Da li i vi mislite ovako

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rece mi osoba u razgovoru: Ljudi koji imaju pasa su usmljeni

-Da li osobe koje imaju decu, zene,muzeve, babe,dede, prijatelje i psa su usamljene, ili
-Osobe koje imaju svoj zivot i gomilu prijatelja i rodbine a imaju pasa su usamljene, ili
-Osobe koje nemaju prijatelje i sami su,cesto imaju pse

I jos jedno pitanje:

-Zasto je bas pas, a ne macka,papagaj, ribice ili morsko prase ..sinonim za usamljenost i
da li se vi slazete sa osobom koja rece da su ljudi koji imaju psa ..usamljene osobe..
Ta tvoja osoba se htjela napraviti pametnom ali joj bas nije uspjelo . Svi smo mi u nekom periodu svog zivota bili usamljeni
na neko duze ili krace vreme .Najtupavije su mi analize tipa , oni koji drze psa su ovakvi a oni drugi su onakvi .
U zivotu sam drzao i pse i macke a bilo je perioda kad nisam imao nikakve zivotinje .Nekad slucajnost odredi da imamo zivotinju .
Sjecam se vremena kad sam radio kao konobar . U pola noci sredujem terasu jer je bio fajront i ispod stola vidim scucurenu
kujicu . Posto nisam imao psa a imao sam veliko dvoriste povezem je kuci . Poslije nekog vremena dobije dva steneta pa zadrzimo
i njih i tako smo imali tri psa .I sad mi neki mrsomudan treba reci da su ljudi koji imaju tri psa ovakvi ili onakvi ?
Da nije dolutala ta kujica moguce da ne bih imao psa sledecih deset godina . Da je dolutala neka pitoma macka vjerovatno bih i nju
povezao kuci

-Da li osobe koje imaju decu, zene,muzeve, babe,dede, prijatelje i psa su usamljene, ili
-Osobe koje imaju svoj zivot i gomilu prijatelja i rodbine a imaju pasa su usamljene, ili

I jos jedno pitanje:

-Zasto je bas pas, a ne macka,papagaj, ribice ili morsko prase ..sinonim za usamljenost i
da li se vi slazete sa osobom koja rece da su ljudi koji imaju psa ..usamljene osobe..

Usamljenost nemora nuzno da se odnosi na nekog ko u svom okruzenju nema prijatelje ili porodicu.
Covek moze da se oseca emotivno usamljeno i kada nije fizicki usamljen.Kada nemoze da pronadje sebe u tom okruzenju.
Mada
mislim da je ovo prilicno tacno.

Zato sto je pas,od navedenih,najinteligentnija i coveku najprivrzenija zivotinja.

Vise mi je pas asocijacija na kucu, decu, porodicu,... sklad, a macka na usamljenost. Uglavnom srecem zene koje nemaju nikoga kako skupljaju i hrane macke oko zgrade.
Mada, nema to veze.

meni je macka uvek bila i ostala simbol usamljenosti i povrsnosti.
imas drustvo a ne moras puno da se brines o njoj. tu je a i ko da je nema. voli tebe i jos hiljadu drugih...veza koje zapravo i nema.

I ja htedoh da kazem da "usamljene" duse vise povezujem sa cuvanjem gomilu macaka nego sa cuvanjem psa:think:
Pas je velika obaveza koja ti pricinjava pravo zadovoljstvo, i deca koja rastu u porodici sa psom ( i/ili u kombinaciji sa mackom il nekim drugim kucnim ljubimcem) su drugacija kasnije i u ophodjenju prema zivotinjama kao i prema drugim ljudima: )
Znaju i macke da budu umiljate al samo kad se njima hoce a pas je takav uvek (uglavnom)
Svako jutro mi pocinje sa dodatnim osmehom na licu kad vidim Zuleta koji mlati repom od srece sto nas docekao da se probudimo :D

- - - - - - - - - -

Mada, i da je tacno da usamljeni ljudi uglavnom cuvaju pse, to je bas lepo, imaju pravog prijatelja 24 h : ))

mačke vole ludi koji imaju potrebu za neuzvraćenom ljubavlju i podređenim položajem u vezi. ja kad vidim žensku da ima neke mačketine odma kažem sebi ohohoo, evo je veza bez obaveza, malo traži a mnogo pruža
zanimljivo zapazanje.macke tretiram kao neverne i istina-nista ne dobijam od njih.za razliku od psa koji mi je odan do groba a cuva sve sto ima veze sa mnom.ne posmatram ljude koji imaju pse kao usamljene,bas naprotiv,oni koji imaju macke su manje drustveni i time usamljeniji.moje misljenje.

zanimljivo zapazanje.macke tretiram kao neverne i istina-nista ne dobijam od njih.za razliku od psa koji mi je odan do groba a cuva sve sto ima veze sa mnom.ne posmatram ljude koji imaju pse kao usamljene,bas naprotiv,oni koji imaju macke su manje drustveni i time usamljeniji.moje misljenje.

tačan odgovor

...a ja kad vidim macku pomislim - ohohooo, evo je veza bez obaveza, malo trazi a mnogo pruza....zabavnije mi je gledati macku nego tv

:lol:

nemojte podcenjivati maciju ljubav.neke od njih umeju da budu i te kako odane i zeljne ljubavi

...samo što se mačka ne izbezumi kao kreten od sreće što vidi gazdu i ne pravi predstavu sa skakanjem i balavljenjem, pa ljudi misle da joj je svejedno.

Slazem se.Mislim da su i mace prilicno nezne,druzeljubive i privrzene samo sto to ispoljavaju na drugi nacin

I ja htedoh da kazem da "usamljene" duse vise povezujem sa cuvanjem gomilu macaka nego sa cuvanjem psa:think:
Pas je velika obaveza koja ti pricinjava pravo zadovoljstvo, i deca koja rastu u porodici sa psom ( i/ili u kombinaciji sa mackom il nekim drugim kucnim ljubimcem) su drugacija kasnije i u ophodjenju prema zivotinjama kao i prema drugim ljudima: )
Znaju i macke da budu umiljate al samo kad se njima hoce a pas je takav uvek (uglavnom)
Svako jutro mi pocinje sa dodatnim osmehom na licu kad vidim Zuleta koji mlati repom od srece sto nas docekao da se probudimo :D

- - - - - - - - - -

Mada, i da je tacno da usamljeni ljudi uglavnom cuvaju pse, to je bas lepo, imaju pravog prijatelja 24 h : ))
usamljene duse i lude zenice, mada ima i poneki ludi muskarac koji gaji macke ko kakva tetka :confused: mada i tu se nadje izuzetak, ima i macki koje se ponasaju ko psi...ono odazivaju se na ime, druze se, verne su, donose ti loptu, stap sta god vec kad im bacis i tako :lol:
sta znam, poznajem neke zene koje gaje po 3-4 macke, i sve je to redom blago opiceno :neutral: nisu losi ljudi ni nista, ali po pravilu su nepouzdane osobe sa nekim problematicnim ili skandaloznim vezama....mada iako sam definitivno osoba za pse, uvek pokusavam da skrenem ljudima paznju na lose strane posedovanja psa i na ozbiljnost obaveze - narednih 15 godina (ako nisi picqetina od coveka da ga sutnes na ulicu kad ti dosadi ili omatori fizicki i mentalno) imas obavezu da nekoga cuvas, izvodis napolje redovno, kupas, cistis usranu guzicu ako ima proliv, nosis ga po veterinarima za vakcinacije ili generalno ga odrzavas zdravim i srecnim, kuvas mu hranu (licno ne bih kljukala psa suvom hranom i konzervama nikako, pre ne bih imala psa nego sto bih ga time trovala), znas kome da ga ostavis ako moras da odes negde van grada ili da moras da ga vodis sa sobom itd...elem finansijski trosak i trud ulozen u zdravog psa nisu mali....sa mackom je sve to mnogo lakse jer je manje zavisna od coveka u smislu mozes da je ostavis samu u stanu sa hranom vodom i posudom za kenyanje, neko je proveri sa vremena na vreme, dopuni rezerve itd...al bas zato sa takvom zivotinjom bar ja ne bih mogla da uspostavim neku jacu vezu...inace mog pokojnog psa i dalje cesto sanjam :sad2:

moja se tako raduje kad je uzmem u narucje i zagrlim, da pocne vodica da joj ide na usta i celu me okvasi od radosti..ono kao kad vidis limun pa imas reakciju..
i prede, do neba se cuje..luda macka nacisto :lol:

a dobro, razumem ja nju.. i meni bi posla vodica na usta da me tako prigrlis na grudi.. ali ne bih reko da je to odanost.. vise ko neka milina

I jos jedno pitanje:

predrasude
ja sam najsrecnija sto imam pse
al i nikad se nisam osetila usamnjeno bez obzira na to
imala sam i druge zivotinje

Back