Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
BOG Jedini Otac JHVH - NE MOŽE UMRIJETI
===============================================

Bog Jedini Otac JHVH ne može umrijeti.
Kad bi umro - sve živo bi pomro,
jer je Bog Otac JHVH jedini temeljni nosioc života.
-------------------------------------------------------------------

JOB 34,14

Kad bi on dah svoj u se povukao,
kad bi čitav svoj duh k sebi vratio,

JOB 34,15

sva bića bi odjednom izdahnula
i u prah bi se pretvorio čovjek.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SIN od Boga Jedinog Oca JHVH
G Yehošua je UMRO,
time NIJE BOG jer - BOG ne može umrijeti.

====================================

HABAKUK 1,12
Nisi li od davnih vremena, JAHVE, Bože moj, Sveče moj?
TI KOJI NE UMIREŠ!
Ti si, JAHVE podigao ovaj narod radi pravde, postavio ga, Stijeno, da kažnjava.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bog Jedini Otac JHVH – NE MOŽE UMRIJETI
----------------------------------------------------------------
Sad više ne pričamo o tome ko je "Prvi i Poslednji"?

Da li je Isus bio Bog..Ja licno mislim da jeste

U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Priče 8:30, Isa. 9:6, Zah. 13:7, Filip. 2:6, Otk. 19:13

2 Ona beše u početku u Boga.
Priče 8:30

3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
1 Moj. 1:1

4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.

5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.
Jn. 3:19

6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
Mal. 3:1

7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.

8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.
Dela 13:25

9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
Isa. 49:6

10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
Ps. 33:6, 1 Kor. 8:6

11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
Ps. 69:8, Lk. 19:14

12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
Isa. 56:5, Rim. 8:15, 2 Pet. 1:4

13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.
5 Moj. 30:6, Jak. 1:18

14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Jasno je da se govori o tome da je Bog sisao na zemlju,dosao medju svoje,a oni Ga ne poznase.Posebno je zanimljiv poslednji citat "I rec postade telo i useli se u nas....." sta vi mislite,KO JE BIO ISUS HRISTOS?

Isus Hrist je bio Božji sin i nište više.

Sektaška učenja koliko ja vidim imaju svi. Nisam naišao na hrišćane koji slede Bibliju onako kako tamo piše.
Ono najvažnije što piše za hrišćane je da je Isus bogočovek od oca boga i majke čovečice. Tu nema puno šta da se tumači kad je jasno ko dan. Znači Isus je i bog i čovek, zato se i sa namerom spominje za njega sin čovečiji, zato se jasno opisuje kako je sveti duh osenio Mariju. Nijedno "biće" u Bibliji se ne opisuje na takav način. Što čitaš sektaške razne akrobacije zato si i zbunjen. Oni kažu da u Bibliji nigde ne piše da je Isus Hrist Bog, a onda ti poturaju da je Isus stvorenje ili neki anđeo a NIGDE to ne piše u Bibliji. Poture kao kukavica jaje, a ti se upecaš u njihovo tumačenje koje NEMA nikakvu osnovu a ti prihvatiš jer si ljut na pravoslavlje. Da tebe sve to ne interesuje, ne bi bio na pdf religija.

Ono najvažnije što piše za hrišćane je da je Isus bogočovek od oca boga i majke čovečice. Tu nema puno šta da se tumači kad je jasno ko dan. Znači Isus je i bog i čovek, zato se i sa namerom spominje za njega sin čovečiji, zato se jasno opisuje kako je sveti duh osenio Mariju. Nijedno "biće" u Bibliji se ne opisuje na takav način. Što čitaš sektaške razne akrobacije zato si i zbunjen. Oni kažu da u Bibliji nigde ne piše da je Isus Hrist Bog, a onda ti poturaju da je Isus stvorenje ili neki anđeo a NIGDE to ne piše u Bibliji. Poture kao kukavica jaje, a ti se upecaš u njihovo tumačenje koje NEMA nikakvu osnovu a ti prihvatiš jer si ljut na pravoslavlje. Da tebe sve to ne interesuje, ne bi bio na pdf religija.

Hrist je samo sin Božji, a vi ste sektaši. Nije nikakav bogočovek jer tako ne piše u Bibliji.

Back