Da li i vi mislite ovako

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zasto ljudi daju zivotinjama ljudske osobine...ne razumem...
Volim da se igram sa psima dok mace vise volim da mazim ali ni jedna ni druga vrsta mi nije kompenzacija za ljudsko drustvo.
Klasicne osobine koje se pripisuju zivotinjama kao kucnim ljubimcima su zapravo osobine coveka...bilo da se odnose na psa ili macku, ne svidja mi se poredjenje...mackica je super, uzivam dok je milujem, topla mi je i meka, nezna i krznena ali mi nije najbolja drugarica vec je, istina, slatka zivotinjica...da je manje slatka ne bih je toliko mazila...

Rece mi osoba u razgovoru: Ljudi koji imaju pasa su usmljeni

-Da li osobe koje imaju decu, zene,muzeve, babe,dede, prijatelje i psa su usamljene, ili
-Osobe koje imaju svoj zivot i gomilu prijatelja i rodbine a imaju pasa su usamljene, ili
-Osobe koje nemaju prijatelje i sami su,cesto imaju pse

I jos jedno pitanje:

-Zasto je bas pas, a ne macka,papagaj, ribice ili morsko prase ..sinonim za usamljenost i
da li se vi slazete sa osobom koja rece da su ljudi koji imaju psa ..usamljene osobe..

Verovatno se niste dobro razumele....

Ponekad osobe koje su umasljene kupe neki zivotinjicu da ne bi bili sasvim sami.
To je poznata pojava....
I ne znam sta ima lose u tome ^^

Ali, isto tako znam i porodice sa decom koje nabave psa, iz razloga sto je to dobro za decu da razvijaju ljubav prema zivotinjama :heart:

Mnogo nemas pojma. Pas je stvoren, uslovno receno, da pomaze coveku. Pre svega u lovi. Macka je za one lenje. Mada ume jjedino da lovi miseve :lol:

jel ovo meni napisano ?
pas se našao kraj čoveka tako što mu je čovek davao ostatke hrane...a pas mu se odužio tako što mu je pomagao u lovu...a mačka lovi miševe ili da bi se prehranila, ili da bi se zabavljala ako je sita...
tako da isto mislimo o tome

jel ovo meni napisano ?
pas se našao kraj čoveka tako što mu je čovek davao ostatke hrane...a pas mu se odužio tako što mu je pomagao u lovu...a mačka lovi miševe ili da bi se prehranila, ili da bi se zabavljala ako je sita...
Nee, pas je tokom evolutivnog razvoja naucen da mu je od koristi da udovoljava coveku, pas je pripitomljen jer je od njega covek mogao da ima koristi. Sto znaci da sa psom, zavisno od rase ima i te kako da se radi i da se pazi ako zelis mirnog i poslusnog psa. Kao i da zna da pas moze potpuno da se promeni kad se nadje u coporu, to je jedna sasvim drugacija psihologija. Sto opet ni malo ne umanjuje njegovu vrednost.

Macka je ljudima bila od koristi samo kad je lov na glodare u pitanju, te nisu ni nalazili da za shodno da je pripitome, ona je vise samu sebe pripitomila u izvesnoj meri zato sto joj je dozvoljeno da dele zivotni prostor.
Evolutivni tok je isao sasvim drugacije, te macke nisu servilne kao psi, zadrzale su slobodu, nezavisnost, i smatraju da ste ravnopravni, drugim recima boli je uvce da te slusa.
A to kad ljudi pricaju kako su psi dobri pa bi da se oduze coveku, a macke sebicne te sledaju samo sebe, govori ni da o psima nista ne znaju, a o mackama tek...
To ti je isto kako kad bi pricao da bi macka mogla kucu da ti sagradi, ali nece zato sto je sebicna...

Пси су кабасти и досадни. Шта се са њима уопште може радити? Само те гледа као полукретен и чека наредбе.

А мачке? Мачке су драгуљи природе.

Poslednja izmena od moderatora:

-Da li osobe koje imaju decu, zene,muzeve, babe,dede, prijatelje i psa su usamljene, ili
-Osobe koje imaju svoj zivot i gomilu prijatelja i rodbine a imaju pasa su usamljene, ili

I jos jedno pitanje:

-Zasto je bas pas, a ne macka,papagaj, ribice ili morsko prase ..sinonim za usamljenost i
da li se vi slazete sa osobom koja rece da su ljudi koji imaju psa ..usamljene osobe..

Mozda zato sto su ti ljudi cesce vidjeni kako setaju psa sami
a redje su u ljudskom drustvu, pa se tu namece zakljucak: ima psa, nema drugo drustvo.
I ne, ne mislim da su ti ljudi usamljeni.
Mozes vrlo lako biti okruzen ljudima i osecati se totalno usamljeno.

jel ovo meni napisano ?
Ti ovo ozbiljno? Sedi Džeki, klopa ostatke hrane i između zalogaja govori čoveku: ''znači dao si mi hranu, znači rispekt, znači ispoštovaću te...''

jel ovo meni napisano ?

inace macka lovi i da bi se pohvalila
mi smo imali debele macketine na moru koje su lovile velike puhove,pa su nam unosile u sobu da nam se pohvale kako su one vredne

inace macka lovi i da bi se pohvalila
mi smo imali debele macketine na moru koje su lovile velike puhove,pa su nam unosile u sobu da nam se pohvale kako su one vredne
To se često misli kako se mačke hvale ulovom. Ali one to ne rade da bi se hvalile, nego kontaju da su ljudi glupavi za neke stvari, pa nam čine uslugu i ''uče'' nas šta sve u prirodi može jestivo da se ulovi. Kao što bi lovile za svoje još nesposobne mladunce.

I jos jedno pitanje:

Ne slazem se, znam ih mnogo koji imaju pse i nisu usamljeni. Generalizacije su uglavnom pogresne, I u ovom primeru se to vidi.

Mislim da nije tacno da se macke vezuju za stvari a psi za ljude. Nemam mnogo iskustva sa psima ali macke odlicno poznajem. Nepoverljive jesu ali nezahvalne nisu. Jednog leta hranila sam neku macku na moru i posle par dana donosi mi u zubima mace i stavlja ga pred moje noge. Jos se nisam ni snasla ona je otisla i posle par minuta donela mi je i drugo mace. Brinula sam o njima celo leto, hranila ih, igrala se sa njima i jednog dana vidim macku, nosi u ustima veliku sniclu (vuce se po zemlji) i stavlja je meni pred noge, pa jos jednu....donosila bi ih ona jos da nisam ukapirala da negde u komsiluku rostiljaju a ona krade meso. Setila sam se price jedne zene koja je pricala na tv-u da je prezivela opsadu Staljingrada tako sto se macka svako vece provlacila kroz neprijateljski obruc i donosila joj hranu. Mislila sam da je to nemoguce, sad joj verujem. Bas se pitam koji bi pas podelio svoj obrok sa gospodarom. Pas i macka imaju razlicite instinkte i zato se njihova inteligencija ne moze porediti. Sve zivotinje su vredne nase ljubavi, postovanja, paznje i brige a oni koji to ne mogu da im pruze ne verujem da mogu biti dobro drustvo ni ljudima.

Sad se setih i nase macke koju smo poveli na planinu. Nikad pre misa nije videla, ulovi jednog i donese ga mojoj nani u krevet. Ne verujem da je htela da se pohvali - ponudila joj je obrok, jedini koji ona moze da ponudi. Jeste da je nana dozivela sok onako bunovna ali cica maca je imala najbolje namere:heart: ..

mačka te smatra nesposobnim?

Pokusava da bude ravnopravna i nabavi hranu za kucu posto ne moze u prodavnicu. Nasa macka je preko simsa na 7. spratu isla kod komsija na balkon (drzali na balkonu neke dzinovske biljke) i donosila bube. Morali smo rampu da joj stavimo. Ne pojede bubu, donese je zivu i stavi pred nas....valjda ocekuje da je mi termicki obradimo kao i ostalu hranu. Jeste gledali one likove sto po dzungli prezivljavaju tako sto jedu termite i bubasvabez:cry:

Pokusava da bude ravnopravna i nabavi hranu za kucu posto ne moze u prodavnicu. Nasa macka je preko simsa na 7. spratu isla kod komsija na balkon (drzali na balkonu neke dzinovske biljke) i donosila bube. Morali smo rampu da joj stavimo. Ne pojede bubu, donese je zivu i stavi pred nas....valjda ocekuje da je mi termicki obradimo kao i ostalu hranu. Jeste gledali one likove sto po dzungli prezivljavaju tako sto jedu termite i bubasvabez:cry:

bože :lol:

Back