Био је!
Централним силама је требао повод што пре!
Koja je onda njegova svrha ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Био је!
Централним силама је требао повод што пре!
Сврха чега?Koja je onda njegova svrha ?
Сврха чега?
Па нису центреалне силе дале оглас:Тражимо атентатора!Koja je svrha atentata, kad kazes da je: "Централним силама је требао повод што пре!".
Koja je svrha sa stanovista atentatora, koji ako je politicki sposoban zna to sto sam citirao ?
"Мама, а ко је окачио тамо горе на небо оне звезде и Месец?"Koja je svrha atentata, kad kazes da je: "Централним силама је требао повод што пре!".
Koja je svrha sa stanovista atentatora, koji ako je politicki sposoban zna to sto sam citirao ?
Па нису центреалне силе дале оглас:Тражимо атентатора!
А ни Гаврило Принцип није камповао по дворовима у Бечу и Берлину, па да зна сваку појединост.
Напросто тражен је повод да се зарати, јер су централне силе губиле економску премоћ због енормног Руског раста после реформи због изгубљеног рата са Јапаном.
А атентат је био сублимат и народног незадовољства и жеље да се један провокатор и симбол окупације казни.
"Мама, а ко је окачио тамо горе на небо оне звезде и Месец?"
Она су губљење времена, непотребно оптерећивање неважним.Retoricka pitanja su uvek dobro dosla.
Да ли ти хоћеш да кажеш да је он намерно желео да изазове напад АУ на Србију или имаш проблема са очигледним разумевањем ствари?Da li hoces da kazes da on nije ni elementarno znao istorijske okolnosti u kojima je izvrsio atentat ?
A, ti neki ljudi su bili šta? Marsovci?
Izraz "neki ljudi" uporabio sam upravo zato da se ne uplicemo u raspravu oko toga jesu li oni bili Hrvati, Srbi, Bosnjaci, Bogumili ili nesto peto.
Cinjenica je da su tu autohtono stanovnistvo bez obzira na religiju, pa izraz "otici za Turcima" automatski pada u vodu jer sa njima nisu ni dosli.
Нећу. Јер, јесте битан.
Али није онолико и онако битан како то неки, на основу полу-знања замишљају, и тумаче.
Мало је фалило да атентат уопште не успе, толико је ту разних ситних детаља, у низу догађаја тога дана било, један невероватни сплет околности па и пуких случајности, довео је до коначног резултата.

Гаврило Принцип је српски херој.
Срам да је Србе који се стиде својих правих хероја!
I Adem Jašari je šiptarski heroj...
Ubijao je okupatore...po njihovom svetonazoru, naravno...
Uviđaš li sličnost?
Да ли ти хоћеш да кажеш да је он намерно желео да изазове напад АУ на Србију или имаш проблема са очигледним разумевањем ствари?
Или тераш инат.
А увиђаш ли ти потпуну непримереност поређења које си дао?I Adem Jašari je šiptarski heroj...
Ubijao je okupatore...po njihovom svetonazoru, naravno...
Uviđaš li sličnost?
Да, веома га поштују.najbitniji je, Gavrilo je bio faca i ucmekao je zlog Habzburga iz principa
cak ga i Cesi postuju, kod njih je preminuo, Boga da mu duu prosti

Она су губљење времена, непотребно оптерећивање неважним.
Траже се конкретни одговори.
А они зависе, како ти је већ речено, од познавања чињеница, детаљно и темељно.
Шта ти у ствари овде покушаваш да докажеш, и како то мислиш да изведеш, без познавања конкретних чињеница?
![]()
Ти си их постављао, реторичка, и наивна, не ја, ја сам само реаговала иронично управо на то.Onda ih nemoj postavljati (retoricka pitanja).