Da li i vi mislite ovako

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Solidarnost. :rotf:

To je rekao covek, ne znamo sa sigrnoscu sta "kaze" druga strana. :lol:

I odakle sad da je onaj ko ima psa usamljen? Ja imam 3, jos jednog koji cesto ostaje kod mene, dakle 4; jos kad dodam macke i papagaja... po ovome sam beznadezno usamljena. :(
Muz, deca, familija, prijatelji, komsije,....nista se to ne racuna? :(

O tome i pricam ..da je to samo jedna od generalizacija onih ljudi koji
ne vole zivotinje i nemaju ih ..

Poslednja izmena:
Mnogi ljudi koji su imali kontakt sa mačkama imali su ga tako što im je mačka služila kao wireless dvorišni uređaj za istrebljenje glodara. Njima ili babi na selu, svejedno. Kada se tako odnosite prema tom stvorenju onda ne možete ni da očekujete nešto više u suprotnom smeru.
Ja sam godinama imao papagaja. Nije nam izigravao pokretnu šarenu dekoraciju, nego je bio član porodice. Ta životinja je imala personaliti, privrženosti i ljubavi prema nama, za koje ne bih verovao da su mogući od nečega čiji je mozak veličine pola zrna graška, da nisam imao prilike da ih osetim lično.

Ali kako god da se vaš kućni ljubimac ponaša, ako vrednost posedovanja životinje određujete po tome šta ona vama pruža (kao zamenu za hranu i toplu jazbinu), onda je vaša ''ljubav'' prema njoj samo odraz vašeg sebičnog koristoljublja.
ozeni me :rumenko:

Jeste.pas je potcinjen coveku, slusa ga, radi ono sto mu covek kaze,
i zavisi od coveka da li ce mu dati da jede i pije i slicno..i nema slobodu
uvek je na lancu i radi za coveka..na primer psi cuvari ili psi stocari
pas koji je na lancu ne može da se nazove čovekovim najboljem prijateljem i mislim da ti je vrlo jasno da kad se kaže "pas je čovekov najbolji prijatelj" ne misli se na lovačke, ovčarske ili čuvarske pse
tako da je to što ti pišeš izvlačenje iz konteksta

O tome i pricam ..da je to smao jedna od generalizacija onih ljudi koji
ne vole zivotinje i nemaju ih ..

Ne zele obavezu, ne zele odgovornost, ne umeju da vole, neki ne umeju da uspostave odnos prema zivotinjama. I naravno nisu takvi uopste usamljeni, samo su samozivi. :lol:

A to sto se zivotinje vezuju za usamljenost je opet posledica ovakvog tipa ljudi - lakse je da babi u starackom domu kupe macku da nije sama, nego da je cesce posecuju. :(

Mnogi ljudi koji su imali kontakt sa mačkama imali su ga tako što im je mačka služila kao wireless dvorišni uređaj za istrebljenje glodara. Njima ili babi na selu, svejedno. Kada se tako odnosite prema tom stvorenju onda ne možete ni da očekujete nešto više u suprotnom smeru.
Ja sam godinama imao papagaja. Nije nam izigravao pokretnu šarenu dekoraciju, nego je bio član porodice. Ta životinja je imala personaliti, privrženosti i ljubavi prema nama, za koje ne bih verovao da su mogući od nečega čiji je mozak veličine pola zrna graška, da nisam imao prilike da ih osetim lično.

Ali kako god da se vaš kućni ljubimac ponaša, ako vrednost posedovanja životinje određujete po tome šta ona vama pruža (kao zamenu za hranu i toplu jazbinu), onda je vaša ''ljubav'' prema njoj samo odraz vašeg sebičnog koristoljublja.

Moj papagaj je imao obicaj da dok rucamo sleti na sto i jede mrve. Meni nije smetalo ali mami i ujku jeste...oteraju ga a on se opet vrati....onda uzmu noz i viljusku i krenu da ga vijaju po stolu. Papagaj uleti u kavez i okrene se prema zidu...ceo dan nije jeo ni izlazio iz kaveza..nije govorio (znao je da prica)...jedva smo ga odobrovoljili, danima posle toga ujedao je sve koji pruze ruku prema njemu.

...a zasto se misli da usamljeni ljudi vole pse...mozda zato sto pas nije izbirljivz:lol:

verujem da,pravi odgovor,ni prorok jeremija ne bi znao

pozadina priche nije glorifikacija zivotinja,vec medjuljudska otudjenost,za koju,neki kao krivca vide afekciju koja se zivotinjama pruza od strane osoba brachno i reproduktivno neostvarenih

...ma kakva otudjenost...to su ziva bica koja sa nama dele ovu planetu i normalno je da ljudi zele da ih bolje upoznaju.... zato volim macke, nepredvidljive su i uvek me iznova iznenade....prosto je neverovatno koliko se jedna vrsta izmedju sebe razlikuje...cak 2 maceta od iste majke, jedno mirno i mazno a drugo ludo, grebe i ujeda bez razloga

ispada da su vama psi samo žive igračke...uveseljivači

a zar ne mislis da je i obrnuto, da smo mi njima zive igracke i uveseljivaci
koji se sa njima igraju, maze ih , ceskaju, hrane i paze..

- - - - - - - - - -

Zato sto su samo meni i mm hiljadu puta rekli sto cuvate psa umesto deteta :lol::lol::lol:?
A slicno je i sa drugim parovima koji imaju ljubimca a nemaju decu

Ja sam to isto dozivela..da mi kazu : bolje setaj dete nego psa..
sta reci na ovo..nista..samo nastaviti dalje..

a zar ne mislis da je i obrnuto, da smo mi njima zive igracke i uveseljivaci
koji se sa njima igraju, maze ih , ceskaju, hrane i paze..

pa malopre reče da smo im tirani, gazde jer ih držimo na lanac i jer zavise od nas što se hrane tiče...
ako sam mu uveseljivač, mazivač, češkač to me još više raduje jer je onda utoliko veća obostrana korist i nemam razloga da osećam grižu savesti zbog onog što si malopre napisala...

...ma kakva otudjenost...to su ziva bica koja sa nama dele ovu planetu i normalno je da ljudi zele da ih bolje upoznaju.... zato volim macke, nepredvidljive su i uvek me iznova iznenade....prosto je neverovatno koliko se jedna vrsta izmedju sebe razlikuje...cak 2 maceta od iste majke, jedno mirno i mazno a drugo ludo, grebe i ujeda bez razloga

eeee,shta tek koze rade...haos prave :lol:

Back