Evo.
Sama biblija i cisto apostolsko ucenje.
Pre svog dolaska na zemlju kao Bozji sin, Isus postaje Bozji sin na nebu.
Isus postaje poslusan ocevoj volji.
Ali od kada i zasto?
Kaze se , od vecnih vremena.
Ali od kojih vecnih vremena, od kada?
2.Tim 1:9 Koji nas spase i prizva zvanjem svetim, ne po delima našim, nego po svojoj naredbi i blagodati, koja nam je dana u Hristu Isusu pre vremena večnih.
Dakle kada su ta vecna vremena?........
Pa od tada kada je napravljen plan spasenja, kada je Isus postao Bozji sin zauzevsi mesto Adama koji ce onda ici na ovu zemlju da nas spasi, i od vremena kada je Isus sam odlucio da dodje na ovu zemlju.
Isaija prorokuje za Hrista koji ce doci da donese spasenje svom narodu , ali ce ga odbiti.
Jes 6:8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene
Is 6:9 A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati.
Is 6:10 Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele.
Da pogledamo u novom zavetu na koga se odnose ove reci gore u Isaiji 6, 8-10
Matej, to jest sam Isus u Mateju potvrdjuje da se to odnosilo na njega, on ce bitit aj koji ce doci, ali nece slusati.
Mt 13:13 Zato im govorim u pričama, jer gledajući ne vide, i čujući ne čuju niti razumeju.
Mt 13:14 I zbiva se na njima proroštvo Isaijino, koje govori: Ušima ćete čuti, i nećete razumeti; i očima ćete gledati, i nećete videti.
Mt 13:15 Jer je odrvenilo srce ovih ljudi, i ušima teško čuju, i oči su svoje zatvorili da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i srcem ne razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.
Apostol Jovan nam potvrdjuje da se reci u isaiji 6,8-10 odnose na isusa:
Jn 12:37 Ako je i činio tolika čudesa pred njima, opet Ga ne verovahu;
Jn 12:38 Da se zbude reč Isaije proroka koji reče: Gospode! Ko verova govorenju našem? I ruka Gospodnja kome se otkri?
Jn 12:39 Zato ne mogahu verovati, jer opet reče Isaija:
Jn 12:40 Zaslepio je oči njihove i okamenio srca njihova, da ne vide očima ni srcem razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.
Jn 12:41 Ovo reče Isaija kad vide slavu Njegovu i govori za Njega.
Apostol Pavle propovedjauci Isusa, potvrdjuje da se reci isaijine odnose na to da ce jevreji odbaciti onoga koga im je Bog poslao:
Dela 28:23 I odredivši mu dan dodjoše k njemu u gostionicu mnogi; kojima kazivaše svedočeći carstvo Božje i uveravajući ih za Isusa iz zakona Mojsijevog i iz proroka od jutra do samog mraka.
Dela 28:24 I jedni verovahu onome što govoraše a jedni ne verovahu.
Dela 28:25 A budući nesložni medju sobom, odlažahu kad reče Pavle jednu reč: Dobro kaza Duh Sveti preko proroka Isaije očevima našim
Dela 28:26 Govoreći: Idi k narodu ovome i kaži: Ušima ćete čuti i nećete razumeti; i očima ćete gledati i nećete videti.
Dela 28:27 Jer odrveni srce ovog naroda, i ušima teško čuju, i očima svojim zažmuriše da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i da se ne obrate da ih iscelim.
Dela 28:28 Da vam je dakle na znanje da se neznabošcima posla spasenje Božje, oni će i čuti.
Dela 28:29 I kad on ovo reče, otidoše Jevreji prepirući se medju sobom.
A i Otac se slozio sa time da Isus bude poslat u ulozi njegovog sina.
Isus nije stvaranjem ili bilo kakvim nastajanjem postao Bozji sin. Vec svojom odlukom i odlukom Ocevom da on to postane kako nam je Biblija to i zapisala
Apostol pavle nam potvrdjuje da se sledece reci odnose na Hrista.
Ps 2:7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni:Ti si sin moj, ja te sad rodih.
2Sam 7:14 Ja ću mu biti Otac, i on će mi biti sin: ako učini šta zlo, karaću ga prutom ljudskim i udarcima sinova čovečijih.
On citira pslame, 2 Samuilovu itd:
Heb 1:5 Jer kome od andjela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas rodih.
Ocigledno ui Bibliji imamo trenutak kada je Isus postao Bozji sin a da pre toga to nije bio.[/u]
I od tada kao sin, postao je obavezan da bude poslusan i odlucio je to sam i pristao da bude poslusan Ocu, jer je Oceva volja u svemu ista i Hristovoj.
On je odlucio da postane poslusan Ocevoj volji, jer je to trazi plan spasenja. Kao sto svaki sin treba da bude poslusan svom ocu, ili kao sto je Adam otpali Bozji sin, trebao da bude poslusan svom Stvoritelju.
Lk 3:38 Sina Enosovog, sina Sitovog, sina Adamovog, sina Božijeg.
Sada dolazi Bozji sin Isus, koji zauzima Adamovo mesto, a Adam je takodje bio Bozji sin kao sto smo videli gore u tekstu, i Isus kao Adam sto je bio Bozji sin, postaje poslusan kao drugi sin mesto Adama.
Zasto?...
1.Kor 15:22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.
Adam Bozji sin nas je uveo u greh i smrt, Isus kao drugi Bozji sin koji zauizima Adamovo mesto, nas spasva.
On nas celom ovom praksom, izbavlja od greha i smrti.
Jedan Bozji sin nas uovdi u greh i smrt, a drugi Bozji sin nas izbavlja od greha i smrti.
Vidite ovu povezanost i sistem koji stoji iza toga...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------