Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Isus je rekao ucenicima :

"... i propovedace se ovo evandjenje po svemu svetu"

Ovo je zapisano u 1.veku

To se ispunjavalo kroz vekove, i danas se ispunjava ...

Da su o sve izmislili neki ljudi - siromasni ribari iz Judeje bez sveznajuceg Duha Svetoga...

Kako su oni znali da ce se ti njihovi spisi -"izmisljotine" .... propovedati "po celom svetu" ? ^^

Evo,posto je ovo pitanje ostalo neodgovoreno - Marsijaner ce sada da da odgovor ^^

Pokloni se i pocni :hvala:

Evo,posto je ovo pitanje ostalo neodgovoreno - Marsijaner ce sada da da odgovor ^^

Pokloni se i pocni :hvala:

Dakle draga moja, Da ima tog teksta i da imas taj dokument, nalazio bi se na svim vecim Mestima koji velicavaju ....

Pozivati se da je neko vec pisao o tome i da je to dokaz je u najmanju ruku, neozbiljno, to je moje misljenje.

dakle ako sam imao prilike , normalnop dok sam se trudio da saznam ...... a nijesam uspeo da ista pronadjem i nijesu uspeli da pronadju, mogu i verovati o postojanju isusa Jesusa, Hristosa , jer sam ih i licno upoznao, i ziveli i valjda su jos zivi, ali je zanimljivo da nema nista u zvanicnim i pisanim tragovima ista ama bas ista .....tako da sam skeptik a sa razlogom.
Jedna od legendi- prica je da je neko koji je vodio odabran narod ka obecanoj zemlji, se nasao pred morem i da bi to uspeo je udarcem stapom ,napravio prolaz i spas svih a po prolasku je voda potopila sve one koji su ih jurila ( egipat ). Prica o prelasku na sinaj , zar ne.

A sad , Sinaj nije nikada bio odvojen, sa bilo kojim morem....Pa hajde de da li mozes imalo da koristis i onaj deo mozga koji koristi saznanja i logiku.

Ili kako je moguce da se spominju jevreji u Izgradnji Egipta i piramida a nigde ama bas nigde nisu pominjani ali su zato drugi, jesu ah da uspeli su da prevedu znacenja isklesanih i na plocama i na stubovima i na .....

I jes verujem u postojanje i Antlantide i da verujem u BOGOVE, to sam vec naveo draga moja. ali da sam toliko zatvoren pa da i ne pomislim da ono sto mi se prezentira da je mozda ona fina upakovana sarena lazica....... Bajkica.

Kako je moguce , recimo U KINI, za Vreme Cara QinShiShuang, i to prvi Car,Kine, jos pre vise od 2200 godina, pa i posle toga On je rodjen 259 pre nove ere a po kineskom kalendaru je sada star......

I eto i kasnije nigde se nema ista o vasem bogu jednome a da vec tada su imali i tehniku i orudje koje je kasnije vidjeno u mediteranskom zalivu .....
Da li mozes da zamislis ista a da nije sve samo u knjizi - bajci....

Dakle mislim , znaci i da postojim, zar ne.

Mislim da znam ali sto vise citam ,ucim tek vidim koliko malo toga znam......i uvek cu se tome povinovati.

marsijaner
zasto ti je tako tesko da se suocis sa istinom i dokazima

Bilo bi mi drago da mi kazes o kojoj istini ti govoris i sa kojim dokazima izlazis.

Pa do sada nisi ista dookazala, osim da se moze sa moga profesionalnog stanovista da dodjem do zakljucka.

Vec, vise puta su ponovljene stvari za koja je nauka do sada dokazala, a to je da nema knjige - biblije ( u prevodu Arijana sa kojeg jezika je prevedena i ima ime biblija ?), .

I crkva i To Katolicka je i potvrdila ali isto tako nam je i dala informacija da ONI imaju dokaze a te dokaze NIKO AMA Bas Niko ne moze da vidi.

Nauka je dokazala da se fragmenti bogo i jednoga boga, centurima kasnije pojavljuje, pa zar nisu u Koptskim Crkvama izvrsene iskopine a da nema decediranog imena jednoga boga.

Pa zar nisam pisao Ariana, da sam imao u rukama Bibliju iz 15-16-n17nveka u Parizu, davnih 70 godina, godina kada se mladi i pitaju..... i da su te knjige tako tanke a da su kasnije dopisivane, dodavane, objasnjavane a o o razlicitim prevodima i znacenja tih istih prevoda.

Pitam se pitam se Ariana i uvek cu se pitati, i pitati a sta je tamo preko.... o Arijana.

Tako da istraz

Sve ovo što ste navele kao neki dokazi o postojanju Hrista, to je toliko šturo i tek u nekoj naznaci bez konkretnih
podataka o njegovom postojanju, već se u ovim tekstovima samo pominje njegovo ime u takvom kontekstu da
to ne dokazuje njegovo postojanje.

Zato, ako želite da dokažete njeovu istorijsku stvarnost, navedite gde stoji (osi mu bibliji), o njeovom životu, datumima, rođenju,
onda opet da ponovim, godinama koje nedostaju a to su od njegove dvanaeste do tridesete godine života (kud je nestao svih tih godina)
Ovakvo sporadično pominjaje po nekim spisima nimalo nije validno za priznavanje njegovog postojanja.

I Homer je opisao u svojoj Iijadi i Odiseji mnogo junaka, ali to ostaje samo kao literarno delo bez konkretnih dokaza
o njihovom stvarnom postojanju, pa zašto bi onda i biblijska ličnost Isus Hrist bio neprikosnoven kao postojeći ?

Nemoguce je diskutovati i dati objasnjenje o izmisljenom tekstu, jer bi se i dalo vaznosti izmisljenoj stvari.

Nego reci mi, da li si ista istrazila o gradu Delfi u Staroj Grckoj i zasto je prosperirao i kako je moguce da su stvoreni tako divni i veliki mudraci.

Takvih videa ima na sijaset koji ništa ne potvrđuju nego samo nagađaju i povode se za nečim što se ne može smatrati kao dokaz.
A evidentni dokazi o nečijem postojanju neće govoriti psalmi, pesme, govori nekih državnika, nego spisi gde upućuju na navedene datume
rođenja, rada, i celokupnog života nečije ličnosti.

Takvo nešto o Isusu Hristu, nema. Postoji samo u bibliji i to nikako precizno navedeno, a osim biblije, nide, ama baš nigde ne postoje
zapisi o konkretnom postojanju Hrista, kao što i ne postoje arheološki dokazi o lutanju izrailjskog naroda toliko godina kroz pustinju.

Takvih videa ima na sijaset koji ništa ne potvrđuju nego samo nagađaju i povode se za nečim što se ne može smatrati kao dokaz.
A evidentni dokazi o nečijem postojanju neće govoriti psalmi, pesme, govori nekih državnika, nego spisi gde upućuju na navedene datume

Takvo nešto o Isusu Hristu, nema. Postoji samo u bibliji i to nikako precizno navedeno, a osim biblije, nide, ama baš nigde ne postoje
zapisi o konkretnom postojanju Hrista, kao što i ne postoje arheološki dokazi o lutanju izrailjskog naroda toliko godina kroz pustinju.

Opet ignorises moje piranje.... nema veze.
Ovo je sve spam na ovoj temi,tako da ne pisemo vise.

Ti imas neke svoje grehe i pece te savest, pa zelis da je umiris negiranjem da Bog zaista postoji.
Ti si spreman da se uhvatis za slamku, da ne bi morao da se obracunavas sa samim sobom.

Bog je rekao da ko ne trazi istinu, nece je ni naci. POGLEDAJ MOJ POTPIS.

Dakle, ti ne trazis istinu-nego opravdanje:-)

Ti imas neke svoje grehe i pece te savest, pa zelis da je umiris negiranjem da Bog zaista postoji.
Ti si spreman da se uhvatis za slamku, da ne bi morao da se obracunavas sa samim sobom.

ti si više puta izgnorisala moje pitanje a to je: gde su godine Isusa Hrista od njegove dvanaeste do tridesete godine ?

kada mi daš podatke o tome, možemo da nastavimo razgovor

Pa vec sam im davao takve informacije, pocevsi od Mesopotamije toga doba, pa starog Egipta, a da ne govorimo o staroj Grckoj,

Najlakse je verovati u nesto, nego se suociti sa necim nepoznato a imati sumnje u sebe i traziti istinu u necem je tako lako.

no ,postavlja se jedno malo pitanje, kako je moguce da se prelazi preko toliko ocitih informacija koje su suprotne samoj sebi i kako je mikako moguce , dati tako tacan i precizan razgovor a nije bilo niti zapisnicara, niti tonskog snimka.

ti si više puta izgnorisala moje pitanje a to je: gde su godine Isusa Hrista od njegove dvanaeste do tridesete godine ?

kada mi daš podatke o tome, možemo da nastavimo razgovor

Necemo vise,barem ne na ovoj temi.
Niko nije pisao o tome jer se nista znacajno nije desavalo.... Sa 30. Je Isus otpoceo svoju misiju...kada ga je Jivan Krstitelj krstio,i onda su pocele da se desavaju presudne stvari za ljudski rod^^

Odoh da spavam.... Vama prijatan ostanak- I nemoj da ste mi iz SPAM-ovali temu do ujutro^^ ok?

:zag:

Pa vec sam im davao takve informacije, pocevsi od Mesopotamije toga doba, pa starog Egipta, a da ne govorimo o staroj Grckoj,

Najlakse je verovati u nesto, nego se suociti sa necim nepoznato a imati sumnje u sebe i traziti istinu u necem je tako lako.

no ,postavlja se jedno malo pitanje, kako je moguce da se prelazi preko toliko ocitih informacija koje su suprotne samoj sebi i kako je mikako moguce , dati tako tacan i precizan razgovor a nije bilo niti zapisnicara, niti tonskog snimka.

pa naravno, zato je vera i izmišljena da se ne bi mnogo lupala glava i tražili dokazi, rešenja o postojećim pitanjima
nemam ništa protiv vere, ali protiv vređanja inteligencije nekim nebulozama, stim da se to takvo uvažava kao verodostojno bez konkretnih zapisa, e tu vala imam

I evo jednoga razloga zasto se i ljudi pitaju, sta se desava sa onima koji su Veliki vernici.

dati dijagnozu nekome , bez ikakvog razloga i vrsiti etiketiranje, a samo zato sto se postavljaju pitanja iz dogme zvane knjige.

I kao zakljucak je da osoba ne trazi istinu- koju vec vekovima mnogi i traze, istrazuju, pokusavaju da pronadju povezanost u kontradikcijama sa zakljuckom da je to opravdanje.

Mono bozci nisu uspeli da ubede nas koji verujemo u razlicite bogove i dragi su nam neki, neki i nisu a;li nismo ni na koji nacin cak ni vrsili interpretacije reci UTELOVLJENI.

Vi verujete u isusa, pa zar nismo vec napomenuli da sa isusom imamo popijeno po jedno pice i jes more je veliki zenskaros, ih koliko ih je vec obradio.

Nadam se da imas i tu drugu stranu za koju se tako zdusno zalazes a to je neki Adam.......

Necemo vise,barem ne na ovoj temi.
Niko nije pisao o tome jer se nista znacajno nije desavalo.... Sa 30. Je Isus otpoceo svoju misiju...kada ga je Jivan Krstitelj krstio,i onda su pocele da se desavaju presudne stvari za ljudski rod^^

Odoh da spavam.... Vama prijatan ostanak- I nemoj da ste mi iz SPAM-ovali temu do ujutro^^ ok?

:zag:

A ti imas dokaz za taj "Statement my Dear" can you at all to provide to ........so we can see with our eyes, about his mission

Thanks my dear.

ono sto nas drzi to je vera, a vera nije stvar, ako neverujes kako mozes bilo sta da radis, jednostavno ko zeli on uvek nekako dodje do istine..Isus je bio postojao, ziveo,i zbog nas poginuo

Pa eto ti verujes u to, i fino je, ali i ne propagiras nikome, niti pokusavas da druge ubede da je samo ta tvoja uverenja su Istina...

Ja verujem da sam kao Marsovac , tako cesto dolazio na zemlju i da sam sa zemljankama imao i decu.... i cini mi se da mi se jedno i zvalo jesus, ili Hristos ili Moses, ili.....

Pa ne nabacam ikome o tome.

To je moje licno ubedjenje.

I da Ja sam i sa Verom i sa Nadom, i sa Mirom i sa ....ostalima u veoma dobrim kontaktima.......

Pa eto ti verujes u to, i fino je, ali i ne propagiras nikome, niti pokusavas da druge ubede da je samo ta tvoja uverenja su Istina...

Ja verujem da sam kao Marsovac , tako cesto dolazio na zemlju i da sam sa zemljankama imao i decu.... i cini mi se da mi se jedno i zvalo jesus, ili Hristos ili Moses, ili.....

I da Ja sam i sa Verom i sa Nadom, i sa Mirom i sa ....ostalima u veoma dobrim kontaktima.......

Ima nas raznih .... :lol:

:aha:

Spamujete a tako lepa tema, milina jedna, zašto ili bolje rečeno koji je problem da ni marsovci a ni hrišćani na religiji neće da odgovaraju na moja postavljena pitanja?

Ako tebe neko pita "Dal osim Boga Isusa imaš još neke Bogove koje služiš i obožavaš" kako bi ti njemu odgovorila?
Ako tebe neko pita gde nalaziš u Bibliji " Jedan Bog sa tri lica" šta bi mu ti odgovorila?
Ako te neko pita "Šta ti podrazumevaš pod "Isus Hristos-utelovljeni Bog" šta ćeš mu odgovoriti?

Doduše Perla je pokušala dati komentar, no čini mi se da ona nije svatila pitanje, evo o čemu se ovde radi:

Sluzim samo jednom Bogu - koji ima tri lica - Boga Oca, Boga Sina i Svetog Duha.

On se zove JHVH....ilisamo Bog....ili Najuzviseniji... Elyon .... ili Elohim

Dakle ona hoće reći da služi jednom Bogu koji ima tri lica ali ne komentariše moje drugo pitanje, zašto? Drugo

Ako vas neko pita "Dal osim Boga Oca i Boga Sina imate i Boga Svetog Duha" šta biste vi njemu odgovorili?
Ili ako vas neko pita " Dal je Bog Sin sam po sebi Bog" šta bi mu odgovorili?
A ako vas neko pita "Zbog čega ili bolje rečeno (Zarad) čega za Boga Oca, Boga Sina i navodno Boga Svetog Duha kažete, ON " a svi znamo iz priloženoga da su Tri Boga ili lica?
Po Bibliji ne postoji "Jedan Boga sa Tri lica" Nigde ali nigde ne piše "Bog Sin ili Bog Sveti DUH" ili "Sveto Trojstvo ali da se "Bog Otac, Bog Sin i Bog Sveti Duh zovu JHVH" i ako vas neko pita čija je ovo nauka šta bi vi njemu odgovorili i sa čim to dokazali?

Drzite se teme i vi marsovci i vi hrišćani, nije na vama da otezavate moderatorima normalni rad.

Spamujete a tako lepa tema, milina jedna, zašto ili bolje rečeno koji je problem da ni marsovci a ni hrišćani na religiji neće da odgovaraju na moja postavljena pitanja?

Ako tebe neko pita "Dal osim Boga Isusa imaš još neke Bogove koje služiš i obožavaš" kako bi ti njemu odgovorila?
Ako tebe neko pita gde nalaziš u Bibliji " Jedan Bog sa tri lica" šta bi mu ti odgovorila?
Ako te neko pita "Šta ti podrazumevaš pod "Isus Hristos-utelovljeni Bog" šta ćeš mu odgovoriti?

Doduše Perla je pokušala dati komentar, no čini mi se da ona nije svatila pitanje, evo o čemu se ovde radi:

Dakle ona hoće reći da služi jednom Bogu koji ima tri lica ali ne komentariše moje drugo pitanje, zašto? Drugo

Ako vas neko pita "Dal osim Boga Oca i Boga Sina imate i Boga Svetog Duha" šta biste vi njemu odgovorili?
Ili ako vas neko pita " Dal je Bog Sin sam po sebi Bog" šta bi mu odgovorili?
A ako vas neko pita "Zbog čega ili bolje rečeno (Zarad) čega za Boga Oca, Boga Sina i navodno Boga Svetog Duha kažete, ON " a svi znamo iz priloženoga da su Tri Boga ili lica?
Po Bibliji ne postoji "Jedan Boga sa Tri lica" Nigde ali nigde ne piše "Bog Sin ili Bog Sveti DUH" ili "Sveto Trojstvo ali da se "Bog Otac, Bog Sin i Bog Sveti Duh zovu JHVH" i ako vas neko pita čija je ovo nauka šta bi vi njemu odgovorili i sa čim to dokazali?

Drzite se teme i vi marsovci i vi hrišćani, nije na vama da otezavate moderatorima normalni rad.

I kako bi se odgovaralo na izmisljotinama, koje ti postavljas.

Eto nikada nisi odgovorio Ko tebi date za pravo da Ti tvrdis da ste jedino Vi ispravni a nije vas bilo nigde ama bas nigde za mnoge godine.

Discutovati se moze o onome sto je i svima zajednicko i eto Ti sada tvrdis kada Ja citiram iz svoje religije i moga boga da nije to tacno i trazis dokaz, a Ja ti nudim samo istinu i to vecnu i pravu istinu Marsovsku.

I ima i vise logike i istine u tome neg u bajci i citatima sa kojima Ti izlazis

a mogu li da te pitam nesto naravno bez bilo kakve zluradosti?Sta ako je Bog istinit,mislim Isus?I sta kad umres i desi se da sam u pravu..kako, sta ,zar se ne bojis osude?Znas presuda je kraj evo ziveo si lupam 100 godina i sad desi se da nisi u pravu,odbacivanjem teze o Isusu nemas potporu sopstvenom spasenju..a znas koja je kazna?

Back