Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kladim se da to neznas

Dva puta je zbacen.

Jednom posle pada na nebu.
Posle prevare nad covekom, stice pravo da odlazi na nebo.
I drugi put jr zbacen posle Hristovog vaskrsenja i vazmesenja
Isus najavljuje.
Ssda se biti zbacen knez ovoga sveta.

Pitanje.
Ko je prineo prvu zivotinjsku zrtvu.
I da li je Eva znala da ce se roditi spas?
Još da nam pokažeš gde to stoji da je dva puta zbacivan u SP?Drugo ja sam te pitao kada je zbačen a ne koliko puta...

1914 tada je Sotona Zbacen i Isus postavljen za Kralja Bozje vladavine
a zna se da je Isus ustolicen 1914

Otkrivenje 12
7 A na nebu je izbio rat: Mihailo+ i njegovi anđeli borili su se sa zmajem. A borio se i zmaj i njegovi anđeli,
8 ali nije pobedio. I za njih više nije bilo mesta na nebu.
9 I bio je zbačen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Ðavo i Satana, koji zavodi ceo svet.*
Bio je zbačen na zemlju, a s njim su bili zbačeni i njegovi anđeli.
10 I čuo sam jak glas na nebu kako govori: „Sada je nastalo spasenje* i moć i kraljevstvo našeg Boga
i vlast njegovog Hrista,*
jer je zbačen tužitelj naše braće, koji ih je dan i noć optuživao pred našim Bogom!
11 I oni su ga pobedili Jagnjetovom krvlju+ i rečju svog svedočenja i nisu marili za svoj život* ni onda kad su se suočili sa smrću.
12 Zato veselite se, nebesa, i vi koji prebivate na njima!
Teško vama, zemljo i more, jer je Ðavo sišao k vama, veoma gnevan, znajući da ima malo vremena!“
:hahaha:

Pitanje.
Ko je prineo prvu zivotinjsku zrtvu.
I da li je Eva znala da ce se roditi spas?

Na koju žrtvu misliš?
Znala je.
Tada reče Gospod Bog zmiji: Kad si to učinila, da si prokleta mimo svako živinče i mimo sve zveri poljske; na trbuhu da se vučeš i prah da jedeš do svog veka. 15 I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.

Na koju žrtvu misliš?
Znala je.
Tada reče Gospod Bog zmiji: Kad si to učinila, da si prokleta mimo svako živinče i mimo sve zveri poljske; na trbuhu da se vučeš i prah da jedeš do svog veka. 15 I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.
Prva zaklanu zivotinju.
Pa to je najava Mesije.
Ali ne vidimo tu kako ce on doci.

Pitao sam za tekst kpji pokazuje da zna bas da ce se roditi.

Da samo što je Isus posebne vrste sina božijeg :D
Jeste Isus je posebne vrste jer je Bog JHVH njega provog i direktno stvorio.
A sve ostalo je stvarao preko njega.
Kolosanima 1:14-17
Kolosanima 1
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено.
16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво,
било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега.
17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno

ako ih rangiramo po velicini i vaznosti
1. prvi je Bog JHVH

2 Isus Hrist - Bozji Sin
3 andjeli

:hahaha: Aj da te usmerim malo,lutaš ko u magli da li je zbačen pre prvog greha ili posle?
Prvi put kao sto si i sam znao.

Isaija 14,12Kako pade s neba, zvijezdo danice, kćeri zorina? kako se obori na zemlju koji si gazio narode?
Isaija 14,13A govorio si u srcu svom: izaći ću na nebo, više zvijezda Božijih podignuću prijesto svoj, i sješću na gori zbornoj na strani sjevernoj;
Isaija 14,14Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s višnjim.
Isaija 14,15A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu.

I drugi put sto nisi sam znao:

Isus pred raspece kaze:

Jovan 12,31Sad je sud ovome svijetu; sad će biti istjeran knez ovoga svijeta napolje.

A onda se posle njegovog vaznesenja , desilo i zbacivanje sotone sa neba, jer je Isus svojom zrtvom to omogucio:

Otkrivenje 12,1I znak veliki pokaza se na nebu: žena obučena u sunce, i mjesec pod nogama njezinijem, i na glavi njezinoj vijenac od dvanaest zvijezda.
Otkrivenje 12,2I bješe trudna, i vikaše od muke, i mučaše se da rodi.
Otkrivenje 12,3I pokaza se drugi znak na nebu, i gle, velika crvena aždaha, koja imaše sedam glava, i deset rogova; i na glavama njezinijem sedam kruna;
Otkrivenje 12,4I rep njezin odvuče trećinu zvijezda nebeskijeh, i baci ih na zemlju. I aždaha stajaše pred ženom koja šćaše da se porodi, da joj proždere dijete kad rodi.
Otkrivenje 12,5I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolu njegovu.
Otkrivenje 12,6A žena uteče u pustinju gdje imaše mjesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvjesta i šezdeset dana.
Otkrivenje 12,7I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njezini.
Otkrivenje 12,8I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mjesta na nebu.
Otkrivenje 12,9I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njezini zbačeni biše s njom.
Otkrivenje 12,10I čuh glas veliki na nebu koji govori: sad posta spasenije i sila i carstvo Boga našega, i oblast Hrista njegova; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našijem dan i noć.
Otkrivenje 12,11I oni ga pobijediše krvlju jagnjetovom i riječju svjedočanstva svojega, i ne mariše za život svoj do same smrti.
Otkrivenje 12,12Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Otkrivenje 12,13I kad vidje aždaha da zbačena bi na zemlju, gonjaše ženu koja rodi muško.

Starozavetna crkva radja musko Hrista.
Ona postaje novozavetna posle.
Ali sotona se sprema da unsiti to dete.
Dete koje je zena rodila se vraca Bogu, Isusovo vaskrsenje.
Odma po povrtalku deteta na presto, pocinje rat na nebu,.
Dete je preuzelo carstvo nad nebom i zemljom i sotona je izgubio svako pravo na nebo.
Ali on ne zeli to pravo da preda bez borbe.
Nastaje kratak rat na nebu, sotona i Mihailova vojska su se pobili i sotona je zbacen sa neba.
Sada tako besan, on se okomio na zenu, na crkvu, koju je iz mrznje resio da proganja.

To je drugo zbacivanje sotone sa neba.

Posle prvog zbacivanja, on je prevario coveka i stekao sebi ovde sledbenike i tako cenzus da vlada.
Stekao je cak vecinu.
Isus ga sam naziva knezom i sotona pred Hristom govori da ima vlast na zemlji koja mu je data koju moze da preda Hristu ako mu se pokloni.

Isus mu ne kaze, nije tako, nemas ti vlast.
Jer ima, isu kaze on je knez ovoga sveta jer ima sledbenike, i na osnovu toga ima vlast i imao je pravo da odlazi na nebo mesto adama kao nadglednik ove zemlje.

Luka 4,5I izvedavši ga đavo na goru visoku pokaza mu sva carstva ovoga svijeta u trenuću oka,
Luka 4,6I reče mu đavo: tebi ću dati svu vlast ovu i slavu njihovu, jer je meni predana, i kome ja hoću daću je;
Luka 4,7Ti dakle ako se pokloniš preda mnom biće sve tvoje,
Luka 4,8I odgovarajući Isus reče mu: idi od mene, sotono; u pismu stoji: poklanjaj se Gospodu Bogu svojemu, i njemu jedinome služi.

Avelj je zaklao prvu životinju.Ne vidiš kako a kaže između semena tvog...

Izvini, ali zao mi je.
Prvu zivotinju je zaklao sam Bog.

1. Mojsijeva 3,21I načini Gospod Bog Adamu i ženi njegovoj haljine od kože, i obuče ih u njih.

Ranije nisam ovo mogaod a shvatim pa sam pitao Rabine kako oni kada citaju izvono vide ovaj tekst.
kazu da bog je zrtvovao to prvo jagnje, zivotinju.

To je ocigledno bila slika da ce Bog prineti zrtvu za nas, a kasnije proinosenje zrtava je bilo secanje na to sto ce bog uciniti.
Dakle nije covek poceo sa zrtvovanjem jer nece covek prineti zrtvu vec bog.
Covek zrtvovanjem se smao seca onoga sto ce Bog uciniti..
Bozja simbolika u bibliji nam uvek ukazuje na Jevndjelje.
Tu pocinje jevandjelje.

Na koju žrtvu misliš?
Znala je.

Ovo takodje govori o dolasku Mesije sto si postavio, ali u jednom detalju vidimo da je znala kako ce to tacno biti, i detalji nisu u bibliji zapisani samo da popune stranice.

Iako tekst kaze da je Eva legla sa Adamom, ona kaze rodih coveka od Gospoda.

. Mojsijeva 4,1Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudnje i rodi Kajina, i reče: dobih čovjeka od Gospoda.

Kao i nama sto nije receno kada ce Isus da dodje drugi put, tako i njoj nije receno kada ce se roditi Isus.
I kada je rodila prvo dete, pomislila je da je to obecano dete od Gospoda.

Luka 1,35I odgovarajući anđeo reče joj: duh sveti doći će na tebe, i sila najvišega osjeniće te; zato i ono što će se roditi biće sveto, i nazvaće se sin Božij.

Back