Da li bi

Још бољи су ми оне и они, што имају четри банке, живе с родитељима и своју плату троше само на себе.
Не плаћају ниједан рачун у кући, не дају новац за храну, чак ни за интернет који озбиљно рабе.
Каже мој комшија згубидан: ''Дао сам отказ, нећу да радим за 40 хиљада''. :eek: Иначе, човек без квалификације.
Мајку и оца на ломачу.

- - - - - - - - - -

Ах да, узда се да ће преко своје девојке медицинске сестре да запали у Немачку па у паузама играња игрица ''учи'' језик.

Родитељство- најтежи задатак. Пусти веру и нацију. :lol:

Свега има а највише оправдања за "децу" јер се тиме правдају сопствени пропусти.
Сви грешимо. А трудимо се најбоље што умемо.
Али се мени јако свиђа она "боље да оно (дете) плаче сада него ја после" иако је тешко остати доследан када си болећив према младунчету :)

nisam ni ja neki vernik ali ne bih mogla da promenim veru

čak i da se udam..eventualno katolik...ostale vere ne

i sumnjam da bih mogla za npr engleza, nemca ili nekog ko nije sa naših prostora
to je drugačija kultura i sve..

znači, što se druženja tiče da ali porodicu da pravim ne : )

Ne možeš menjati jedan od esencijalnih delova sebe ni za šta pa ni za "ljubav"...Msm ja ne bih menjao ni za glavu na ramenima, al dobro to sam ja. Pritom nisam baš dobar vernik, ali to nema veze sa time.

Moze ali ne drasticno tj. mogu da smanjim lose i povecam dobre navike. Naravno ne preko noci vec vremenom.

Kad sam dosao na forum bio sam na putu da postanem alkoholicar, nije mi trebao povod ni drustvo da popijem. Sada vec sam ne pijem, u drustvu manje a kada mogu izbegnem alkohol.
Sto se vere tice, imam drugacije poglede nego cela moja familija. Od pocetka. Jesu me krstili ali od tada nisam usao u crkvu do pre 2 godine kada se brat zenio.

Moze ali ne drasticno tj. mogu da smanjim lose i povecam dobre navike. Naravno ne preko noci vec vremenom.

Kad sam dosao na forum bio sam na putu da postanem alkoholicar, nije mi trebao povod ni drustvo da popijem. Sada vec sam ne pijem, u drustvu manje a kada mogu izbegnem alkohol.
Sto se vere tice, imam drugacije poglede nego cela moja familija. Od pocetka. Jesu me krstili ali od tada nisam usao u crkvu do pre 2 godine kada se brat zenio.

Većina se ovde propije..divno iskustvo forumsko :lol:
Bez obzira, nije vera kao vera tu presudna koliko princip.

У Србији већана мајки не васпитава синове како треба. А ни ћерке.
Само да ми се не помучи. И на крају испадну шоње и девојчуре од њих ,неспособне нос да обришу, а камо ли да воде бригу о неком другом.

Ја кад сам студирала, а то је била прва поливина прошле деценије, од 30 студената у групи, било је око 7-8 мушкараца. Дакле 22-23 девојке.
Све су се згражавале на кување, а многе нису знале ни јаја да испеку.
Моја најбоља другарица и ја испадосмо сељанке, а једине расле у центру Београда.
Фолирање, трендашење, цицање и мацање већ одрасле деце која могу и родитељи већ да буду...не знам који је ђаво тим људима?

Problem je u tome što se kod nas vaspitavanje smatra dresiranjem.
Najvažnija životna pitanja se uče jednostavno, kroz igru i zabavu. Dete prirodno uči da hoda i prirodno razvija fokus, navike i lepo ponašanje u grupi ukoliko ima priliku za to.
Još je polovinom prošlog veka pokazano da decu ne treba vaspitavati ni zabranama a ni vikom jer onda dete uči zato što se boji kazne a ne zato što ga priroda tera na oponašanje lepih manira. Zato obozavam pristup Marije Montesori, mladja deca uče od starijih a starija su heroji za mladje i svi se trude zbog svog znacaja da budu što bolji. Najviše mi smetaju roditelji koji na svaku dečiju potrebu reaguju vikom, nemoj, da nisi pipnuo, sram te bilo!
Veza je laka, hvalimo - dobijamo samopouzdanje, kudimo - dugoročno dobijamo nevaspitanje.
Moj pristup je da ne primećujem iskusavanje granica a hvalim sve lepo. Začuđujuće je koliko je dete mirno i fokusirano na igru. Te majke su pogrešile jer nisu pitomo dale detetu priliku i primer kako se koristi toalet, kroz igru, ponavljanje pa kroz upotrebu i model. Ali roditelj od sebe mora poći. Zato moj sin uzme trenerku od oca i donese mu ujutru jer tata voli da prošeta veš kroz kuću. MalI dobro razmišlja, ja nosim trenerku i čarape koje ne volim a koje obujem pošto mama obuje svoje i kaže mi sada je jesen, mama je obučena, tata vreme je da se obučeš, sada je jesen! I da znaš da posrami oca. Deca su skladna ali se stvari rade na vreme a ne sa 40 godina.

nisam ni ja neki vernik ali ne bih mogla da promenim veru

čak i da se udam..eventualno katolik...ostale vere ne

i sumnjam da bih mogla za npr engleza, nemca ili nekog ko nije sa naših prostora
to je drugačija kultura i sve..

znači, što se druženja tiče da ali porodicu da pravim ne : )

ti si izuzetan izuzetak

većina bi prodala dušu samo da se uda za stranca i što pre postane to isto

Mislim da je kod mene bilo obrnuto :lol:
Sa svojim principima tesko i da cu da privucem neku drasticno drugaciju od sebe :lol:

Svaka je morala da prihvati moje vrednosti.
Nikad pedalj nisam odstupio niti menjao svoj pogled na stvari. Pogotovo kada su strankinje u pitanju.
A, veruj mi bilo je brutalnih...Muškarac u osnovi samo stav i ima. Ono što jesi gledaj da nosiš najbolje sto možeš.
Ja zaista imam uverenje da sam najbolji, da me stave na poligraf to bi tvrdio po cenu svega jer istinski u to verujem.

- - - - - - - - - -

Msm ja sam nekako tako skrojen, vaspitan...
Od malena sam preskakao stepenike vrlo brzo, u svakoj novoj sredini bih se lako nametnuo..Msm da je važno da osoba bude u nekoj "vertikali", i da ima normalne preduslove i vaspitanja da može da održi svoj stav..

Da li bi zbog ljubavi ili na zahtev svog izabranika promenile veru, i pogled na svet?

Ne.
Apsolutno mogu da poimam i podrzim njegova gledista, veru i ostale razlicitosti, ali ne na ustrb sopstvenih.
Prihvatanje i preobracanje bi znacilo promenu mog identiteta, odnosno odricanje sebe same zbog drugoga.
Kad nemas identitet postajes "kolonija" koja je pod "protektoratom" muza. :cool:

Da li bi zbog ljubavi ili na zahtev svog izabranika promenile veru, i pogled na svet?

Da meni neka postavi takav zahtev posumnjao bi u njenu ljubav. Nije to promena frizure, parfema, kroja odeće. U pitanju je moje opredelenje, pogled na svet, ceo moj život i delovanje.To se ne menja na zahtev. Čak ne nalazim ni mogućnost da se tako nešto promeni. Takvu talibanku, nevažno kojoj religiji pripada, nikad ne bi ni izabrao sa svoju životnu partnerku. :cool:

Back