Da li je moguci bolji svet?

To je mainstream, imas one ispred i iza koji vise u nekim rupama civilizacije....

Šta je sad ovde mainstream?

Valjda je lenjost rast, razvoj i progres, ustrojavaju se šabloni, ukalupljenost transporta, mozak na terminalima, tehnologija kao naše proteze i produžeci,...raste kombinatorika da nekog zaiebeš i da zaradiš, kockarnica je galimatijas koji je sve glomazniji, konformniji...

Nista ni ti ne kapiras, ne pali mene bicevanje u tom primitivnom fetisarskom smislu, vec u njemu vidim metafizicki otkup greha i ispravljanje kosmicke putanje ljudskog roda u nekom boljem pravcu. Bicevanje kao odraz emancipacije i individuacije, a ne kao erotska uzbudljivost.

Nađi Hegel o robu i gospodaru i Niče - Resantiman / ustanak robova u moralu

Svi vi koji kažete "svet je mekši" i pod time mislite nemamo više kaste, klase, robovlasnike, verovatno se zamišljate uvek kao robovlasnici, nikad robovi...

Pa postoje ljudi koji se ni u jednom scenariju ne zamišljaju kao robovi prosto zato što im je suverenost važnija od života.

Kome je život najviša vrednost, taj je automatski rob, a to da li će nositi fizičke okove ili ne je stvar okolnosti i ništa više.

Srbi danas imaju vrlo labav sistem razmisljanja i onda je sve moguce.

Npr kad bi srbin razmisljao , ispalo bi da je u praksi nepismen Ciganin lopov i matematicar profesionalni potpuno isto vide zivot i imaju isto ponasanje.

Matematicar ako krene u kradju, razmislja teoretski.
Kako ce drugacije kad nema prakse, bas kao i diskutanti na forumu.
Donosi zakljucke i odluke na osnovu svog iskustva i bliskih varijanti.
Dakle ako krene u kradju, racuna da je verovatnoca da su vrata otkljucana 50%, jer mogu biti ili otkljucana ili zakljucana...2 stanja.
Zato nece poneti alat za provalu, a ako proba 20 vrata, verovatnoca drasticno raste blizu 100% da ce vrata biti otkljucana...

Ciga provalnik, jedva zna da se potpise, blage veze nema matematiku osim sabiranja prirodnih brojeva, vise puta je bio hvatan i lezao u zatvoru i naucio da je sve sreca , tj verovatnoca...Nema strah od loseg rezultata.
Ciga ce takodje u pljacku krenuti bez alata, jer iz prakse zna , a ne zna nista drugo osim prakse, da ce od 20 vrata sigurno bar 3,4 biti otkljucano.
Njihovo ponasanje i resenje zadatog problema i vidjenje sistema je potpuno isto.
Jedan cisti teoreticar, drugi cisti prakticar.

Ono sto se dobija potpuno je u skladu sa opstom logikom i ponasanjem srpskog mentaliteta, sve iz prsta , sve je laganica i sve moze iz glave da se odmah i lako , u pet minuta shvati i bre svi su glupi , ja sam genije.

Situacije u kojima potpuno razliciti ljudi dobijaju iste zakljucke i ponasaju se isto prilicno su ceste u neuredjenim i kao Srbija drustvima...
Ali zato skoro da ne postoji sansa da u Svajcarskoj ili Japanu bude takvih slucajeva...
Upotrebna vrednost logike pojedinca koji zivi na tlu Srbije i poprima logiku Balkanca je zato vrlo mala. Prati par faktora, drzi se snazno blizine sopstvene logike i vrlo cesto je binaran (ono sto nasi novinari zovu bipolaran, stanje za , protiv, 1 ili 0 ).

Godinama se zalazem za osnivanje Pokreta za racionalno organizovanje sveta.Da li sam na pravom putu i da li je moguca izgradnja jedne Nove civilizacije?
Da li mi obicni,mali ljudi treba da se borimo ili da sve prepustimo mocnim pojedincima kod nas i u svetu???
O ovome cete naci vise ako na internetu otkucate naziv Pokreta.
Da li je sve unapred presudjeno ili mi mozemo da oblikujemo svoju buducnost?
Pokreti su osuđeni na propast. Svaka grupacija iako ima jedan cilj, sastoji se od ljudi koji imaju različit pogled na svet. Civilizacije se neminovno menjaju kako vreme teče. Pitajmo se , ko su ti moćnici i mala grupa? Da, čujemo mnoge priče, teorije zavere. Moguće i tačne, ali ko je neprijatelj? Kako da napadnem protivnika koga ne vidim. Između ostalog, koriste se sredstvima manipulacije kako bi narod manje razmisljao.
Nije presuđeno, ali promena dolazi iznutra. Ako pojedinac promeni sebe, drugi mogu videti da je to dobro i promeniti sebe. Prisilno menjati bilo šta je kratkog veka.

To je prilicno plitko razmisljanje, ali ne znam da li ta uopste diram tu temu , posto ce onaj napaljeni krstank da shvati da je o njemu prica, a nije.
Poštovani, veleumni i, naravno - to ne smem više da zaboravim, velečasni gospode, Vi ste tog, moram da posebno potenciram ove Vaše atribute - "napaljeni krstank da shvati da je o njemu prica, a nije." citirali, a onda ni slovom niste pokušali da mi oponirate - ukažete gde sam to pogrešio i šta to nisam tačno napisao , već ste, što je kukavicama jedina vrlina, onako sakriveni ispod sotonine maske, samo taj nečastivi se prikazuje pod maskama i menja imena, pošto krštenoga i nema, počeli da pljujete po meni, bez i jednog razloga za to - nikada vas nigde nisam ni spomenuo, nemam pojma ko ste i šta ste, verovatno ni Vi to ne znate, čak šta više ne sećam se da sam bilo kada komentarisao bilo šta od onoga što ste napisali. Pokušajte, molim Vas, da osporite bilo što od onoga što sam napisao i biću Vam veoma zahvalan na tome, a ne da me vređate samo zato što sam moralan, vrhunski obrazovan, kulturan i uvek dobronameran čovek. Da li Vam sve to smeta ? Da li je to razloga Vašeg vređanja ? Imam li pravo da mislim drugačije od Vas ? I još samo nešto, poštovani, veleumni i, naravno, velečasni gospode,

Ne ljutite se na mene samo zato što Vam govorim istinu !

Pokušajte mi oponirati znanjem, a ne primitivizmom, šarlatanstvom i bezobrazlukom … Nisam to zaslužio, jer me ne poznajete, nikad me u životu niste videli i nikada od mene bilo šta pročitali … Hvala na razumevanju !

Srbi danas imaju vrlo labav sistem razmisljanja i onda je sve moguce.
Šta ti to znači ? Nisam nikada čuo da je moguće da ceo narod može da razmišlja na isti način … Molim Vas da me poučite o tome i da prestanete da vređate Srbe, jer to ni jedan narod ne zaslužujem … U svakom narodu ima dobrih i loših i samo fašisti razmišljaju na takav način kao Vi… Zar se ne stidite takvog načina razmišljanja ? :mrgreen:

Kad su ovakve teme u ja ispostujem samo one koji predju korak koji je svima prirodan, a to je stvaranje pobednicke strategije.
Jer taj korak koji je animalno jako produktivan i zlatan, je korak koji sprecava bolje drustvo.
Pobednicka strategija ne racuna i ne interesuje je sta je sa ostalima, ona racuna samo ono sto donosi onome ko stvara pobednicku strategiju, pojedinac ili grupa.
U svim razmatranjima ostalih, nema ni traga od prelazenja preko praga svesnosti o iskljucivosti pobednicke strategije i boljeg sveta.
U tom smislu pojam bolji se moze shvatiti samo ili kao bolji za mene ili kao tehnicki ugodniji.
Ovo drugo je vec danas, toliko ugodnosti uz dodavanje tolikih zabrana, blagi apsurd je npr zeleni i divan park u kome ne smes van asfalta jer je zabranjeno gaziti travu, a i sve je puno krpelja jer zabrana ne vazi za kucne ljubimce.
Ostaje taj momenat za sanjanje, nesto kao udavaca sto sanja o princu, momak sto sanja o devojci dok sedi na radnom mestu i radi, tj na poziciji gde se nikad to ostvariti nece.

Bolji svijet već postoji.. postoji u mnogim državama. Države sa najsrećnijim stanovništvom, bez siromaštva, korupcije, povlaštenih, bez mržnje i zavisti gdje svi rade ali rade pošteno bez zabušavanja.. tamo se poštuju zakoni jednaki za sve, poštuje se rad, cijeni se trud i znanje i svi srećni, zadovoljni.
A mi.. dok se bunimo i kršimo sopstvene zakone, ne poštujući tako ni vlast, skupštinu, predsjednika, nismo svjesni činjenice da tako pljujemo sami sebe, svoj narod, državu.. ako je mi ne poštujemo i ne cijenimo, neće ni drugi. Idemo u (bes)konačni krug protesta, psovki, mržnje.. dok srećniji u boljem svijetu za to vrijeme rade i privredjuju za još bolji životni standard i prosparitet.

Back