Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za vreme apostola pa i samog Isusa nije postojao ni kanon SZ a kamoli NZ.

El ti pratiš uopšte šta pišeš?Prvo si rekao da iz poslanica je nastalo jevanđelje a onda postaviš:

Znači po tebi nešto što je navodno nastalo 50. n.e. je starije od nečega što je nastala 41. n.e.?:hahaha:Poslanica Solunjanima najstariji hrišćanski spis a posle tvrdiš da je Jevanđelje po Mateju i ti hoćeš nekoga da edukuješ? :lol:
Vidiš da se raspisao pa više i ne zna šta piše. Haos :D

El ti pratiš uopšte šta pišeš?Prvo si rekao da iz poslanica je nastalo jevanđelje a onda postaviš:

Znači po tebi nešto što je navodno nastalo 50. n.e. je starije od nečega što je nastala 41. n.e.?:hahaha:Poslanica Solunjanima najstariji hrišćanski spis a posle tvrdiš da je Jevanđelje po Mateju i ti hoćeš nekoga da edukuješ? :lol:
Najsta

Ti nr razumes nista o cemu pisemo.
I sama ta Jevandjelja su bila poslana.
Slana.
Zasto se poslanice zovu poslanice?
Zato sto ih je apostol slao crkvama.
Pa tako su i jevandjelja bila i poslanice.
Slana po crkvama.
Samo sto su poslanice obradjivale problematiku crkava.
A jecmvandjelja opisuju Isusovo delovanje i radosnu vest.
Ovo nema vise smisla.
Prekidamo ili te stavljam na ignor.

Odgovor: andjeli ne mogu da jedu,ne mogu da prave decu,ne mogu biti bolesni,ne mogu umreti.

A uveče dođoše dva anđela u Sodom; a Lot seđaše na vratima sodomskim; i kad ih ugleda, ustade te ih srete, i pokloni se licem do zemlje, 2 I reče: Hodite, gospodo, u kuću sluge svog, i prenoćite i operite noge svoje; pa sutra rano kad ustanete pođite svojim putem. A oni rekoše: Ne, nego ćemo prenoćiti na ulici. 3 Ali on navali na njih, te se uvratiše k njemu i uđoše u kuću njegovu, i on ih ugosti, i ispeče hlebova presnih, i jedoše.

Slabo ti to istražuješ... :lol:

Najsta

Ti nr razumes nista o cemu pisemo.
I sama ta Jevandjelja su bila poslana.
Slana.
Zasto se poslanice zovu poslanice?
Zato sto ih je apostol slao crkvama.
Pa tako su i jevandjelja bila i poslanice.
Slana po crkvama.
Samo sto su poslanice obradjivale problematiku crkava.
A jecmvandjelja opisuju Isusovo delovanje i radosnu vest.
Ovo nema vise smisla.
Prekidamo ili te stavljam na ignor.
Nemoj na ignor molim te,hoću da me edukuješ :hahaha:

Znam.

Ali da li ti znaš šta to znači? Da li znaš koji je kontekst izraza "sin Božiji" u Bibliji kada se odnosi na ljude? Mi o tome temu raspredasmo prehodnih mesec, dva..

Dakle, razmueš li duhovnu kategoriju izraz "sin Božiji" kada se odnosi na čoveka? Zašto je neko označen da je "sin Božji" u tom duhovnom smislu?

Dakle, ključno za tebe je da razumeš šta to znači da je neko sin Božiji.

Dobro, pustimo sada anđele...videli smo u Danilu 3,25.28 da su i anđeli nazvani sin Božji. Ali se taj isti izraz koristi i za ljude.

Ako budeš razumeo zašto je neko od ljudi nazvan sin Božji razmećeš zašto su i anđeli nazvani sin Božji.

;)
Pogresan prevod, napisao sam da su andjeli Funkcija tih bica koja su spominjana. Poenta cele price o Bozijim sinovima da su mogli biti samo odredjena vrsta ljudi, a dokaz je kako ih zovemo, Nefilimi. Duhovna kategorija, Bozije seme odredjeno pre postanja sveta. I logicno da rec Elohim oznacava Mnozinu- Bogovi, a to menja sustinu Tanacha.
A onda je i dokaz da je YHWH Elohim ustvari veliki ratnik-covek Ishmilcamach, hebrejski naucnici su i to dokazali.
A YAHoshua je za vreme svog zivota tvrdio da dolazi carstvo Bozije i da ce tada ljudi biti kao Elohim -Bogovi.
Dokaz je i GanEdenu, gde Bog rece ostalima: Adam je spoznao dobro i zlo i postao kao jedan od NAS, al nece ziveti vecno.
Po tebi bi ispalo da je Bog pricao sa Mesijom i Duhom, ali nije, i to je cela sustina, :)

Bože mili, sačuvaj nas, Bože dragi, ne daj nas, Bože moj... smiluj nam se, i svemu što volimo, jedini si koji drži nad svima nama moć. Bože pogledaj nas, tvojoj moći nema kraja, našim mukama ti imaš lek, a naših muka je mnogo za naša leđa, ti i niko drugi nas može spasiti! Bože, svoje neposlušne pogledaj, smiluj im se, sačuvaj ih, pokaži svoju svetlost, klonuli smo, teško je!
Mili moj Bože, spasi nas!

Sporo ide.
Jedan napred dva unazad.
Morace na ignor.
Imam vec pola forum na ignor.
giphy.gif

Pogresan prevod, napisao sam da su andjeli Funkcija tih bica koja su spominjana. Poenta cele price o Bozijim sinovima da su mogli biti samo odredjena vrsta ljudi, a dokaz je kako ih zovemo, Nefilimi. Duhovna kategorija, Bozije seme odredjeno pre postanja sveta. I logicno da rec Elohim oznacava Mnozinu- Bogovi, a to menja sustinu Tanacha.
A onda je i dokaz da je YHWH Elohim ustvari veliki ratnik-covek Ishmilcamach, hebrejski naucnici su i to dokazali.
A YAHoshua je za vreme svog zivota tvrdio da dolazi carstvo Bozije i da ce tada ljudi biti kao Elohim -Bogovi.
Dokaz je i GanEdenu, gde Bog rece ostalima: Adam je spoznao dobro i zlo i postao kao jedan od NAS, al nece ziveti vecno.
Po tebi bi ispalo da je Bog pricao sa Mesijom i Duhom, ali nije, i to je cela sustina, :)

Ne čuh duhovnu kategoriju onih nazvanih sin Božiji?🙂.

Znaš zašto je neko "sin" Božiji?

Bože mili, sačuvaj nas, Bože dragi, ne daj nas, Bože moj... smiluj nam se, i svemu što volimo, jedini si koji drži nad svima nama moć. Bože pogledaj nas, tvojoj moći nema kraja, našim mukama ti imaš lek, a naših muka je mnogo za naša leđa, ti i niko drugi nas može spasiti! Bože, svoje neposlušne pogledaj, smiluj im se, sačuvaj ih, pokaži svoju svetlost, klonuli smo, teško je!
Mili moj Bože, spasi nas!

Bog kaze.
Samo karantin i ne boj se.

Izaija 26,20Ustani, narode moj! Uđi u odaje svoje i zaključaj vrata za sobom! Skrij se za čas, dok prođe gnjev

A uveče dođoše dva anđela u Sodom; a Lot seđaše na vratima sodomskim; i kad ih ugleda, ustade te ih srete, i pokloni se licem do zemlje, 2 I reče: Hodite, gospodo, u kuću sluge svog, i prenoćite i operite noge svoje; pa sutra rano kad ustanete pođite svojim putem. A oni rekoše: Ne, nego ćemo prenoćiti na ulici. 3 Ali on navali na njih, te se uvratiše k njemu i uđoše u kuću njegovu, i on ih ugosti, i ispeče hlebova presnih, i jedoše.

Slabo ti to istražuješ... :lol:
Rec andjeli oznacava Funkciju tih bica, koja im je dodeljena na Lateranskom saboru 1215 god. Da te podsetim : Savle je tvrdio da cemo biti kao andjeli, Nit jesti Nit piti.
Prema tome , ta bica iz Tanaha su i jela I pila.
To je apsolutno Dokaz da su postojali Nefilimi,a to je vrsta ljudi.
A otkada to duhovi koriste materijalne mogucnosti,kako toga nema danas, :?:
Danasnji ljudi, tvrde da ih duhovi posecuju, pricaju sa njima, al nit jedu , nit piju, :)

Rec andjeli oznacava Funkciju tih bica, koja im je dodeljena na Lateranskom saboru 1215 god. Da te podsetim : Savle je tvrdio da cemo biti kao andjeli, Nit jesti Nit piti.
Danasnji ljudi, tvrde da ih duhovi posecuju, pricaju sa njima, al nit jedu , nit piju, :)
Gde je to tvrdio ne jesti ni piti?

Poslednja izmena:
Ne čuh duhovnu kategoriju onih nazvani sii Božiji?🙂.

Znaš zašto je neko "sin" Božiji?
Od Boga su svi stvoreni, ne znam da li se nadaju pomoći, ili su se predali šansi, ali se molim za sve jednako, Sin je veliki, moliće Oca za nas, svi ćemo osetiti makar malo milosti.
Gorčina i osećaj nepravde ovde nije velika stvar, Bog zna pravu meru za svakog od nas i samo Njega molim da nas sve pogleda sad kad je već pitanje samo Njega samoga.

Navedi gde je to Savle tvrdio bilo šta osim što je ganjao hrišćane?

Back