Da li ateisti mogu biti dobri Srbi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja počela da mislim da je bot. Zgotvljen od nekog tvrdokornog ateiste

Ponovi to i popuni sledeći obrazac

captcha.jpg

Da neko drugi ne izmisli brijač, u koji se ti sada kuneš....čisto sumnjam da bi ovaj post temeljio na "bradama". Mada, nije mi baš najjasnije, kako, po tebi, ritual treba da izgleda, a da ne liči na primitivizam....i koji rituali su ti manje, a koji više primitivni
Kako da ne, kunem se u brijace, a ne kao ti u bogove. Sto se tice rituala oni se modernizuju svake godine, samo poslednjih dve do tri se nisu menjali, pa su zato primitivni. Inace, u pravu si, nisu rituali primitivni, ljudi su primitivni. Brade im sluze da dokazu da se i pored tusta i tma virusa i bakterija u njima, predstavnici bogova na zemlji su zdravi ko drenovi.

Ponovi to i popuni sledeći obrazac

captcha.jpg
Pa to ti pričam...ja to mogu da popunim za razliku od tebe (bota)

Kako da ne, kunem se u brijace, a ne kao ti u bogove.
Eto vidiš da i ti veruješ u nešto. :)
i to te čini:
- sektom sa jednim članom,
- i nevernim ateistom

Sto se tice rituala oni se modernizuju svake godine, samo poslednjih dve do tri se nisu menjali, pa su zato primitivni.
aham, znači svi rituali, stariji od 3 god, su demode...ok

Inace, u pravu si, nisu rituali primitivni, ljudi su primitivni.
Svi smo mi primitivni, samo ti i ostali ateisti nisu, jel? to je taj otrov ateizma koji se manifestuje kroz preterani egoizam žrtava

Brade im sluze da dokazu da se i pored tusta i tma virusa i bakterija u njima,
Nemoj da me pogrešno shvatiš. ali ja mislim da si ti ćosav. I verovatno odatle tolike pljuvačine na ljude sa bradom.
Evo ako nisi i ako nije tako, ja odmah povlačim ovaj post u ime izvinjenja. I menjam za:"Blago tebi, ako osuđuješ nečiju veru na osnovu njegovog fizičkog izgleda".

predstavnici bogova na zemlji su zdravi ko drenovi.
Pa zar nisu

Šta znači neće biti isti kao ostali Srbi?
Pa ni žena ikada neće biti ista kao muškarac, a opet je jednako Srbin, kao i muškarac.
Ili Ti misliš da nije?
То значи да Србина не чини само крв (односно то што је рођен као Србин), већ и култура, традиција и језик. Православље је саставни део наше културе, а ако је он атеиста он више у култулорошком смислу није исти као остали Срби.

Poslednja izmena:
То значи да Србина не чини само крв (односно то што је рођен као Србин), већ и култура, традиција и језик. Православље је саставни део наше културе, а ако је он атеиста он више у култулорошком смислу није исти као остали Срби.

Ako nije Srbin, šta je onda?

Eto vidiš da i ti veruješ u nešto.
clip_image001.gif

i to te čini:
- sektom sa jednim članom,
- i nevernim ateistom
Sjasno i veoma ostroumno zakljucivanje. Ne, necu da ti oponiram, samo bih, iz uvidjavnosti prema tebi kao pripadnici “lepseg” pola, apelovao da razmisljas kad sednes da pisas.

aham, znači svi rituali, stariji od 3 god, su demode...ok
Zasto ljudi moraju odmah da iskazuju svoje neshvatanje jednostavno izrazene misl niti imaju osecaj da jedna misao ima visestruko znacenje?

Svi smo mi primitivni, samo ti i ostali ateisti nisu, jel? to je taj otrov ateizma koji se manifestuje kroz preterani egoizam žrtava
Naprotiv, ja mislim da si ti veoma, veoma napredna iako si opterecena neverovatnih zakljuccima : “otrov ateizma”; “koji se manifestuje” pa pateticno i besmisleno: “preterani egoizam zrtava”. Da li se ti osecas kao zrtva egoizma? Da li si ti svesna koje se gromade ovde izrekla? Inace, ti si u tvom lpostu rekla da ste svi vi (hriscani - pretpostavlja) primitivni, a ateisti nisu. To si ti rekla, a ja sam potpuno saglasan s tvojim misljenjem.

Nemoj da me pogrešno shvatiš. ali ja mislim da si ti ćosav. I verovatno odatle tolike pljuvačine na ljude sa bradom.
Taman posla da te pogresno shvatim. Ti me veoma lukavov zavodis ne bi li se ponudio da ti dokazem suprotno. Takve izazove bez razmisljanja odbacujem kao neukusne. Ne volim tako providne provokacije.

Uzgred, jedno pitanje, da li bi se ti ljubila sa patrijarhom Irinejom. Mislim, da li te brada pali, bez obzira na to sto je pluna virusa i bacila.

Evo ako nisi i ako nije tako, ja odmah povlačim ovaj post u ime izvinjenja. I menjam za:"Blago tebi, ako osuđuješ nečiju veru na osnovu njegovog fizičkog izgleda".
Neka te, nemoj da povlasi svoj post, neka ostane trag sta se sve moze procitati na ovom religioznom PDF. Uzgred, niciju veru ne osudjujem, vec one koji je na najruzniji nacin propovedaju i varaju lakoveran i neuk narod..

Pa zar nisu[/QUOTE]Jesu, nego sta. To se manifestuje njihovim pohotljivim osecajima prema mladim decacima bez obzira sto su neki vec zasli u trece doba.

Sjasno i veoma ostroumno zakljucivanje. Ne, necu da ti oponiram, samo bih, iz uvidjavnosti prema tebi kao pripadnici “lepseg” pola, apelovao da razmisljas kad sednes da pisas.
ne, nema potrebe oponirati reakciji na svojoj loše izbalansiranoj izjavi...bio bi čist autogol...zar ne

Zasto ljudi moraju odmah da iskazuju svoje neshvatanje jednostavno izrazene misl niti imaju osecaj da jedna misao ima visestruko znacenje?
ma ljudi bi shvatili ....da ti znaš da barataš rečenicama sa višestrukim značenjima....a ne mislima...znaš, niko ovde nije telepata

Taman posla da te pogresno shvatim. Ti me veoma lukavov zavodis ne bi li se ponudio da ti dokazem suprotno. Takve izazove bez razmisljanja odbacujem kao neukusne. Ne volim tako providne provokacije.
Kakvi bre izazovi? S kim misliš da ratuješ? Pa ćosavi ljudi su ljubomorni na ove bradate i ove obrijane sa tom opcijom. Ne bi ti bio ni prvi, ni poslednji što tako generalizuješ i pričaš o nekome iz tog kompleksa. Lepo sam ti se izvinila u slučaju da ti nisi takav.

Uzgred, jedno pitanje, da li bi se ti ljubila sa patrijarhom Irinejom. Mislim, da li te brada pali, bez obzira na to sto je pluna virusa i bacila.
Ovde vidim da mi se obraćaš sa seksualnog stanovišta i to opet spominjući bradu (ne ostavivši je na miru niujednom postu). Počinje polako da se nazire da nije u pitanju ćosavost, već ukus, seksualno opredeljenje i preferiranje obrijanih.

Neka te, nemoj da povlasi svoj post, neka ostane trag sta se sve moze procitati na ovom religioznom PDF.
tako je

2. ateista
3. agnostika
4. sektaša
5. i anti-bradomana

Uzgred, niciju veru ne osudjujem, vec one koji je na najruzniji nacin propovedaju i varaju lakoveran i neuk narod..
Nije valjda da ti popova brada predstavlja simbol i putokaz ka "najružnijem načinu propovedanja"?

Jesu, nego sta. To se manifestuje njihovim pohotljivim osecajima prema mladim decacima bez obzira sto su neki vec zasli u trece doba.
ajd isprati ovaj dijalog
Beli_Cvet:
predstavnici bogova na zemlji su zdravi ko drenovi.
Pa zar nisu
Jesu, nego sta. To se manifestuje njihovim pohotljivim osecajima prema mladim decacima bez obzira sto su neki vec zasli u trece doba.
i posle reci da ne želiš da po svaku cenu budeš u pravu....e o tom egoizmu sam malo pre pričala

Mozda je zaista cosav,pa se isfrustrirao sto vehabije nece da ga prime u svoje redove? :think:

:rotf:
možda, a možda je problem mnogo dublji

Ni jedan Srbin nije kao ostali Srbi , ali bi mnogi htjeli da slice jedan drugom . Pogotovu oni koji nisu zrele licnosti .
Zato imaju potrebu da se okupljaju u razne organizacije , crkve ili copore , jer se tako osjecaju zasticenijim .
Pripadicima crkve je za formiranje misljenja potrebna Knjiga .Ne moze biti veci Srbin onaj koji se kune u
Zidova Isusa iz Nazareta od onog Srbina koji se kune u zdravu logiku !

Da li Srbi mogu biti jehovini svedoci, adventisti, mormoni, islamisti...i ostali KOJI NISU PRAVOSLAVCI?

Da li su to samo POLOVICNI SRBI ili PUNOPRAVNI?

Molim samo smislene odgovore.

Srbi mogu biti svasta i ostati srbi.
Ali vidimo iz istorije da nije tako, jer ko god je promenio veru od srba, on vise se ne izjasnjava kao srbin.
Srbi su najvece kukavice koje postoje.
Pravi srbi su izginuli u bici na kosovu,ostali su potomci Vuka Brankovica izdajnika sto se jasno vidi na svakom koraku u srbiji,
Od najsiromasnijeg do najbogatijeg

Ali vidimo iz istorije da nije tako, jer ko god je promenio veru od srba, on vise se ne izjasnjava kao srbin.
Pravi srbi su izginuli u bici na kosovu,ostali su potomci Vuka Brankovica izdajnika sto se jasno vidi na svakom koraku u srbiji,
Vjernici mogu promjeniti vjeru , a ateisti zdravu logiku ne mjenjaju ni za sta .
I uci malo istoriju , pa ces nesto nauciti o Vuku Brankovicu i lako
razdvojiti istoriju od guslarskog laprdanja !

Sudeći po tebi, pravi Srbin se prepoznaje po tome da ne poznaje nacionalnu istoriju. :lol:

Vuk Branković nije bio izdajnik, bez obzira šta govorile narodne pesme i Brana Crnčević.

A Srbi jesu kukavice. Selekcija je izvedena na samom početku, kada su postali Srbi, to jest sebri - zavisni kmetovi, odnosno slugeranje bilmeza koji su se nametnuli kao vlastela.

Vjernici mogu promjeniti vjeru , a ateisti zdravu logiku ne mjenjaju ni za sta .
I uci malo istoriju , pa ces nesto nauciti o Vuku Brankovicu i lako
razdvojiti istoriju od guslarskog laprdanja !

Imaj na umu da narod bolje pamti nego istoricri.
I to ne menja cinjenicu da su svi koji su promenili veru poceli da se osecaju drugacije,dakle nisu vise sebe osecali kao srbe.

Sudeći po tebi, pravi Srbin se prepoznaje po tome da ne poznaje nacionalnu istoriju. :lol:

Vuk Branković nije bio izdajnik, bez obzira šta govorile narodne pesme i Brana Crnčević.

A Srbi jesu kukavice. Selekcija je izvedena na samom početku, kada su postali Srbi, to jest sebri - zavisni kmetovi, odnosno slugeranje bilmeza koji su se nametnuli kao vlastela.

Ok. ja sam tako shvatio njega kao i narod tadasnjeg vremena, jer sta moze da bude covek koji se povuce iz bitke.
No neki to shvataju drugacije ,recimo kao da se povukao da spase vojsku iz vec izgubljene bitke.
Sudeci po tome to je mogao da ucini i Lazar ali pustiti turke u srbiju koji su bili na losem glasu je bilo nedopustivo,tako da je po meni Vuk brankovic Izdjnik.
Svidelo se to vam ili ne.

I sto se tice ostaloga sto nisi citirao ostajem i pri tom stavu, da kad srbin promeni veru promenio je i nacionalnost.

Ok. ja sam tako shvatio njega kao i narod tadasnjeg vremena, jer sta moze da bude covek koji se povuce iz bitke.
No neki to shvataju drugacije ,recimo kao da se povukao da spase vojsku iz vec izgubljene bitke.
Sudeci po tome to je mogao da ucini i Lazar ali pustiti turke u srbiju koji su bili na losem glasu je bilo nedopustivo,tako da je po meni Vuk brankovic Izdjnik.
Svidelo se to vam ili ne.

I sto se tice ostaloga sto nisi citirao ostajem i pri tom stavu, da kad srbin promeni veru promenio je i nacionalnost.

Vuk Branaković nije izdajnik. Problem je samo što je preživeo. A ako ćeš da gledaš po tome, on nikada nije postao turski vazal, za razliku od recimo Stefana Lazarevića, Marka Mrnjavčevića (Marko Kraljević) K. Balšića...

Vuk Branaković nije izdajnik. Problem je samo što je preživeo. A ako ćeš da gledaš po tome, on nikada nije postao turski vazal, za razliku od recimo Stefana Lazarevića, Marka Mrnjavčevića (Marko Kraljević) K. Balšića...

Kako se danas zove onaj ko se oglusi o naredjenje bilo kralja ,cara ,predsednika,generala i napusti bojno polje kao kukavica?
Iskod mnogih bitaka su odlucivale sitnice,a kada se neko povuce sa odredjenim brojem vojnika on automatski daje vece sanse protivniku ,jer ne napada sa strane gde treba i eto poraza.
Mislite o tome.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back