaj fragment pisan Evsevije nije ni bio u planu kod njegovog cukundede. Do Evsevija imamo jos 5-6 pominjanja Otkrivenja u istorijskim spisima.
Da li je njegovo pominjanje od strane Justina Martira takodje falsifikat? U stvari, glupo pitanje, sve je falsifikat osim vikipedije i tvog ``rezonovanja``.

Kada je ovaj fragment pisan Evsevije nije ni bio u planu kod njegovog cukundede.
то тврде латини из пиаћенце у 7 или 8 веку, не знају тачно ни кад тврде, а не знају ни да л је чукундеда или Беле пчеле или наврдеда, курђел, аскурђел, курлебало, сукурдов, парђипан, ажмикур, курајбер, бели орао, па ти ако верујеш њима...
Da li je njegovo pominjanje od strane Justina Martira takodje falsifikat? U
taj mucenik, znan i kao filozof je isto bio hilijanista, znaci jeretik,a to sto je zrtvovan, sta ja mogu?

то тврде латини из пиаћенце у 7 или 8 веку, не знају тачно ни кад тврде, а не знају ни да л је чукундеда или Беле пчеле или наврдеда, курђел, аскурђел, курлебало, сукурдов, парђипан, ажмикур, курајбер, бели орао, па ти ако верујеш њима...
Ja verujem svim srcem Crkvi kojoj pripadam. Verujem drevnim ocima, verujem i onim koji su ziveli do skora, jer nema razike u njihovom ucenju o Otkrivenju. Kao sto nema ni u Dogmatskim stvarima, ni Svestenim tajnama....
To je onaj pokazatelj prisustva Gospoda Boga nasega Duha Svetog u Crkvi svojoj. Taj kontinuitet. To mirno more se jeste uzburkivalo ali se i pokazivalo da se smirilo posle jeretickih bura, bas tim kontinuitetom ucenja.
A tebi sve ovo govorim kao zabludeom bratu koji stoji u prelesti ne shvatajuci da oni koji se zadnjih stotinak godina bore protiv Otkrivenja, se ne bore protiv njega vec je u pozadini borba protiv Jevandjelja Jovanovog. Eto to sam istrazi malo da bi video koliko si zaveden.

Sad mi je malo jasnija ta tvoja neka nepodnosjivost prema svemu protestantskom, jer koristis metode onih ``najgorih`` denominacija. Umesto da stavis prst na celo i zamislis se kako to sad da je Otkrivenje bio poznato i priznato 70 godina posle pisanja i da se zahvalis na informaciji, ti naravno, potezes Vikipediju i sve negiras.
pa cekaj malo, zar nije to upravo argument u prilog mojoj tvrdnji, jer ako je tako kako kazes, zasto ga onda istok odbacuje kasnije, npr laodikijski sabor 383 bese? to je dobro sto znamo da je bilo poznato 70 godina posle, samo je problem kome cemo verovati, a ja da imam averziju prema protestantima generalno ne bih hvalio youtube kanal komorusan gde je bas fino obradjena ova tema [mada se ne slazem u svemu]...ja samo podvlacim hilijazam kao jeres, i jeretike hilijaniste/milenariste

oni koji se zadnjih stotinak godina bore protiv Otkrivenja, se ne bore protiv njega vec je u pozadini borba protiv Jevandjelja Jovanovog. Eto to sam istrazi malo da bi video koliko si zaveden.
ne izmisljaj, niko se posl. 100tinak godina ne bori protiv otkrivenja, jer da se bori, ja bih im se vec prikljucio

a sto se tice jevandjelja jovanovog, sta bi od one tvrdnje celijskog da je Hristos knez ovoga sveta? jel i to po logici kesarijskog ako moze lucifer, moze i knez ovoga sveta?

Duh Sveti pokaraće svet još „za sud, što je knez ovoga sveta osućen“. Da, ljudi, su izvršili sud nad Bogom: najsramniji i najodvratniji, kakav ni demoni nisu izvršili kad je u pakao sišao. Ljudi su osudili na smrt Kneza, Vladara ovoga sveta, Tvorca i Svedržitelja i Spasitelja. Ima li bezumnijeg suda od toga: osuditi Boga, i to na smrt?

zasto zovete prepodobnim onoga koji naziva Hrista BOGA knezom ovoga sveta?

jednako bezumlje kao i kesarijskog kada Hrista naziva Luciferom. PLATICETE onog dana kada saznate ko drzi a ko se bori protiv jevandjelja.

pa cekaj malo, zar nije to upravo argument u prilog mojoj tvrdnji, jer ako je tako kako kazes, zasto ga onda istok odbacuje kasnije, npr laodikijski sabor 383 bese? to je dobro sto znamo da je bilo poznato 70 godina posle, samo je problem kome cemo verovati, a ja da imam averziju prema protestantima generalno ne bih hvalio youtube kanal komorusan gde je bas fino obradjena ova tema [mada se ne slazem u svemu]...ja samo podvlacim hilijazam kao jeres, i jeretike hilijaniste/milenariste
Ako bismo odbacivali sve iz Novog Zaveta sto je bilo povod za stvaranje Jeresi, a hiliazam nije ni blizu po velicini, spram nekih, sta bi ostalo od njega?

ne izmisljaj, niko se posl. 100tinak godina ne bori protiv otkrivenja, jer da se bori, ja bih im se vec prikljucio

a sto se tice jevandjelja jovanovog, sta bi od one tvrdnje celijskog da je Hristos knez ovoga sveta? jel i to po logici kesarijskog ako moze lucifer, moze i knez ovoga sveta?
To su tvoja licna tumacenja koja su posledica nerazumevanja. Sv. Justin Celijski je Svetitelj Crkve Hristove i zna odlicno sta govori. Evsevije nije nikada kanonizovan i zato se na njegove reci mogu, ali ne moraju uzimati zdravo za gotovo.

To su tvoja licna tumacenja koja su posledica nerazumevanja. Sv. Justin Celijski je Svetitelj Crkve Hristove i zna odlicno sta govori. Evsevije nije nikada kanonizovan i zato se na njegove reci mogu, ali ne moraju uzimati zdravo za gotovo.
ne, ovo ti je sa sajta svetosavlje tumacenje ''prepodobnog'' justina celijskog, izvoli pa mi prevedi prevodioce, prvo mozes i da proveris https://svetosavlje.org/tumacenja-svetog-evandjelja-po-jovanu/18/?pismo=lat

Duh Sveti pokaraće svet još „za sud, što je knez ovoga sveta osućen“. Da, ljudi, su izvršili sud nad Bogom: najsramniji i najodvratniji, kakav ni demoni nisu izvršili kad je u pakao sišao. Ljudi su osudili na smrt Kneza, Vladara ovoga sveta, Tvorca i Svedržitelja i Spasitelja. Ima li bezumnijeg suda od toga: osuditi Boga, i to na smrt?

JA TI KAZEM, NE BIO JA ADAM, PRVI COVEK, PLATICETE I ZA JUSTINA CELIJSKOG I ZA ANDREJA KESARIJSKOG, sad se napijte ovu turu u kafani ja placam i to vam je to..probajte da zaboravite.

Ako bismo odbacivali sve iz Novog Zaveta sto je bilo povod za stvaranje Jeresi, a hiliazam nije ni blizu po velicini, spram nekih, sta bi ostalo od njega?
to sto smo odbacili i nije bio novi zavet, a ti bolje uzmi redom i citaj
https://sr.wikipedia.org/wiki/Јерес
simon mag - gnoza
markion - odbacuje stari zavet, Hristos se poziva na stari zavet, proroke,
vasilid - dualizam na bazi zoroastrizma, gnoza
irinej i origen - lazno otkrivenje
mani - zaratustra, buda

halo, prijatelju, odakle mi izbacujemo ove jeretike, jel iz novog zaveta? ovde su samo tvoji voljeni zapdnjaci hilijanisti, a hilijezam jeste jeres laznog otkrivenja

i sad dolazimo do arija-arijanizma na koji vi stavljate akcenat, jer razdvaja Boga Oca i Boga Sina, propovedajuci gluposti na koje si cak i mene cekao da upecas, da je sin stvor - i tu bi tek trebali da dokazujemo odakle je crpeo svoje jereticko ucenje

sve u svemu ti izmisljas da bi se odbacio novi zavet odbacivanjem laznog otkrivenja, vec naprotiv SVE JERESI SU ILI NAMA STRANO UCENJE, STRANO HRISCANSTVU, ILI POTICU IZ LAZNOG OTKRIVENJA koje je i te kako gnosticko, samo bi morali da idemo redom i dokazujemo

Poslednja izmena:
Moze li pravoslavni um otkriti nedoslednosti u misli i veri , bez ikakvog uplitanja materijalnih dokaza ili indikatora....?

Ako ne moze, sto se cini na prvi pogled, onda takav vernik nije zreo, nego je poletarac...
Crkva kao institucija danas je totalno institucionalizovana....a to znaci da je odvucena od individue , tj od izvora svake vere, coveka koji je otvoren za veru.

Ako se bude gledala logika da bi se pratila jedna vera...od te vere moze biti samo demagogija....a od tog naroda i ljudi samo vestaci i demagozi..

Zato i stoji pitanje koje je totalno drugacije....da li se moze osoba nauciti , trenirati, usmeriti da oseca nezaokruzenost, neharmonizaciju, nedoslednost u nekim tokovima misli i samoj veri, tj necemu sto joj se predstavlja od nekog , poznatog ili nepoznatog, kao deo vere...
Nisam ja slep pa da ne vidim da je danas nacin razmisljanja u dokazima materijalnog tipa, tj neko je vernik ako slavi slave, postuje norme verske zajednice i ono sto je utvrdjena doktrina verskog razvoja za narod...

Ali opet , dok je bio Pavle, i u susretima sa jos nekim svestenim licima, oseti se da u njima postoji zelja da se izbore bas sa ovim pitanjem koje je postavljeno..
Nesloboda religioznosti a sloboda vere je naziv za tako nesto...
Na zalost sloboda ljudskih ubedjenja je daleko vece zlo od uzitka slobode religioznosti koja je takodje i ubedjenje...

Otkrivenje je gnosticko-magijska knjiga, samo malo vise komplikovana od drugih gnostickih koje su bile rasprostranjene po razrusenju jerusalima medju mnogobrojnim judaistickim sektama koje su tek nacule o Hristu, a cija gnosticka jevandjelja smo vec odbacili kao nehriscanska

The "Seals of the Planets," popular before the time of Christ according to Budge (Amulets and Superstitions), are interesting because the seal containing "the Grand Number of the Sun" contains the very sacred number 36 laid out in a 6x6 square with the numbers from 1 to 36 so arranged that they add up the same in all directions, with the total of the whole seal 666. Though popular also in Eastern lands, the Greek and Roman, or Latin, inscriptions on these seals show also their popularity in the West.. Since the sun-god was considered as the ruler over the 36 constellations of the sky and the 36 rooms of the circle of the zodiac, it was inevitable that the summary number of the numbers from 1 to 36, the number 666 should have been assigned to the sun as the ruler over all the gods of heaven and earth.

(This portion taken R. Allan Anderson's "Unfolding the Revelation":
The Babylonians, who invented the zodiac, considered each of the twelve signs to rule over the twelve months of the year. They further divided each of the 12 houses into 3 rooms. 12 x 3 = 36.
Each of the 36 designated gods ruled over his own 10 degrees of the 360 zodiac and over his 10 days of the 360-day zodiacal year. It was believed that no god would strike you if you were wearing his identifying amulet. It would thus behoove you to invoke the numbers of each of the gods. The number which encompasses them all is 666. An amulet which contained all of these numbers would insure the favor of all the gods, anywhere, anytime.
But the ancients didn't stop with using magic numbers in serial order. Arranging these numbers in a magic square could greatly compound their power.

1_ 32 34 3_ 35 6_

30 8_ 27 28 11 7_

20 24 15 16 13 23

19 17 21 22 18 14

10 26 12 9_ 29 25

31 4_ 2_ 33 5_ 36

_6 32 _3 34 35 _1

_7 11 27 28 _8 30

19 14 16 15 23 24

18 20 22 21 17 13

25 29 10 _9 26 12

36 _5 33 _4 _2 31

Each line, column or diagonal adds up to 111. The sum of the six lines or six columns is 666. With the numbers arranged thus in magic squares, you can hope to invoke the full power of the sun, the king of the gods. His number is 666. (See bottom for coins and illustrations from the book.)

"Unfolding the Revelation" by Roy Allan Anderson, p. 125-127 confirms this:
The ancients claimed that God works by mathematics. Their religion was a conglomeration of religion, astrology, alchemy, physical and mental science, and mathematics. Ancient astrology divided the starry heavens into 36 constellations. These were represented by different amulets called "Sigilla Solis," or the sun seal. These amulets were worn by the pagan priests, and they contained all the numbers from 1 to 36. By these figures they claimed to be able to foretell future events. These amulets were usually made of gold, yellow being the sun color. While being carried, these amulets were wrapped in yellow silk, as it was thought that the bearer would thus receive the beneficial powers believed to emanate from the jewel."

Posted Image

"These drawings from photographs taken in 1910, show actual amulets then in the Berlin Museum. They reveal the veneration the ancients had for the sun-god. On the front side of No.1 we see the god of the sun standing on the lion. This indicated the sun's position in the constellation of Leo during the hot days of August. On the back is inscribed "Nachyel," meaning "intelligence of the sun," and in 36 squares are arranged the numerals 1 to 36 (see table 1) in such a way that adding the numbers of any column either horizontally or vertically, and also the two diagonals crossing the square, the total is the same- 111. The sum of the six columns, computed either horizontally or vertically, is 6 x 111, or 666."

Posted Image

"The second illustration is also a solar seal, but it honors the star Basilisco, which was the diminutive form of the Greek basileus (king), thus meaning the same as the Latin regulus. Now, Regulus is the only first-magnitude star in the constellation of Leo. The sun and the moon are again clearly seen on this amulet, and on the reverse side is the same arrangement of numerals, with the actual figure given of the total 666."

The triple six, 666, comes into play as the magic number of Triple Aphrodite (or Ishtar) in the guise of the Fates. After Solomon met the Queen of Sheba he acquired 666 talents of gold (I Kings, 10:14). The way it comes into play for the Egyptians is simple. The Egyptians considered 3, 6, and 7 most sacred numbers. Three represented the Triple Goddess, six meant her union with God; seven meant the Seven Harthos, seven planetary spheres, seven-gated holy city, seven-year reigns of kings, and so forth. Egyptians were obsessed with the conviction that the total number of all deities had to be 37, because of the number's magical properties. This was because it combined the sacred numbers of 3 and 7; and, 37 multiplied by any multiple of 3 gave a triple digit or "trinity": 111, 222, 333, 444, 555, etc. The miraculous number 666 is the product of 3 X 6 X 37.
Barbara Walker, in "The I Ching of the Goddess", talks about the hexagram, and it's implications to Witchcraft:
The word hexagram does not really mean an arrangement of parallel horizontal lines {as in the I Ching}. It means a geometric figure composed of two interlocking triangles: the same figure now generally accepted as a symbol of Judaism and even erroneously called the Star of David, or sometimes Solomon's Seal. In fact this figure was unknown in Jewish tradition until the twelfth century A.D., when it appeared in the symbolism of the Cabala, apparently having traveled to the mystics of Spanish Jewry from Tantric sages in the Far East, where it was known as the Sri Yantra or Great Yantra. It was not officially adopted as a Jewish emblem until five hundred years later, in the seventeenth century.
Medieval Jewish cabalists used the hexagram in much the same way as their Tantric forerunners, to represent divinity in terms of a union of the sexes. They even claimed that the hexagram first appeared inside the Ark of the Covenant, along with the tablets of the laws, and that it stood for male and female deities in perpetual sexual intercourse, the same meaning it bore in India. To cabalists, the union of God and his Shekina (the Female Principle) was modeled on the union of Shiva and the cosmic Goddess, Kali-Shakti, his mother-sister-bride, who also devoured him and gave him eternal cyclic rebirth.
Cabalists envisioned the Shekina in much the same way as early Gnostic sages envisioned Jehovah's spouse Sophia, who embodied his wisdom and the essential spirit that enabled him to function at all. She too was a Westernized version of the Tantric Shakti. Cabalists claimed that all the world's evil arose from God's separation from this female principle and the purpose of a true sage was to put God and his empowering female spirit back together. The usual route toward this end was sex magic, also designed according to the Tantric model.
From Barbara G. Walker, "The Woman's Encyclopedia of Myths and Secrets":
The familiar design of two interlocked triangles is generally supposed to have represented the Jewish faith since the time of David, or Solomon; therefore this hexagram is known as Magen David (Shield of David), or the Star of David, or Solomon's Seal. Actually, the hexagram had nothing to do with either David or Solomon. It was not mentioned in Jewish literature until the 12th century A.D., and was not adopted as a Jewish emblem until the 17th century.
The real history of the hexagram began with Tantric Hinduism, where it represented union of the sexes. ...
"The downward-pointing triangle is a female symbol corresponding to the yoni; it is called 'shakti.' The upward-pointing triangle is the male, the lingam, and is called 'the fire' (vahni)." {This quote comes from Heinrich Zimmer, "Myths and Symbols in Indian Art and Civilization", p. 147} ....
From the Tantric image of the sexual hexagram arose a Jewish system of sex worship connected with the medieval Cabala, and a rabbinical tradition that "a picture is supposed to be placed in the ark of the covenant alongside of the tables of the laws, which shows a man and a woman in intimate embrace, in the form of a hexagram."
Outside of these conjectures, we don't have to look too far to find the obvious tales of Egyptian significance in the Book of Revelation. Just as Sumerian mythology has something bearing forth the future apocolypsis of the World, so does Revelation 12:1-4:
"Next appeared a great portent in heaven, a woman robed with the sun, beneath her feet the moon, and on her head a crown of twleve stars. She was pregnant, and in the anguish of her labour she cried out to be delivered. Then a second portent appeared in heaven: a great red dragon with seven heads and ten horns; on his heads were seven diadems, and with his tail he swept down a third of the stars in the sky and flung them to the earth."
The pregnant woman in the sky is quite clearly Sirius, and this is a Christian rendition of the ancient Egyptian Isis myth. The moon is at her feet, implying that the scene is being observed upside-down, with the ecliptic below Sirius. This might imply the retrograde 'birth' of the Son celestially. The 12 stars in the crown are the lesser stars of the constellation Canis Major. Instead of Horus, we have Seth. It's no wonder this cosmic Christ was so destructive!
It could also be that in the Hebrew/Christian mind, as explained by Barclay, W. "Revelation 13, Great Themes of the N.T"
"Another variant is 606, which would be the sum of Gaios Kaisar, known as Caligula. Christian readers would have noticed the contrast between the number of the beast, 666, and the number of Jesus, 888 (the sum of the Greek letters Jesous). In 888 could be seen superabundant perfection, the three-fold 7+1. On the other hand 666 indicates the three-fold failure to reach perfection, 7-1. This showed how precarious and how doomed to failure the reign of the beast must be."
That is to say that John identified the pagan Gods with 666, and Jesus with 888, and this was a failure by the Beast to reach the heights of Jesus. It's also interesting to note how incorrect the grammar is. No one would write "666" in small letters in Greek, but that's what happened. In the Bible, 666 should be written the second way, not the first. The major meaning the writings of six-six-six in the fashion of the writer is to emphasize all of them having "hex" in them.
It shows this
Posted Image
: instead of
Posted Image

I think that this shows the writer was emphasizing the pagan elements of the 666 far more than the attachment to any one specific object.

Moze li pravoslavni um otkriti nedoslednosti u misli i veri , bez ikakvog uplitanja materijalnih dokaza ili indikatora....?
moze; ali meni su ljudi trazili dokaze, ili da cutim
ja nisam trazio dokaze, to i pricam svo vreme, da meni oni ne trebaju
meni jos samo trebaju kosti ovog sto je napisao lazno otkrivene, a pokopan u efesu, da bi se ostvario Isaija 14,19 A ti se izbaci iz groba svojega kao gadna grana, kao haljina pobijenih [OTK. 6,11] ...

Poslednja izmena:
Zato i stoji pitanje koje je totalno drugacije....da li se moze osoba nauciti , trenirati, usmeriti da oseca nezaokruzenost, neharmonizaciju, nedoslednost u nekim tokovima misli i samoj veri, tj necemu sto joj se predstavlja od nekog , poznatog ili nepoznatog, kao deo vere...
Nisam ja slep pa da ne vidim da je danas nacin razmisljanja u dokazima materijalnog tipa, tj neko je vernik ako slavi slave, postuje norme verske zajednice i ono sto je utvrdjena doktrina verskog razvoja za narod...

Ali opet , dok je bio Pavle, i u susretima sa jos nekim svestenim licima, oseti se da u njima postoji zelja da se izbore bas sa ovim pitanjem koje je postavljeno..
Nesloboda religioznosti a sloboda vere je naziv za tako nesto...
Na zalost sloboda ljudskih ubedjenja je daleko vece zlo od uzitka slobode religioznosti koja je takodje i ubedjenje...
ti si sve u pravu; mi imamo lazne duhovne ucitelje, lazne svetitelje, i to ne samo preko puta kod zapadnjaka, vec i kod nas.
Lepo sam postavio tumacenje DVOJICE iznad za koje ce platiti moji pravoslavci jer su pripisali Hristu Caru Nebeskom, da je lucifer i knez ovoga sveta, pripisali iz laznog otkrivenja i iz nerazumevanja istine jevandjelja, a i u jevandjelju im opet pise ko je knez ovoga sveta, nego im je na pameti opet bilo lazno otkrivenje dok su tumacili istinu jevandjelja [justin].
To sto ti pominjes forma vs sustina, naravno da si u pravu, ali postoji nesto sto je prihvatljivo, a nesto sto nije, tzv. crvena linija.

Ne znam da li znas engleski, i da li primecujes da se i ja sluzim dualizmima, a sluzili su se i Hristos i apostoli od kojih sam i naucio. E, sad, ako mi svi ne trazlikujemo to nase sluzenje, od ovih magijsko-gnostickih sekti na celu sa laznim otkrivenjem, onda imamo veliki problem za resavanje. Jedan deo je rana Crkva resila odbacujuci gnosticke sekte, jeresi razne, dok su se oko knj. otkrivenja lomila koplja, ali danas ljudi samo poturaju i fokusiraju se na ono sto im se servira bez sireg razumevanja, prosto ih ne zanima ZASTO su se lomila koplja oko laznog otkrivenja, i ZASTO je jedino ono ostalo van liturgije kod nas.E tek onda ja dolazim kod gorepomenute DVOJICE, jer se nalaze na putu, a inace me ne bi zanimali, niti su do ovog pdf-a/foruma..

Poslednja izmena:
pa, da, i ja te posle pitam ciji su posrednici i andjeo u laznom otkrivenju i svih sekti andjeli, jel su to pali andjeli- demoni, jer ako nisu sta se trpaju, kad Hristos dok bi covek jedino posredova u ono posvedoceno vreme, dok hodi zemljom, i morem, povrsinom zemlje, dok se ne vazne na nebo? Ap. Pavle je tacno znao zasto je rekao covek Hristos u posvedoceno vreme, jer se radi o istorijskom Isusu, a ne fantazmagoricnom koji se javlja pletori laznih proroka i sekti i kome sve ne posredstvom bezimenih palih andjela..
ATANAZIJSKO vjerovanje je jasnije definiralo Trojstvo.
on je zasluzan za lazno otkrivenje, pa kako to malo ga volis, malo ga ne volis
Teško vama, zemljo i more, jer je Ðavo sišao k vama, veoma gnevan, znajući da ima malo vremena!“
da ne bi js ne bi ni znali da sidje 1914... ah da, Hristos rece da PADE, znaci da vi lazete da silazi, prevari vas lazno otkrivenje, antihrist koji ga napisa SIDJE u grob, da se peo na nebo isto SLAGA... SVE U SVEMU - KLEVETNICI

Poslednja izmena:
ti si ovde zaduzen za klevetanje Boga i njegove reci
bas to sto ja pricam ti sada ti dokazujes, da je, po vama, bitno ko se klevece, a ne ko klevece, sto znaci da je vama dozvoljeno da klevece nize, niste, siromasne duhom, jer ste vi JS od visih... ne sme da se klevece org. JS koja je vas bog, a drugi mogu... sve sto je na stetu JS je kleveta, ... itd

falsifikatori biblije optuzuju mene za klevetanje Bozije Reci
dovoljno je otvoriti Bibliju, uporediti sa vasim prevodom i videti da su JS klevetnici
a ja nisam klevetnik, pise u mom potpisu da je rana Crkva smatrala otkrivenje laznim
problem je sto vi niste Crkva, a bibliju ste falsifikovali, tako da vi niste nista do li obicni klevetnici

south railroad
Moj prevod
.. Pazite da ne prihvatite druog, psevdohrista umesto mene istinitog: ``Jer ce mnogi doci u ime moje govoreci: Ja sam Hristos i mnoge ce prevariti ``( Lk. 21.8) i ``jer je vreme blizu``(Otk. 22.10) Ne trcite za njima. Zapazite koliko se govori u Pismima o ovome. Zato sam vam vise puta napomenuo za bezbozne jeretike, i sad molim, ne saglasavajte se sa njim za bilo sta....

Ti si bre promasio znak navoda, odatle zabuna
.. Pazite da ne prihvatite druog, psevdohrista umesto mene istinitog: ``Jer ce mnogi doci u ime moje govoreci: "Ja sam Hristos" i mnoge ce prevariti ``( Lk. 21.8) i [GOVORICE:] "jer je vreme blizu"``(Otk. 22.10)

znaci zlatousti citira Luku da Hristos kaze za pseudohrista, laznog hrista da ce reci "Ja sam Hristos" i "jer je vreme blizu", da ce izaci sa te dve/obe tvrdnje, sa namerom da prevari [ako bude moguce i izabrane]; bas sam citao sv. zlatoustog o kraju sveta, antihristu, sve referise na jevandjelje i ap. pavla

Back