Da li je moguci bolji svet?

Ribaru,

Ima nečega gdje racio ne pomaže koliko god da se upinješ! Lako možeš sve da provjeriš. Samo treba da živiš bezuslovno davanje sebe. Al tvoj racio ti unaprijed kaže da je to magla rabota.

Beznadežan si ko stručnjaci meridianbet sajta. Tamo je nemoguće sastaviti tiket, a oni na sve prigovore papagaišu: 'Sajt funkcioniše besprekorno!'

Ja, recimo, znam da ću dobiti maksimum kladionice. Sve se može ako se hoće! I sve što se dešava ljudi prizivaju.

Znam tvoj odgovor unaprijed pa se ne moraš trudit. :mrgreen:
Jesi li i život prizvao? Nije li on već sam po sebi dobitak na lotu?

Godinama se zalazem za osnivanje Pokreta za racionalno organizovanje sveta.Da li sam na pravom putu i da li je moguca izgradnja jedne Nove civilizacije?
Da li mi obicni,mali ljudi treba da se borimo ili da sve prepustimo mocnim pojedincima kod nas i u svetu???
O ovome cete naci vise ako na internetu otkucate naziv Pokreta.
Da li je sve unapred presudjeno ili mi mozemo da oblikujemo svoju buducnost?

Da, moguć je bolji svet od ovog trenutnog.

Samo u njega ne možeš da se teleportuješ(iz više razloga), niti da uskočiš.
Takav bolji svet mora da se stvor.
A stvaraju ga ljudi svojim materijalnim i nematerijalnim delovanjem.

Dakle, jedina misao vodilja u izgradnji boljeg sveta bi bila:

"Ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi i čini drugome ono što želiš da drugi čini tebi."

Da, moguć je bolji svet od ovog trenutnog.

Samo u njega ne možeš da se teleportuješ(iz više razloga), niti da uskočiš.
Takav bolji svet mora da se stvor.
A stvaraju ga ljudi svojim materijalnim i nematerijalnim delovanjem.

Dakle, jedina misao vodilja u izgradnji boljeg sveta bi bila:

"Ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi i čini drugome ono što želiš da drugi čini tebi."

Brojutro doco...Boli glava?:sad2:

Znati sebe znači znati Sopstvo. Dakle to je znati šta je to što je u ovoj pameti skriveno iza sopstva, iza
onog što sebe oslovljava sa JA. A skriveno je mnogo više nego li možeš zamisliti. Skriveno je samo
onda kad smo usmjereni od njega a ne ka njemu. Stoga znati sebe znači znati svaki dio Bića koje
doživljava Sopstvo. Znati sebe znači biti znanje, u jednom, odjednom. Eto, znalac i znanje u jednom,
to je Bog. Bog je postojanje (apsolut) koje/i zna sebe. Kad je pažnja Bića usmjerena u sebe to znanje
o sebi je uvijek prisutno i ispoljava se kao njegova Svijest ili duh apsoluta. Duh apsoluta je refleksija
onoga-što-jeste. Šta jeste? Postojanje. Šta je postojanje? To je ono što ostane kad se univerzum
'ugasi', ono što ostaje kad projekcija nestane iz pažnje Bića, ono što je nestvorivo, nepromjenjivo,
bestjelesno, besprostorno, bezvremeno, ono što je apsolutno postojeće u svemu što postaje i nestaje
ono što sada, u opvom trenu doživljava sebe 'Dragosteinom'. To je ono što postoji nezavisno od
projekcije Dragosteina. Znati Sebe znači znati postojanje (koje jesmo) onakvo kakvo ono jeste prije
postajućih projekcija. Znati sebe znači znati apsolut.

moguc je kad ljudi prestanu da veruju u ovakve bajke ,

koje su se javile* verskim zanesenjacima - filozofima *

koji su pokusali da definisu boga koji im je trebao i odgovarao

i kad podignu ljudsku svest da je za bolji svet potreban ljudski rad i trud

i kad shvate da je cist materijalizam glupost , kad nadju vid komunizma koji je odrziv

mozda za hilj godina mozda za 10 hilj

ako nas ne lupi neki meteor do tad

Када се говори о оваквим темама, опстанак света, опстанак човечанства у будућности, узима се као аксиом. Као нешто што се подразумева.
Осигурати опстанак човечанства ва вјеки вјеков. То је веооома битно. Ултимативни циљ!

А зашто би било важно да свет опстане?

Свет треба нестати.
Моје решење "бољег света" јесте да се апсолутно прекине са размножавањем, са стварањем потомства, са пуњењем пакла новим становницима. Они који су се у паклу затекли требају престати да раде и да оних неколико година, или деценија, до смрти посвете припреми за исту.

По инерцији, ставновништо би се тако смањивало, а затечена средства била би довољна да преостали становници живе. На тај начин би убрзо човечанство нестало, а сама та атмосфера би довела до резигнације, до уздизања свести, и негације воље.

Наравно, ово су само маштарије, које се о гомилу задриглу у храну и размножавање разбијају као јаје о зид.
А иритантно је што та гомила мисли да сви жуде за њиховим циљевима, за њиховим вредностима и за њиховим светом.

А зашто би било важно да свет опстане?

Свет треба нестати.

No, kako bi ti dospeo ovde, i kako bi sve ovo izjavio, da hrane i razmnožavanja nije bilo?
A zamisli tek da se Šopijevi roditelji nisu hranili i razmnožavali... :per:

Svet, ovakav kakvog znamo, sasvim sigurno će nestati jednog dana. Entropija je neumoljiva.
Čemu žurba?

Postoji ta neka destruktivnost u ljudima da kad njima nije dobro, zele da ceo svet nestane zajedno sa njima i da svi pomru kolektivno. Oni jednostavno ne mogu da casno, ako im je vec toliko tesko, oduzmu sebi zivot, nego bi ga oduzeli najradije svima, jer kad je meni lose sto bi vama bilo dobro.

Poslednja izmena:
Postoji ta neka destruktivnost u ljudima da kad njima nije dobro, zele da ceo svet nestane zajedno sa njima i da svi pomru kolektivno. Oni jednostavno ne mogu da casno, ako im je vec toliko tesko, oduzmu sebi zivot, nego bi ga oduzeli najradije svima, jer kad je meni lose sto bi vama bilo dobro.

Где сам написао да сви "треба да помру колективно". Сви ће помрети иовако свиђало се то теби или не. За само 100 година, све што је данас живо, биће мртво.
Написао сам да је апсурдна та жеља оних коју су се већ затекли овде, за репродукцијом, за стварањем а онда опстанком нових нараштаја. Као да у томе има неке велике битности.
Као да сви треба да теже том циљу, нико се не питајући зашто?

Svet, ovakav kakvog znamo, sasvim sigurno će nestati jednog dana. Entropija je neumoljiva.
Čemu žurba?

А до тада сви на своје радне задатке, јел тако?

Back