da li biste promenili veru?

Postujem ovo...ali reci mi razlog zbog cega ne verujes u boga?:)

zato sto je to plod covekove maste. sve je to covek izmislio. kao naprimer nekada kada nije umeo da objasni munje i grom, ljudi su mislili da ako nekog udari grom da ga je bog kaznio. danas svaki covek zna kako nastaje grmljavina i niko ne bi poverovao u tu pricu. tako danas je ne moguce objasniti kako je nastao covek, pa ga je navodno stvorio bog iz prasine. dovedi ti meni tog prasnjavog coveka pa cu mozda i verovati. :think:

zato sto je to plod covekove maste. sve je to covek izmislio. kao naprimer nekada kada nije umeo da objasni munje i grom, ljudi su mislili da ako nekog udari grom da ga je bog kaznio. danas svaki covek zna kako nastaje grmljavina i niko ne bi poverovao u tu pricu. tako danas je ne moguce objasniti kako je nastao covek, pa ga je navodno stvorio bog iz prasine. dovedi ti meni tog prasnjavog coveka pa cu mozda i verovati. :think:

Stalno ce se voditi bitka izmedju naucnika i crkve... A, reci mi sta ce biti sa nama posle smrti?:mrgreen:

Атеиста сам, и не бих то променила ни због кога. Могла бих да будем са верником, али не са неким који захтева од мене да постим и идем у цркву, или да носим фереџу и идем у џамију... Значи, не са неким који би покушавао на било који начин да ме преобрати.
Ствари се компликују доласком деце, тако да бих о томе разговарала пре брака. Да не буде касније проблема.

Prvi gutljaj iz čaše zvane „prirodna nauka” napravi te ateistom - ali na dnu čaše čekaće te Bog.
Werner Heisenberg (1901-1976) fizičar
...
И да је све то што ви атеисти причате тачно, опет је добро инсистирати на вери јер када би људи поштовали Бога, и када би га се плашили, поштовали би и 10 Божијих заповести, а онда бисмо имали мање криминала, крађе, убистава.. Свет би био лепште место.

Prvi gutljaj iz čaše zvane „prirodna nauka” napravi te ateistom - ali na dnu čaše čekaće te Bog.
Werner Heisenberg (1901-1976) fizičar
...
И да је све то што ви атеисти причате тачно, опет је добро инсистирати на вери јер када би људи поштовали Бога, и када би га се плашили, поштовали би и 10 Божијих заповести, а онда бисмо имали мање криминала, крађе, убистава.. Свет би био лепште место.

tako neshto i ja mislim

Атеиста сам, и не бих то променила ни због кога. Могла бих да будем са верником, али не са неким који захтева од мене да постим и идем у цркву, или да носим фереџу и идем у џамију... Значи, не са неким који би покушавао на било који начин да ме преобрати.
Ствари се компликују доласком деце, тако да бих о томе разговарала пре брака. Да не буде касније проблема.

a kako bi vaspitali decu..? on bi sigurno imao uticaj na njega da veruje, a ti da to dete ne veruje...:D

ne znam da ti objasnim
niti sam vernik (ne idem baš u crkvu,ne poštujem sva načela i sl.),
ali nisam ni ateista i ne govorim da bog sigurno ne postoji.
Dakle,nisam vernik ali ne isključujem mogućnost da postoji.;)
Nešto kao agnostik (oni veruju da je istina o bogu nesaznatljiva,otprilike).:D

ne znam da ti objasnim
niti sam vernik (ne idem baš u crkvu,ne poštujem sva načela i sl.),
ali nisam ni ateista i ne govorim da bog sigurno ne postoji.
Dakle,nisam vernik ali ne isključujem mogućnost da postoji.;)
Nešto kao agnostik (oni veruju da je istina o bogu nesaznatljiva,otprilike).:D

ono kao ne verujes, ali se obracas bogu pred pismene, kontrolne :lol:
salim se... razumem te

е ово око крштења.... има доста правила у вези с' тим.. нпр не можете се венчати у цркви ако нисте крштени... не може да вам буде кум/кума неко ко није крштен.. или обрнуто ви неком.. тако да..

Ja nisam krsten,niti se opozivam ni na jednu veru jer su mi roditelji u mesovitom braku.Takodje deda mi je bio komunista,nama pop nikad nije usao u kucu tako da ja sad odjednom da idem u crkvu i da se molim bogu ne ide niti me je briga.Ateista sam i super mi je.

Ja nisam krsten,niti se opozivam ni na jednu veru jer su mi roditelji u mesovitom braku.Takodje deda mi je bio komunista,nama pop nikad nije usao u kucu tako da ja sad odjednom da idem u crkvu i da se molim bogu ne ide niti me je briga.Ateista sam i super mi je.

ja ne znam dal sebe mogu da nazovem ateistom,aLI nisam krshtena,i to mi nimalo ne smeta,ne vidim koja bi se promena desila kad bi se krstila,i nemam neku potrebu da saznam,inache verske praznike kao i moja porodica,poshtujem i ulavnom isposhtujemo i neke obichaje,ali nije neophodno da uvek postim i to....a da li bi menjala veru,pa ne,ali s obzirom da nisam neki vernik,bilo bi mi verovatno svejedno,ima vazhnijih stvari.....

Mislim, kao da ste vi ne znam ni ja sta pa sad da neko menja veru zbog vas, ako vi volite tu osobu, promenite vi veru, sto mora da druga polovina?:confused:

Hmm...
Malo se kasno javljam, nisam videla da sam bila citirana, a ne bih volela da neke stvari ovde budu nejasne..
Mislim da nisi dobro shvatio sta sam htela da kazem.
Recimo da ja svoju veru ne bih promenila ni zbog koga, tacnije svoju religiju, e sad...
Da li je moje dalje paznje vredan onaj ko je to od mene zahtevao? Ja to nikada ne bih od nekoga zahtevala, vec mislim da, ako ga volim, volim ga zbog njega samog, a ne njegove religije.
Ili recimo, ne pristanem da promenim veru zbog decka/muza, i sta sad ?! Treba da me ostavi ?!
Ako mu je stalo da budemo pripadnici iste religije, a misli kako promena nije teska, nek menja on.
Ne zato sto je musko, ako si na to mislio. Nego zato sto ja to ne bih uradila.

Back