baby jane
Buduća legenda
- Poruka
- 44.496
usamljene duse i lude zenice, mada ima i poneki ludi muskarac koji gaji macke ko kakva tetkamada i tu se nadje izuzetak, ima i macki koje se ponasaju ko psi...ono odazivaju se na ime, druze se, verne su, donose ti loptu, stap sta god vec kad im bacis i tako
sta znam, poznajem neke zene koje gaje po 3-4 macke, i sve je to redom blago opicenonisu losi ljudi ni nista, ali po pravilu su nepouzdane osobe sa nekim problematicnim ili skandaloznim vezama....mada iako sam definitivno osoba za pse, uvek pokusavam da skrenem ljudima paznju na lose strane posedovanja psa i na ozbiljnost obaveze - narednih 15 godina (ako nisi picqetina od coveka da ga sutnes na ulicu kad ti dosadi ili omatori fizicki i mentalno) imas obavezu da nekoga cuvas, izvodis napolje redovno, kupas, cistis usranu guzicu ako ima proliv, nosis ga po veterinarima za vakcinacije ili generalno ga odrzavas zdravim i srecnim, kuvas mu hranu (licno ne bih kljukala psa suvom hranom i konzervama nikako, pre ne bih imala psa nego sto bih ga time trovala), znas kome da ga ostavis ako moras da odes negde van grada ili da moras da ga vodis sa sobom itd...elem finansijski trosak i trud ulozen u zdravog psa nisu mali....sa mackom je sve to mnogo lakse jer je manje zavisna od coveka u smislu mozes da je ostavis samu u stanu sa hranom vodom i posudom za kenyanje, neko je proveri sa vremena na vreme, dopuni rezerve itd...al bas zato sa takvom zivotinjom bar ja ne bih mogla da uspostavim neku jacu vezu...inace mog pokojnog psa i dalje cesto sanjam
![]()
Mozda su nasoj generalizaciji i nekoj opstoj predrasudi kad su ljubitelji macaka u pitanju doprineli danasnji filmovi kojima nas Ameri svakodnevno bombarduju i u njima je bez izuzetaka redovna pojava stara baka okruzena sa bezbroj macaka koja ne voli nikoga i samo sa svojim mackama razgovara, ii na kraju zavrsi tako da nikoga nije briga sta ce sa njom biti : )
Da, oko psa ima vise obaveza sto ne znaci da se vlasnici ne brinu o svojim mackama kao mi o svojim psima.
Mi smo Zuleta toliko preporodili sto se njegovog ponasanja i izgleda tice da ga jedan komsija gotovo nije prepoznao pre koji dan nego je pitao koja je rasa u pitanju nas pas jer je sada toliko fino ugojen i cist, nego nam je jos i pricao kako je jednom bio tu u kraju zuti pas sa razlicitim ocima al ga odavno nije video i jedva je na kraju uvideo da je taj pas ustvari Zuca
Al mi na njega trosimo poprilicno para iako je generalno zdrav i pre svega, srecan i zadovoljan pas: )
Kad ga jednog daana vise ne bude, ozbiljno razmisljamo da vise ne cuvamo nijednog drugog psa jer ko Zule nece biti nijedan posle njega : )))

nisu losi ljudi ni nista, ali po pravilu su nepouzdane osobe sa nekim problematicnim ili skandaloznim vezama....mada iako sam definitivno osoba za pse, uvek pokusavam da skrenem ljudima paznju na lose strane posedovanja psa i na ozbiljnost obaveze - narednih 15 godina (ako nisi picqetina od coveka da ga sutnes na ulicu kad ti dosadi ili omatori fizicki i mentalno) imas obavezu da nekoga cuvas, izvodis napolje redovno, kupas, cistis usranu guzicu ako ima proliv, nosis ga po veterinarima za vakcinacije ili generalno ga odrzavas zdravim i srecnim, kuvas mu hranu (licno ne bih kljukala psa suvom hranom i konzervama nikako, pre ne bih imala psa nego sto bih ga time trovala), znas kome da ga ostavis ako moras da odes negde van grada ili da moras da ga vodis sa sobom itd...elem finansijski trosak i trud ulozen u zdravog psa nisu mali....sa mackom je sve to mnogo lakse jer je manje zavisna od coveka u smislu mozes da je ostavis samu u stanu sa hranom vodom i posudom za kenyanje, neko je proveri sa vremena na vreme, dopuni rezerve itd...al bas zato sa takvom zivotinjom bar ja ne bih mogla da uspostavim neku jacu vezu...inace mog pokojnog psa i dalje cesto sanjam