Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ajmo jedno teološko pitanje.Kada je satana zbačen s neba?
1914 tada je Sotona Zbacen i Isus postavljen za Kralja Bozje vladavine
a zna se da je Isus ustolicen 1914

Otkrivenje 12
7 A na nebu je izbio rat: Mihailo+ i njegovi anđeli borili su se sa zmajem. A borio se i zmaj i njegovi anđeli,
8 ali nije pobedio. I za njih više nije bilo mesta na nebu.
9 I bio je zbačen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Ðavo i Satana, koji zavodi ceo svet.*
Bio je zbačen na zemlju, a s njim su bili zbačeni i njegovi anđeli.
10 I čuo sam jak glas na nebu kako govori: „Sada je nastalo spasenje* i moć i kraljevstvo našeg Boga
i vlast njegovog Hrista,*
jer je zbačen tužitelj naše braće, koji ih je dan i noć optuživao pred našim Bogom!
11 I oni su ga pobedili Jagnjetovom krvlju+ i rečju svog svedočenja i nisu marili za svoj život* ni onda kad su se suočili sa smrću.
12 Zato veselite se, nebesa, i vi koji prebivate na njima!
Teško vama, zemljo i more, jer je Ðavo sišao k vama, veoma gnevan, znajući da ima malo vremena!“

Koja nebeska bica?
Andjeli nisu.
Nigde se andjeli ne zovu sinovima bozjim u bibliji.

Danilo 3,25.28

Glasnik, ako smem pitati koji je razlog tvog striktnog negiranja da anđeli mogu biti sinovi Božiji..jel to rekao neko ko je tebi autoritet pa protiv toga nesmeš ili si zaista sam došao do takvog zaključka?

Vidi, Biblija je jasna...nebeska bića jesu nazvana sinovi Božiji..pa evo u Jovu 38,7..ko je "klikovao"? Jesu li to ljudi ili nebeska bića?

Danilo 3,25.28

Glasnik, ako smem pitati koji je razlog tvog striktnog negiranja da anđeli mogu biti sinovi Božiji..jel to rekao neko ko je tebi autoritet pa protiv toga nesmeš ili si zaista sam došao do takvog zaključka?

Vidi, Biblija je jasna...nebeska bića jesu nazvana sinovi Božiji..pa evo u Jovu 38,7..ko je "klikovao"? Jesu li to ljudi ili nebeska bića?
Da, andjeli su sinovi bozji kao sto je i Isus Hrist sin Bozji a ne Bog.

Danilo 3,25.28

Ja ne padam na autoritete.
I zbog ovakbih kvsrnih pokusaha si ba ignir.
Kazem to jer to nema nigde u bibliji da se andjeli nazivaju sinovima.
Zasto si toliko bezobrazan?
Daj mi stih koji to kaze da su andjeli sinovi bozji?
Nema takav stih.
Ovo sto si naveo nigde ne kaze da su to andjeli.
Mogu da budu ljudi koji su stvoreni na drugim planetama.
Ili Adami drugih planeta.
Oni su direktni sinovi bozji.
I u Jobu imamo skup sinova Bozjih.
Adama drugih planeta

Jer kada citamo rodoslovlje imamo, ovaj je sin onog a onaj ovog a ovaj sin Adamov a Adam sin bozji.
Znas to da ne trazim sada?

Adam je sin bozji.
U Jovu imamo skup sinova bozjih medju koje dolazi sotona.
On kaze.
Obilazio sam zrmlju pa evo i ja dodjoh.
Znaci on sebe predstavlja nadglednikom zemlje i sa tim pravom dolazi na skup.
To pravo je prevarom oteo id Adama koji je umro.
To je skup nadglednika planeta.
Adama svih planeta koji su simovi bozji.
I Bog sotoni ne odrice pravo na taj skup.

Kada je Hristos vaskrsao, sotona je zbacen sa neba.
Uzeto mu je to pravo.
I sada je Isus mesto Adana nas zastupnik.
To nisu andjeli na tom skupu, jer cemu skup kada su andjeli stalno oko Boga i sa njime.
Receno bi bili kao i uvek da su andjeli.

Ja ne padam na autoritete.
I zbog ovakbih kvsrnih pokusaha si ba ignir.

Ma neka sam.

Kazem to jer to nema nigde u bibliji da se andjeli nazivaju sinovima.
Zasto si toliko bezobrazan?

Ti brukaš Adventizam..evo da budem bezobrazno iskren!!

Jednostavno takvim stavovima brukaš i Pravoslavlje i Adventizam i bilo koju denominaciju kojoj pripadaš.

Ma neka sam.

Ti brukaš Adventizam..evo da budem bezobrazno iskren!!

Jednostavno takvim stavovima brukaš i Pravoslavlje i Adventizam i bilo koju denominaciju kojoj pripadaš.
Ma bezobratan si do maksimuma.
Iznenadjeen sam.
Brukam sto kazem da nema takvog stiha nigde?
I ti ne mozes da ga das.
A ti ne brukas sto govoris nesto za sta nemas stih?
I ja da ti potvrdim nesto samo iz ljubavi?
Pa sta se to dogifilo sa tobom Jovane?

Ma bezobratan si do maksimuma.
Iznenadjeen sam.

Pa što si iznenađen kada si već rekao da sam bezobrazan..:). Ja tebe nisam nikada tako okarakterisao ali kada sam te pitao da li možda slediš neki autoritet ja sam bezobrazan..pa hajde kada već kažeš šta ću ja.

Brukam sto kazem da nema takvog stiha nigde?
I ti ne mozes da ga das.

Nebeska bića po tebi nisu anđeli..pa evo reci mi pošteno jesu li anđeli nebeska bića? Ako jesu zašto ih isključuješ iz te kategorije sinova Božijih...a rekoh već u Danilu 3,25.28 sin Božiji je nazvan anđeo..sad opet pitam odakle ta ideja da anđeli ne mogu biti sinovi Božiji? A posebno ako shvatimo da Biblija govori da je sin Božiji svako ko je veran Bogu..duhovna kategorija.

I ja da ti potvrdim nesto samo iz ljubavi?
Pa sta se to dogifilo sa tobom Jovane?

Ne tražim da potvrdiš, naravno. Veruj po savesti...ali mislim da grešiš po pitanju izraza Sin Božiji..zašto to anđeli ne bi bili? Jesu li verni Bogu? Je li verno služe Bogu? Samo to jasno ukazuje da su Božiji..sinovi Božiji po tom krierijumu a sve ono ostalo navedoh jasno.

Tako dakle u redu ali se ti ljutiš što te pitam logično jer vidim negiraš tj. pokazuješ nešto za šta nema dokaza u Bibliji. Ja navodim jedan direktan i nekoliko posrednih dokaza....

Oprosti na jačim izrazma...samo ne zna što sam bezobrazan ako pitam...

Iznenadjen sa ovim sto sam otkrio u zadnje vreme.
Mislio sam da ima neka granica bezobrazluka.
Ali sam iznenadjen da nema?
Napravio si JS takvu sansu za servis i ja treba da se stidim?
Za tebe da.

Misliš? :heart: O Glasnik ,Glasnik....

Pa vidi..istina će potpuno pobediti jedino kada prihavatimo realno raumevanje teksta. Jedino tako....ako me razumeš.

JS samo ukazuju na stihove koji realno ne dokazuju ono što bi mnogi hteli da misle da dokazuju.

Back