Da li ateisti mogu biti dobri Srbi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Caliburn;20980425]Eh, da samo mislim da znam sve, možda bi ti još i bio u pravu. :mrgreen:
Ovako, možda jesam naduvenko, al' znam sve. ;)

Znas, ima i ona, ko misli da sve zna ,tek onda nista nezna.

'ajd se sma seti šta si napisao:

Jest,ali ne te junake koje si ti pomenuo.

S kojim onda pravom se Srbi pravoslavne veroispovesti usuđuju na taj bezobrazluk i izdajstvo da oni prema svom aršinu određuju ko jeste, a ko nije Srbin? :dontunderstand:

Mozda jer su vecina?

Probaj da razmišljaš.
Tražio sam ti referencu koja stoji iza tvrdnje da se Vuk Branković povukao u odsudnom momentu bitke, a ti meni mesto ozbiljne nauke nudiš predstavu za decu u kojoj glavne likove tumače forumaši.

Ipak si mogao da das odgovor?
Sto se tice reference,nema je, jer su sve to nagadjanja kao i od ostalih istoricara.

Ono, znaš... većina su Srba pravoslavci. :think:
Da,ali zive li svi pravoslavno?

Misliš oni koji neće da budu utrpani sa potomcima Vuka Brankovića? :think

Ne ,nego na one koji ne zele da budu utrpani ni u jednom konceptu srpske drzave.

Sto se tice reference,nema je, jer su sve to nagadjanja kao i od ostalih istoricara.
Nisu svi izvori jednako verodostojni... epska narodna poezija predstavlja onoliko dobar izvor relevantnih istorijskih informacija koliko grčka mitologija govori o stvarnim događajima na Olimpu.
(što će reći - nit' je Vuk Branković bio izdajnik, nit' je Marko Mrnjavčević/Kraljević bio antiturski rasploženi Čak Noris....)

Nisu svi izvori jednako verodostojni... epska narodna poezija predstavlja onoliko dobar izvor relevantnih istorijskih informacija koliko grčka mitologija govori o stvarnim događajima na Olimpu.
(što će reći - nit' je Vuk Branković bio izdajnik, nit' je Marko Mrnjavčević/Kraljević bio antiturski rasploženi Čak Noris....)

Ipak,ja ostajem pri svom misljenju da je Vuk Brankovic ,uvideo priliku da zgrabi vlast ,jer je verovatno saznao za smrt ostalih vodja i zbrisao sa boista kao i onaj iz Bosne kako se zvase mrzi me da trazim?

Ipak,ja ostajem pri svom misljenju da je Vuk Brankovic ,uvideo priliku da zgrabi vlast ,jer je verovatno saznao za smrt ostalih vodja i zbrisao sa boista kao i onaj iz Bosne kako se zvase mrzi me da trazim?
Tebe, izgleda, mnogo sto sta mrzi. Da bi imao svoje meritorno misljenje morao bi da prethodnoda znas cinjenice o odredjenom dogadjaju. Inace, tvoje izneto misljenje je pogresno.

Vlatko Vukotić??
Vuk Branković je već imao vlast. I niko nije imao interes da se bori protiv Turaka više od njega. Pa jel znaš ko je jedini posle bitke nastavio da se bori protiv Turaka?

Kakva nepravda. To je tragedija prava....Zabluda. Nije nama loše što su ljudi loši, nego što stalno žive u zabludama.

Eto, kad ne možemo istoriju svoju realno sagledati, čamu da se nadaš od budućnosti?

Imaš knjgu, zanimljivo napisanu Željko Fajfrić - Sveta loza Brankovića (ima Sveta loza Nemanjića i Knez Lazar i Despot Stefan). Toplo preporučujem.

Vlatko Vukotić??
Vuk Branković je već imao vlast. I niko nije imao interes da se bori protiv Turaka više od njega. Pa jel znaš ko je jedini posle bitke nastavio da se bori protiv Turaka?

Kakva nepravda. To je tragedija prava....Zabluda. Nije nama loše što su ljudi loši, nego što stalno žive u zabludama.

Eto, kad ne možemo istoriju svoju realno sagledati, čamu da se nadaš od budućnosti?

Imaš knjgu, zanimljivo napisanu Željko Fajfrić - Sveta loza Brankovića (ima Sveta loza Nemanjića i Knez Lazar i Despot Stefan). Toplo preporučujem.
Cuj, Srdjane, Bokystamy uci istoriju iz Biblije i narodnih pesama. Nesto je nacuo o Vuku Brankovicu, pa mu to sada dodje kao nekakvo znanje i osnov da sa ljudima kojima istorija nije slaba strana, raspravlja al pari.

Tebe, izgleda, mnogo sto sta mrzi. Da bi imao svoje meritorno misljenje morao bi da prethodnoda znas cinjenice o odredjenom dogadjaju. Inace, tvoje izneto misljenje je pogresno.
Па чињенице су да се Вук нашао изван Боја а да Бој још није био завршен. А доказ за то јесте његово појављивање после Боја са својом војском коју Бајазит није прогонио, јер је није било на видику.

Poslednja izmena:
U partiju je mogao da se učlani ko je hteo, a ikome na čelu ne piše da je ateista ili teista, već to piše u duši.

А ја вам кажем да ће за сваку празну реч коју кажу људи дати одговор у дан страшног суда.
Jер ћеш се својим речима оправдати, и својим ћеш се речима осудити.

Istina, kao što Hrišćanin nije svako, ko je ušao u crkvu.

Тачно тако. И баш они који се нису истински понашали, починили су најтеже злочине и свакаква злодела. Сада се сакривају и опет иза других. Ипак их је доста лако открити, али су већином заштићени од оних за које су се и изјашњавали.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back