Da li biste voleli povratak SFRJ?

• Začetnik teme Začetnik teme was
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li biste voleli povratak SFRJ?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Skoro sam pomislio koliko bi mi jedna mocna zemlja bili da smo svi zajedno (SFRJ). Iskreno mi je zao shto malo vishe nisam osetio to bezbrizno vreme.Rodjen sam 81 godine..na raskrshcu..nisam ni tamo ni vamo,...Imali smo ekstra zemlju nego je ona skotina copava sve upropastila.Sad smo sve manji i manji,i jadniji i jadnji..svi se izivljavaju nad nama.Ostalo nam je samo da Srbujemo.

DOBROSTOJECI:
pa sta ti slovo "U" smeta ?

Ne, ti mi smetaš , a U će da plati za sve ! A znaš i kako !

he he

probaj sa kapima, kazu da bolje smiruju... :lol: :lol:

0624255.jpg

BG5:
Vec sam ti objasnio zasto su cetnici pobedili 5.oktobra 2000.
Ma nisu, to ostavi istoriji. Kako ne možeš da razumeš da postoji veliki broj ljudi koji su bili protiv Miloševića, ali ne mogu da se identifikuju s četnicima? Moje društvo recimo s kojima sam bio pred skupštinom, onda do nas su bili neki žestoki novosađani koji četništvo nisu mogli da smisle, ali Slobu još manje. Čuo sam posle nekoliko godina da je najžešći među njima s Stevanom Mirkovićem u Novom Sadu organizovao proslavu 25. maja pre dve godine. Razni ljudi behu tamo, a svi imadoše želju da se Slobe oslobode.
U to ime sam bio s Vukovima 9. marta 1991.i 1992. na Vidovdanskom saboru. Rukovao sam se tad i s prestolonaslednikom i nadao da će neko, bilo ko maknuti ludaka i zaustaviti rat. Da me je tad neko pitao da li bih kralja ili Slobu, naravno da bih odabrao ono prvo.
BG5:
Rekoh ti vec da je sada 1945.i ja bi bio za monarhista ali sada je 2007.
Iz gore navedenog jasno je da bih ja bio monarhista i 2000. da je trebalo. Srećom, nije.
BG5:
Pitao si me zasto gledam kroz prste politicarima u Kraljevini Jugoslaviji za nedemokratsku vladavinu. Odgovorio sam ti da ono sto je prihvatljivo pre rata nije bilo prihvatljivo posle rata. Da je tako ukazuje cinjenica da je prva medjunarodna deklaracija o ljudskim pravima usvojena 1948.godine. Zasto takva deklaracija nije bila usvojena pre Drugog svetskog rata?
Ja sam ti lepo pokazao da ta deklaracija nije bila prepreka mnogim nedemokratskim režimima dosta godina posle toga. Čak i danas imamo pojavu da pojedine demokratske države ozbiljno krše ljudska prava.
BG5:
Izgleda da nisi pazljivo procitao tekst. Obrati posebnu paznju na boldovani deo clanka:

"In the early 1970's the World Trade Center's chief structural engineer, Leslie Robertson, calculated the effect of the impact of a Boeing 707 with the World Trade Center towers. His results were reported in the New York Times where it was claimed that Robertson's study proved the towers would withstand the impact of a Boeing 707 moving at 600 miles an hour. Little did he know that decades later two aircraft, almost identical to the Boeing 707, would impact the towers.
...In conclusion we can say that if the towers were designed to survive the impact of a Boeing 707, then they were necessarily designed to survive the impact of a Boeing 767.
"

Znaci,razlika izmedju Boeing-a 707 i 767 je toliko mala da se moze reci da su te zgrade bile projektovane sa predpostavkom da se avion kao sto je Boeing 767 zabije u njih. Kao sto rekoh,da su te zgrade bile pazljivije projektovane ne bi se srusile.
Sve sam ja pročitao,ali to je šarena laža. Obe zgrade su čak i izdržale udare same po sebi, ali su se srušile par sati posle zato što je zbog vatre došlo do topljenja materijala.

DOBROSTOJECI:
Koliko sam " mlad " ( i zelen ) takođe ne možeš da znaš !
A bilo je nekima super ! Izgleda da i ti spadaš u te " neke " !
Na čuvenom Brozovom govoru u Splitu ( malo posle kraja rata ) on doslovce obećava : " Zlatnim kašikama ćemo jesti " ! Glupa masa pada u trans i aplaudira i urla deset minuta.........! :roll:
Kakav si ti koristio escajg ? :?:
Sumnjam aluminijumski - kao moji sve do nekih 70-tih ! :!:
Dobro, to za mladost sam se malo šalio, nemoj odmah da se ljutiš.
Živeo sam u porodici prosečnog imovnog stanja, ništa posebno, zlato i ostalo. Kvalitet je bio u tome što su ljudi bili opušteniji, manje se mrzeli, kriminal ređi, nasilja manje, ratova ni u tragovima. Odem kod doktora i sve džabe. Ima toga još...
Naravno, bilo je i mana. Napisao sam već negde, ne tugujem ja nešto specijalno za socijalizmom, svakako je to moralo da se promeni posle, nego za zemljom koja je u celini imala mnogo bolje šanse nego svaka članica ponaosob.

nesha taxista:
Dobro, to za mladost sam se malo šalio, nemoj odmah da se ljutiš.
Živeo sam u porodici prosečnog imovnog stanja, ništa posebno, zlato i ostalo. Kvalitet je bio u tome što su ljudi bili opušteniji, manje se mrzeli, kriminal ređi, nasilja manje, ratova ni u tragovima. Odem kod doktora i sve džabe. Ima toga još...
Naravno, bilo je i mana. Napisao sam već negde, ne tugujem ja nešto specijalno za socijalizmom, svakako je to moralo da se promeni posle, nego za zemljom koja je u celini imala mnogo bolje šanse nego svaka članica ponaosob.

Tako je, potpuno se slažem.

nesha taxista

" Napisao sam već negde, ne tugujem ja nešto specijalno za socijalizmom, svakako je to moralo da se promeni posle, nego za zemljom koja je u celini imala mnogo bolje šanse nego svaka članica ponaosob."

Nije imala šanse ni da opstane u bilo kakvom sistemu . Pojedine članice su u tu zajednicu ušle samo zbog interesa i samo je bilo pitanje vremena kad će iz nje da izađu . Puklo je kao i svaki brak iz interesa ! Samo nije moralo tako krvavo !
Broz je to gvozdenom rukom dosta dugo uspeo da održi , ali " ničija nije gorela.....".
Dakle Yuga je nedosanjani san - i ništa više !

DOBROSTOJECI:
Pogledaj malo bolje u tu sliku ! Vidiš li kakve su to ljudine bile ?
Pogledaj na nekoj Brozovoj , njegovu partizansku gologuziju na čega liče !

Pa kako to da vas onako razvalise u ratu? a? a? Kako? Razbili vas partizani u paramparcad, bezali cetnici ko p**** i zvali ustase u pomoc...samo sto vam ni oni nisu vise mogli pomoci...

Partizani pobedili

Cetnici ispusili

ENDE
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Joj kako je lepo bilo isprasiti vas kundakom po bradatoj guzi... :lol: :lol: :lol:

DOBROSTOJECI:
nesha taxista

" Napisao sam već negde, ne tugujem ja nešto specijalno za socijalizmom, svakako je to moralo da se promeni posle, nego za zemljom koja je u celini imala mnogo bolje šanse nego svaka članica ponaosob."

Nije imala šanse ni da opstane u bilo kakvom sistemu . Pojedine članice su u tu zajednicu ušle samo zbog interesa i samo je bilo pitanje vremena kad će iz nje da izađu . Puklo je kao i svaki brak iz interesa ! Samo nije moralo tako krvavo !
Broz je to gvozdenom rukom dosta dugo uspeo da održi , ali " ničija nije gorela.....".
Dakle Yuga je nedosanjani san - i ništa više !
Nisu oni ušli iz interesa, nego su manje-više naterani kao gubitnici u 1. svetskom ratu. Juga je stvorena pre Tita.Višenacionalne države inače nisu retkost u svetu, tako da ne stoji da nije mogla i naša da se održi. Trebalo je samo imati volje i pameti.

nesha taxista:
Nisu oni ušli iz interesa, nego su manje-više naterani kao gubitnici u 1. svetskom ratu. Juga je stvorena pre Tita.Višenacionalne države inače nisu retkost u svetu, tako da ne stoji da nije mogla i naša da se održi. Trebalo je samo imati volje i pameti.
Volje i pameti ! Pa ta roba je na ovim prostorima uvek bila deficitarna !
Dakle : opstanak Yuge - čista utopija !

Back