Ljudi ja nisam imala depresiju nego panicni poremecaj, imam nekog vrlo bliskog ko je imao depresiju.
Neko gore je napisao uslove da ti se to ne desi ili da to prevazidjes, i to je sasvim okej razmisljanje za nekog ko nije u nekom trenutku u Zivotu bio psihicki neuravnotezen. I ja sam tako razmisljala.
Ja imam posao, u srecnoj vezi sam, imam nekoliko drugarica, roditelje, sestru, finansijski smo stabilni - imam normalan Zivot hvala Bogu.
Ja sam svoju neuravnotezenost shvatila kao nesto sto se desi u mozgu- aktivira se neki deo mozga koji do tad nije bio aktivan( sad mozda pricam nesto sto nema naucnih dokaza ali tako sam ja shvatila)
Ja ne mogu da vam opisem taj grozan osecaj koji sam imala i koji nisam mogla da kontrolisem, meni je to poremetilo ceo Zivot u jednom periodu. Osecaj je bio neizdrziv i da nisam potrazila strucnu pomoc ne bih mogla da nastavim da zivim sa tim, iskreno. Moja bliska osoba koja je imala depresiju isto zivi normalnim zivotom- u to vreme je bila i sjajan student.
Poenta ovog posta je da se neuravnotezenost desava usled nekih Zivotnih okolnosti ali kad se desi - nikakav posao ili Ljubav ili hobiji ne mogu da je izlece( te stvari dosta olaksavaju proces izlecenja ali nisu kljucni u njemu).Kao sto nekim fizickim bolestima trebaju lekovi tako trebaju i psihickim - dakle nesto se u mozgu poremetilo i treba da se vrati u ravnotezu i to je to.
Zelim odmah da se ogradim i kazem da sam bila protiv lekova dok mi se to nije desilo - kad sam shvatila da svakoj bolesti treba lek da je leci.
Znaci samo bez zloupotrebe, mada to i nisu lekovi koji deluju odmah, i uzimati terapiju samo tacno kako je lekar prepisao.
Morala sam da napisem ovaj post jer ljudi koji imaju problem citaju internet i tudja iskustva (kao sto sam i ja radila) i kad nalete na ovakve postove u kojima neko kaze da treba da imaju posao ljubav i nzm sta jos da im se to ne bi desilo, se osecaju bedno ako sve to vec imaju i pitaju se sta nije u redu sa njima i zasto im se to desava - a istina je da imaju neuravnotezenost i da mogu da se izlece i vode jedan lep i normalan Zivot.
Ljudi saljem vam puno podrske i sve moze da se prevazidje samo strpljivo sa sobom i trk kod lekara.