Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nemaš ti ništa već razboriti rob
Ti si njihovo vlasništvo
Не знам зашто, али имам осјећај да те Мона симпатише опасно, ево видиш овај Радован је већ прешао у ЈС, пази се можда су ти следећи на реду, а мене је ставила на игнор и то без опомене, гласник је бар фер па упозори:confused::hahaha:.

13 A Mojsije reče Bogu: Evo, kad otidem k sinovima Izrailjevim, pa im kažem: Bog otaca vaših posla me k vama, ako mi kažu: Kako Mu je ime? Šta ću im kazati?
14 A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama. /Gde kaze koje mu je ime?/
15 I opet reče Bog Mojsiju: Ovako kaži sinovima Izrailjevim: Gospod Bog otaca vaših, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev, posla me k vama; to je ime moje doveka, i to je spomen moj od kolena na koleno.
6 Idi, i skupi starešine izrailjske, pa im reci: Gospod Bog otaca vaših javi mi se, Bog Avramov, Isakov i Jakovljev, govoreći: Doista obiđoh vas, i videh kako vam je u Misiru.

3 Tebe, Bože otaca mojih, hvalim i slavim, šta si mi dao mudrost i silu, i šta si mi objavio za šta Te molismo objaviv nam stvar carevu. /Danilo gl.2/

Zao mi je ali vi jehovini svedoci niste prepoznali sta je ime.:rtfm:

A zašto ga nazivate hrišćanstvo ?
Ako je bog Jehova, logično je zvati ga jehovanstvo ?
Isus je ipak samo sin, a Jehova otac ?
Valjda je njegova starija ?
Bog je i adonaj a jhvh označava "onaj koji jeste" nije mu to ime, Mojsije pita da zna koji bog ga šalje a da njegov narod ne misli da je sa nekom utvarom pričao.
A onda bog mu kaže za ime
Овако кажи синовима Израиљевим: Господ Бог отаца ваших, Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев, посла ме к вама; то је име моје довека, и то је спомен мој од колена на колено
Tri puta spominje Bog u imenu. Što je praslika ono što Isus govori u čije ime da se krsti, u ime Oca, Sina i Svetog Duha.
I tebe su prevarili ovi sektaši pa ti poturili značenje umesto imena i značenje nazvali imenom, a čak i tom nazivu umeću neka nepostojeća slova. Mislim nek ga nazivaju kako hoće ali to ne piše u Bibliji.

Bog je i adonaj a jhvh označava "onaj koji jeste" nije mu to ime, Mojsije pita da zna koji bog ga šalje a da njegov narod ne misli da je sa nekom utvarom pričao.
A onda bog mu kaže za ime
Овако кажи синовима Израиљевим: Господ Бог отаца ваших, Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев, посла ме к вама; то је име моје довека, и то је спомен мој од колена на колено
Tri puta spominje Bog u imenu. Što je praslika ono što Isus govori u čije ime da se krsti, u ime Oca, Sina i Svetog Duha.
I tebe su prevarili ovi sektaši pa ti poturili značenje umesto imena i značenje nazvali imenom, a čak i tom nazivu umeću neka nepostojeća slova. Mislim nek ga nazivaju kako hoće ali to ne piše u Bibliji.

Da li si ti pročitao Bibliju?

Не знам зашто, али имам осјећај да те Мона симпатише опасно, ево видиш овај Радован је већ прешао у ЈС, пази се можда су ти следећи на реду, а мене је ставила на игнор и то без опомене, гласник је бар фер па упозори:confused::hahaha:.
Ne znam opasna je, već ih ima četiri sledbenika: comi, Nikita, šmeca i Radovana :D

13 A Mojsije reče Bogu: Evo, kad otidem k sinovima Izrailjevim, pa im kažem: Bog otaca vaših posla me k vama, ako mi kažu: Kako Mu je ime? Šta ću im kazati?
14 A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama. /Gde kaze koje mu je ime?/
15 I opet reče Bog Mojsiju: Ovako kaži sinovima Izrailjevim: Gospod Bog otaca vaših, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev, posla me k vama; to je ime moje doveka, i to je spomen moj od kolena na koleno.
6 Idi, i skupi starešine izrailjske, pa im reci: Gospod Bog otaca vaših javi mi se, Bog Avramov, Isakov i Jakovljev, govoreći: Doista obiđoh vas, i videh kako vam je u Misiru.

3 Tebe, Bože otaca mojih, hvalim i slavim, šta si mi dao mudrost i silu, i šta si mi objavio za šta Te molismo objaviv nam stvar carevu. /Danilo gl.2/

Zao mi je ali vi jehovini svedoci niste prepoznali sta je ime.:rtfm:
Ne nego ti nisi spoznao Bozje ime :)

2 Mojsijeva 20

2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.

2. Mojsijeva 3:15
Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

American Standard Version
Exodus 3:15

And God said moreover unto Moses, Thus shalt thou say unto the children of Israel, Jehovah, the God of your fathers, the God of Abraham, the God of Isaac, and the God of Jacob, hath sent me unto you: this is my name for ever, and this is my memorial unto all generations.

https://www.biblegateway.com/quicksearch/?quicksearch=jehovah&version=ASV&resultspp=500

King James Version
Exodus 6:3

And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob by the name of God Almighty, but by My name Jehovah was I not known to them.

https://www.biblegateway.com/quicksearch/?quicksearch=jehovah&version=KJ21&resultspp=500

Naslov teme ti je odgovor na prvo pitanje.
Na drugo pitanje odgovori ko je "Prvi i Poslednji" iz Otkrivenja i Isaijinog proroštva
TKO JE TVOJ BOG ???

==============================

Najteže pitanje za 99% današnjih samozvanih Kršćana!
===========================================

Tko je tvoj Bog?
Da li je tvoj Bog – Biblijski Bog?
Kako Mu je Ime?
-----------------------

Dokaži svoju tvrdnju Biblijskim stihovima tipa -
Ime Boga je……………

Šta se radi u klipu?
čovek drži govor o tome kako je jedna od doktrina demona falsifikovanje istine o Isusu Hristu i daje primere kako razne religije i kultovi kao naprimer muslimani, mormoni, JS, sajentolozi, budisti, munova sekta i mnogi drugi predstavljaju iskrivljenu sliku o Isusu Hristu... tako da kad neko kaže da zna nešto o Isusu ono što misli da zna zavisi od religije ili kulta kome pripada... .

TKO JE TVOJ BOG ???

Tko je tvoj Bog?
Kako Mu je Ime?
-----------------------

Ime Boga je……………
Dakle:
ko je "Prvi i Poslednji" iz Otkrivenja i Isaijinog proroštva

čovek drži govor o tome kako je jedna od doktrina demona falsifikovanje istine o Isusu Hristu i daje primere kako razne religije i kultovi kao naprimer muslimani, mormoni, JS, sajentolozi, budisti, munova sekta i mnogi drugi predstavljaju iskrivljenu sliku o Isusu Hristu... tako da kad neko kaže da zna nešto o Isusu ono što misli da zna zavisi od religije ili kulta kome pripada... .
Pa da iskrivljenu istinu o Isusu prva crkva stvara
Bog kaze da je Isus Bozji Sin - stvorenje
a paganin Konstantin ga proglasio za boga
a crkva to prihvatila
dakle najveca neistina

TKO JE TVOJ BOG ???

Tko je tvoj Bog?
Kako Mu je Ime?
-----------------------

Ime Boga je……………
Ime boga je bog, u sz Mojsije kaže Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovov, u nz Isus preciznije kaže, "krstite ih dakle u ime Oca Sina i Svetog Duha".
Dakle Bog nema lično ime, niti to piše u Bibliji. To što ljudi žele da mu budu kumovi je druga stvar.
Aj sad ti dokaži da grešim.

Back