Ko je glup pomoci mu nema, njega je tako obdarila piroda. Ko ne zna sta znaci “guziti”, ili “guziti se”, tj. ko misli da je to aktivnost na internetu, a ne Ad Hominem, taj je …..
.. taj je upućen u jezik .. verovatno ..
.. to jest .. vrlo verovatno ..
.. a onaj koji to smatra ad hominemom je očito neupućen u logiku ..
a drugo, ja sam izneo argumente zasto se pojedincima, a ponekada i skupinama ljudi mora ukazati na gluposti koje cine, pa samim tim i dati odgovarajucu kvalifikaciju.
.. majkumu nije psovka .. nego uzrečica ..
.. javi mi se da se dogovorimo oko časova jezika ..
.. drugo ..
.. nisi izneo arrgumente nego tvrdnje ..
.. tvrdnja i argument nije isto ..
.. ako ti smatraš da je tvrdnja isto što i argument .. onda si jako slab s logikom ..
kad to ne bi se moglo kvalifikovati kao ad hominem. …par ekselans … "neobrazovani autokraata … opsta kultura i znanje na nuli ali zato smattra,..." itd. itd. Dakle, za takav govor uz psovku, u narodu se kaze: “moje milo kakilo, tudje krvljosalo”, ili ona opstepoznata izreka “u tudjem oku vidis trun, a u svom ne vidis brvno.”
Evo, degradiraću na kratko stil, kako bi ti bilo jasnije.

Hajmo po stavkama.
Trebalo bi najpre da naučiš definicije termina koje koristiš.
Ad hominem nije svako etiketiranje. Na kraju krajeva, mi neprestano etiketiramo ljude - on je lep, ona je zanimljiva, ovo je besmisleno, itd.
Ad hominem je
etiketiranje kojim se kompenzuje manjak argumenata.
Ili, kako je to lepo u definiciji pojašnjeno - kada umesto argumenta, kreneš da napadaš osobu.
Kada o nekome izvedeš zaključak na osnovu proverljivih činjenica, onda to
nije ad hominem.
Ja veoma lako mogu demonstrirati da je pomenuta persona upravo sve to što sam nabrojala. U stvari bi to bilo veoma zanimljivo eksperimentalno dokazati

Ako ima zainteresovanih, možemo se dogovoriti oko detalja
No, bez obzira na zainteresovanost, evo argumentacije:
- Dotični je administrator na gotovo svim mestima koja imaju veze s ateistima Srbije. I gde god je on administrator - kad napišete komentar, pojavi se prozorče na kome piše "comment pending aproval"

- Dotični rado ostavlja komentare retkih vernika koji psuju, vređaju, isl. jer na osnovu tih retkih izvodi generalizacije koje se tiču svih vernika; ali kada se javi neko ko postavi nezgodno pitanje, na koje "želim da budem intelektualac" ne ume dati odgovor - recimo, pitanje o tome da li zna nakon kog je eksperimenta homoseksualnost skinuta s liste poremećaja - onda vam briše komentar, ma kako on pristojan i kulturno sročen bio.
- Dotičnom su puna usta nauke, a kad mu tražite link na izveštaj s naučnim istraživanjem, da vam link na novinski članak o istraživanju

- Dotični je kontradiktoran: recimo, najpre kaže da je " neverovanje u boga jedini što definiše ateiste", a par redova podmeće priču o ateistima kao "intelektualno superiornijim". Ne znam da li je tebi jasno da su te dve izjave kontradiktorne.
Ako nije, onda je moja tvrdnja o zatucanim ateistima potvrđena još jednim primerom.
Dakle, prebacujemo teziste diskursa na religiju. Budi ljubazna.. , reci mi gde si procitala da sam govorio ljudima kako da se konkretno ponasaju, osim u slucajejvima kada sam odgovarao na njihove "hriscanski umilne napade” ili “uvrede” ili kvalifikacije bez argumentacije, itd. itd.
.. drago dete ..
.. ja na ovaj forum do sad nisam ni svraćala .. otvorila sam temu .. jer mi se slučano negde sa strane pojavio naslov ..
.. a priznaj da je naslov zanimljivo glup .. iliti .. glup na zanimljiv i inspirativan način ..
.. pa sam .. eto .. svratila .. da prošvrljam ovim šorom ..
.. a kad sam već svratila .. pogledala još par tema .. i tako ..
.. gde sam pročitala da bi želeo da određuješ ljudima kako da se ponašaju ..?
.. pa na ovom topicu ..
.. malo mi je čudno što u tvojim citatima nema linka na originalni post ..
.. ali .. da nisi maknuo link na moj originalni citat .. lepo bi se video citat .. s linkom .. baš na to gde si to rekao ..
Pitas da li sam protiv religija? Zar ti se moj stav da ne postoje bogovi dojmi kao moje “protivljenje religijama”?
.. ne .. nego ono što sam bila citirala ..to me se dojmilo kao protivljenje religijama ..
(.. usputna napomena .. ja ne bih imala ništa protiv da im se protiviš .. ni sama ne mirišem religije ..)
Ocigledno da ne shvatas sustinu mog vidjenja religioznosti i organizovane religije, tj. crkve kao nevladine religiozne organizacije koja je veoma, veoma finansijski lukretivna parazitska institucija koja zivi na racun poreskih obveznika. To je organizacija koja uziva izuzetne privilegije nespojive sa savremenim vidjenjem sekularnosti drzave, sto ce redi odvojenost crkve od drzve.
.. ma to shvatam .. i to je sve ok .. delim taj stav ..
.. ali ne shvatam tvoj boravak na ovom podforumu ..
.. taj aktivizam novoateista .. to je ono što mi je zanimljivo kao pojava .. koju treba proučavati ..
(.. a zanimljivo je što se ponašate identično kao svaka religija .. u nastanku ..
.. najpre se udara na velike socijalne nepravde .. i na osnovu toga se i stiču simpatije .. i sledbenici .. a ujedno se potura čvrsta ideologija ..)
Izjednacavati ambicije ateista sa ambicima pripadnika crkvenih organizacija je deplacirano i nicim se ne moze izjednaciti osim u glavama zatucanih vernika koji tvrde da su i ateisti vernici, jer “veruju” da boga nema, da su organizovani, da su komunisti, da su slali ljude u gulage itd. itd. Kad slusas, tj. kad slusam takve nebuloze, ja ne mogu a da ne stvorim veoma negativnu sliku o takvoj osobi, ali i o lnjegovoj religioznosti.
.. ovo podvučeno je ad hominem ..
.. ničim se ne može izjednačavati ..
.. ako ja uspem dati makar jedan primer .. pobila sam ti tvrdnju .. a mogu dati više od jednog primera ..
.. ali .. zašto da ja dajem primer .. kad su primere dali sami ateisti ..
.. i to par ateista koje izuzetno cenim ..
.. uočili su suštinu problema .. kao i u svim drugim temama koje obrađuju ..
.. evo ti ..:
http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s10e12-go-god-go
http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s10e13-go-god-go-xii
(.. ima i druga epizoda .. pogledaj obe ..)
Ne shvatas koju si gromadu odvalila?
.. shvatam da to tebi subjektivno deluje kao izvaljena gromada .. zato što nisi shvatio šta je napisano ..
(.. ili si shvatio al se koristiš metodama skretanja pažnje na drugu stranu .. poput pomenutog stojadinovića ..

)
Ti rece i osta ziva! Dokazi da nema razlike. Po meni, … rekoh… razlike su ogromne.
.. važi .. dokazaću ..
.. navedi tri ogromne razlike .. i ja ti dokažem da te razlike ne postoje ..