Da li bi oženio azijatkinju?

Koju bi azijatkinju oženio?

• Kineskinju

glasova: 10 25,0%
  • Korejanku

glasova: 11 27,5%
  • Vijetnamku

glasova: 5 12,5%
  • Indonežanku

glasova: 4 10,0%
  • Maležanku

• Filipinku

glasova: 7 17,5%
  • Japanku

glasova: 17 42,5%
  • Tajlađanku

glasova: 10 25,0%
  • Neku devetu

• Ni u ludilu, ni jednu

glasova: 9 22,5%

• Ukupno glasova
    40
Pratim na fejsu neku Tajlandjanku manekenku..lijepa zena,vesela,simpaticna...slike sa Tajlanda more,plaza,ona u nekim sarenim haljinama...sve izgleda lijepo.
Kad je snimala u Rusiji...bunde,odjeca od krzna,hladnoca....nekako kao da nije ista osoba...jednostavno joj ne stoji.
Uopste ne dolazi do izrazaja.

100% tačno, konkretno Tajlandjanke mislim da imaju čak i neki inferiorni kompleks kaa dodju u Evropu ili ameriku.. Mislim neretko će skoro svaka tajlandjanka da ti priča kako ih zapadnjakinje kada dodju ovde gleadaju ispod oka, kao ono, mora da je svaka k.urva, bolje da si držim muža na oku....a tek u Evropi....meni je žena kad je došla u Švedsku iz početka govorila kako je žene streljaju pogledom u šta iz početka nisam verovao, bio sam ono ma daj bre, zašto bi te neko gledao popreko, šta nekog briga...da bi se sam ubrzo uverio da je tačno što priča. Neke su je namerno udarale ramenom ono kad prodju, druge bi se upiljile u nju sa takvom mržnjom u očima da me je i malo strah hvatao šta će da urade, Uopšte ne preterujem niti izmišljam, živa istina. Moja žena je jaka, to nije uticalo na nju, uglavnom su nam takve stvari bile smešne ali smo se uvek iščudjivali....ali siguran sam da mnoge tajlandjanke koje dodju u Evropu i nisu tako sigurne u sebe i možda i nemaju ni na koga da se oslone sve to dosta teže prihvatajau i preživljavaju. Rasizam je opšte prisutna stvar i u razvijenim zemljama iako se oni foliraju da nije. Eto, mogu komotno da tvrdim da najmanje 90% tajlandjanki van Tajlanda ne vole što su tu gde su i momentalno bi se vratile za Tajland. U Tajlandu one cvetaju i dolaze do punog izražaja, van Tajlanda samo venu. Mislim nije ni čudo, koliko god nekome ovde bilo smešno Tajland jeste jedna od najboljih zemalja na svetu za ŽIVOT.

Poslednja izmena:
Čvarak, bil' buco ove Džonglijke? Ne laži.
🤣

Ja bih zbog svojih fetiš fantazija, ali pitanje da li bi one mene htjele taknuti.
Juche je ekstremno rasistička ideologija, mogu misliti što bi htjele nekog bjelačkog zamazanca s Balkana.
Yamato i Hanguk-In dva su možda rasno najčišća naroda na svijetu, po meni su oni možda jedini koji su etnički dovoljno homogeni da si naziv prišiju i kao narodnu pripadnost, zbog toga što su u vezi tih stvari jako, jako oprezni.
Baš sam jednom prilikom pisao o tome da npr. južni Koreanci u pismu imaju pokoji kineski kanji, dok su sjevernjaci napravili totalnu čistku jezika i sve je hangul.

🤣

Ja bih zbog svojih fetiš fantazija, ali pitanje da li bi one mene htjele taknuti.
Juche je ekstremno rasistička ideologija, mogu misliti što bi htjele nekog bjelačkog zamazanca s Balkana.
Yamato i Hanguk-In dva su možda rasno najčišća naroda na svijetu, po meni su oni možda jedini koji su etnički dovoljno homogeni da si naziv prišiju i kao narodnu pripadnost, zbog toga što su u vezi tih stvari jako, jako oprezni.
Baš sam jednom prilikom pisao o tome da npr. južni Koreanci u pismu imaju pokoji kineski kanji, dok su sjevernjaci napravili totalnu čistku jezika i sve je hangul.

U pravu si ti kad pominješ koreance, nemam iskustva sa njima ali kineskinja sa kojom sam bio u vezi, njena familija je bila izuzetno rasistička. Tokom cele veze je imala problema sa majkom i bratom koji skoro pa da nisu hteli da imaju kontakt sa njom samo zato što je samnom. Nikad ih nisam sreo niti oči video a ni oni mene ali ceo problem je bio što sam ja belac i što si nije našla nekog kineza. Pri tome pazi, sve se odigravalo u Švedskoj gde bi se svako pomislio pa što te došli tu da živite kad tolko mrzite belce, ne?
Naravno, sad ne mogu zbog toga da cenim da su svi kinezi isti, to je jedina kineskinja sa kojom sam bio ali u principu tajlandjani dosta ne vole kineze, podriguju i prde dok jedu po restoranima, mažu govna po zidovima u wc-ju, guraju se preko redova, deru se, rkaju i pljuju gde stignu tako da živeći ovde i ja sam ih pomalo zamrzo mada kažem, nemam apsolutno nikakav bliži kontak sa njima decenijama

Poslednja izmena:
Mislim na ono što sam već rekla, oženiti azijatkunju je jako zeznuto jer oni su vaspitani tako da se brinu o roditeljima dok su živi - to nekad (u stvari u većini slučajeva) znači da su SVI pod istim krovom. Ovom jednom mom drugu žena uvalila i tetku :lol:
Sta je lose u tome sto brinu o roditeljima dok su zivi?
Zar ne bi trebalo sva djeca da brinu o roditeljima?
To je kod njih plus...poridicni su i familijarni.
Meni se to vise svidja nego zapadnjacka otudjenost.

Japanke su neprikosnovene, što se tiče Azijatkinja, potom Korejke. Ostale, đene-đene. Ima ona narodna: "Beri cveće, oko sebe". Misli se na žene. Ali, sve se izopačilo, tako da je i to, nama blisko cveće, počelo da gubi miris, a bogami i da vene. Ove dve nacije, verovatno bih, ali, da sam od jedno 20 godina, drugačijih životnih okolnosti, i da se poklope sve stvari, što se kompatibilnosti tiče. Ali, posle razvoda braka i dvoje dece, ni u ludilu. Mene žena, može samo jednom da za.ebe, u životu, i više nikad ni jedna. Dobro znam, šta je brak.
Ko može, neka izvoli. Srećno mu bilo.
O ukusima, ne treba raspravljati. Svak ima svoje adute i prioritete.

Mislim na ono što sam već rekla, oženiti azijatkunju je jako zeznuto jer oni su vaspitani tako da se brinu o roditeljima dok su živi - to nekad (u stvari u većini slučajeva) znači da su SVI pod istim krovom. Ovom jednom mom drugu žena uvalila i tetku :lol:

Tačno je da je familija jedna od svetinja u Azijskoj kulturi. Sad i Azija je veoma širok pojam pa da ja to svedem na jugoistočnu Aziju, konkretno Tajland gde imam najviše iskustva i poznajem stvari. Moja žena je najmladja od osmoro dece i kao takva ona je zadužena za staranje o roditeljima. Otac joj je umro od malarije kad je ona bila 4 godine i majka je sama očuvala osmoro dece pošto se nije nikada ponovo udala, a i ko bi oženio ženu sa osmoro dece? Sad to što kažeš da su svi pod istim krovom zavisi od ekonomske situacije i pogrešno je vidjenje njih kao majmune i bedu i sitotinju. U zemlji od 70 miliona ljudi ima svačega ali generalno Tajland je tu negde na srpskom nivou što se ekonomije tiče i stanovništvo nije nešto ispod nivoa srpskog stanovništva. Naravno, zemlja je mnogo veća i ima većih kontrasta, tako da možes videti veću bedu nego sto ćeš ikada videti u Srbiji ali isto tako ima onij koji su nezamislivo bogati, kakvih isto nećeš nikada videti u Srbiji.
Da se vratim na moju situaciju, najmladje dete i dobija najviše imovine od roditelja, ako ima imovinie, što je fer jer je na najmladjem detetu da se brine o njima. Da ne idem sad u istorijat porodice moje žene ali njena majka je imala dosta zemlje koju je podelila svojoj deci i naša stambena situacija je da mi imamo kuću sa stambenim prostorom od 150 kvadrata na placu od 2500 kvadrata gde živimo žena i ja sami a pored nas njena majka živi u svojoj kući sama od nekih 90 kvadrata takodje na placu iste veličine od 2500 kvadrata. Ogradjeni smo živom ogradom i majka nema uvid u naše dvorište ali ulazi ćesto kod nas jer mi imamo i kokose, i papaje i mango i banane pa si ona ubere šta joj treba.
Moja žena je vlasnik svega i ona plaća sve dadzbine. Naša kuća je evropski standard i klima nam radi 24/7 dok majka neće klimu, njena kuća je tajlandski standard, ona se hladi ventilatorom i njeni računi su jedo 3 puta manji od naših. Majka često daje pare mojoj ženi jer misli da nemamo pare, što ona naravno ne uzima.
Sad, da još malo pojasnim situaciju, cela radnja se dešava u unutrašnjosti Tajlanda, negde na granici sa Kambodzom u tu u blizini nas živi još 6 sestara moje žene i sve one takodje finansijski pomažu majku i odatle njoj pare jer njena Tajlandska penzija je smešna i sa njom bi jedino mogla da plati njen račun za struju i to bi bilo to.
Da se vratim na sebe i malo kulturološke razlike i zašto majka a i svi ostali misle da nemamo para...pa prvi stranac zapadnjak koji se doselio tu i napravio kuću je jedan Holandjanin koji je tu došao sa 60, sad ima 80 i taj je dolarski multimilioner. Naravno, on nije radio ništa oko kuće niti zna nešto, niti ga zanima(dobro ga znam je pijemo zajedno pivo skoro svakodnevno) i on sve plaća i da mu čiste kuću i da mu šišaju travu, da mu obrezuju drveća i ko zna šta sve ne još i jbga sad većina meštana misli da to tako treba, ako si stranac i došo si zapadno od njih, belac si, ti onda plaćaš a svi ostali te služe. Izašli su oni iz sela i videli druge belce ali ljudi su inače puni predrasuda i misle ono što žele da misle, kao na primer ništa manje na ovoj diskusiji...uglavnom onda sam došao ja koji sam šišam svoju travu, još se skinem do pola da bih se sunčao, osim toga sam i malo majstoričav i volim sve da si sam uradim i sredim jer mislim da mogu bolje od majstora😅....i onda se oni misle ovaj je neka beda i sirotinja čim jadan sve sam radi, još je i pocrneo apropo onog da što si crniji to si grdji i zato daj da ga pripomognemo malo. Pri tom i žena sama čisti svoju kuću i pomaže mi gde god šta treba, kao i ja njoj i onda majka brine o svojoj "jadnoj" ćerki pa i ona malo da pomogne.😁
Od 12 meseci u godini mi smo otprilike 5 meseci u selu, imamo stan u Pataji pa i tamo dosta provodimo vreme, osim toga skoro obavezno dolazimo i u Evropu ili Ameriku tako da majka čuva samu sebe, to jest tu su joj u blizini još 6 ćerke tako da nema problema.
Eto, to je naša situacija i kažem, varijacija ima koliko i ljudi, da SVI žive pod istim krovom verovatno da ima, ja lično ne znam za takve slučajeve ali ne znači da ih nema. Da li u Srbiji isto ima da SVI žive pod istim krovom? Ja takodje ne znam ni tamo nikog ali i to ne znači da nema. Imam drugara iz detinjstva koji se stara(o) o majci i ocu, majka mu je umrla i sad ocu menja pamperse i kupa ga i sve ostalo ali da li to svi rade u Srbiji, reko bih da ne.

Poslednja izmena:
Srpkinju nebi nikada oženio. To mogu odmah da potpišem. Sve drugo

Tačno je da je familija jedna od svetinja u Azijskoj kulturi. Sad i Azija je veoma širok pojam pa da ja to svedem na jugoistočnu Aziju, konkretno Tajland gde imam najviše iskustva i poznajem stvari. Moja žena je najmladja od osmoro dece i kao takva ona je zadužena za staranje o roditeljima. Otac joj je umro od malarije kad je ona bila 4 godine i majka je sama očuvala osmoro dece pošto se nije nikada ponovo udala, a i ko bi oženio ženu sa osmoro dece? Sad to što kažeš da su svi pod istim krovom zavisi od ekonomske situacije i pogrešno je vidjenje njih kao majmune i bedu i sitotinju. U zemlji od 70 miliona ljudi ima svačega ali generalno Tajland je tu negde na srpskom nivou što se ekonomije tiče i stanovništvo nije nešto ispod nivoa srpskog stanovništva. Naravno, zemlja je mnogo veća i ima većih kontrasta, tako da možes videti veću bedu nego sto ćeš ikada videti u Srbiji ali isto tako ima onij koji su nezamislivo bogati, kakvih isto nećeš nikada videti u Srbiji.
Da se vratim na moju situaciju, najmladje dete i dobija najviše imovine od roditelja, ako ima imovinie, što je fer jer je na najmladjem detetu da se brine o njima. Da ne idem sad u istorijat porodice moje žene ali njena majka je imala dosta zemlje koju je podelila svojoj deci i naša stambena situacija je da mi imamo kuću sa stambenim prostorom od 150 kvadrata na placu od 2500 kvadrata gde živimo žena i ja sami a pored nas njena majka živi u svojoj kući sama od nekih 90 kvadrata takodje na placu iste veličine od 2500 kvadrata. Ogradjeni smo živom ogradom i majka nema uvid u naše dvorište ali ulazi ćesto kod nas jer mi imamo i kokose, i papaje i mango i banane pa si ona ubere šta joj treba.
Moja žena je vlasnik svega i ona plaća sve dadzbine. Naša kuća je evropski standard i klima nam radi 24/7 dok majka neće klimu, njena kuća je tajlandski standard, ona se hladi ventilatorom i njeni računi su jedo 3 puta manji od naših. Majka često daje pare mojoj ženi jer misli da nemamo pare, što ona naravno ne uzima.
Sad, da još malo pojasnim situaciju, cela radnja se dešava u unutrašnjosti Tajlanda, negde na granici sa Kambodzom u tu u blizini nas živi još 6 sestara moje žene i sve one takodje finansijski pomažu majku i odatle njoj pare jer njena Tajlandska penzija je smešna i sa njom bi jedino mogla da plati njen račun za struju i to bi bilo to.
Da se vratim na sebe i malo kulturološke razlike i zašto majka a i svi ostali misle da nemamo para...pa prvi stranac zapadnjak koji se doselio tu i napravio kuću je jedan Holandjanin koji je tu došao sa 60, sad ima 80 i taj je dolarski multimilioner. Naravno, on nije radio ništa oko kuće niti zna nešto, niti ga zanima(dobro ga znam je pijemo zajedno pivo skoro svakodnevno) i on sve plaća i da mu čiste kuću i da mu šišaju travu, da mu obrezuju drveća i ko zna šta sve ne još i jbga sad većina meštana misli da to tako treba, ako si stranac i došo si zapadno od njih, belac si, ti onda plaćaš a svi ostali te služe. Izašli su oni iz sela i videli druge belce ali ljudi su inače puni predrasuda i misle ono što žele da misle, kao na primer ništa manje na ovoj diskusiji...uglavnom onda sam došao ja koji sam šišam svoju travu, još se skinem do pola da bih se sunčao, osim toga sam i malo majstoričav i volim sve da si sam uradim i sredim jer mislim da mogu bolje od majstora😅....i onda se oni misle ovaj je neka beda i sirotinja čim jadan sve sam radi, još je i pocrneo apropo onog da što si crniji to si grdji i zato daj da ga pripomognemo malo. Pri tom i žena sama čisti svoju kuću i pomaže mi gde god šta treba, kao i ja njoj i onda majka brine o svojoj "jadnoj" ćerki pa i ona malo da pomogne.😁
Od 12 meseci u godini mi smo otprilike 5 meseci u selu, imamo stan u Pataji pa i tamo dosta provodimo vreme, osim toga skoro obavezno dolazimo i u Evropu ili Ameriku tako da majka čuva samu sebe, to jest tu su joj u blizini još 6 ćerke tako da nema problema.
Eto, to je naša situacija i kažem, varijacija ima koliko i ljudi, da SVI žive pod istim krovom verovatno da ima, ja lično ne znam za takve slučajeve ali ne znači da ih nema. Da li u Srbiji isto ima da SVI žive pod istim krovom? Ja takodje ne znam ni tamo nikog ali i to ne znači da nema. Imam drugara iz detinjstva koji se stara(o) o majci i ocu, majka mu je umrla i sad ocu menja pamperse i kupa ga i sve ostalo ali da li to svi rade u Srbiji, reko bih da ne.
Sudeci po ovoj "mojoj"Tajlandjanki,a ne znam nijednu drugu,i sudeci po fotkama koje ona objavljuje,ja sam stekla utisak da oni izuzetno postuju roditelje,porodicu,rodbinu,djecu...da se svi druze,provode vrijeme zajedno,kuvaju itd.
I svi su veseli ,nasmijani,opusteni.
Licno,meni se to bas dopada.

Da zaključim o mojim Azijskim iskustvima, mislim cela tema je vrlo kompleksna jer je prvo reč o muško ženskim odnosima a zatim o razlikama u kulturi, religiji i svemu ostalom tako da bih verovatno mogao da napišem knjigu na temu i sve složiti u jednu diskusiju ili obraditi to u kraćim crtama je nemoguće.
Da li bi ste oženili Azijatkinju, crnkinju. Aboridzinku ili Pigmejku? Ja lično sam romantičar i reko bih da ljubav ipak pobedjuje i ako se volite i zaista želite jedno drugog onda ste jači od sudbine i ne može vam niko ništa. ALI....mnogo toga treba da se sklopi da bi se veza i održala.
Mišljenja sam da je brak i uopšte veze jedna velika lutrija, a to govorim iz svog životnog iskustva, jer možeš biti sa nekim u braku dvadeset godina i misliti da poznaješ tu osobu kako diše a onda na kraju videti da je ne poznaješ uopšte. Osom toga i menjamo se, neko i poludi, neko se totalno probrazi, neko ostane notmalan i isti, sve je to individualno i nema baš nekih pravila. I onda ako je lutrija da li mi je bitno da li ću pogoditi Jackpot ili sve izgubiti u Las Vegasu, Makau-u ili Beogradu? Meni lično je nebitno jer na kraju balade moram u oba slučaja da se izborim prvenstveno sam sa sobom pa onda sa svim ostalim.
Čitam komentare i naravno predrasuda ima dosta, ne bih sada da sve komentarišem a ne bi ni vredelo jer kažem opet, svi mi prvenstveno mislimo ono što želimo bez obzira da li je to tačno ili nije....mislim naravno ukusi su različiti ali je lepota univerzalna stvar u kojoj su glavne stvari proporcije i lepa žena je jednostavno lepa žena bez obzira koje rase i odakle bila. Meni se recimo japanke i korejanke opšte ne svidjaju, ja više volim "egzotčnei" žene tamnije puti, duge tamne kose, dugačkih nogu......pa tu dolazimo do "kratkih jazavičavih nogu"😅, pa ima li neka kraće noge od Jovane Jeremić, da joj šotka pljune u dupe? Da Azijatkinje imaju neki šljampav hod bih i mogo da se složim ali da imaju kratke noge nisam baš primetio. Naravno one su uglavnom niže rastom od Ameroevropljanki ali proporcionalo krakte noge, ma jok. Osim toga zašto bih bio sa nekim ko mi nije estetski privlačan, pa valjda biraš nekog ko ti se svidja, ne?
Što se kulturoloških razlika tiče tu pa tek nismo imali nikada nikakvih problema, pa nema tu mnogo velike razlike, zna se kako se ponaša za stolom, da trebaš da obraćaš pažnju na ličnu higijenu, dobro, Tajlandjani vole da sede ne podu i da jedu, ja ne volim ali samo zbog toga što mi mnogo nezgodno, probajte da sedite u lotusovoj pozi pa mi kažite koliko dugo možete, uglavnom to su vrlo lako rešive praktične stvari koje ne treba ni pominjati...i tako dalje.
Moja žena nalazi da smo mi srbi slični njima po mentalitetu i ona kaže da bi uvek mogla da živi u Srbiji ali nikad u Švedskoj, prvenstveno zbog ljudi. Okej ali ja to tako ne vidim, ljudi su meni uglavnom isti svugde, ima dobrih i ima loših gde god da si i to je to.
Religijske razlike, tu se već radi o poštovanju, ja sam po rodjenju pravoslavac, ona je budista. Ona je religiozna, ja dosta manje ali poštujem njihove budističke obrede, idem zajedno sa njom u hramove kao i što ona ide samnom u crkvu i pokušava da isprati naše pravoslavne obrede kada je situacija. To je jednostavno tako i nikada nismo ni razgovarali o tome, niti je ona uticala na mene da postanem budista a ja jos manje na nju da postane hrišćanka. Namerno govorim o ovome jer sam alergičan na katolike i mislim da nikada ne bih bio u braku pa. ni u vezi sa filipinkom ili nekom juzno amerikankom jer ti katolici imaju tendenciju da te ucenjuju i da žele da te preobrate, more mrš bre tamo mame ti ga nabijem.
Hrana pa tek najmanji problem, ja obožavam Thai, ona voli srpsku hranu to jest ono što se kuva u Srbiji, i to voli sve što je kuvano, roštilj ne voli ali ljute belolučane paprike, šopsku salatu, moravsku...ma voli sve i ovde kuva i pasulj, i puni parike....mnogo voli sarmu od vinove loze ali jbga toga ovde stvarno nema tako da to ostaje samo kad dodjemo u Srbiju ili Grčku.
Sve u svemu brak i veza sa Azijatkinjom deluje pesma i laganica....i da li je to stvarno tako.....pa ništa manje ali ni više nego bilo koji drugi brak ili veza. Ako želite da ga održite i stalno radite na njemu valjda neće biti problema, u protivnom......ma nikad ne znaš.😅

Sudeci po ovoj "mojoj"Tajlandjanki,a ne znam nijednu drugu,i sudeci po fotkama koje ona objavljuje,ja sam stekla utisak da oni izuzetno postuju roditelje,porodicu,rodbinu,djecu...da se svi druze,provode vrijeme zajedno,kuvaju itd.
I svi su veseli ,nasmijani,opusteni.
Licno,meni se to bas dopada.

Apsolutno, iako ne treba verovati Instagramu mogu da potvrdim da je moje iskustvo sa mojom Tajlandskom porodicom identično kako ga opisuješ.

Back