Da li bi

pa da ; )
mada, svi su oni krojeni po mjeri...al ja recimo u talijanske brojeve ne mogu, ni u kineske...:lol:

Ne možeš jer su te naučili na te tvoje, pre nego što si bila u stanju da sama izabereš koje bi da učiš.:p

Vidi mene što sam pažljivo čitala!:rotf: Doručak je bio u pitanju, i pakovanje za pilates.Ne može se sve postići.:rumenko:

- - - - - - - - - -

Stvarno mislim da se ta vera ne prenosi genetski, ne dobijamo je rođenjem. Mogli bi biti i drugačije, samo da nas je roda greškom isporučila na drugu adresu, u sasvim drugačiju sredinu.

- - - - - - - - - -

To se uči.

Drugaričina poznanica je presla u Islam zbog muza i pri tom obredu je morala da pljune na Raspece. Bas pre neki dan pogledah film Silence, pa se setih ovog. Najezila sam se.

Užas..Fino se priklonila kultu obožavanja meseca.
Nije to toliko bitno, koliko odricanje od sebe, tradicije..Islam je najradikalnija stvar,takodje i naj neprirodnija, koja je imputirana na ove prostore..

Vidi mene što sam pažljivo čitala!:rotf: Doručak je bio u pitanju, i pakovanje za pilates.Ne može se sve postići.:rumenko:

- - - - - - - - - -

Stvarno mislim da se ta vera ne prenosi genetski, ne dobijamo je rođenjem. Mogli bi biti i drugačije, samo da nas je roda greškom isporučila na drugu adresu, u sasvim drugačiju sredinu.

- - - - - - - - - -

To se uči.

nisam to ni rekla zbog genetike ili geografije
zato sam i navela bas talijane i kineze
posto nisu uniformni
imaju vise opcija, jel
meni samo ne prija sistem po sebi, to je poenta

Sve se moderne religije slažu da je Bog jedan i da se svi molimo istom Bogu, samo na razne načine.
("U svakoj religiji ima ljudi časnih pred Bogom" - Vladika Nikolaj)
Iz Judaizma izadjoše sve hrišćanske i sve muslimanske konfesije. Osim sitnih protokolarnih razlika sve su iste, oslanjaju se na iste korene.
Sa jednakom ubedjenošću svi tvrde da su baš oni i samo oni jedini i pravi zastupnici Reči Božije i da će svi koji ne misle kao oni otići u pakao, pri čemu jednako tvrde da je Bog milostiv, da je tolerantan.
Kolju zastupnike drugačijih protokola sa jednakom strašću i uživanjem a kažu (često držeći krvav nož u ruci) kako je smrtni greh ubiti drugo ljudsko biće,

I onda ti neko postavi pitanje da promeniš veru zbog ljubavi... Pa pripadnost konfesiji je toliko trivijalna da je uslovljavanje ljubavi promenom iste stvarno uvreda Boga i uvreda za ljubav.

Mudar bješe vojvoda Momčilo,
mudar bješe, al' se prevario,
svojoj ljubi tako besjedio:
„Vidosava, vjerna moja ljubo,
za to ću te lasno utješiti,
ti ćeš lasno viđet čilu krila:
kada prvi zapjevaju p'jevci,
ti otidi u nove ahare:
tad će čile popuštiti krila,
tad mu možeš krila sagledati“.
Pak on leže sanak boraviti.
Momčil' spava, ljuba mu ne spava,
veće sluša mlada u dušeku
kad će prvi p'jevci zapjevati;
a kad prvi p'jevci zapjevaše,
skoči mlada iz meka dušeka,
zapalila fenjer i svijeću,
pa uzima loja i katrana,
ode pravo u nove ahare.
Al' istina, što Momčilo kaže,
Jabučilo krila popuštio,
popuštio krila do kopita.
Tada ona krila namazala,
namaza ih lojem i katranom,
pa svijećom krila zapalila,
te sapali krila Jabučilu;
što ne mogla vatrom sagoreti,
to pod kolan pritegnula tvrdo.

......

До овога никада не сме ни да дође ! Наше словенско писмо, наша православна религија и наша култура су директни наследници и пратиоци Источног римског царства ! Сви народи остале вере или писма су штрокава варварија. Свака жена која уопште помисли да рађа децу инфериорнијим нацијама и културама мора бити проглашена непријатељем државе и бити одбачена од стране својих родитеља. Тако се то ради у озбиљним друштвима.

Интерес љубави и појединца се никада не сме стављати испред интереса морала и идеологије !

До овога никада не сме ни да дође ! Наше словенско писмо, наша православна религија и наша култура су директни наследници и пратиоци Источног римског царства ! Сви народи остале вере или писма су штрокава варварија. Свака жена која уопште помисли да рађа децу инфериорнијим нацијама и културама мора бити проглашена непријатељем државе и бити одбачена од стране својих родитеља. Тако се то ради у озбиљним друштвима.

Интерес љубави и појединца се никада не сме стављати испред интереса морала и идеологије !

Eh pretera ga malo

Kakva budalastina

Da li bi zbog ljubavi ili na zahtev svog izabranika promenile veru, i pogled na svet?

Ako uzmem da se udajem za čoveka a ne za crkveno slovo verujem da bi o svemu došlo do razgovora. Ja se ne bih mogla udati za bilo kog snažnog vernika bilo koje doktrine jer bi mi teško bilo da živim životom koji podrazumeva odlaske u hramove i običaje koje teško mogu prirodno da usvojim. Mislim da tu ne bi bilo sreće za nas na ravne časti.
Takvih pitanja se čovek dodirne u toku zabavljanja i ljudi grade sloj po sloj veze polako. Igrom slučaja je u pitanju nas čovek alu dugo nisam ni znala da je nas kao što je i on mislio da se udvara Poljakinji. Oboje smo pre nas imali strance drugih vera i nisam čula da je on pomislio, a ja jos manje, da nam je važno. I danas nije.
Iz iskustva drugih i meni dragih brakovi se dele na dobre i loše a poznajem neke veoma dobre brakove na relaciji musliman i naša devojka, po pravilu Jordanac ili Libanac. Čudo jedno koliko su im naše devojke sklone, ne znam sigurno ali mislim da ima nečeg u mentalitetu sličnog. I mnoge mi hvale te ljude dok znam, kao i što svi znamo, hrpu razvedenih naših ljudi nakon par godina braka. Nešto je veća verovatnoca ali nije pravilo. Tako ja to vidim, ipak smo tu ti i ja, čovek spram čoveka.

Back