Moj neki kriterijum, da bih mogao ozbiljno da razgovaram sa nekim o Tajlandu ili uopšte jugoistočnoj Aziji je da je taj bio ovde barem 3 puta i proveo barem nekih 45 dana u zemlji. Ono, bio 15 dana na letovanju, ma brate ti ne znaš gde ti je dupe a gde glava, niti znaš gde si bio. Zašto to kažem, pa zato što sam to video na hiljadu primera. Naši Youtuberi dodju ovde i onda uče ostale u Srbiji kako da putuju po Tajlandu i šta da vide i onda kaže evo nalazimo se u čuvenom hramu Wat Arunu a on je u stvari u Wat Pho-u. Jbga, budistički hram ko i svaki drugi ali to je isto ko neko da dodje kod nas i priča svojima evo me u čuvenom hramu Svetog Save a on je u stvari u crkvi svetog Luke. Takvih primera ima koliko hoćeš i onda kad im ostaviš komentar, alo bre, nije tako, oni ga obrišu.
Ali dobro ajd naši, mi smo operacija za poznavanje sveta uopšte, koliko srba su u mogućnosti da dodju na Tajland, nego evo ti mnogo bolji primer - švedjani. Oni masovno dolaze turistički na Tajland još od negde 80-ih. Ja sam prvi put na Tajland iz Švedske došao 1991 godine i nastavio da odande redovno dolazim, i švedjani mislim da su bili posle tajalndjana druga najveća grupa koja se podavila u cunamiju 2004-e ali i oni ne znaju i puni su predrasuda. Ljudi zasnivaju svoje znanje na osnovu onoga što im neko kaže i uči ih i pre će da veruju BBC-ju ili Deutsche Welle-u nego svojim očima. DW snimi dokumentarac o prostituciji na Tajlandu i u jednoj sceni snimak visokog muškarca sa Azijskim ženskim "detetom" i naravno komentar kako stariji muškarci dolaze na Tajland da kecaju decu. Snimak je samo otpozadi, ne vidiš lice ni muškarca ni "deteta" ali istrenirano oko može vrlo lako da primeti neke detalje koji ne podržavaju priču. Prvo muškarac je visok, tanak, nema sedu kosu, hoda i oblači se više kao neko u svojim 30-im i 40-im nego kao neko u 70-im. Drugo hodaju otvoreno u delu grada gde bi beli muškarac sa Azijskom devojčicom pod rukom bio momentalno uhapšen čak i da tu nema policije. Treće.....moja žena ima neku braću i sestre od ujaka koji su svi u svojim kasnim 40-im a da ih vidiš na jedno 50 metara udaljenosti mislio bi da se deca igraju u pesku. Svi su sitni ko naše dete od 10 godina, ova jedna sestra od ujaka ima 45, čak i ja što znam koliko je stara ne bih joj dao više od 30 a da je vidiš odpozadi mislio bi da ima max 12 godine. Satvi nju pored muškarca od 190cm, ne mora više, snimi ih otpozadi i dobićeš senzacionalni snimak iz Deutsche Welle-a.
I kad smo već kod nemaca, svako može da proveri vrlo lako da u Nemačkoj procentualno na broju stanovnika ima više seksualnih radnika nego na Tajlandu. To se naravno zanemaruje, Tajland je Sodoma i Gomora a Nemačka je razvijena zemlja prvog sveta. Pa tajlandjani sve što su videli videli su od tih Anglo Saxona. Pa čuo li je neko za Hamburg i njihov Reeperbahn? Tamo si još 70-ih, a verovatno i ranije, ja pričam ono što sam ja doživeo, mogao šetajući da staneš i u izlogu pogledaš sex uživo. Ja sam radio zajedno sa likom švedom koji, mi je pričao kako je putovao sa devojkom, pa im nestale pare u Nemačkoj i onda je u nekom otvorenom klubu nju drndao dok su okolo nemci d.rkali k.určeve. Ja živim u Pataji više od 10 godina i ne znam za takve neke klubove. Ima da ženska vadi žilete iz ribe i njima seče papir ali da se parovi sexaju a ovi okolo šilje kurove, to nisam imao prilike da vidim. I tako dalje, o Švedskoj da ne pričam....naravno, to je na zapadu danas kao počišćeno i odvija se kao iza zatvorenih vrata....Malme, grad od 300 stanovnika ima dva velika swingerska kluba, Kopenhagen već mnogo više, prostitucije koliko hoćeš....i onda ti takvi dodju ovde i uče te moralu! Ajde paljba bre, pa vi ste to izmislili.... to ko oni što se bune što se jašu slonovi

Beži bre nazad u tvoj "prvi svet" i ne seri!