hogarius
Elita
- Poruka
- 15.124
…najneverovatnije .. ???.. taj je upućen u jezik .. verovatno ..
.. to jest .. vrlo verovatno ..
…prosto ti bode oci, .. ne mozes da sagledas posledice.. a onaj koji to smatra ad hominemom je očito neupućen u logiku ..
… nije za nekoga iz prcilovca… on bi rekao… majkumu je*em, ali evo, ti si fina dama.. pa si izbacila glagol .. ja cu da uvazim cinjenicu da ti logicki i damski psujes i … uz to … ad hominem.. majkumu nije psovka .. nego uzrečica ..
cena? - na sat ili po ucinku... javi mi se da se dogovorimo oko časova jezika ..
…sta je drugo.. drugo ..
…navedi.. nisi izneo arrgumente nego tvrdnje ..
,…ko je rekao da jeste????.. tvrdnja i argument nije isto ..
… ad hominem … kada i gde sam to napisao…????.. ako ti smatraš da je tvrdnja isto što i argument .. onda si jako slab s logikom ..
… nema potrebe da se trudis, … on je … uveliko degradiran.Evo, degradiraću na kratko stil, kako bi ti bilo jasnije.
vidi, vidi, znas i velika slova… bas cakano. … znao sam da si ti prava ..Hajmo po stavkama.
…navedi reference odakle crpis to genijalno spoznavanje latinskog… . i gramatike … generalno..Trebalo bi najpre da naučiš definicije termina koje koristiš.
Ad hominem nije svako etiketiranje. Na kraju krajeva, mi neprestano etiketiramo ljude - on je lep, ona je zanimljiva, ovo je besmisleno, itd.
… hvala, imacu te u vidu….Ad hominem je etiketiranje kojim se kompenzuje manjak argumenata.
… kad sve ovo naucim…pozvacu te na kaficu.Ili, kako je to lepo u definiciji pojašnjeno - kada umesto argumenta, kreneš da napadaš osobu.
.. proverljive i neproverljive cinjenice… sada… zar ne bi bio red da se samo malo uozbiljis?Kada o nekome izvedeš zaključak na osnovu proverljivih činjenica, onda to nije ad hominem.
…kako da ne .. naravno da mozes…. ko ti brani? ..a o kojoj je to osobi i spodobi rec? … uh jezim se od pomisli na tvoje eksperimentalno dokazivanje.Ja veoma lako mogu demonstrirati da je pomenuta persona upravo sve to što sam nabrojala. U stvari bi to bilo veoma zanimljivo eksperimentalno dokazati
.. ja sam uvek za dogovor, …. dogovor kucu gradi.Ako ima zainteresovanih, možemo se dogovoriti oko detalja
… hvala … ne kupujem skart robu … cak i ako je bedava.No, bez obzira na zainteresovanost, evo argumentacije:
.. ti se, .. ocito, zalis na nekoga….ili na nepravdu … to je nepravda … kaze kalimero. predlozicu … zamolicu .. da se na internetu oformi knjiga zalbe, obavesticu te kada se moja molba uvazi- Dotični je administrator na gotovo svim mestima koja imaju veze s ateistima Srbije. I gde god je on administrator - kad napišete komentar, pojavi se prozorče na kome piše "comment pending aproval"
- Dotični rado ostavlja komentare retkih vernika koji psuju, vređaju, isl. jer na osnovu tih retkih izvodi generalizacije koje se tiču svih vernika; ali kada se javi neko ko postavi nezgodno pitanje, na koje "želim da budem intelektualac" ne ume dati odgovor - recimo, pitanje o tome da li zna nakon kog je eksperimenta homoseksualnost skinuta s liste poremećaja - onda vam briše komentar, ma kako on pristojan i kulturno sročen bio.
- Dotičnom su puna usta nauke, a kad mu tražite link na izveštaj s naučnim istraživanjem, da vam link na novinski članak o istraživanju
- Dotični je kontradiktoran: recimo, najpre kaže da je " neverovanje u boga jedini što definiše ateiste", a par redova podmeće priču o ateistima kao "intelektualno superiornijim". Ne znam da li je tebi jasno da su te dve izjave kontradiktorne. Ako nije, onda je moja tvrdnja o zatucanim ateistima potvrđena još jednim primerom.
.. bac si cakanaaa … tetkice …. onako, .. po narodski …... drago dete ..
.. mnoge se stvari u nasim zviotima slucajno dogadjaju – usud .... ja na ovaj forum do sad nisam ni svraćala .. otvorila sam temu .. jer mi se slučano negde sa strane pojavio naslov ..
.. priznajem … ko priznaje pola mu se prasta, a ko ne pasta mu se sve... a priznaj da je naslov zanimljivo glup .. iliti .. glup na zanimljiv i inspirativan način ..
… kakva sreca u nesreci, … da sve to nisi procita… slucajno svratila.. ne bi imala tu cast da me znas … a i ja bih bio uskracen ogromnog zadovoljstva ….. pa sam .. eto .. svratila .. da prošvrljam ovim šorom ..
.. a kad sam već svratila .. pogledala još par tema .. i tako ..
.. gde sam pročitala da bi želeo da određuješ ljudima kako da se ponašaju ..?
.. pa na ovom topicu ..
.. malo mi je čudno što u tvojim citatima nema linka na originalni post ..
.. ali .. da nisi maknuo link na moj originalni citat .. lepo bi se video citat .. s linkom .. baš na to gde si to rekao ..
.. ima mastovih ljudi pa im se malo, malo nesto dojmi, prikaze,.. ukaze.... ne .. nego ono što sam bila citirala ..to me se dojmilo kao protivljenje religijama ..
… razgalila si moje tuzno srce… tako sam srecan sto si uz mene i sto me sversdno podrzavas…(.. usputna napomena .. ja ne bih imala ništa protiv da im se protiviš .. ni sama ne mirišem religije ..)
.. ma to shvatam .. i to je sve ok .. delim taj stav ..
… tajna misija - ..strogo konspirativno ..... ali ne shvatam tvoj boravak na ovom podforumu ..
.. taj aktivizam novoateista .. to je ono što mi je zanimljivo kao pojava .. koju treba proučavati ..
… analitican um … takvi nendostaju tadicu za analiziranje i preduzimanje vaznih medjunarodnih akcija… imam te u vidu…narocito si pametno uocila tu granitnu ideologiju, … citavu Bibbliju Ateizma … koju si ti do tancina izanalizirala.(.. a zanimljivo je što se ponašate identično kao svaka religija .. u nastanku ..
.. najpre se udara na velike socijalne nepravde .. i na osnovu toga se i stiču simpatije .. i sledbenici .. a ujedno se potura čvrsta ideologija ..)
… raskrinkaj ih … sve iznesi … nek se zna ko je sta…. bice leseva na sve strane… ni Sulejman Velicanstveni ti nece biti ravan... ovo podvučeno je ad hominem ..
.. ničim se ne može izjednačavati ..
.. ako ja uspem dati makar jedan primer .. pobila sam ti tvrdnju .. a mogu dati više od jednog primera ..
… evo i tebi … Koja gromada od zene! U toj meri sam impresioniran da sam ostao bez teksta... ali .. zašto da ja dajem primer .. kad su primere dali sami ateisti ..
.. i to par ateista koje izuzetno cenim ..
.. uočili su suštinu problema .. kao i u svim drugim temama koje obrađuju ..
.. evo ti ..:
http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s10e12-go-god-go
http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s10e13-go-god-go-xii
(.. ima i druga epizoda .. pogledaj obe ..)
.. shvatam da to tebi subjektivno deluje kao izvaljena gromada .. zato što nisi shvatio šta je napisano ..
(.. ili si shvatio al se koristiš metodama skretanja pažnje na drugu stranu .. poput pomenutog stojadinovića ..
Vazi – i dokazi... važi .. dokazaću ..
.. navedi tri ogromne razlike .. i ja ti dokažem da te razlike ne postoje ..
Imas pravo na jos jedan crtac, popi solju toplog mleka, pa pravac ..krevetac. Tako to cine dobre devojcice. I ne zaboravi da operes zube i da se pomolis cika bogi sa jednim … “Oce nas na nebesa …