Da li je problem dugo biti sam

Ali stvarno je uzasno stetno biti sam , ne u vezi.
Stetno je biti nedrustven.
Ljudi tonu u autizam, narcisoidnost, egoizam i mnoge izme...
A za druzenje ti treba identitet i integritet mnogo vise nego inace, jer su svi agresivni , frustrirani i zatrovani javnoscu...i javnom komunikacijom..i trendovima.

Seks uopste nije jedan od detalja stetnosti...
Seks danas mozes da imas a da ne poznajes osobu...niti da te interesuje...
Cak je tesko imati seks sa osobom koju poznajes, mnogo lakse je sa osobom koju ne poznajes i ne opterecujete se, jer je samozivost i egoizam vec tu..

Ali zato takvom zivotu fali dodir koze, fale poljupci (ne oni u prevozu ili na ulici sto praktikuju klinci) fali neusiljenost aktivnosti...fali prisnost a ima intime...

Ali stvarno je uzasno stetno biti sam , ne u vezi.
Stetno je biti nedrustven.
Ljudi tonu u autizam, narcisoidnost, egoizam i mnoge izme...
A za druzenje ti treba identitet i integritet mnogo vise nego inace, jer su svi agresivni , frustrirani i zatrovani javnoscu...i javnom komunikacijom..i trendovima.

Seks uopste nije jedan od detalja stetnosti...
Seks danas mozes da imas a da ne poznajes osobu...niti da te interesuje...
Cak je tesko imati seks sa osobom koju poznajes, mnogo lakse je sa osobom koju ne poznajes i ne opterecujete se, jer je samozivost i egoizam vec tu..

Ali zato takvom zivotu fali dodir koze, fale poljupci (ne oni u prevozu ili na ulici sto praktikuju klinci) fali neusiljenost aktivnosti...fali prisnost a ima intime...
Vidiš li kako si se izlupao sad... Svoju teoriju zasnivaš na stereotipu i na opštim društvenim pravilima. Postoje ljudi koji su srećni i ispunjeni kad su sami i ne možeš im nametati društveni status samo zato što drugi ljudi misle da treba da budu u vezi.

Vidiš li kako si se izlupao sad... Svoju teoriju zasnivaš na stereotipu i na opštim društvenim pravilima. Postoje ljudi koji su srećni i ispunjeni kad su sami i ne možeš im nametati društveni status samo zato što drugi ljudi misle da treba da budu u vezi.
Moze to tebi izgledati kako god zelis da ti izgleda, ali nije to tako , a kulturna osoba koristi drugacije reci da izrazi svoje misljenje a ne pocinje sa degradiranjem tudjeg misljenja...
Sama ta osobina , degradacija tudjeg misljenja sa "izlupao" dovoljno pokazuje o kakvoj je osobi rec.
I logici razmisljanja...

Kad je covek van veze, moze i lud da bude, njemu je sve isto, pogotovu u Srbiji i srbinu, posto srbin sve zna najbolje i izuzetno je emotivan a skoro pa nula racionalan i objektivan...
U sekundi pravi projekcije kako ce to da izgleda u javnosti i sta iz toga moze da se izvuce, demagoski izoblikuje i izokrene...
Zato je neobjektivan i uvek ima notu snishodljivosti u razmisljanju...

Zato je i uvredljiv oko puno stvari...

Npr vrlo je veliki problem osobi koja je sama (na oba nacina, i drustveno i partnerski) da prizna sebi da to nije zdravo i da vec trpi neke posledice toga.
Plus sto erotski snobizam i seljakluk Srbije donose to kao degradaciju ljudskog prema toj osobi, tj degradaciju vrednosti..

Ja se zadrzavam obicno na licnim procenama , tj ne interesuju me te drustvene valorizacije nego iskljucivo funkcionisanje tela i uma te osobe..
Na telo usamljenost moze da deluje pozitivno , jer se moze reci da ima vise vremena, ali i manje motiva za odrzavanje tela u zdravom stanju.
Ako je tu volja, tj motiv, onda je blaga prednost za telo ta faza bez drustvenosti, dok faza bez partnera nema neke prednosti...jedino ako je neadekvatan partner u pitanju..
Ali po pitanju uma, tu je stvar drugacija...
Cak i ometanje usmeravanje osvezavanja percepcije ka svim pravcima, nego pojacan zahtev percepcije ka odredjenim poljima, sto se obicno desava u druzenju sa nekim osobama, percepcija je usmerena na ono sto je njihov domet svesti i percepcije ili ono sto oni iznose kao medjusobno primeren oblik svesti i percepcije.. opet je korist od interakcije sa ljudima veca nego da te interakcije nema...

Naravno da u Srbiji to ne moze da se kaze, jer je recnik a i logika i komunikacija zatrovana.
Ljudi su indoktrinirani, frustrirani i nadrazeni. Prisutno je stalno nasilje i agresivnost i to mora da se vidi i na logici i na emocijama..
E sad, sto ja ovde ne prilagodjavam recnik i izjave pa da ovo bude sve psihoterapija, zato imate knjige popularne psihologije i evo linka pa pregledajte..
popularna psihologija knjige

Zalosno jeste sto je toliki broj ljudi koji misle da je ok braniti status samca isto sto i diskutovati o tome sta je zdravije biti samac ili drustveno aktivan..
Ne znam ni da li ste primetili da retko ko je upleo razliku izmedju nedrustvenosti i statusa samac...zbog stigme koju drustvo ima prema samackom statusu..

Tako da je tema postala tema o stigmi o samackom zivotu umesto o medicini i prednostima drustvenog zivota i partnerskog odnosa i stetnosti samackog zivota i nedrustvenog zivota..

Šta kada ste dugo sami?
Šta je za vas 'dugo'?
Da li je to loše, ili možda nezdravo?
Da li treba sebe siliti da se viđate s nekim?
Treba li čovek da pusti sebe kako mu um i telo nalažu ili da popravlja sebe?
Kakav vi pristup imate?
Šta kada ste dugo sami, razočarani (OK?) i nemate volje?
Kako probuditi muškarca/ženu u sebi, i da li buditi...
Ne mislim da je lose a ni nezdravo biti sam, cak ima lepote u tome. Samo ipak treba imati bar neki plan u glavi sa kim bi moglo u buducnosti ili slicno.
Neka mala inicijativa, cisto da se ne ispadne skroz iz stosa.

Šta kada ste dugo sami?
Šta je za vas 'dugo'?
Da li je to loše, ili možda nezdravo?
Da li treba sebe siliti da se viđate s nekim?
Treba li čovek da pusti sebe kako mu um i telo nalažu ili da popravlja sebe?
Kakav vi pristup imate?
Šta kada ste dugo sami, razočarani (OK?) i nemate volje?
Kako probuditi muškarca/ženu u sebi, i da li buditi...
ti me uvek teraš svojim temama da se vratim unazad u svoju mladost i osvežim sećanje
haha ko bi reko da sećanje u daleku prošlost može da deluje okrepljujuće na čoveka,

nije ni loše ni nezdravo ako baš hoćeš povremeno je čak i poželjno biti sam
nemoj na silu ni sa kim provoditi vreme, makar te sve bolelo što nije pored tebe. veće razočarenjei više vremena za povratak u vertikalno stanje će ti doneti pogrešan čovek nego trenutna samoća
najbolja je sinhronizacija uma i tela i tada nisi ni svesna koliko popravljaš sebe, na mikro nivou dnevno ali ipak značajno na duže staze.
ako nemaš volje to je već nešto drugo prepusti se nemanju volje i sačekaj da te proguta celu a posle vidi kako ćeš kad se volja vrati
evo dobrog saveta za brz oporavak
,,Kad jedno određeno stanje počne da vas muči, da postaje neizdrzljivo, nemojte stajati u mestu, jer bolje neće biti, još manje pomisljajte na bežanje natrag, jer se od toga pobeći ne može. Da biste se spasli, idite napred, terajte do vrhunca, do apsurda. Idite do kraja dok ne dotaknete dno, dok vam se ne ogadi. U tome je lek. Preterati, znači isplivati na površinu, osloboditi se. To važi za sve: za rad, za nerad, za poročne navike kojih se stidite a kojima robujete, za život čula, za muku duha.,, I.A.

,,Kad jedno određeno stanje počne da vas muči, da postaje neizdrzljivo, nemojte stajati u mestu, jer bolje neće biti, još manje pomisljajte na bežanje natrag, jer se od toga pobeći ne može. Da biste se spasli, idite napred, terajte do vrhunca, do apsurda. Idite do kraja dok ne dotaknete dno, dok vam se ne ogadi. U tome je lek. Preterati, znači isplivati na površinu, osloboditi se. To važi za sve: za rad, za nerad, za poročne navike kojih se stidite a kojima robujete, za život čula, za muku duha.,, I.A.

Ovo je uzas ali dobro pokazuje u kom pravcu se krece svet ljudi danas...
Ektremizacija svog ponasanja je tako psiholoski stetna da ne mogu da opisem na ovom mestu..
To je sve u cilju ulepsavanja stvarnosti frustrirane psihe..a time se ne smanjuje frustracija psihe.
To ti je nesto kao kad imas palicu uz sebe i osecas se sigurnim...Ali osnova koja postoji je da se kao osoba , bez palice , na tom prostoru osecas nesigurnim , jer inace ne bi bilo misli o palici...
Tako je i sa voljom kod frustracionih osoba....One traze trikove da pojacaju svoju volju , ili integritet ili identitet ili samopouzdanje ili ili ili...
Ali to i dalje ostaju trikovi, a ne da je to sposobnost te osobe...Pomagalo a ne deo tela..

Zato je citirano ustvari recept za zensku psihu, i one to cesto i koriste....
Muskarcima izgleda totalno destruktivno to sto kad zenu uhvate kondrachi, pa umesto da radi na resavanju problema ona jos pogorsava problem do eksplozije..
Tako mnoge veze pucaju, kad se zensko ponasa kao princeza pa je komunikacija svedena na komande svom slugi, tj muskarcu i onda ako vidi da nije podoban sluga, dvorska budala ili vitez koji resava nevolju koja je prestala ili nestala, onda krece eskalacija sukoba..

Ovo je uzas ali dobro pokazuje u kom pravcu se krece svet ljudi danas...
Ektremizacija svog ponasanja je tako psiholoski stetna da ne mogu da opisem na ovom mestu..
To je sve u cilju ulepsavanja stvarnosti frustrirane psihe..a time se ne smanjuje frustracija psihe.
To ti je nesto kao kad imas palicu uz sebe i osecas se sigurnim...Ali osnova koja postoji je da se kao osoba , bez palice , na tom prostoru osecas nesigurnim , jer inace ne bi bilo misli o palici...
Tako je i sa voljom kod frustracionih osoba....One traze trikove da pojacaju svoju volju , ili integritet ili identitet ili samopouzdanje ili ili ili...
Ali to i dalje ostaju trikovi, a ne da je to sposobnost te osobe...Pomagalo a ne deo tela..

Zato je citirano ustvari recept za zensku psihu, i one to cesto i koriste....
Muskarcima izgleda totalno destruktivno to sto kad zenu uhvate kondrachi, pa umesto da radi na resavanju problema ona jos pogorsava problem do eksplozije..
Tako mnoge veze pucaju, kad se zensko ponasa kao princeza pa je komunikacija svedena na komande svom slugi, tj muskarcu i onda ako vidi da nije podoban sluga, dvorska budala ili vitez koji resava nevolju koja je prestala ili nestala, onda krece eskalacija sukoba..
nije ivo andrić rekao
kad te nešto muči ti do apsurda pritisni svog partnera nego je reko
ti do apsurda pritisni samog sebe i vidi gde su ti limiti trpljenja ili užitka
niti je negde izričito naglasio da je ovaj savet smislio samo za žensku populaciju.

Pa time se ne dobija opravdanije dejstvo , kao da ne postoje muskarci sa frustracionim psiholoskim profilom..
Danas ti je eksplozija muskaraca sa psiholoskim frustracionim profilom...
Da ne ulazim u to otkud i zasto, i da li se statisticki povecao broj frustracionih muskih osoba (ne da li su muskarci frustriraniji, frustriranost i frustracioni psiholoski profil imaju neke veze ali nisu bas blisko povezani pojmovi ili bas izjednaceni pojmovi i pojave...).
Kapitalizmu odgovaraju frustracioni psiholoski profili.
Kapitalizmu odgovara i frustracija, cak i da nije frustracioni psiholoski profil...
Kad imas zelju zudnju ti izdvojis novac da ili resis zudnju ili napravis kompenzaciju....

problem jeste i to veliki ali sam se prilagodio i privikao, pošto sam shvatio da to nije bio moj izbor nego moja sudbina. moraš da se prilagodiš stvarima koje ne možeš da promeniš i da s figurama koje imaš izvučeš maksimum od života i to je to
trazi saborce u povecavanju mogucnosti za svoje figure...
Kako se seljastvo snaslo i dobilo seljacku Srbiju, doduse nisu dobili mnogo bolje uslove za privredjivanje ali zato imaju mogucnost da ispadaju pametni svuda i na svakom mestu, da njihov nivo kulture postaje vise nego dovoljan i uvazen, da nema vise blamaze ni u kom smislu...

Pa time se ne dobija opravdanije dejstvo , kao da ne postoje muskarci sa frustracionim psiholoskim profilom..
Da ne ulazim u to otkud i zasto, i da li se statisticki povecao broj frustracionih muskih osoba (ne da li su muskarci frustriraniji, frustriranost i frustracioni psiholoski profil imaju neke veze ali nisu bas blisko povezani pojmovi ili bas izjednaceni pojmovi i pojave...).
Kapitalizmu odgovara i frustracija, cak i da nije frustracioni psiholoski profil...
Kad imas zelju zudnju ti izdvojis novac da ili resis zudnju ili napravis kompenzaciju....
Zrelo napisano

to mnogo zavisi od toga koliko ti je bila uspešna inicijacija sa krajnostima...
kompenzacije su igre sa nesretnim završetkom iako se nekada igraju i mimo naše svesne volje i naših svesnih odluka.
preskočiti kompenzaciju svaki put kada je to moguće.

Bolje je biti sam nego u losem odnosu, sa pogresnim ljudima...ma koliko otrcano zvucalo...

Mislila sam možda ako je predugo sam čovek se navikne, postane sebičan i netrpeljiv. Možda otuđen, a da ne primeti. Čak od sebe samog. Ipak, priznaćeš, da kroz odnose s drugima učimo, rastemo i upoznajemo sebe. Samo zbog toga tema.

Na povrsinu ce isplivati ono sto zapravo jesi...to je put koji te moze dovesti sebi samome.

Poslednja izmena:

Ovo je neprimenljivo kad dna nema, ne postoji, odavno je probijen....pa cas pleses s djavolom, cas se bogu molis, a izmedju svega toga moras biti miran. Cari prepustanja njegovoj volji.. :lol:

Bolje je biti sam nego u losem odnosu, sa pogresnim ljudima...ma koliko otrcano zvucalo...

Na povrsinu ce isplivati ono sto zapravo jesi...to je put koji te moze dovesti sebi samome.
Ne znam odakle to vaspitanje da se odnos dobija u minuti , sekundi , nedelju dana...
Svaki odnos se izgradjuje, to bi zene trebalo bolje da znaju posto imaju predodredjenje da rovare, podrivaju...
Medjutim danas upravo zene manje rade na izgradjivanju odnosa....one izgradjuju odnose, ali manje rade na izgradjivanju odnosa, a vise na razgradjivanju odnosa pa da se onda ponovo sakuplja i skupi drugacije...

Kako inace nazvati princeza logiku u partnerskoj vezi , nego pravljenje sukoba, razbijanje postojeceg stanja i odnosa i prepustanje da se uspostave novi...
Ako su povoljniji , onda ok , ako nisu , onda ponovi postupak..
Ako je to rad na jednoj vezi i odnosu, onda sam ja Merlin madjionicar...

Zene ukljuce rad na vezi samo ako postoji ono sto muskarci zovu prava motivacija, znaci novac, korist, fiskalna perspektiva, a kad je ljubav u pitanju , tu su upravo suprotno, znaci bukvalno kao da testiraju postojece emocije da bi se uverile koliko je to snazno...
To su odlike frustracionih psiholoskih profila, ali ne moraju biti naglasene toliko, tj moguce je imati donekle samopouzdan i miran a opet frustracioni psiholoski profil.
Tako da je to vise do vaspitanja sa ulice.
Psiholozi ovakve postupke zovu emocionalne ucene...

Sastavni deo pasivnosti u izgradjivanju veza je postojeci drustveni model muvanja...
Bukvalno uprosten on izgleda ovako.....
Nabacimo masku i ti i ja, da smo superiska, idealna prilika, nebitno sto mozda i ja i ti znamo da to nije istina..
Cilj , sto pre da se svucemo do kreveta bez nagaznih mina...tj onih stvari koje u trenutku prekidaju dalju komunikaciju ili tok ka odnosu...
Tek kad se odradi seks, onda krece depilacija maske polako ili brzo, zavisno kako se otcepi deo i krece kao upoznavanje..
I to je odlika frustracionih osoba a moze biti i indukovano , preko emotivne ucene...
Sta da radi muskarac koji ne zeli brzo uskakanje u krevet i dalju proceduru zenskog emotivnog ucenjivanja, tj oseca se kao da radi scenario za koji ga boli dupe...
Bukvalno ga boli dupe za takvu osobu , ima privlacnosti ima strasti ima seksa, ali tek treba da se emotivno poveze...
Zaljubljenost je super afrodizijak, ali samo deca to mesaju sa emotivnom vezom...
Dok je zaljubljenost tu a emotivna veza nije, svaki prekid je samo udarac na sujetu, bukvalno moze za 2 dana da se zaboravi osoba...
Zene to bolje rade, kazu onaj rebound sex, osvetnicki seks je njihov izum, sto ima smisla, zbog zenske frustracione prirode i sujete...

Moze to tebi izgledati kako god zelis da ti izgleda, ali nije to tako , a kulturna osoba koristi drugacije reci da izrazi svoje misljenje a ne pocinje sa degradiranjem tudjeg misljenja...
Sama ta osobina , degradacija tudjeg misljenja sa "izlupao" dovoljno pokazuje o kakvoj je osobi rec.
I logici razmisljanja...

Kad je covek van veze, moze i lud da bude, njemu je sve isto, pogotovu u Srbiji i srbinu, posto srbin sve zna najbolje i izuzetno je emotivan a skoro pa nula racionalan i objektivan...
U sekundi pravi projekcije kako ce to da izgleda u javnosti i sta iz toga moze da se izvuce, demagoski izoblikuje i izokrene...
Zato je neobjektivan i uvek ima notu snishodljivosti u razmisljanju...

Zato je i uvredljiv oko puno stvari...

Npr vrlo je veliki problem osobi koja je sama (na oba nacina, i drustveno i partnerski) da prizna sebi da to nije zdravo i da vec trpi neke posledice toga.
Plus sto erotski snobizam i seljakluk Srbije donose to kao degradaciju ljudskog prema toj osobi, tj degradaciju vrednosti..

Ja se zadrzavam obicno na licnim procenama , tj ne interesuju me te drustvene valorizacije nego iskljucivo funkcionisanje tela i uma te osobe..
Na telo usamljenost moze da deluje pozitivno , jer se moze reci da ima vise vremena, ali i manje motiva za odrzavanje tela u zdravom stanju.
Ako je tu volja, tj motiv, onda je blaga prednost za telo ta faza bez drustvenosti, dok faza bez partnera nema neke prednosti...jedino ako je neadekvatan partner u pitanju..
Ali po pitanju uma, tu je stvar drugacija...
Cak i ometanje usmeravanje osvezavanja percepcije ka svim pravcima, nego pojacan zahtev percepcije ka odredjenim poljima, sto se obicno desava u druzenju sa nekim osobama, percepcija je usmerena na ono sto je njihov domet svesti i percepcije ili ono sto oni iznose kao medjusobno primeren oblik svesti i percepcije.. opet je korist od interakcije sa ljudima veca nego da te interakcije nema...

Naravno da u Srbiji to ne moze da se kaze, jer je recnik a i logika i komunikacija zatrovana.
Ljudi su indoktrinirani, frustrirani i nadrazeni. Prisutno je stalno nasilje i agresivnost i to mora da se vidi i na logici i na emocijama..
E sad, sto ja ovde ne prilagodjavam recnik i izjave pa da ovo bude sve psihoterapija, zato imate knjige popularne psihologije i evo linka pa pregledajte..
popularna psihologija knjige

Zalosno jeste sto je toliki broj ljudi koji misle da je ok braniti status samca isto sto i diskutovati o tome sta je zdravije biti samac ili drustveno aktivan..
Ne znam ni da li ste primetili da retko ko je upleo razliku izmedju nedrustvenosti i statusa samac...zbog stigme koju drustvo ima prema samackom statusu..

Tako da je tema postala tema o stigmi o samackom zivotu umesto o medicini i prednostima drustvenog zivota i partnerskog odnosa i stetnosti samackog zivota i nedrustvenog zivota..
Nema šanse da čitam ovoliki čaršaf od posta, može li ukratko

Ne znam odakle to vaspitanje da se odnos dobija u minuti , sekundi , nedelju dana...

Nijedan odnos se ne dobija brzo, jer je to nesto sto se gradi...ali u startu se brzo moze uociti postoje li zajednicke temljene vrednosti i privlacnost. Ako oba faktora postoje, postoji i potencijal da se gradi na odnosu i da taj odnos potraje. U suprotnom dobijamo kratkotrajne seme i potencijalno povredjena bica. Stvar je pojedinca sta od ponudjenog ce izabrati. Onaj ko puca na trajno zadovoljenje, bira samocu.
I on ce samocu (bez obzira na povremeni osecaj usamljenosti, koji je bajdvej savim normalan) prihvatiti kao svoj izbor i nece se preterano potresati sto je sam. E, sad, problem je sto ta samoca moze ponekad i da potraje (mereci se godinama) i tu je tesko reci sta je dobro, jer je tako jbno individualno.

Nijedan odnos se ne dobija brzo, jer je to nesto sto se gradi...ali u startu se brzo moze uociti postoje li zajednicke temljene vrednosti i privlacnost. Ako oba faktora postoje, postoji i potencijal da se gradi na odnosu i da taj odnos potraje. U suprotnom dobijamo kratkotrajne seme i potencijalno povredjena bica. Stvar je pojedinca sta od ponudjenog ce izabrati. Onaj ko puca na trajno zadovoljenje, bira samocu.
I on ce samocu (bez obzira na povremeni osecaj usamljenosti, koji je bajdvej savim normalan) prihvatiti kao svoj izbor i nece se preterano potresati sto je sam. E, sad, problem je sto ta samoca moze ponekad i da potraje (mereci se godinama) i tu je tesko reci sta je dobro, jer je tako jbno individualno.
Hajde ovo za privlacnost, ali zajednicke temeljne , osnovne vrednosti, to mi nesto zvuci prilicno nemoguce u Srbiji...a mozda i van Srbije, mozda samo u budizam zemljama...

Ocigledno da selekcioni proces nije dobro postavljen...
Jer ako toliko muskaraca kuka da su zene povrsne, egoisticne i samo igracke za seks i nista drugo ih ne interesuje, onda znaci da postoje i drugaciji muskarci od onih bogatih i zeljnih da nadju najprivlacniju futrolu za svoju kitu...

Da se razumemo, tu se nista ne menja jos od tinejdzerskih dana...
Znaci svi smo mi svesni da jedan selekcioni pristup moze biti upravo taj...nadji najugodniju futrolu za svoju kitu...
Onda pazljivim ponasanjem dovedes takvu vezu do onoga da ti je nenaporna...
To su pristupi za priprosta bica i tu nema mnogo nauke, samo sto mora da se zna ovaj drugi korak, kako od ugodnog seksa dovesti do ugodne veze...
Zene imaju tu fix ideju ovih dana, da prepoznaju sve i znaju sve i intuitivno osecaju sve, a to je tako daleko od istine, da vise sanse ima onaj ko nasumicno bira brojeve za loto da bude u pravu nego zene..
Ali moc zena je i druga, a to je da sebe ubede da su srecne i zadovoljne i da brzo zaborave kako su gresile i pogresile...

Nesto ne verujem u tezu da zene traze temeljne vrednosti osim temeljnih interesa....doduse iz ugla zene to jeste isto...stan , kola , stabilna plata ....
Inace onog muskarca koji to zove vrednostima i ne dotice kako su to ustvari interesi, a ne vrednosti...on zna sta mora da stavi kao lepak da se nalove muve...

I tako dolazimo do mnogih uzroka uspeha feminacistickih pokreta i teorija....kako uciniti zenu nesretnim sa muskarcem...ili jos bolje muskarca nesretnim sa zenom...

Back