Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li si ti uopšte pročitao celu Bibliju?
Да ли ти знаш шта је православно хришћанство, не мораш ништа рећи, из твојих постова је јасно да не знаш, имаш површну представу о томе, коју допуњаваш овдје на форуму са мутних извора и себи ствараш дојам да знаш. Овдје се највише промовишу "новајлије" у чијим заједницама,само ако се добро потрудимо можемо видјети неке трагове плитке духовности, али зато кад се распишу човјек је просто запањен.

Да ли ти знаш шта је православно хришћанство, не мораш ништа рећи, из твојих постова је јасно да не знаш, имаш површну представу о томе, коју допуњаваш овдје на форуму са мутних извора и себи ствараш дојам да знаш. Овдје се највише промовишу "новајлије" у чијим заједницама,само ако се добро потрудимо можемо видјети неке трагове плитке духовности, али зато кад се распишу човјек је просто запањен.

Vi ne znate šta je Hrišćanstvo.

6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni. /Isaija gl.9/
23 Eto, devojka će zatrudneti, i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo, koje će reći: S nama Bog./Matej gl.1/
8 A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog. /Jevrejima gl.1/
28 I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj. /Jovan gl.20/
... etc, etc

6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni. /Isaija gl.9/
23 Eto, devojka će zatrudneti, i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo, koje će reći: S nama Bog./Matej gl.1/
8 A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog. /Jevrejima gl.1/
28 I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj. /Jovan gl.20/
... etc, etc
Јер се јави благодат Божија спасоносна свима људима, која нас учи да се одречемо безбожности и земаљских пожуда, и да поживимо разборито, праведно и побожно у садашњем вијеку, очекујући блажену наду и јављање славе великога Бога и Спаса нашега Исуса Христа» (Тит. 2, 11-13)
У почетку бјеше Логос (Ријеч) и Логос бјеше у Бога, и Логос бјеше Бог

A zašto ga nazivate hrišćanstvo ?
Ako je bog Jehova, logično je zvati ga jehovanstvo ?
Isus je ipak samo sin, a Jehova otac ?
Valjda je njegova starija ?

Pa na Bogosloviji izučavate Stari Zavet, kako sam čuo ?
A tamo Jehova vedri i oblači. Bog jedan jedini kako tvrdi KNJIGA ?
Nećeš valjda sad reći da pravoslavci imaju nekog drugog boga ?
Ја ни у СЗ ни у Новом Завјету не прочитах име Јехова, јеси ли сигуран да говоримо о истој књизи?😀

Ја ни у СЗ ни у Новом Завјету не прочитах име Јехова, јеси ли сигуран да говоримо о истој књизи?😀

IZLAZAK 3,13
Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: `Bog otaca vaših poslao me k vama, i oni me zapitaju:
`KAKO MU JE IME? - što ću im odgovoriti?

IZLAZAK 3,15
Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:
JAHVE,
Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` TO MI JE IME DOVIJEKA,
TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Šta još nije jasno, da pojasnim? :rtfm:

А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?

14. А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама.

15. И опет рече Бог Мојсију: Овако кажи синовима Израиљевим: Господ Бог отаца ваших, Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев, посла ме к вама; то је име моје довека, и то је спомен мој од колена на колено

А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?

14. А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама.

15. И опет рече Бог Мојсију: Овако кажи синовима Израиљевим: Господ Бог отаца ваших, Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев, посла ме к вама; то је име моје довека, и то је спомен мој од колена на колено

Pa naravno da ste izmenili originalni prevod, da vas ne bi etiketirali kao plagijatore jevrejskih pisaca.

Patetično.

Samo ovde ima jedna začkoljica sinak?

Verujem da primećuješ da citiraš jevrejskog pisca, pastira koji je vodio zapisnik o događajima od pre 3.200 godina ako se ne varam ?

Citiraš dakle Jevrejina a ne nekog Srbina ili Hrvata ?

A Jevreji su izmislili Jehovu? Kontaš?

Tako da svako prepravljanje teksta deluje smešno i patetično.

Ne možeš protiv istine rođače, istina je jedna, JEVREJI SU VAM IZMISLILI TU RELIGIJU od koje i danas lagodno živite bez rala i motike!:D

Pa naravno da ste izmenili originalni prevod, da vas ne bi etiketirali kao plagijatore jevrejskih pisaca.

Patetično.

Verujem da primećuješ da citiraš jevrejskog pisca, pastira koji je vodio zapisnik o događajima od pre 3.200 godina ako se ne varam ?

Ne možeš protiv istine rođače, istina je jedna, JEVREJI SU VAM IZMISLILI TU RELIGIJU od koje i danas lagodno živite bez rala i motike!:D
Hvala što misliš da sam menjao, al jbg nisam

Patetično.

Sale nije vernik. Sale je pomodarac.

IZLAZAK 3,13
Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: `Bog otaca vaših poslao me k vama, i oni me zapitaju:
`KAKO MU JE IME? - što ću im odgovoriti?

IZLAZAK 3,15
Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:
JAHVE,
Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` TO MI JE IME DOVIJEKA,
TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Šta još nije jasno, da pojasnim? :rtfm:
Vidis da im nije jasno :)

A Jasno je da se Bog predstavio kao JHVH Jehova ili Jahve

2. Mojsijeva 3:15
Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

Poslednja izmena:
Evo ti i kjv prevod
14 And God said unto Moses, I AM THAT I AM: and he said, Thus shalt thou say unto the children of Israel, I AM hath sent me unto you.

Nema jehove
2 Mojsijeva 20

2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.

2. Mojsijeva 3:15
Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

American Standard Version
Exodus 3:15

And God said moreover unto Moses, Thus shalt thou say unto the children of Israel, Jehovah, the God of your fathers, the God of Abraham, the God of Isaac, and the God of Jacob, hath sent me unto you: this is my name for ever, and this is my memorial unto all generations.

https://www.biblegateway.com/quicksearch/?quicksearch=jehovah&version=ASV&resultspp=500

King James Version
Exodus 6:3

And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob by the name of God Almighty, but by My name Jehovah was I not known to them.

https://www.biblegateway.com/quicksearch/?quicksearch=jehovah&version=KJ21&resultspp=500

Poslednja izmena:
E u tome je čar ove knjige starostavne.
Što svako može napraviti svoju verziju, kako mu se ćefne.
Pa posle neko tvrdi da je Biblija jedna jedina, istina nadahnuta od boga lično ?
Smešno .
A narod prost, veruje svemu, što "božji emisari" čitaju iz tog po stotinu puta izmenjenog jevrejskog sočinenija ?

I daje svoj mukom zarađen novac za to.:worth:

E u tome je čar ove knjige starostavne.
Što svako može napraviti svoju verziju, kako mu se ćefne.
Pa posle neko tvrdi da je Biblija jedna jedina, istina nadahnuta od boga lično ?
Smešno .
A narod prost, veruje svemu, što "božji emisari" čitaju iz tog po stotinu puta izmenjenog jevrejskog sočinenija ?

I daje svoj mukom zarađen novac za to.:worth:
Jhvh znači "Ја сам Онај што јесте." Nikakav jehova, jahve ...i u nz Isus kaže za sebe ja jesam. To ti je iz izvornog hrišćanstva, a ovi padavičari dodaju samoglasnike u jhvh koji ni sami Jevreji se ne usuđuju.

Back