Da li je Bog odbacio Jevreje?

Jeванђеље је било упућено свим људима, на пример, посебни детаљи Јеванђеља по Луки су били такви да многобошци могу да их
jevanđelje po luki je pisano teofilu

1. Будући да многи почеше описивати догађаје који се испунише међу нама,

Јован 20:31, Дела 1:1, 1 Тим. 3:16

2. Као што нам предаше који испрва сами видеше и слуге речи бише:

Јован 15:27, Јевр. 2:3, 1 Пет. 5:1, 2 Пет. 1:16, 1 Јов. 1:1

3. Намислих и ја, испитавши све од почетка, по реду писати теби, честити Теофиле,

Дела 1:1, Дела 11:4, 1 Кор. 7:40

4. Да познаш темељ оних речи којима си се научио.

Poslednja izmena od moderatora:
jevanđelje po luki je pisano teofilu

1. Будући да многи почеше описивати догађаје који се испунише међу нама,

Јован 20:31, Дела 1:1, 1 Тим. 3:16

2. Као што нам предаше који испрва сами видеше и слуге речи бише:

Јован 15:27, Јевр. 2:3, 1 Пет. 5:1, 2 Пет. 1:16, 1 Јов. 1:1

3. Намислих и ја, испитавши све од почетка, по реду писати теби, честити Теофиле,

Дела 1:1, Дела 11:4, 1 Кор. 7:40

4. Да познаш темељ оних речи којима си се научио.
Примарни реципијенти Јеванђеља по Луки су били многобошци, мада је било упућено и Јеврејима, којима је све такође савршено јасно из тог Јеванђеља.
Као што Матејево Јеванђеље није насловљено нити упућено неком јеврејину, али примарни реципијенти су били Јевреји. Мада свакако могу да га разумеју и остали људи.
У питању су поједине финесе које значе многобошцима односно јеврејима, али у 99% тога сва Јеванђеља су упућена свим људима добре воље, остатак су финесе и детаљи.

Kada smo mi odbacili naše bogove i boginje i prihvatili ovog jevrejskog postali smo jevrejske sluge i jevrejski robovi.

Srbe, u biti religija i ne zanima, što je izuzetno dobro za duševno zdravlje, mene nekada jeste, a sada me baš briga, i odmorio sam se....od pretnji, ucena, ugovora, predugovora, zaveta i svega ostalog čime Biblija obiluje....

šta će Bogu ljubavi bilo kakvi ugovori i zaveti sa potomstvom?

zar njegova ljubav nije dovoljni zavet?

zna se ko voli da pravi UGOVORE!

1659726049044.png

Srbe, u biti religija i ne zanima, što je izuzetno dobro za duševno zdravlje, mene nekada jeste, a sada me baš briga, i odmorio sam se....od pretnji, ucena, ugovora, predugovora, zaveta i svega ostalog čime Biblija obiluje....

šta će Bogu ljubavi bilo kakvi ugovori i zaveti sa potomstvom?

zar njegova ljubav nije dovoljni zavet?

zna se ko voli da pravi UGOVORE!

Pogledajte prilog 1200486
Da NEzgodni nije moderator odgovorio bih ti.

Nije sigurno mogao da ih odbaci, oni su odbacili Isusa...
Nisam shvatio premisu.

Sto se tice Isusa nisu oni Isusa odbacili vec Rimsku verziju Isusa.
Taj Rimski Isus je izdajnik nacionalnih interesa Izraela.
No to se nas ne bi trebalo ticati ali posto imamo veleizdajnike koji takve ideologije prihvacaju dekadama onda se pocelo ticati i nas.
Zamisli da se smaramo Japanskom mitoligijom.

Nisam shvatio premisu.

Sto se tice Isusa nisu oni Isusa odbacili vec Rimsku verziju Isusa.
Taj Rimski Isus je izdajnik nacionalnih interesa Izraela.
No to se nas ne bi trebalo ticati ali posto imamo veleizdajnike koji takve ideologije prihvacaju dekadama onda se pocelo ticati i nas.
Zamisli da se smaramo Japanskom mitoligijom.
Nisam znao da su apostoli bili Rimljani.

Jeste, ali reći da je čitav narod izdao i ubio Boga to je teška glupost.
Juda je samo najpoznatiji. Farizeji (jevrejski trgovci) su takodje bili vrlo neprijateljski rapsolozeni prema Isusu. Na njihov predlog razapet je Isus a ne barabas koji je kao kriminalac cekao izvrsenje smrtne kazne u rimskom zatvoru. Irod, rimski namesnik judeje, rekao je da on licno nema nista protiv Isusa ali da jevreji traze da se neko kazni pa je jevrejima ponudio izbor Barabas ili Isus. Farizeji su odabrali Isusa da ga rimljani razapnu.

Back