Da li ateisti mogu biti dobri Srbi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vernici mrze ateiste i smatraju ih glupanderima u zabludi, bogohulnicima, demonima, anarhistima itd....

Ateisti smatraju vernike zatucanim i glupim ali ih ne mrze, ateisti ne mrze religije one ih preziru, jer ako ti mrzis nekog boga onda ti u stvari prihvatas da on postoji, a kako se moze nesto mrzeti ako to ne postoji.

Apsolutno netacno. Niti ateisti mrze vernike niti vernici ateiste. Istina je da postoji jedna manjina i kod jednih i kod drugih koja mrzi suprotnu stranu.

Ateisti su cudna sorta, vide samo tudje mane, a za svoje nikad ne preuzimaju odgovornost.

E moj friče...

618px-JeanLucPicardFacepalm.jpg

Ne znam kako je kod tebe, ali u mojoj okolini ima raznih, i vernika i ateista, i niko se ne mrzi zbog toga.
.. pa i u mojoj .. isto tako ..
.. al na netu srećem mnogo više ljudi nego u neposrednoj okolini ..
.. i ako je na netu uzorak iole reprezentativan .. onda stvari stoje tako kao što sam rekla ..

(.. mada .. realno .. institucionalizovani religijci su na netu daleko tolerantniji i manje zatucani od institucionalizovanih ateista ..)

Pa, reklo bi se da je rec "glup" u odnosu na nekulturni izraz, "a sam se guzi na forumima". veoma, veoma kulturna rec. Opomenuti nekoga da je glup, jer je neznalica, lakoveran je, ne razmislja, pravi ispade, itd. ima smisla. Treba ljudima ukazati ako se glupiraju, treba ih uputiti na pravi put, reci im kako da se ponasaju. Ova zemja se ne nalazi u Aziji, tj. u Kini u kojoj se gaji specijalna vrsta umiljatog, dobrog ali glupog medveda kome je potrebno izvesno poducavanje, tj. dresiranje, da ne napadaju ljude, vec da ih uvazavaju i, po potrebi, uveseljavaju. Bas me interesuje tvoj mudri stav po tom pitanju?

на ћорсокаку си.
нема на чему, и други пут...

Pa, reklo bi se da je rec "glup" u odnosu na nekulturni izraz, "a sam se guzi na forumima". veoma, veoma kulturna rec.
.. ne bi se reklo ..
.. to jest .. rekao bi neko ko se slabo razume .. ili ko je glup ..

".. guziti se na forumima .." opisuje aktivnost osobe .. ne pridajući nužno toj osobi negativne osobine ..
.. kritika je usmerena na aktivnost .. ne na osobu ..

.. reći nekome da je glup .. bez argumentacije .. je ad hominem ..
.. ad hominemom se služe intelektualno uskraćene osobe .. jer nisu razvile sposobnost logičke argumentacije ..

Opomenuti nekoga da je glup, jer je neznalica, lakoveran je, ne razmislja, pravi ispade, itd. ima smisla.
.. glup .. neznalica .. nerazmišljajuć ..
.. sve su to ad hominemi ..
.. i nemaju smisla ..

.. smisao dobijaju samo ukoliko prate odgovarajuću argumentaciju ..
.. recimo .. pametnoj osobi nije teško razgovarati koristeći argumente .. pa je zato onaj ko umesto argumenata koristi ad hominem .. glup ..

Treba ljudima ukazati ako se glupiraju, treba ih uputiti na pravi put, reci im kako da se ponasaju.

.. majkumu .. ima neki .. stojadinović .. u udruženju ateista srbije ..
.. on im je nešto kao .. drug staljin .. neobrazovani autokrata .. opšta kultura i znanje na nuli al zato smatra da mu je etiketa "ateista" dovoljna da kompenzuje sve te manjkavosti .. i da se proglasi zastupnikom nauke .. :lol:

.. dakle .. vezano za to .. ljudima treba reći kako da se ponašaju ..
.. čekaj .. a zar si ti protiv religija ..? .. zašto .. pa i religijci imaju ambicije slične tvojima .. govore ljudima kako da se ponašaju .. kako bi ih modelovali po svom ćefu ..
.. želiš biti kalif umesto kalifa ..? :lol:

.. kao što rekoh .. nema razlike između zatucanog religijca i zatucanog ateiste ..

Percepcija je subjektivna stvar, to sto ti ne vidis da si agresivan, ne znaci i da nisi.
Kakva percepcija, kakvi bakrači, kakva moja agresivnost.
Ti si napisao ovo:
Vi ste ubijali, deportovali i mucli ljude koji misle drugacije, zato je tvoj post bez svakog smisla.
Ateista nema nikakvog osnova za bilo kakvo moralno patetisanje.
Pa čak i ovo:
Tebe bas uhvatio proliv, pogledaj se u ogledalo, krvavi ti zubi.

Prvo, nisam predlozio deportaciju, vec spontano formiranje teritorijalne celine na teritoriji nase drzave uz postovanje svih prava imovine, zarad formiranja napredne ateisticke kulture i to na terenu koji pruza velike prednosti za razvoj, a ne u nekoj cuki. Sve ostalo je tvoja uobrazilja i pasivno-agresivni pristup koji ti je tako omiljen.
Pa kako bi naterao ateiste da se preseljavaju? Nasilno, naravno. E, to ti je deportacija. :kafa:

Drugo, ko jos poziva na razgovor za ispunjenje necijih zahteva? Vi preplavljujete ovaj forum sa gomilom tekstova kako vas vernici uznemiravaju, kako ne mozete da shvatite njihovu zaostalost i bla bla... Zar je toliko strasno ponuditi vam suzivot sa elitom?
Ti si se nečim opio.
Koji smo to "mi"?
Kada sam ja to rekao da ne mogu da shvatim tvoju zaostalost, recimo? Shvatam je veoma dobro. Pokožica pravoslavca sasvim je tanka i dovoljno je samo je malo zagrebati i ispod se već pomalja čupavo krzno orangutana, kao što si već više puta demonstrirao.

I da... Strašno je i pomisliti na svet u kojem bi ljudi poput tebe mogli da "ponude" ljudima poput mene život u pograničnoj oblasti "sa elementarnom infrastrukturom".

.. većina .. u obe grupe .. mrzi suprotni tabor ..
.. uzajamno se vole sa ovima iz svog tabora .. koji jednako mrze ..
.. a udruženo s ovom većinom iz suprotnog tabora .. mrze ovu manjinu koja se ne mrzi .. nevezano za veru il neveru ..
O kakvoj ti to ljubavi i mrznji pises ?
Moja rodjena sestra je vjernik , a ja sam ateista .Ne postoje tu tabori i mrznje .
Postoji odredjena antipatija prema nekim vjernicima na forumu koji su skloni
vrijedjanju . Argumentacija u diskusiji im je nikakva , logika katastrofalna , a onda
bi da uvrijede i da oponenta proglase glupim .Time samo pokazuju svoju nemoc
i frustraciju .

Moja rodjena sestra je vjernik , a ja sam ateista .Ne postoje tu tabori i mrznje .
vrijedjanju . Argumentacija u diskusiji im je nikakva , logika katastrofalna , a onda
bi da uvrijede i da oponenta proglase glupim .Time samo pokazuju svoju nemoc
i frustraciju .

Zasto ateisti uopste imaju zelju da vernike ubedjuju u glupost postojanja vere.
Ovo je pdf religija i ako nisi religiozan ne znam sta te konkretno zanima.
Na stranu sad to sto ima mnogo nazovi ateista koji isto veruju u vecni zivot i zivot posle smrti samo u drugoj izvedbi.

Zasto ateisti uopste imaju zelju da vernike ubedjuju u glupost postojanja vere.
Ovo je pdf religija i ako nisi religiozan ne znam sta te konkretno zanima.
Na stranu sad to sto ima mnogo nazovi ateista koji isto veruju u vecni zivot i zivot posle smrti samo u drugoj izvedbi.
A sto vama vjernicima smetaju ateisti ?Bojite se da cemo vam pokolebati vjeru ?
Ja sam ovdje zbog toga sto se crkve bave ateistima , proglasavajuci ih
nemoralnima .Na kraju , propagiraju da ce takvi zavrsiti u paklu .
Vjernici bi morali biti moralniji , kulturniji i tolerantniji od ateista .
Ne vidjeh to ovdje !

A sto vama vjernicima smetaju ateisti ?Bojite se da cemo vam pokolebati vjeru ?
Ja sam ovdje zbog toga sto se crkve bave ateistima , proglasavajuci ih
nemoralnima .Na kraju , propagiraju da ce takvi zavrsiti u paklu .
Vjernici bi morali biti moralniji , kulturniji i tolerantniji od ateista .
Ne vidjeh to ovdje !

Mislim da to nećeš ni dočekati. Bolje se pazi, jer si na kungfupandinom spisku za deportaciju :lol:

Hogarius:
Pa, reklo bi se da je rec "glup" u odnosu na nekulturni izraz, "a sam se guzi na forumima". veoma, veoma kulturna rec.
sanja:
.. ne bi se reklo .... to jest .. rekao bi neko ko se slabo razume .. ili ko je glup ..

".. guziti se na forumima .." opisuje aktivnost osobe .. ne pridajući nužno toj osobi negativne osobine ..
.. kritika je usmerena na aktivnost .. ne na osobu ..

.. reći nekome da je glup .. bez argumentacije .. je ad hominem ..
.. ad hominemom se služe intelektualno uskraćene osobe .. jer nisu razvile sposobnost logičke argumentacije ..
Ko je glup pomoci mu nema, njega je tako obdarila piroda. Ko ne zna sta znaci “guziti”, ili “guziti se”, tj. ko misli da je to aktivnost na internetu, a ne Ad Hominem, taj je …. ne mogu da se odlucim koji kvalifikativ da upotrebim. Naravno, kad se osoba, mislim pre svega na lepsi pol, guzi, onda nije vazno da li se to togadja na internetu ili u krevetu, a mozda i u kuhinji, ili, ne-daj-boze, u parku. Ako je u pitanju osoba muskog pola, onda je njegovo mesto na “Paradi ponosa”. Ali, za nekoga to je aktivnost i "argument", a za nekoga i polni snosaj.

Hogarius:
Opomenuti nekoga da je glup, jer je neznalica, lakoveran je, ne razmislja, pravi ispade, itd. ima smisla.
sanja:
.... glup .. neznalica .. nerazmišljajuć ..
.. sve su to ad hominemi ..
.. i nemaju smisla ..
.. smisao dobijaju samo ukoliko prate odgovarajuću argumentaciju ..
.. recimo .. pametnoj osobi nije teško razgovarati koristeći argumente .. pa je zato onaj ko umesto argumenata koristi ad hominem .. glup ..
Uvazena sanja, reklo bi se da si ovaj latinski izraz pogresno primenila. Prvo, nisi uzela u obzir kompletan smisao mog veoma kratkog posta, a drugo, ja sam izneo argumente zasto se pojedincima, a ponekada i skupinama ljudi mora ukazati na gluposti koje cine, pa samim tim i dati odgovarajucu kvalifikaciju.

Hogarius:
Treba ljudima ukazati ako se glupiraju, treba ih uputiti na pravi put, reci im kako da se ponasaju.
sanja:
.. majkumu .. ima neki .. stojadinović .. u udruženju ateista srbije ..
.. on im je nešto kao .. drug staljin .. neobrazovani autokrata .. opšta kultura i znanje na nuli al zato smatra da mu je etiketa "ateista" dovoljna da kompenzuje sve te manjkavosti .. i da se proglasi zastupnikom nauke ..
Ovo tvoje psovanje ne bih rekao da odise suprotno tom, kako ti kazes "…ima neki … stojadinovic .. u udruzenju…..itd." Mozda bih i mogao da se saglasim s tvojim ocenama tog i takvog “nekog” … stojadinovica .. (i ja malo da zamuskujem, ako nemas nista protiv?) kad to ne bi se moglo kvalifikovati kao ad hominem. …par ekselans … "neobrazovani autokraata … opsta kultura i znanje na nuli ali zato smattra,..." itd. itd. Dakle, za takav govor uz psovku, u narodu se kaze: “moje milo kakilo, tudje krvljosalo”, ili ona opstepoznata izreka “u tudjem oku vidis trun, a u svom ne vidis brvno.”

sanja:
.. dakle .. vezano za to .. ljudima treba reći kako da se ponašaju ..
.. čekaj .. a zar si ti protiv religija ..? .. zašto .. pa i religijci imaju ambicije slične tvojima .. govore ljudima kako da se ponašaju .. kako bi ih modelovali po svom ćefu ..

.. kao što rekoh .. nema razlike između zatucanog religijca i zatucanog ateiste .. .
Dakle, prebacujemo teziste diskursa na religiju. Budi ljubazna.. , reci mi gde si procitala da sam govorio ljudima kako da se konkretno ponasaju, osim u slucajejvima kada sam odgovarao na njihove "hriscanski umilne napade” ili “uvrede” ili kvalifikacije bez argumentacije, itd. itd.

Pitas da li sam protiv religija? Zar ti se moj stav da ne postoje bogovi dojmi kao moje “protivljenje religijama”? Ocigledno da ne shvatas sustinu mog vidjenja religioznosti i organizovane religije, tj. crkve kao nevladine religiozne organizacije koja je veoma, veoma finansijski lukretivna parazitska institucija koja zivi na racun poreskih obveznika. To je organizacija koja uziva izuzetne privilegije nespojive sa savremenim vidjenjem sekularnosti drzave, sto ce redi odvojenost crkve od drzve.

Izjednacavati ambicije ateista sa ambicima pripadnika crkvenih organizacija je deplacirano i nicim se ne moze izjednaciti osim u glavama zatucanih vernika koji tvrde da su i ateisti vernici, jer “veruju” da boga nema, da su organizovani, da su komunisti, da su slali ljude u gulage itd. itd. Kad slusas, tj. kad slusam takve nebuloze, ja ne mogu a da ne stvorim veoma negativnu sliku o takvoj osobi, ali i o lnjegovoj religioznosti.

sanja:
.. želiš biti kalif umesto kalifa ..?
Ne shvatas koju si gromadu odvalila?

sanja:
.. kao što rekoh .. nema razlike između zatucanog religijca i zatucanog ateiste ..
Ti rece i osta ziva! Dokazi da nema razlike. Po meni, … rekoh… razlike su ogromne.

Probaj da se prema njoj odnosiš, onako kako se "donosiš" ovde, pa ćeš videti da li neće biti.

vrijedjanju .
Ako vas neko i uvredi, to je samo zbog iritacije koju izazivate vašom pojavom pri kojoj se obraćate sa visine i sa podsmehom. A to ti je isti osećaj, kao kad ti dođe slep čovek (od rođenja) i počne da ti palamudi kako bolje od tebe zna kako šta izgleda.

Argumentacija u diskusiji im je nikakva , logika katastrofalna ,
Katastrofalna?! Pa kad se neko od verujućih i upusti u kilometarske i mnogosatne diskusije sa takvima poput tebe, na kraju, kad više nemate gde, ili se nataknete na petokraku ili bukvalizujete i generalizujete sve čega se dotaknete iz biblije .... i na kraju se izmigoljite na toliko debilski način, da ukazivanje na to i dalje nastavljanje diskusije izgubi svaku svrhu.

a onda bi da uvrijede i da oponenta proglase glupim .
Jel ti vidiš kako se zove ovaj PDF? E sad isprati ovo: Nije "Religija i ateizam", niti "Ateizam vs Religija", nego "Religija"...
e sad se zapitaj, odakle tebi potreba da dođeš na mesto koje ne podnosiš i kome ne pripadaš i :
- izigravaš oponenta nekome koji nije došao ovde da se sa tobom prepucava, nego da se duhovno razvija
- potrošiš 286 postova na podsmeh, uvrede ili nametanje verujućem da postane ono što si ti (ateista)...

Time samo pokazuju svoju nemoc i frustraciju .
Ajde ne zanosi se, nisu ovde ljudi krivi što su nemoćni da ti otvore oči....iz toga i proizilazi njihova frustracija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back