Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U ovim stihovima se takodje vidi da je Isus Hristos, koji je stvorio stvorio svet- isti onaj koji je sisao na planetu Zemnju i iskupio grehe:

Otkrivenje 1.glava

1:8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

Isus hrist je po meni bio obicnin stolar kome je bilo tesko da radi pa krenuo da zamlacuje narod,

Ovo je moje misljenje a moderatori ako izbrisu time krse slobodu govora jer ja nisam prekrsio pravilnik foruma ovom izjavom o isusu

Alexandar, "Ostale verske zajednice" nije podforum za raspravu po novim pravili,a...tako da te molim da se upoznas sa njima .http://forum.krstarica.com/showthread.php/235714-Obave%C5%A1tenje/page2

A sto se tice tvog komentara, odgovori cu ti - da je Isus Hristos osudjen na smrt na krstu jer nije hteo da porekne da je Bog.

Da je bio obican covek, odrekao bi se pred Pilatom i izbegao bi smrt.

Da je ovo Istina, i da je Isus Hristos Bog potvrdili su i apostoli - Njegovi ucenici - dajuci svoj zivot za tu Istinu. :)

Veliki pozdrav postavljaču ove teme

Pitanje za postvljača ove teme glasi:

Ako tebe neko pita "Dal osim Boga Isusa imaš još neke Bogove koje služiš i obožavaš" kako bi ti njemu odgovorila?

Unapred hvala na odgovoru.

Sluzim samo jednom Bogu - koji ima tri lica - Boga Oca, Boga Sina i Svetog Duha.

On se zove JHVH....ilisamo Bog....ili Najuzviseniji... Elyon .... ili Elohim

Evo jedan stih,cini mi se da ima veze s temom:

Luka 17, 21. Нити ће се казати: Ево га овде или онде; јер гле, царство је Божије унутра у вама.

Slaze se vrlo sa temom....

Kroz molitvu i razgovor sa Bogom - svakom ponaosob se otvara um da moze da razume vise,nebeske stvari.

I o carstvu Bozjem.

I o Tajni Utelovljenja Boga u telo covecje.

Razgovor sa Bogom je najintimnije prirode..... On je nas Stvoritelj i zna nas bolje nego mi sami sto sebe poznajemo ^^

Spoljasnjost , ono sto je na oci ,ne znaci nista .... kao ni ono sto nam drugi kazu,ili dokazuju....

jedino ono sto mi spoznamo nasom dusom i emocijama - onim sto je u nama! :)

Sluzim samo jednom Bogu - koji ima tri lica - Boga Oca, Boga Sina i Svetog Duha.

On se zove JHVH....ilisamo Bog....ili Najuzviseniji... Elyon .... ili Elohim

Idemo dalje

Hoćeš biti toliko ljubazna da mi kažeš. ako tebe neko pita gde nalaziš u Bibliji " Jedan Bog sa tri lica" šta bi mu ti odgovorila?

Ili ako ti neko traži da mu priložiš Biblijske replike kao dokaz

Gde piše Jedan Bog sa tri lica?
Šta znači JHVH i na koga se odnosi?
Šta znači Bog, šta Elohim a šta Elyon?

Šta bi mu ti kao dokaz priložila?

Kažeš
Razgovor sa Bogom je najintimnije prirode..... On je nas Stvoritelj

A kad bi tebe neko pito "Sa kojim Božijim licem ti imaš najintimnije razgovore" šta bi mu ti odgovorila?
Ili recimo te pita "Koje Božije lice je tvoj Stvoritelj" kako bi mu obijasnila?

Poslednja izmena:
Idemo dalje

Hoćeš biti toliko ljubazna da mi kažeš. ako tebe neko pita gde nalaziš u Bibliji " Jedan Bog sa tri lica" šta bi mu ti odgovorila?

Ili ako ti neko traži da mu priložiš Biblijske replike kao dokaz

Gde piše Jedan Bog sa tri lica?
Šta znači JHVH i na koga se odnosi?
Šta znači Bog, šta Elohim a šta Elyon?

Šta bi mu ti kao dokaz priložila?

Ova pitanja mozes da pitas i na drugim temama koje si otvorio....

Ovde se pise o Tajni Utelovljenja. Mozes da kazes nesto pametno o tome ;)

Ova pitanja mozes da pitas i na drugim temama koje si otvorio....

Ovde se pise o Tajni Utelovljenja. Mozes da kazes nesto pametno o tome ;)

Prihvatam tvoj ukor, oprosti što sam se usudio tražiti dokaze za tvoje ispovedanje istine. Oprosti i izvini

Idemo dalje

Da mogu da pitam a ti mi kaži ako tebe neko pita "Koje Božije lice se utelovio" šta bi mu odgovorila?

Ili ako te pita "Imaš jednog Boga sa tri lica, šta to tebi znači, ili kako zamišljaš jedan Bog ali tri lica" kako bi to njemu pojasnila.
Konkretno ako te neko pita "Šta tebi znači Jedan Bog" šta bi mu odgovorila?

Utelovljeno je jedno odlica Bozanstva.

Isus Hristos.

Bog je dosao na zemlji, i pristao na kompromis kako bi svi ljudi - pala stvorenja - mogli da dobiju priliku da IPAK dobiju vecni zivot !

Utelovljenjem, je sam sebe nazvao Bozji Sin, jer je bilo potrebno da nam da primer U SVEMU , kako da se odnosimo prema Bogu.

Takodje je i bilo potreno da se ljudi uvere u Njegovo Bozanstvo, i tako je cinio stvari koje samo Bog ima autoritet da cini - ozivljavao mrtve !!

Na kraju je i dao svoj zivot zbog onih koji nisu poverovali da je On Bog !!!!!!

Isus Nazarećanin Kralj Judejaca

Napisano na latinskom, i na grčkom i na jevrejskom na tabli na krstu iznad njegove glave, ili nešto tome slično.. Neki kažu da je na jevrejskom pisalo tako da je formiran akronim, koji je bio isti kao tetragram יְהֹוָה (jud hev vav hev) ili već kako se speluje, i da su se zbog toga najviše bunili judejski prvosveštenici, ali je Pilat odgovorio ''što pisah, pisah''

E ja mislim da uopše, ne treba lomiti glavu, kako je Bogu ime, jer to je glupo, mislim neće da nas čuje ako ga ne pozovemo imenom i šta će zaboga Bogu ime, ko li mu ga je dao i zašto je to ime na jevrejskom, zar Bog govori samo taj jezik.

Imamo molitvu ''Oče naš'', imamo ''Isusovu molitvu'', to su dve najvažnije molitve, i prekrstite se u ime Oca i Sina i Svetoga Duha, i ponesite svoj krst, i sve će biti OK, umesto da mudrujete unedogled,
Praznoslovje

Pola tema su ko je čije i kakvo je ime. Englezi zovu Isusa Navina i Isusa Hrista sa dva različita imena jednog Džošua, drugog Džizus Krajst, jedno prevode direkt sa jevresjkog, jednog sa grčkog, i tako na stotinam jezika. Razumeće vas Bog bilo kojim imenom da mu se obratite. I Gospod i Bog i Otac i Gad, i Deus, Teo, Kirie i tako na hiljadam jezika.

Neće vas spasiti nikaka jevrejski tetragram, nego Bog i dela vaša.

Poslednja izmena:
pa daj mi onda tvoje informacije
bibliju ostavi po strani ovaj put

Upravo se o tome radi.

Istorija poznaje Isusa koji je sin Marija i Josifa, i rodjen je u Vitlejemu... i ziveo je u Jerusalimu, i bio osudjen na smrt na krstu jer je bio pretnja za vlast itd...

Recimo, o njegovoj smrti je zapisano u sudskim knjigama toga vremena - kao i o svim osudjenicima na smrt. Kao da je obican covek ^^

NIKO,ALI NIKO ne porice da je ziveo covek - Isus .... ali ga ne priznaju kao Bozanstvo.

Jevreji ga ne priznaju kao Mesiju koga su cekali itd.

Probacu da nadjem nesto na netu - pa cu okaciti ovde ;)

Upravo se o tome radi.

Istorija poznaje Isusa koji je sin Marija i Josifa, i rodjen je u Vitlejemu... i ziveo je u Jerusalimu, i bio osudjen na smrt na krstu jer je bio pretnja za vlast itd...

Recimo, o njegovoj smrti je zapisano u sudskim knjigama toga vremena - kao i o svim osudjenicima na smrt. Kao da je obican covek ^^

NIKO,ALI NIKO ne porice da je ziveo covek - Isus .... ali ga ne priznaju kao Bozanstvo.

Jevreji ga ne priznaju kao Mesiju koga su cekali itd.

Probacu da nadjem nesto na netu - pa cu okaciti ovde ;)

okejj, naravno, svaki podatak o Isusu Hristu je dobrodošao, pošto nisam do sad naišao ni na jedan podatak o njegovom životu van biblije

pa navedi mi neki citat iz te istorijske knjige iz koje si se uverila u to

pa nemam je na netu imala sam tu knjigu davno, nema citat nego celo poglavlje gde pise hriscanstvo prvog veka
o Isusu Hristu se govorilo normalno kao istorijskoj licnosti

a moze se naci na netu koji istoricari su jos pisali o njemu

evo nasla sam nesto na hrvatskom

Istražite povijesne dokaze koji pokazuju da je Isus doista postojao. Josip Flavije i Tacit, dva ugledna povjesničara koja su živjela u prvom stoljeću, a nisu bili kršćani, spomenuli su Isusa Krista kao povijesnu ličnost. Opisujući kako je rimski car Neron optužio kršćane za požar koji je 64. n. e. poharao Rim, Tacit je napisao: “Neron je podmetnuo krivce i najprobranijim kaznama udario na one koje je svjetina, omražene zbog njihovih sramotnih djela, nazivala kršćanima. Tvorac njihova imena Krist za Tiberijeve je vladavine od prokuratora Poncija Pilata kažnjen smrtnom kaznom” (Anali, preveo Josip Miklić, Matica hrvatska, 2006, stranice 623-624).

Komentirajući činjenicu da su povjesničari iz prvog i drugog stoljeća govorili o Isusu i prvim kršćanima, Encyclopaedia Britannica, izdanje iz 2002, navodi: “Ti neovisni izvještaji pokazuju da u staro doba čak niti protivnici kršćanstva nisu sumnjali u to da je Isus povijesna osoba. To se prvi put, i to bez nekog čvrstog temelja, počelo osporavati krajem 18, tijekom 19. i početkom 20. stoljeća.” Godine 2002. u uvodniku lista The Wall Street Journal pisalo je: “Većina učenjaka, izuzev nekolicine ateista, već je prihvatila Isusa Nazarećanina kao povijesnu osobu.”

Back