Da li je Isus Bog?

Mislim da vise nema smisla ovde dolaziti.

Ko je hteo poverovao je . Ko nece da slusa, dzaba mu pricat.
Nevernici ovde uglavvnom dolaze iz demonskih potreba da se rugaju vrednostima.
Kod njih dominira: pakost, zloba, zluradost,pokvarenost, podmuklost,kleveta...
Ne vidim nameru da se poprave.Sta vise.

:hahaha:

Путуј Игумане и не брини за манастир.!

Poslednja izmena:
Znaci,ima ih tri, samo je pitanje da li je svaki od njih trojican?

- - - - - - - - - -

Da sam ga ja napravio svi bi rekli da sam nemoralan, jer sam spopadao verenicu nemocnog starca Jozefa.

Strasno,ovo me podseca na filmove o Grofu Drakuli i drugim nestvarnim bicima. I oni su izlazili iz svojih grobova, ali su se, za razliku od Bozinog sina, u njih svako jutro vracali. A,on – pravac Sedmo nebo.

Nepravda bozija!
da si nevidljiv ko boza mogo bi da spopadas sve zenske sveta..ko ti sta moze..:D

Nešto mislim Milane, kako bi se ti lepo uklopio u ovu novu ISIL državu. A i kod talibana bi prošao. Isto kao i oni slepo veruješ u boga. A bog je jedan koliko sam razumeo, bilo da ga nazivate Alah, Bog ili Jehva. Brzo bi vi našli zajednički jezik.

Heb 1:5 Jer kome od andjela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
Heb 1:6 I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi andjeli Božiji.
Heb 1:7 Tako i andjelima govori: Koji čini andjele svoje duhove, i sluge svoje plamen ognjeni.
Heb 1:8 A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.

Joh 1:1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
Joh 1:14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Heb 1:5 Jer kome od andjela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
Heb 1:6 I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi andjeli Božiji.
Heb 1:7 Tako i andjelima govori: Koji čini andjele svoje duhove, i sluge svoje plamen ognjeni.
Heb 1:8 A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.

Joh 1:14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Nikako mi nije jasno zašto bre stvori đavola, da nama zagorčava život a njemu ruši harmoniju idilično stvorenog sveta?

Nije nelogicno. Bog deluje u okvirima svog carstva.

Djavo Adamu i Evi nije mogao nista dok ih nije izveo iz Raja u svoje carstvo.

Da je Bog intervenisao bila bi to agresija na drugo Carstvo a Bog nije agresor.

Eva i Adam su svojevoljno odstupili od Boga i poslusali djavola.

Djavo je jos knez na zemlj i zemlja je jos pod njegovom upravom. Do dolaska Hrista.
S tom razlikom sto djavo vise ne moze da naudi ljudima koji su pod Bozjom zastitom jer ih je tranpio za Hristovu smrt.

Pa kako nije mogao nista, pa ko Evu prevari u Edenu?

Poslednja izmena:

Heb 1:8 A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka;

A gde se ovde uklapa stihi iz Isaija 43,

10 Vi ste moji svedoci, veli Gospod, i sluga moj koga izabrah, da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja; pre mene nije bilo Boga niti će posle mene biti.

Sam Bog kaze da nije bilo pre njega Boga, niti ce ga B-I-T-I;

Znaci Bog je i dalje jedan, i nema drugoga,a Isus ostaje Sin, kojemu je otac namenio spasenje sveta.
Sta je jos Isus Bogu, Isaija 42,

1 Evo Sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.

Kako ovo razumes, ovde Bog tvrdi da je Isus S-L-U-G-A, i na njega je metnuo Duha svoga.

Apsolutno Isus nije, vec samo je Otac Bog, i drugoga nema.

- - - - - - - - - -

A posebno sto ga Bog oznacava kao Slugu.

10 Vi ste moji svedoci, veli Gospod, i sluga moj koga izabrah, da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja; pre mene nije bilo Boga niti će posle mene biti.

Znaci Bog je i dalje jedan, i nema drugoga,a Isus ostaje Sin, kojemu je otac namenio spasenje sveta.

1 Evo Sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.

Kako ovo razumes, ovde Bog tvrdi da je Isus S-L-U-G-A, i na njega je metnuo Duha svoga.

- - - - - - - - - -

Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek...
nego sta nego je sluga kad je vec resio da natakne covecije odelo..i da je hteo da ga se otarasi i da odleti pre frke iako je boziji sin ne bi mu uspelo..kontrakt je napravljen izmedju sina i oca i tu nikakava kuknjava ne pomaze..:D

- - - - - - - - - -

Боље господар него нечји слуга, боље вук него овца. Бити хришћанин значи бити овца.

- - - - - - - - - -

Bog Otac kaze da je Isus Bog a ti se cinis vecim od Boga pa kazes: nije. Nije jer ja tako kazem.

Isus je od vecnosti Bog sa Ocem. Oni su Echad. Jedinstveni Bog. Tako Isaija se tu uklapa.

Bog Otac kaze da je Isus Bog a ti se cinis vecim od Boga pa kazes: nije. Nije jer ja tako kazem.

Isus je od vecnosti Bog sa Ocem. Oni su Echad. Jedinstveni Bog. Tako Isaija se tu uklapa.

Rekli smo i objasnili da je Elohim plural u jednini, zato sto jevreji Boga postuju i obravaju se sa Vi.
Drugo Bog kaze Mojsiju kad ga je pitao sta da kaze jevrejima, sa kim je razgovarao=== 2 Mojs. 3, 14 A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama.
Na jevrejskom se kaze === Ehyeh Asher Ehyeh;
Trece Isus sam dokazuje da je Otac u njemu po delima koja cini, Jovan 14, 10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
I cetvrto Bog je i duh, Jovan 4, 24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

Kao sto vidimo, Bog je jedan,a Isus je bio i ostao ljudsko bice, posrednik izmedju Boga i ljudske vrste, i sada je na nebu, gde priprema stanove za sve vernike koji se spasu.
Da je Isus to sto kazes, ne bi ga Bog zvao slugom, je li tako.

Sotona je testirao ljudsko bice u pustinji,a ne Boga,a pitanje ze tebe glasi, posto verujes u trojstvo, kako moze da stvoreno bice K-U-S-A stvoritelja?

U Biblji nigde se ne pominje trojstvo, uvek Bog potvrdjuje kao jedan, i na kraju u Otkrivenju, on kaze

8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
10 Bejah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;

Znaci i po ovome se vidi da je Bog jedan, i da ce on zavrsiti, kao i sto je sve zapoceo od Postanja.

Da je tako kako ti poducavas, onda bi se svuda videlo trojstvo, cak i u novom zavetu, bi se Bog dokazivao kroz trojstvo,a ovako imamo najaci stih u n. zavetu koji dokazuje da je Bog u Isusu,

1 Tim. 3, 16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Kao sto se vidi, ovde pise Bog otac,a ne Isus.

Rekli smo i objasnili da je Elohim plural u jednini, zato sto jevreji Boga postuju i obravaju se sa Vi.
Drugo Bog kaze Mojsiju kad ga je pitao sta da kaze jevrejima, sa kim je razgovarao=== 2 Mojs. 3, 14 A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama.
Na jevrejskom se kaze === Ehyeh Asher Ehyeh;
Trece Isus sam dokazuje da je Otac u njemu po delima koja cini, Jovan 14, 10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
I cetvrto Bog je i duh, Jovan 4, 24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

Kao sto vidimo, Bog je jedan,a Isus je bio i ostao ljudsko bice, posrednik izmedju Boga i ljudske vrste, i sada je na nebu, gde priprema stanove za sve vernike koji se spasu.
Da je Isus to sto kazes, ne bi ga Bog zvao slugom, je li tako.

Sotona je testirao ljudsko bice u pustinji,a ne Boga,a pitanje ze tebe glasi, posto verujes u trojstvo, kako moze da stvoreno bice K-U-S-A stvoritelja?

U Biblji nigde se ne pominje trojstvo, uvek Bog potvrdjuje kao jedan, i na kraju u Otkrivenju, on kaze

8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
10 Bejah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;

Znaci i po ovome se vidi da je Bog jedan, i da ce on zavrsiti, kao i sto je sve zapoceo od Postanja.

Da je tako kako ti poducavas, onda bi se svuda videlo trojstvo, cak i u novom zavetu, bi se Bog dokazivao kroz trojstvo,a ovako imamo najaci stih u n. zavetu koji dokazuje da je Bog u Isusu,

1 Tim. 3, 16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Kao sto se vidi, ovde pise Bog otac,a ne Isus.

To nije sa VI vec sa MI..mnozina.

Ovo ostalos to si pis je teska jeres.

Nema veze sa biblijom niti sa bilo cime,a bi uopste to pobijao.

Zadnji stih koji si naveo, ko se to ajvio u telu? Pa Bog Isus...

Poslednja izmena:
Znači po tebi je Otac kušan u pustinji onda?:lol:I imam jedno drugo pitanje da li je Bog Otac večan?

Ponovo pisem da je Isus covek i posrednik i spasitelj nas , kusan u pustinji,a prilikom krstenja, Bog mu daje puninu svoju , kroz duha.
Luka 4, 18 Duh je Gospodnji na meni; zato me pomaza da javim jevanđelje siromasima; posla me da iscelim skrušene u srcu; da propovedim zarobljenima da će se otpustiti, i slepima da će progledati; da otpustim sužnje;
Jovan 13, 31 Kad on iziđe, onda Isus reče: Sad se proslavi Sin čovečiji i Bog se proslavi u Njemu.

D.Ap. 13, 31 Jer je postavio dan u koji će suditi vasionom svetu po pravdi preko čoveka koga odredi, i dade svima veru vaskrsnuvši Ga iz mrtvih.

Sta pise ovde === preko Coveka kojeg odredi.

Pazi sad ovo za puninu, Kolosanima 1,

19 Jer bi volja Očeva da se u Nj useli sva punina;

Valjda je sada jasno ko je isus,a Bog tvorac je vecan, samopostojeci, svevideci i svemocan, Alfa i Omega, prvi i zadnji.

Back