Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Od Boga su svi stvoreni, ne znam da li se nadaju pomoći, ili su se predali šansi, ali se molim za sve jednako, Sin je veliki, moliće Oca za nas, svi ćemo osetiti makar malo milosti.
Gorčina i osećaj nepravde ovde nije velika stvar, Bog zna pravu meru za svakog od nas i samo Njega molim da nas sve pogleda sad kad je već pitanje samo Njega samoga.

Hoće, pogledaće. Znaš šta kaže Gospod..."gle nije okrečala ruka Gospodnja da ne može spasti"...ne nije...problem je nešto drugo...vidi Isaija 59,1.2.
Neka bude blagoslov Njegov sa tobom i svima nama.

A uveče dođoše dva anđela u Sodom; a Lot seđaše na vratima sodomskim; i kad ih ugleda, ustade te ih srete, i pokloni se licem do zemlje, 2 I reče: Hodite, gospodo, u kuću sluge svog, i prenoćite i operite noge svoje; pa sutra rano kad ustanete pođite svojim putem. A oni rekoše: Ne, nego ćemo prenoćiti na ulici. 3 Ali on navali na njih, te se uvratiše k njemu i uđoše u kuću njegovu, i on ih ugosti, i ispeče hlebova presnih, i jedoše.

Slabo ti to istražuješ... :lol:

jel se to gledao rts, baš je bio neki dokumentarac na tu temu pre neki dan

Umesto što noćas tražiš praVdu, čovečanski je pomoliti se i uzdati se u Božiju milost. Sada nije vreme određivanja grešnih i pravednih, molimo se oni koji smo sposobni da molimo. Ne dajte da nas pošast nauči koliko smo svi sebični, odvratni i ružni. Pomolimo se za ljude širom sveta, zaplačimo za njihove živote. To što nas vadi iz muka jer je milost Božija, zapamtimo, ne tražimo korene zlu. Moj Bog je veliki, moje suze i moje molitve vidi i čuje. Danas je čovek protiv zla, sutra čovek protiv čoveka, a sa verom u Boga je sve to život i borba za sutra i život nakon svega, ovaj ili onaj. Pomolite se večeras pred spavanje, nikoga ne košta, zamislite Boga koji je došao da ispuni samo vašu želju.Nas mnogi u svetu će poželeti želju koja protiv ovog zla prosto mora da se probije.

Ma mnogo ljudi nikad nije ni pomišljalo u savremenom svetu da treba da se mole. Treba da se molimo, treba da zovemo Boga u pomoć dok nas ne čuje. Noćas dvoje, sutra 12oro, prekosutra 120oro. Bog želi da se molimo za jednu stvar zajedno. Razmišljajte o tome, možda je izmišljeno, a možda je sve što je trebalo da uradite da se prosto i samo pomolite.

Umesto što noćas tražiš praVdu, čovečanski je pomoliti se i uzdati se u Božiju milost.

Pravda i milost poljubiće se kaže Psalmista. Pravda i milost su naličje istoga.

Naravno, uzdamo se u milost jer je milostiv. Ali On želi da nam da nešto...da iskusimo radost življenja u pravdi Hristovoj. To je neopisovo, neopisivo blago.

Sada nije vreme određivanja grešnih i pravednih, molimo se oni koji smo sposobni da molimo. Ne dajte da nas pošast nauči koliko smo svi sebični, odvratni i ružni. Pomolimo se za ljude širom sveta, zaplačimo za njihove živote

Naravno, znamo zašto su pošasti došle ali molimo se da Bog nas čuje! Verujmo Mu i biće nam po veri.

Aleluja.

Umesto što noćas tražiš praVdu, čovečanski je pomoliti se i uzdati se u Božiju milost. Sada nije vreme određivanja grešnih i pravednih, molimo se oni koji smo sposobni da molimo. Ne dajte da nas pošast nauči koliko smo svi sebični, odvratni i ružni. Pomolimo se za ljude širom sveta, zaplačimo za njihove živote. To što nas vadi iz muka jer je milost Božija, zapamtimo, ne tražimo korene zlu. Moj Bog je veliki, moje suze i moje molitve vidi i čuje. Danas je čovek protiv zla, sutra čovek protiv čoveka, a sa verom u Boga je sve to život i borba za sutra i život nakon svega, ovaj ili onaj. Pomolite se večeras pred spavanje, nikoga ne košta, zamislite Boga koji je došao da ispuni samo vašu želju.Nas mnogi u svetu će poželeti želju koja protiv ovog zla prosto mora da se probije.
Svi uništavamo planetu, pa se molimo bogu da nas spasi zla a onda još kažemo da bog ne valja jer je uzeo mlade u ratovima, zemljotresima, poplavama, bolestima i ostalim prirodnim nepogodima. Zašto bi bio milostiv, Bog je pravda.

Svi uništavamo planetu, pa se molimo bogu da nas spasi zla a onda još kažemo da bog ne valja jer je uzeo mlade u ratovima, zemljotresima, poplavama, bolestima i ostalim prirodnim nepogodima. Zašto bi bio milostiv, Bog je pravda.
Bog je ljubav, prosto nas voli, i mi tako treba jedni prema drugima, treba da je ljubav, to treba da bude i ostane nepojmljivo čoveku, ljubav koju Bog ima prema čoveku treba da je ljubav koju mi nismo u stanju nigde da pronađemo. U narodu je ostalo '' Bogom dan'', taj će uraditi sve što treba jer ima podršku od Boga, a onda kad izvrši Božiju volju... on nestaje, nezavisno kako.
Boga treba moliti za njegovu volju i milost, jer bez Njegove volje ne živimo, a bez njegove milosti ne preživljavamo.

Back