Da li biste voleli povratak SFRJ?

• Začetnik teme Začetnik teme was
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li biste voleli povratak SFRJ?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
BG5:
Britannica je najkredibilniji izvor pa cu samo o tome sta ona kaze:

"Dragoljub Mihailovic

army officer and head of the royalist Yugoslav underground army, known as the Chetniks (q.v.), during World War II.

Having fought in the Balkan Wars (1912–13) and World War I, Mihailovic, a colonel at the time of Germany's invasion of Yugoslavia (April 1941), refused to acquiesce in the capitulation of the Yugoslav army. He organized the royalist Chetniks, who operated mainly in Serbia. He was appointed general in 1941 and minister of war that same year by King Peter's Yugoslavian government-in-exile.

Both the Chetniks under Mihailovic and the communist-dominated Partisans, who were led by Josip Broz Tito, resisted the occupying German forces, but political differences led to distrust and eventual armed conflict between them. Reports of Chetnik resistance in the early stages of occupation buoyed the Allies and made of Mihailovic a heroic figure. Fearful, however, of brutal reprisals against Serbians, Mihailovic came to favour a restrained policy of resistance until the Allies could provide more assistance; the Partisans supported a more aggressive policy against the Germans. Favouring the latter policy and confronted with reports of Chetnik collaboration (particularly in Italian-held areas) directed against the Partisans, the Allies switched their support from Mihailovic to Tito in 1944. After the war Mihailovic went into hiding. He was captured by the Partisans on March 13, 1946, and charged by the Yugoslav government with treason and collaboration with the Germans. Although a U.S. commission of inquiry cleared Mihailovic and those under his immediate command of the charge of collaboration, the issue is still disputed by some historians. Mihailovic was sentenced to death and was executed in Belgrade in 1946.
"

Znaci Britannica ne tvrdi da je Draza ratni zlocinac i kvisling.
Ne tvrdi ni da nije, a govori o saradnji catnika sa fasistima, i o sudjenju istom zbog toga, vise nego dovoljno, sve su rekli, osim toga, svi ostali izvori se ne smeju ignorisati, previse njih govori protiv Mihajlovica
BG5:
Lose,vrlo lose poredjenje.Vec sam ti objasnio zasto je Broz imao podrsku sirom sveta - drzavni interesi.
Da li je SFRJ bila svetska velesila? Ako nije objasni kakvi drzavni interesi. Zbog cega konkretno?

BG5:
Ti govoris o kvazi-cetnicima iz 90-ih a ja govorim o pravim cetnicima iz Drugog svetskog rata koji su doziveli do 90-ih godina.
Rec je bila samo o Milosevicu, dakle i o onim cetnicima iz njegovog vremena koji su nosili iste oznake i zastave kao oni iz WW2,oni koji su se okrenuli kasnije protiv njega 5. oktobra.
BG5:
I te kako je bitno da li je Draza naredio ubistvo civila jer u to vreme komandna odgovornost nije imala konotaciju u danasnjem vremenu.
To ne menja cinjenicu da su NJEGOVI cetnici vrsili masakre i etnicko ciscenje, ali to se ionako radilo po njegovom naredjenju, zasto bi mu inace Djurisic podnosio izvestaj? Iz ljubavi?

BG5:
Jedan od najuglednijih listova na svetu The Guardian je sam dan nakon ubistva Dinjdjica obajvio tekst o njemu sa naslovom "Beogradski kvisling" http://www.guardian.co.uk/comment/story/0,3604,913918,00.html
Dakle i ugledni mediji mogu sa vremena na vreme da objave gluposti poput "Carobnjak sa Balkana" ili "Beogradski kvisling".

http://www.wdr.de/radio/wdr2/westzeit/stichtag/323144.phtml?druck=1&&id=323144
http://www.lernzeit.de/sendung.phtml?detail=652458
http://www.wdr.de/themen/kultur/stichtag/2006/01/25.jhtml

Ovde isti onaj izvor koji sam ti dao o Titu pise sve najlepse i o Djindjicu, kako to?
Ako treba prevod reci...

Autor ovog texta radi za WDR
http://www.filmbuero-bremen.de/49.0...vents_pi1[month]=1&tx_omevents_pi1[year]=2006

I jos jedan o Titu, isti izvor
http://www.wdr.de/radio/wdr3/sendung.phtml?sendung=ZeitZeichen&termineid=56784

Samo nemoj reci da su se u prvom slucaju zeznuli a u drugom nisu, to bi zvucalo vec ocajno...

Sorry

u10438665.jpg

BG5:
Ipak su cetnici su na kraju pobedili( 5.oktobra 2000.)
Pricamo o WW2, sta je bilo sa cetnika?

BG5:
Mora se uzeti u obzir da je tekst pisan posle razaranja Jugoslavije. U tom slucaju rec "eventual" moze samo da znaci "konacno".
Ne, moze da znaci samo "moguce", jer NIJE MORALO BITI TAKO, inace bi upotrebili rec "final".

BG5:
Nema svako Djindjicevu pamet.
To ne znas.

BG5:
Ipak su cetnici na kraju pobedili( 5.oktobra 2000.)
Nisu, među onima koji su glasali za DOS je doduše bilo simpatizera četnika, ali i drugih. Na tadašnjim izborima stranka koja se najviše zalagala za reafirmaciju četnika (SPO) je kompletno propala i nije se oporavila do današnjih dana.
BG5:
Prva medjunarodna deklaracija o ljudskim pravima u istoriji je stvorena 1948 godine.Hocu da kazem da kada govorimo o demokratji mora se uzeti kontekst vremena.Ono sto je bilo prihvatljivo pre Drugog svetskog rata nije bilo prihvatljivo posle rata.
Ta deklaracija nije pomogla uspostavu demokratije u zemljama koje je nisu imale pre toga. Portugalija, Španija i Grčka recimo su se demokratizovale tek skoro 30 godina kasnije.
Znači, ne vidim tu razlog za tvrdnju da bi to pomoglo demokratizaciji Jugoslavije da je bila kraljevina
BG5:
Ja nikada nisam rekao da bi 100% imali demokratsku drzavu da su partizani izgubili. Tvrdim da je velika verovatnoca da bi tako bilo.
Dobro, to je tvoja procena šansi. Ja nisam takav optimista.
BG5:
Mozemo se porediti jer smo demokratska drzava. Da podcenjujes Srbiju ukazuje i cinjenica da je Srbija jedina u istoriji Saveta Evrope koja je svoj civilni sektor uključila u predsedavanje SE http://www.b92.net/srbija2020/vesti/tema.php?id=167&start=0&nav_id=257064
Postoje situacije kad bih veoma voleo da nisam u pravu. Ovo je jedna od tih situacija. Taj civilni sektor o kom pričaš je u dobrom delu javnosti prokažen kao izdajnički. Trećinu u skupštini ima stranka koja više od polovine biračkog tela smatra izdajnicima ili ovcama i javno govori na takav način. Imali su dovoljno poslanika da su mogli ključno da utiču na tekst ustava. Navedi mi još neku evropsku državu koja ima takvu situaciju. Dok mi ne eliminišemo razmišljanje kao da smo u ratnom stanju neću verovati u potpunu demokratizaciju. Naime, još nije isključena mogućnost da takvi dođu na vlast i preokrenu smer kretanja ove zemlje. Napretka je svakako bilo, ali od poređenja s normalnim državama smo još daleko.
BG5:
Iz uslova koje je stvorio Broz su proizašle posledice o kojima pričamo.
Poenta je i u stvaranju i u korišćenju uslova.
Zaletiš se Ferarijem u zid s 250 na sat i ko je tu kriv? Fabrika koja stvorila uslove napravivši brz auto ili ti što si ludački vozio. Sudija ne bi imao dilemu ako bi uopšte preživeo da dođeš do njega. Jugoslavija nije preživela suludu vožnju Miloševića i Tuđmana.

BG5:
Sto se mene licno tice - ja sam od prvih izbora 1990. glasao za Demokratsku stranku.
Dosledno poštujući jugoslovensku opciju tad sam glasao za reformiste Ante Markovića, a posle sam menjao. Nikad nisam glasao za Miloševića i Šešelja.

hektorius:
Ne tvrdi ni da nije, a govori o saradnji catnika sa fasistima, i o sudjenju istom zbog toga, vise nego dovoljno, sve su rekli, osim toga, svi ostali izvori se ne smeju ignorisati, previse njih govori protiv Mihajlovica
Da previse istoricara govori protiv Draze Britannica ne bi uvrstila onu knjigu Luciena Karchmara medju dve najkrediblnija u ovoj oblasti. Prema onome sto kaze Britannica jasno je da su istoricari podeljeni o ulozi Draze Mihajlovica u Drugom svetskom ratu sto se lako moze zakljuciti iz ove recenice:"Although a U.S. commission of inquiry cleared Mihailovic and those under his immediate command of the charge of collaboration, the issue is still disputed by some historians".Iz te recenice se takodje moze lako zakljuciti da su Saveznici posle rata utvrdili da su pogresili u proceni da je Draza naredio saradnju sa okupatorom s obzirom na cinjenicu da je americka komisija utvrdila da Draza nije naredio saradnju sa okupatorom.
hektorius:
Da li je SFRJ bila svetska velesila? Ako nije objasni kakvi drzavni interesi. Zbog cega konkretno?
Zapadu je bilo u interesu da SSSR ima sto manji uticaj na SFRJ
hektorius:
Rec je bila samo o Milosevicu, dakle i o onim cetnicima iz njegovog vremena koji su nosili iste oznake i zastave kao oni iz WW2,oni koji su se okrenuli kasnije protiv njega 5. oktobra.
Momcilo Djujic (najpoznatiji cetnik iz Drugog svetskog rata koji je doziveo 90-e godine) je izjavio da je Vojislav Seselj lazni cetnik.
hektorius:
To ne menja cinjenicu da su NJEGOVI cetnici vrsili masakre i etnicko ciscenje, ali to se ionako radilo po njegovom naredjenju, zasto bi mu inace Djurisic podnosio izvestaj? Iz ljubavi?[/B

Zasto je Djurisic podnosio izvestaj?Procitaj knjigu Karchmara.
hektorius:
http://www.wdr.de/radio/wdr2/westzeit/stichtag/323144.phtml?druck=1&&id=323144
http://www.lernzeit.de/sendung.phtml?detail=652458
http://www.wdr.de/themen/kultur/stichtag/2006/01/25.jhtml

hektorius:
Ovde isti onaj izvor koji sam ti dao o Titu pise sve najlepse i o Djindjicu, kako to?
Ako treba prevod reci...

Autor ovog texta radi za WDR
http://www.filmbuero-bremen.de/49.0...vents_pi1[month]=1&tx_omevents_pi1[year]=2006

I jos jedan o Titu, isti izvor
http://www.wdr.de/radio/wdr3/sendung.phtml?sendung=ZeitZeichen&termineid=56784

Samo nemoj reci da su se u prvom slucaju zeznuli a u drugom nisu, to bi zvucalo vec ocajno...

Sorry

[http://www.fotosearch.de/comp/UNZ/UNZ202/u10438665.jpg
Zakljucak Britannica-e o Brozu je u negativnom kontekstu http://www.britannica.com/eb/article-7304/Josip-Broz-Tito
hektorius:
Pricamo o WW2, sta je bilo sa cetnika?
Ja pricam o konacnoj definitivnoj pobedi cetnika (koji se desio 5.oktobra 2000.)
hektorius:
Ne, moze da znaci samo "moguce", jer NIJE MORALO BITI TAKO, inace bi upotrebili rec "final".
eventual konačni
eventual moguć
eventual zavisan od ishoda događaja
eventual slučajni
eventual mogućan
eventual zavistan
eventual konačan
eventual završni
http://www.krstarica.com/recnik/index.php?u=eventual
hektorius:
Znam,jer vidim sta neki na ovom forumu govore o Brozu.
nesha taxista:
Nisu, među onima koji su glasali za DOS je doduše bilo simpatizera četnika, ali i drugih. Na tadašnjim izborima stranka koja se najviše zalagala za reafirmaciju četnika (SPO) je kompletno propala i nije se oporavila do današnjih dana.
SPO nije propala zato sto se najvise zalagala za reafirmaciju četnika vec zato sto je Vuk Draskovic odustao da bude de DOS-a jer hteo da bude glavni.Inace 2004.godine Skupštini Srbije usvojila promene Zakona o pravima boraca cime su izjednačana prava pripadnika partizanskog i četničkog pokreta.Protiv toga su bili Socijalistička partija Srbije i SDU.Taj SDU Zarka Koraca je propala stranka.
nesha taxista:
Ta deklaracija nije pomogla uspostavu demokratije u zemljama koje je nisu imale pre toga. Portugalija, Španija i Grčka recimo su se demokratizovale tek skoro 30 godina kasnije.
Znači, ne vidim tu razlog za tvrdnju da bi to pomoglo demokratizaciji Jugoslavije da je bila kraljevina
Da li bi ta deklaracija npomogla uspostavu demokratije u Jugosalviji posle rata da cu pobedili cetnici je druga prica. Ono sto ja hocu da kazem je da je pre Drugog svetskog rata nedemokratski sistem vladavine bio prihvatljiv ali ne i posle rata.
nesha taxista:
Postoje situacije kad bih veoma voleo da nisam u pravu. Ovo je jedna od tih situacija. Taj civilni sektor o kom pričaš je u dobrom delu javnosti prokažen kao izdajnički. Trećinu u skupštini ima stranka koja više od polovine biračkog tela smatra izdajnicima ili ovcama i javno govori na takav način. Imali su dovoljno poslanika da su mogli ključno da utiču na tekst ustava. Navedi mi još neku evropsku državu koja ima takvu situaciju. Dok mi ne eliminišemo razmišljanje kao da smo u ratnom stanju neću verovati u potpunu demokratizaciju. Naime, još nije isključena mogućnost da takvi dođu na vlast i preokrenu smer kretanja ove zemlje. Napretka je svakako bilo, ali od poređenja s normalnim državama smo još daleko.
Ti pricas o stanju svesti u narodu i ja se slazem sa time ali je govorim cinjenici da je Srbija sada demokratska drzava i ona je kao takva u klubu zemalja kao sto su Francuska,Nemacka,Holandija itd.
nesha taxista:
Zaletiš se Ferarijem u zid s 250 na sat i ko je tu kriv? Fabrika koja stvorila uslove napravivši brz auto ili ti što si ludački vozio. Sudija ne bi imao dilemu ako bi uopšte preživeo da dođeš do njega. Jugoslavija nije preživela suludu vožnju Miloševića i Tuđmana.
Jel znas one dve zgrade Njujorku sto su 2001.srusili teroristi?E ispostavilo se da se te dve zgrade ne bi srusile da su izgradjene kako treba.Nadam se da si shvatio sta hocu da kazem.

BG5:
Da previse istoricara govori protiv Draze Britannica ne bi uvrstila onu knjigu Luciena Karchmara medju dve najkrediblnija u ovoj oblasti. Prema onome sto kaze Britannica jasno je da su istoricari podeljeni o ulozi Draze Mihajlovica u Drugom svetskom ratu sto se lako moze zakljuciti iz ove recenice:"Although a U.S. commission of inquiry cleared Mihailovic and those under his immediate command of the charge of collaboration, the issue is still disputed by some historians".Iz te recenice se takodje moze lako zakljuciti da su Saveznici posle rata utvrdili da su pogresili u proceni da je Draza naredio saradnju sa okupatorom s obzirom na cinjenicu da je americka komisija utvrdila da Draza nije naredio saradnju sa okupatorom.

Nemam nameru postavljati sve one linkove od pre i i sve one iz teme "Tito", video si, videli su, vidi se, Draza - negativac - Ende.

BG5:
Zapadu je bilo u interesu da SSSR ima sto manji uticaj na SFRJ

Drzavnici kao Willi Brandt i Sandro Pertini su bili istinski prijatelji Tita. Pertini je na sahrani stavio ruku na Sarg i plakao, zbog drzavnih interesa? Sta je sa umetnicima, knjizevnicima, najpoznatijim glumcima sa zapada, itd...drzavni interesi? Sta je sa "ostatkom" sveta koji ne pripada "zapadu", kakv su oni drzavni interes imali od male drzave udaljene hiljadama km? Zasto su svi dosli na sahranu? Iz interesa prema mrtvom coveku?

BG5:
Momcilo Djujic (najpoznatiji cetnik iz Drugog svetskog rata koji je doziveo 90-e godine) je izjavio da je Vojislav Seselj lazni cetnik.

E sad si me uverio, "pop Djujic rekao"...steta samo sto nije ubedio i one sto su Seselja sledili i slede, a kunu se u "Kralja i otadzbinu"...a znamo koliko ih je.
Ne, nije Seselj cetnik, samo je nesto bio lose volje tih dana..

BG5:
Zasto je Djurisic podnosio izvestaj?Procitaj knjigu Karchmara.
Zasto su Drazini cetnici ubili hiljade muslimanskih civila ako im je samo borba protiv komunista bila u glavi? Opet svi izvori kazu isto, da je Djurisic izvrsavao Drazina naredjenja, dakle, kaome verovati?
http://www.leksikon-yu-mitologije.net/read.php?id=2094

"Pavle Đurišić je doslijedno sprovodio Mihailovićeve Instrukcije o potrebi istrebljenja Muslimana i u tome se istakao kao malo koji četnički komandant. Zadojeni mržnjom, njegovi četnici su svojski prionuli «tjeranju gube iz torine» i «čišćenju zemlje od nekrsti»."

BG5:
Zakljucak Britannica-e o Brozu je u negativnom kontekstu http://www.britannica.com/eb/article-7304/Josip-Broz-Tito

Pusti sad Britannicu, to nije bilo moje pitanje...

BG5:
Ja pricam o konacnoj definitivnoj pobedi cetnika (koji se desio 5.oktobra 2000.)
Vrlo jednostavno pitanje :Ko je izasao kao pobednik iz WW2, partizani ili cetnici?

BG5:
eventual konačni
eventual moguć
eventual zavisan od ishoda događaja
eventual slučajni
eventual mogućan
eventual zavistan
eventual konačan
eventual završni
http://www.krstarica.com/recnik/index.php?u=eventual

Da li bi ja sad trebao ovo izmedju da podebljam?

BG:
Znam,jer vidim sta neki na ovom forumu govore o Brozu.

Da li je Willi Brandt bio glup ili pametan? Slucajno neki misle bas isto kao i on, bar kad je Tito u pitanju, ako ti je to vec merilo...

BG5:
SPO nije propala zato sto se najvise zalagala za reafirmaciju četnika vec zato sto je Vuk Draskovic odustao da bude de DOS-a jer hteo da bude glavni.Inace 2004.godine Skupštini Srbije usvojila promene Zakona o pravima boraca cime su izjednačana prava pripadnika partizanskog i četničkog pokreta.Protiv toga su bili Socijalistička partija Srbije i SDU.Taj SDU Zarka Koraca je propala stranka.
Čitao sam o nekoliko sondaža povodom toga da li ljudi ovde žele povratak kraljevine i ni u jednoj to nije dobilo više od 20%. U zadnjoj koju videh bilo je 12%. Pa i ta demokratska stranka za koju glasaš kako si rekao ne podržava to, a SPO je slavno ostao ispod cenzusa i na poslednjim izborima iako više definitivno nije važilo da je Vuk hteo bilo šta, jer DOS više odavno i ne postoji.
BG5:
Da li bi ta deklaracija npomogla uspostavu demokratije u Jugosalviji posle rata da cu pobedili cetnici je druga prica. Ono sto ja hocu da kazem je da je pre Drugog svetskog rata nedemokratski sistem vladavine bio prihvatljiv ali ne i posle rata.
Kako gde, to sam ti već pokazao. Ta deklaracija i nema uopšte veze s društvenim uređenjem
BG5:
Ti pricas o stanju svesti u narodu i ja se slazem sa time ali je govorim cinjenici da je Srbija sada demokratska drzava i ona je kao takva u klubu zemalja kao sto su Francuska,Nemacka,Holandija itd.
Bez promene svesti nema prave promene i u državi.
BG5:
Jel znas one dve zgrade Njujorku sto su 2001.srusili teroristi?E ispostavilo se da se te dve zgrade ne bi srusile da su izgradjene kako treba.Nadam se da si shvatio sta hocu da kazem.
Nijedna zgrada na svetu se ne pravi pod pretpostavkom da će se neko avionom zabiti u nju.

hektorius:
Nemam nameru postavljati sve one linkove od pre i i sve one iz teme "Tito", video si, videli su, vidi se, Draza - negativac - Ende.
Videlo se sta kaze najkredibilniji izvor na svetu - Encyclopedia Britannica.Nisi u pravu.Tacka.
hektorius:
Drzavnici kao Willi Brandt i Sandro Pertini su bili istinski prijatelji Tita. Pertini je na sahrani stavio ruku na Sarg i plakao, zbog drzavnih interesa? Sta je sa umetnicima, knjizevnicima, najpoznatijim glumcima sa zapada, itd...drzavni interesi? Sta je sa "ostatkom" sveta koji ne pripada "zapadu", kakv su oni drzavni interes imali od male drzave udaljene hiljadama km? Zasto su svi dosli na sahranu? Iz interesa prema mrtvom coveku?
Sandro Pertini je bio komunista u fraku kao i mnogi umetnici.Za Willi Brandt-a sam ti vec ranije objasnio. Sa druge strane ugledne nevladine organizacije u svetu kao sto je Amnesty International su sve najgore govorile o Brozu.

PS Sto se sahrane tice pa normalo da je doslo toliko drzavnika iz celog sveta kada je Broz do kraja zivota radio u skladu sa njihovim interesima.
hektorius:

E sad si me uverio, "pop Djujic rekao"...steta samo sto nije ubedio i one sto su Seselja sledili i slede, a kunu se u "Kralja i otadzbinu"...a znamo koliko ih je.
Ne, nije Seselj cetnik, samo je nesto bio lose volje tih dana..
To sto Djujic nije ubedio mnoge je vise problem njihove pameti.A ja ti ponavljam jos jednom da niko od prezivelih cetnika iz Drugog svetskog rata nije podrzavao Milosevica.
hektorius:
Zasto su Drazini cetnici ubili hiljade muslimanskih civila ako im je samo borba protiv komunista bila u glavi? Opet svi izvori kazu isto, da je Djurisic izvrsavao Drazina naredjenja, dakle, kaome verovati?
http://www.leksikon-yu-mitologije.net/read.php?id=2094

"Pavle Đurišić je doslijedno sprovodio Mihailovićeve Instrukcije o potrebi istrebljenja Muslimana i u tome se istakao kao malo koji četnički komandant. Zadojeni mržnjom, njegovi četnici su svojski prionuli «tjeranju gube iz torine» i «čišćenju zemlje od nekrsti»."
Istoricare koje ti pominjes ne pominje Britannica ali zato Britannica pominje istoricare koji tvrde da Draza nije naredio ubistvo Muslimana i ostalih nesrba.
hektorius:
Pusti sad Britannicu, to nije bilo moje pitanje...
Zao mi je ali moja argumentacija je jaca. Zakljucak Britannice o Brozu je uglavnom negativan.
hektorius:
Vrlo jednostavno pitanje :Ko je izasao kao pobednik iz WW2, partizani ili cetnici?
Odgovor na to pitanje znas. Ali,kao sto rekoh,najvaznije je ko je na kraju(5.oktobra 2000)pobedio - a to su cetnici.
hektorius:

Da li bi ja sad trebao ovo izmedju da podebljam?
Dokazao sam ti da rec "eventual" ne znaci samo "mogucno" vec i "konacno".
hektorius:

Da li je Willi Brandt bio glup ili pametan? Slucajno neki misle bas isto kao i on, bar kad je Tito u pitanju, ako ti je to vec merilo...
Willi Brandt je bio pametan covek koji je iz pragmatizma glumio Brozovog "prijatelja".
nesha taxista:
Čitao sam o nekoliko sondaža povodom toga da li ljudi ovde žele povratak kraljevine i ni u jednoj to nije dobilo više od 20%. U zadnjoj koju videh bilo je 12%. Pa i ta demokratska stranka za koju glasaš kako si rekao ne podržava to
Kada sam ja rekao da sam monarhista?Da sam se rodio na primer 1920. bio bi monarhista 1945. monarhista ali ne i danas. Medjutim to ipak nije sustina Drazinog cetnickog pokreta. Sustina je da se ja taj pokret borio za kapitalisticku,gradjansku drzavu i vecina politicara u DOS-u su sustinski bili nastavljaci cetnickog pokreta.
nesha taxista:
a SPO je slavno ostao ispod cenzusa i na poslednjim izborima iako više definitivno nije važilo da je Vuk hteo bilo šta, jer DOS više odavno i ne postoji.
Ocigledno je da biraci SPO-a nisu oprostili Vuku sto SPO nije bio u DOS-u na izborima 2000.
nesha taxista:
Kako gde, to sam ti već pokazao. Ta deklaracija i nema uopšte veze s društvenim uređenjem
Ljudska prava i te kako imaju veze sa demokratijom.
nesha taxista:
Bez promene svesti nema prave promene i u državi.
Srbija je demokratska drzava. To sam ti dokazao citirajuci Freedom House.
nesha taxista:
Nijedna zgrada na svetu se ne pravi pod pretpostavkom da će se neko avionom zabiti u nju.
To nije istina.

"The WTC was designed to survive the impact of a Boeing 767,so why didn't it?"

http://neworleans.indymedia.org/news/2006/09/8687.php

BG5:
Videlo se sta kaze najkredibilniji izvor na svetu - Encyclopedia Britannica.Nisi u pravu.Tacka.
Britannica tvrdi - Draza saradjivao sa okupatorom - negativac - Ende!
Ako ja nisam u pravu nije ni tvoja britannica
.

BG5:
Sandro Pertini je bio komunista u fraku

Tvrdi britannica?

BG5:
kao i mnogi umetnici.

Sofia Loren? Richard Burton? Yul Brynner? Franco Nero? Orson Wells?Apollo 11 crew?

Svi komunjare? Isto tvrdi britannica?

BG5:
Za Willi Brandt-a sam ti vec ranije objasnio. Sa druge strane ugledne nevladine organizacije u svetu kao sto je Amnesty International su sve najgore govorile o Brozu.
Jesi mu citao misli pa znas da Brandt nije bio istinski prijatelj Tita ili pise britannica?

BG5:
PS Sto se sahrane tice pa normalo da je doslo toliko drzavnika iz celog sveta kada je Broz do kraja zivota radio u skladu sa njihovim interesima.
Razlog vise da ga zaborave cim umre. Prijatelji se ne zaboravljaju.

Tudjman je isto radio u interesu drugih, sto njemu nisu dosli na sahranu?

BG5:
To sto Djujic nije ubedio mnoge je vise problem njihove pameti.A ja ti ponavljam jos jednom da niko od prezivelih cetnika iz Drugog svetskog rata nije podrzavao Milosevica.
Svejedno, nosili iste oznake, zastave, pevali iste pesme, kleli se u istog kralja i u istu otadzbinu, radili iste stvari kao i ovi u ww2 - isto sranje - drugo vreme - nema razlike.

Osim toga

"In 1989, Šešelj went to the United States where Momčilo Đujić, a Chetnik leader from World War II, granted him the title voivoda (Grand Duke) of the Chetniks."

http://www.link-ex.net/wiki_en/?title=Vojislav_Šešelj

BG5:
Istoricare koje ti pominjes ne pominje Britannica ali zato Britannica pominje istoricare koji tvrde da Draza nije naredio ubistvo Muslimana i ostalih nesrba.
Po britannici - Draza - saradnik okupatora, - negativac! O Drazi - dovoljno.

BG5:
Zao mi je ali moja argumentacija je jaca. Zakljucak Britannice o Brozu je uglavnom negativan.
To jos uvek nije odgovor na moje pitanje.
BG5:
Odgovor na to pitanje znas. Ali,kao sto rekoh,najvaznije je ko je na kraju(5.oktobra 2000)pobedio - a to su cetnici.
Pusti vec jednom 5. oktobar, ja u ovom delu pricam SAMO o WW2, dakle...?

BG5:
Dokazao sam ti da rec "eventual" ne znaci samo "mogucno" vec i "konacno".
Dokazao si da jednako znaci i sve ostalo. Tvoja tvrdnja nije dokaz.

BG5:
Willi Brandt je bio pametan covek koji je iz pragmatizma glumio Brozovog "prijatelja".
Britannica? :lol:

BG5:
Ali,kao sto rekoh,najvaznije je ko je na kraju(5.oktobra 2000)pobedio - a to su cetnici.
Četnici su završili karijeru 1945. i nemoj ih stavljati tamo gde ih nema.

BG5:
Kada sam ja rekao da sam monarhista?Da sam se rodio na primer 1920. bio bi monarhista 1945. monarhista ali ne i danas. Medjutim to ipak nije sustina Drazinog cetnickog pokreta. Sustina je da se ja taj pokret borio za kapitalisticku,gradjansku drzavu i vecina politicara u DOS-u su sustinski bili nastavljaci cetnickog pokreta.
Oni su stalno pričali kako se bore za kralja i otadžbinu, sad ako ti bolje od njih znaš...
BG5:
Ljudska prava i te kako imaju veze sa demokratijom.
Naravno, ali konvencija ma koju se pozivaš sama po sebi ne donosi demokratiju.
BG5:
To nije istina.

"The WTC was designed to survive the impact of a Boeing 767,so why didn't it?"

http://neworleans.indymedia.org/news/2006/09/8687.php
Boeing 767 je prvi let imao 1981.
http://www.boeing.com/history/boeing/767.html
a WTC je sagrađen 1970/1972
http://www.factmonster.com/spot/wtc1.html
Znači, nije mogao biti projektovan za ono što tad nije ni postojalo. Tu je rađeno poređenje između modela 707 koji je lakši.
Svejedno, praviti zgradu s takvom pretpostavkom zvuči suludo, to ne biva kod objekata tih gabarita. Čak je i Pentagon ''pukao'', pri čemu je poginulo više stotina ljudi, a on bi po prirodi stvari trebalo da bude otporniji.
Tu se zapravo želi skinuti odgovornost s onih službi zbog kojih su teroristi ušli u avione kao u autobus GSB.

Norma Kampl:
Мислиш - "прави"?
Otprilike.

klikk:
pa zato sam ja posto rekoh zenut ce se ;)
sad si mi shebo koncepciju skontali su me :-D

Te slike su postavljene x puta do sad, svi to znaju, ali da ih strpas u vremensku masinu i posaljes u 1943 tamo gde treba opet ce da govore da je to komunjarska propaganda.

Ja ne znam koliko sam linkova do sad postavio, ali uvek ista prica... :roll:

A istina boli, sta cu im ja...

u10438665.jpg

Back