Da li ateisti mogu biti dobri Srbi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta veliš, ako automobil posmatramo kao skup elemenata, i jedan elemenat ima osobinu da je neispravan, automobil nema osobinu da je neispravan?
Velim da nemaš pojma o matematici.
Automobil nije jednostavno skup delova, već je uređeni skup delova. Neuređeni skup automobilskih delova dobiješ kad automobil rastaviš i razbacaš po hali.
Da bi skup delova postao automobil, matematički gledano :mrgreen: potrebno je izvršiti preslikavanje skupa delova u automobil.
Stoga ispravnost automobila ne zavisi samo od ispravnosti pojedinih komponenti, već i od stepena uređenosti koji mora da bude maksimalan, tako da sa takvom analogijom možeš komotno da se ubrišeš.

Preslikavanje skupa ljudi u političku partiju zasniva se na jednostavnom pravilu - pristupanju partiji.
Kod naroda je još komplikovanije. Pored preslikavanja roditelja na potomstvo, treba voditi računa o mnogim drugim faktorima uređenosti skupa, ali narod će postojati i kada je ta uređenost znatno manja nego kod automobila.

Velim da nemaš pojma o matematici.
Automobil nije jednostavno skup delova, već je uređeni skup delova. Neuređeni skup automobilskih delova dobiješ kad automobil rastaviš i razbacaš po hali.
Da bi skup delova postao automobil, matematički gledano :mrgreen: potrebno je izvršiti preslikavanje skupa delova u automobil.
Stoga ispravnost automobila ne zavisi samo od ispravnosti pojedinih komponenti, već i od stepena uređenosti koji mora da bude maksimalan, tako da sa takvom analogijom možeš komotno da se ubrišeš.

Preslikavanje skupa ljudi u političku partiju zasniva se na jednostavnom pravilu - pristupanju partiji.
Kod naroda je još komplikovanije. Pored preslikavanja roditelja na potomstvo, treba voditi računa o mnogim drugim faktorima uređenosti skupa, ali narod će postojati i kada je ta uređenost znatno manja nego kod automobila.

Šta veliš, ako automobil posmatramo kao skup elemenata, i jedan elemenat ima osobinu da je neispravan, automobil nema osobinu da je neispravan?
Možda Ti smatraš da automobil sa bušnom gumom ili krivom felnom može da se vozi, ali to ne znači da taj automobil nije neispravan. :kafa:

Možda Ti smatraš da automobil sa bušnom gumom ili krivom felnom može da se vozi, ali to ne znači da taj automobil nije neispravan. :kafa:
Kao što rekoh, ne razumeš matematiku.
Obrnuto. Automobil čiji delovi su razbacani po podu servisa nije ispravan, mada su mu svi delovi ispravni.
Ali, ne vredi tebi pričati.

O, možda bi odgovorio. Ono što kaže nema nikakve ozbiljne veze sa bilo čim. Obično je u pitanju malo preuređen prethodni post sagovornika.
(Ponekad pomislim da su mu radili lobotomiju :sad2:)
Ja dižem ruke,
iako je i sam fokus pogrešan izraz, ali opet nešto najnevidljivije i najpribližnije onome što htedoh da mu objasnim. Posle čega je trebao to da i ukapira. I kaže da su elementi sami po sebi takvi kakvi jesu i da njihove osobine nemaju veze sa skupom koji oni čine. Avaj

Poslednja izmena:
Ja dižem ruke,
iako je i sam fokus pogrešan izraz, ali opet nešto najnevidljivije i najpribližnije onome što htedoh da mu objasnim. Posle čega je trebao to da i ukapira. I kaže da su elementi sami po sebi takvi kakvi jesu i da to ustvari nema veze sa skupom koji oni čine. Avaj

Kako sada kažeš to nema veze sa skupom koga čine, a pre toga reče elementi skupa imaju zajedničku osobinu, neraskidivu vezu?

Vidi nešto, meni nije cilj ikoga ovde u nešto da ubeđujem.
Već ako Ti je cilj da nekoga ubeđuješ, onda izvini, ali nisam podložan ubeđivanju.
Ali ako Ti je cilj konstruktivna diskusija, bez osuđivanja i prozivanja u smislu, vidi kako ovo ne zna i slično, onda sam otvoren za takvu vrstu razgovora.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back