Da li biste voleli povratak SFRJ?

• Začetnik teme Začetnik teme was
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li biste voleli povratak SFRJ?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
MYOB:
Uzas! Otkuda takve ideje? Cist racun duga ljubav. Najzad smo se otarasili i poslednjeg parazita, a sada da navlacimo bedu za vrat nanovo. Zgrazavam se nad idejom. Samostalna Srbija je jedina opcija u mojoj glavi. Uvek bila. Sada je, po mom misljenju, sve kako je oduvek trebalo i biti.

Upravo...svako sebi, a ostalima, daleko lepa kuća... :roll:

Napokon su se svi od Anamo pokazali ko su i šta su...svoje pravo i lice i naličje... :twisted:

tokyo:
da Nešo al svemu možemo da zahvalimo ovim nacistima 90ih i radikalnim političarima i politikama na tlu exYu

mogli smo biti konfederacija uć u EU
i onda svak svojim putem ako nam se ne bi dopalo zajedno

nije uopće trebalo biti rata pod broj jedan

trebalo je napraviti referendum na nivou cijele exYu i vidjeti šta narodi žele
dal SFRJ, dal konfederaciju ili da se država podijeli na Republike i da se one osamostale
otkacena slavonka:
mozes to da ponavljas jos jedno stotinjak puta...vidis da to nikoga ne zanima...kada das takvu izjavu odmah si ********* i izdajnik svoga naroda..kada ovako nesto procitam odmah se sjetim jednog intervjua sa ceskim politicarima 90 i neke...kada se odvajala ceska os slovacke...pitao ih novinar da li se boje rata kao u slucaju jogoslavije...a oni se ljepo podrugljivo nasmijali i odgovorili da oni nisu glupavi jugosloveni nego civiliziran narod koji je u stanju da se dogovori...ccccc jos uvijek se najezim kada se toga sjetim...ne mogu rijecima da opisem kako sam se osjecala u tom momentu...nista me u mom zivotu nije toliko ponizilo ...svijet nam se ruga a mi se i dalje prsimo... :roll:

mda da nisu svi trebali da robuju beogradu i srbima

svetolik trpkovic:
Kao sto je neko lepo primetio na nekom drugom forumu ili sajtu zivot u SFRJ je bio milina jedna :
Pa cijela Juga se budila u 6 ujutro(osim crnogoraca).Onda bi čovjek izašao iz stana,sjeo u svog stojadina i mahnuo svom susjedu koji je,naravno, isto u stojadinu.Došao bi na posao u firmu u kojoj se zaposlio drugi dan nakon završetka škole.Preko te firme je naravno dobio i onaj stan od maloprije.Onda ga nazove supruga da skoči malo s posla jer je zvala gospođa iz banke u kojoj je prošle godine digao kredit za stojadina na 10 godina.Dođe u banku,teta kaže da je kredit zatvoren jer ga inflacija pojela.Sretan trči u dućan teti po 20 deka kave a kad je tu može i do place.Uh,već je podne,ma ide i nešto pojest.Sad još mora samo do firme cvikati kartelu.U firmi mu kažu da mora na godišnji od 45 dana i da je slobodan apartman na Krku u vlasništvu firme.Dolazi doma i poziva prvih 5 susjeda u apartman.Svi prihvaćaju i oblokaju se pivom.Sutra svi dižu K-15 i lovu iz kase uzajamne pomoći koju će vratiti u roku 2 godine.Dolaze na Krk,naguraju se u apartman od 30kvadrata i svi oblače "yasa" kupaće plave boje. :mrgreen: :mrgreen:

i jos si nesto zaboravio...iz apartmana tresti pjesma lepe brene...jugoslovenka... :lol:

Својевремено је Војвода Живојин Мишић, марта месеца 1919. године регенту Александру Карађорђевићу, а након обиласка западних крајева Краљевине између осталог рекао за Хрвате: "Ти су људи сви прозирни као чаша, незајажљиви, у толикој мери лажни и дволични, да сумњам да на кугли земаљској има већих подлаца, превараната и саможивих људи..."
То је речено у време када су Срби били на победничкој страни, када су зарад југословенске идеје прихватили да са крватима граде заједничку држави и поред оваквих упозорења.
Време је показало ко је био у праву...

svetolik trpkovic:
Kao sto je neko lepo primetio na nekom drugom forumu ili sajtu zivot u SFRJ je bio milina jedna :
Pa cijela Juga se budila u 6 ujutro(osim crnogoraca).Onda bi čovjek izašao iz stana,sjeo u svog stojadina i mahnuo svom susjedu koji je,naravno, isto u stojadinu.Došao bi na posao u firmu u kojoj se zaposlio drugi dan nakon završetka škole.Preko te firme je naravno dobio i onaj stan od maloprije.Onda ga nazove supruga da skoči malo s posla jer je zvala gospođa iz banke u kojoj je prošle godine digao kredit za stojadina na 10 godina.Dođe u banku,teta kaže da je kredit zatvoren jer ga inflacija pojela.Sretan trči u dućan teti po 20 deka kave a kad je tu može i do place.Uh,već je podne,ma ide i nešto pojest.Sad još mora samo do firme cvikati kartelu.U firmi mu kažu da mora na godišnji od 45 dana i da je slobodan apartman na Krku u vlasništvu firme.Dolazi doma i poziva prvih 5 susjeda u apartman.Svi prihvaćaju i oblokaju se pivom.Sutra svi dižu K-15 i lovu iz kase uzajamne pomoći koju će vratiti u roku 2 godine.Dolaze na Krk,naguraju se u apartman od 30kvadrata i svi oblače "yasa" kupaće plave boje. :mrgreen: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
a jesi me sad oprao nostalgijom jes da sam 78 godište al se sjecam kako je bilo

dok sam kod mame na posao dolazio i prolazio one desetke i desetke metara hodnika i sve one kancelarije pune ljudi koji ništa ne rade, pričaju kuvaju kafu i rašpaju nokte i došao do mame

kad ona isto priča sa drugaricom i kaže kako lijepo sjednem na stolicu i ponudim se Frizbi čokoladicom da je ona jako zaposlena (pričajući) hehe

pa dok smo preko BiH vlakom isli na more k baki i auto se vozio sa nama a mi spavali u vagonu s ležajevima

aaaa sjećam se

bila su to vremena

al danas je sve druga priča

pojeo nam kapitalizam i srce i mozak i dušu

Registra:
Sve bi to bilo super da nije bilo prvo SANU, onda Miloševića, Tudjmana, Alije i ostalih. Ali to je sad tema: šta bi bilo, kad bi bilo.

Možemo samo da priznamo da smo bili ograničeni i glupi i da prvog sledećeg koji se pojavi s takvim idejama, ko god da bude, lepo streljamo.

hehee..nema streljanja drugarice...sada svi imamo demokratiju...sada se ljepo postuju tuda prava vise nego ikada......demokratija je cudna biljka i nije bas za svaciji stomak..nemamo vise diktaturu pojedinca..sada imamo vladavinu glupave vecine nad pametnom manjinom.. :wink:

Sve, sve, ali yasa kupaćke! :lol: :lol: :lol:
I svi klinci vozili, kako beše, jel' Unis pony bicikl?
Moji su imali stojadina, prva serija, munja nebeska, ebote, na mesec je mogao da ide :lol:
Inače, taj auto je bio par meseci mlađi od mene - zamislite, rodi ti se dete, a ti kupiš auto! Danas je to naučna fantastika...

Nastasja5:
Својевремено је Војвода Живојин Мишић, марта месеца 1919. године регенту Александру Карађорђевићу, а након обиласка западних крајева Краљевине између осталог рекао за Хрвате: "Ти су људи сви прозирни као чаша, незајажљиви, у толикој мери лажни и дволични, да сумњам да на кугли земаљској има већих подлаца, превараната и саможивих људи..."
То је речено у време када су Срби били на победничкој страни, када су зарад југословенске идеје прихватили да са крватима граде заједничку држави и поред оваквих упозорења.

Vojvoda Mišić je bio pametan i daleko ispred svog vremena čovek...da je onda bio neko kao što nije i ove njegove reči ozbiljno shvatio, danas bi situacija bila mnooogo drugačija...konjušari bi ostali u nečijim štalama, a mi bi bili...daaaleko od svih okolnih svinjarija i svinja... :roll: :evil:

tokyo:

dok sam kod mame na posao dolazio i prolazio one desetke i desetke metara hodnika i sve one kancelarije pune ljudi koji ništa ne rade, pričaju kuvaju kafu i rašpaju nokte i došao do mame

kad ona isto priča sa drugaricom i kaže kako lijepo sjednem na stolicu i ponudim se Frizbi čokoladicom da je ona jako zaposlena (pričajući) hehe

pa dok smo preko BiH vlakom isli na more k baki i auto se vozio sa nama a mi spavali u vagonu s ležajevima

aaaa sjećam se

bila su to vremena

samo lova, lova, lova...lova do krova...ako imas love sve mozes da kupis....i srce i mozak i dusu.... :roll:

medved_bg:
Moji su imali stojadina, prva serija, munja nebeska, ebote, na mesec je mogao da ide :lol:
Inače, taj auto je bio par meseci mlađi od mene - zamislite, rodi ti se dete, a ti kupiš auto! Danas je to naučna fantastika...

hehehe..i onda ga jos nakon 20 god kad vise bas nista ne ide..prodas holiwod-u pa ga oni prerade malo...i mozes onda sa stojadinom kao u filmu "nazad u buducnost" :lol:

otkacena slavonka:
hehehe..i onda ga jos nakon 20 god kad vise bas nista ne ide..prodas holiwod-u pa ga oni prerade malo...i mozes onda sa stojadinom kao u filmu "nazad u buducnost" :lol:
Bogami, posle baš nekih 20 god otac ga proda rođaku za taksiranje. Potraja "kec" još par godina tako, pa ga rođak slupa, onako skroz. Iz te olupine izvuče motor i proda za dooobre pare nekom liku koji je tražio baš prvu seriju...Ko zna, možda još uvek tera po nekim drumovima...

Nastasja5:
Својевремено је Војвода Живојин Мишић, марта месеца 1919. године регенту Александру Карађорђевићу, а након обиласка западних крајева Краљевине између осталог рекао за Хрвате: "Ти су људи сви прозирни као чаша, незајажљиви, у толикој мери лажни и дволични, да сумњам да на кугли земаљској има већих подлаца, превараната и саможивих људи..."То је речено у време када су Срби били на победничкој страни, када су зарад југословенске идеје прихватили да са крватима граде заједничку држави и поред оваквих упозорења.

И таква стока усрашка је и данас овде на пдф и закукава и заурлава за "старим добрим временима" када су на грбачи Србије могли да уживају. Али, хвала Богу, НИКАД ВИШЕ...... никад више......... стоку геноцидну и злочиначку треба протерати из Србије........ :evil: :evil: :evil:

п.с. Сачувај ме Боже куге и Хрвата !

medved_bg:

:lol: :lol:

nemogu vjerovati
i moji su imali zastavu kupili kad sam se ja rodio
i imali ju 15 godina

medved_bg:
Ne znam za UNIS al znam da su ROG bicikli iz Slovenije bili zakon kao i Elan skije i opet Yasa skijaska odela samo sam ja kao potomak postene inteligencije imao Stefanel i Beneton ski odela doneta iz Trs' a :lol:

tokyo:

aaaa sjećam se

bila su to vremena

Ja bio uveren da si 1993. ili mlađe...

Norma Kampl:
Крајем 80-тих, када је било неке шансе да се то трансформише у нормалну земљу (пријемом тако читаве у ЕУ), у ствари да.

Али, као некаква "СФРЈ" - никако"

И, генерално, идеја југословенства, и то допуњавање различитости, и разноликост, јесте, теоријски, симпатична.

Али, у конкретним историјским условима показала се - неостварива. Штавише - погубна.

И зато, сада, после свега - ТАМАН ПОСЛА!

ДАЛЕКО БИЛО!

П. С.

А о "човеку као Тито", све сам већ рекла, тако да ћу само поновити:

САЧУВАЈ БОЖЕ!
i ovim je sve receno
kratko&jasno

Back