Meni lično je raj iz puno razloga, nabrajaću bez nekog rednog broja, i šta se prvo setim, na primer klima - ja obožavam vrućinu, sunce, tropska klima je ona u kojoj se moje telo najbolje oseća. Mnogima smeta vlažnost vazduha, ja čak i to volim, volim da se znojim. To sve povlači i i tropsku vegetaciju koju takodje najviše volim, palme, stalno zelenilo, pirinčana polja itd...more, ostrva, plaže, u Tajlandu ih ima puno i neke su od najboljih na svetu. Ne sunčam, slabo se i kupam ali volim da mi je more tu i da ga gledam, i ako se kupam volim da mi temperatura vode bude kao u kadi. Ceo ovaj deo sveta od Bangladeša ali bez njega pa dalje prema istoku mi je najlepši deo sveta, pogotovo ovde jugoistočna Azija. Bio sam u svim zemljama ovde i sve ih volim Myanmar, Laos, Kambodzu, Vijetnam, Maleziju, Singapur, Indoneziju pa i Filipine, u svakoj od njih bi mogao da živim ali naravno, Tajland mi je najbolji.
Bangkok, za one koji vole ogromne gradove a ja ih volim. Bio sam u velikom broju svetskih metropola, u New Yorku, Londonu i Parizu, koji se smatraju najsvetskijim gradovima, u svakom po barem 6 i više puta i prilično ih dobro poznajem i volim i NYC i London, Pariz ne baš ali za mene je Bangkok najbolji grad na svetu, bez premca. Atmosfera, ljudi, hrana, sve ono što čini jedan metropolis, restorani, kafići, prodavnice, pijace, kulturni dogadjaji, puls....Bangkok je prošle godine bio najposečeniji grad na svetu sa trideset i kusur miliona posetioca, drugi Istanbul sa 10 miliona manje, pa onda svi ostali, to nije bez razloga. Ne živim u njemu ali sam autom u centru Bangkoka za sat ipo, ako saobraćaj to dozvoli, tako da sam u njemu vrlo često.
Hrana to jest Thai food. Ja ovde dolazim preko 30 godina i živim skoro pola od toga, 80% moje ishrane je tajlandska hrana i i dalje nisam sve probao i nailazim na stvari koja jedem prvi put u životu, to je što se raznovrsnosti tiče. Drugo, ovde imaš hrane kao nigde na svetu u svako doba dana i noči. Ako si gladan u 3 sata noću, u 4, u pet ujutru, samo izadješ na ulicu i imaš izbor kakav god želiš, nije ono jedno jelo i to je sve što ima kao kod nas možda dežurna pljeskavdzinica. Restorani ne rade 24/7 ali street food koji je u Tajlandu i bolji od restorana nudi što ono kažu od ptice mleko.
Laka garderoba. Sve što nosim ovde su šorc, majce, papuče, eventualno farmerice, nikakve jakne, dzemperi, čizme i slične gluposti. I tako dalje, ima toga još ali da sad ne ulazim u moj način života ali mi je raj i što mogu da vozim motor preko cele godine, nosim cvikere za sunce.....itd, itd....
Pa da dotaknem i pitanje MrNapokona, Tajland mi je raj i zbog samih tajlandjana. Land of smiles! Turisti koji su bili ovde će reći sve je to veštački samo da ti iskamče pare, pa nije! Ovo jeste zemlja gde su ljudi opušteni i nasmejani, gde vreme nije novac nego ako se kaže u 6 a bude u 7 niko se ne ljuti, ovo je zemlja gde ljudi pokušavaju da danas budu što bolji i urade neko dobro delo jer dobrota u ovom životu obećava bolji život u sledećem, ovo je zemlja gde je davati drugima vrlina kao što se mi ponosimo našim inatom, ovde su ljudi najvećim delom pošteni i možeš da spavaš bez da zaključavaš kuću, da ostaviš auto ili motor sa ključem i odeš gde hoćeš, ovde će konobar da te juri kilometar ako si zaboravio telefon ili i novčanik da bi ti ga vratio, ovde ćeš da zaboraviš skupu kameru ili skupe naočare isli skupo bilo šta u prodavnici ili bilo gde i budi sisuran da će to da te čeka tu gde si ga zaboravio ili će to prodavac da skloni i uslužno ti vrati nazad kada se vratiš da ga tražiš.......itd, itd.
I na kraju i glavna tema cele ove diskusije i prvo pitanje odozgo, muško ženski odnosi koji su vrlo neopterećujući, ako samo znaš pravila "igre". Ovde je muškarac provajder i tačka ali da bi svima bilo jasnije prevedeno na naš žargon ovde je svaki muškarac sponzor a svaka žena sponzoruša. To važi i kada je muškarac 20 a žena isto dvadeset, i to važi i ako je muškarac 60 a žena i dalje dvadeset, ili izaberi broj godina. Od muškarca se očekuje da je on "puni" sa parama a ona da ih troši. Nema ovde zapadne ravnopravnosti pa da ona hoće da radi i ima posao, ako ne mora samo će da ide da lakira nokte, shoping, spa i sve što žene vole, a to ćeš naravno ti da finansiraš. Isto važi i za tajalndjanina i za stranca, i za mladog i za starog, i za ružnog i za lepog, i za onog dobrog u krevetu i za šonju i tupavka. Ali ne brini, ako zatreba ona će da zavrne rukave i da radi i više od tebe, i radiće bilo šta, ako treba ima da da ide da čisti klozete, i ako treba ići če i da se j.ebe za pare, jer i to je posao kao i svaki drugi, ako će to da vam puno olakša život a obično hoće. Ali za to vreme ne možeš ti da legaš i da gledaš u telefon nego moraš i ti da kopaš i da grebeš da vidiš da ona opet postane tvoja sponzoruša i da ne mora da ide da je drndaju svakakvi 2 nedeljni zapadni "milioneri". Jel pošteno? Inače ćao. Svaka tajlandjanka obožava decu, voli da kuva i obično većina kuvaju fenomenalno, čisti kuću, pere veš i radi sve svoje ženske poslove koji na zapadu nisu viže ženski nego su muški, i nikada neće da ti kaže "konju, uzmi i ti počisti nekad". Ja na primer volim moju ženu i uzmem i počistim i ja nekad bez da mi kaže

Dalje, ti ovde možeš slobodno ako si 50 ili 60 da pogledaš devojku od 20 i ona neće da misli da si matori perverznjak, nego će rado da izadje i na dejt sa tobom jer možda si potencijalni dobar sponzor. Važi i za stranca i za tajlandjanina. Pitanje je sad koje dodirne tačke imaju lik od 60 i likuša od 20 i o čemu će da pričaju na tom dejtu ali što da ne ako baš hoće i niko to neće da osudi niti popreko da gleda, živi bre i pusti druge da žive.
Mesta za izlazak su prepuna matorih muškaraca i mladih devojaka, kao i matorijih žena i mladih momaka, sve kombinacije dolaze u obzir i za svakog ima ponešto ili poneko. Sve žene ako je sex u pitanju i one night stand očekuju neku vrstu dotacije. Ne govorim o prostitutkama, govorim o "normalnim" odnosima. Možda da je izvedes u shoping ili može i da joj daš pare i da si nešto sama kupi, to nije sramota i to nije prostituisanje, to je pažnja prema njoj i pare joj daješ ili poklon kupuješ da bi si otišla od tebe a ne da bi je zadžao....jer u protivnom zašto se sexala sa tobom, zato što si mnogo lep?! Ne bre brate, ako hoćeš dzabe onda ste momak i devojka i onda te na kraju opet čeka ono o čemu sam prethodno pisao. Itd, itd....nadam se da je sada malo jasnije?