Bog Otac kaze da je Isus Bog a ti se cinis vecim od Boga pa kazes: nije. Nije jer ja tako kazem.
Isus je od vecnosti Bog sa Ocem. Oni su Echad. Jedinstveni Bog. Tako Isaija se tu uklapa.
Rekli smo i objasnili da je Elohim plural u jednini, zato sto jevreji Boga postuju i obravaju se sa Vi.
Drugo Bog kaze Mojsiju kad ga je pitao sta da kaze jevrejima, sa kim je razgovarao=== 2 Mojs. 3, 14 A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama.
Na jevrejskom se kaze === Ehyeh Asher Ehyeh;
Trece Isus sam dokazuje da je Otac u njemu po delima koja cini, Jovan 14, 10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
I cetvrto Bog je i duh, Jovan 4, 24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.
Kao sto vidimo, Bog je jedan,a Isus je bio i ostao ljudsko bice, posrednik izmedju Boga i ljudske vrste, i sada je na nebu, gde priprema stanove za sve vernike koji se spasu.
Da je Isus to sto kazes, ne bi ga Bog zvao slugom, je li tako.
1 Evo Sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
Sotona je testirao ljudsko bice u pustinji,a ne Boga,a pitanje ze tebe glasi, posto verujes u trojstvo, kako moze da stvoreno bice K-U-S-A stvoritelja?
U Biblji nigde se ne pominje trojstvo, uvek Bog potvrdjuje kao jedan, i na kraju u Otkrivenju, on kaze
8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
10 Bejah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;
Znaci i po ovome se vidi da je Bog jedan, i da ce on zavrsiti, kao i sto je sve zapoceo od Postanja.
Da je tako kako ti poducavas, onda bi se svuda videlo trojstvo, cak i u novom zavetu, bi se Bog dokazivao kroz trojstvo,a ovako imamo najaci stih u n. zavetu koji dokazuje da je Bog u Isusu,
1 Tim. 3, 16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.
Kao sto se vidi, ovde pise Bog otac,a ne Isus.