mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Kakva bi bila "domaca" varijanta ovog recepta,ili tvoja varijanta?
SASTOJCI ZA MAFINE: Pola margarina, 125g belog šećera, jedna kašika smeđeg šećera, jedna ispasirana jabuka, pečena ili iz nezaslađenog kompota, dve šolje običnog višenamenskog brašna, dve kašičice praška za pecivo, jedna kašičica sode bikarbone, 30g instant kafe umućene sa 3 kašike vruće vode, jedna kašika ekstrata vanile, posna čokolada za kuvanje, po kockica za svaki mafin, čaša od jogurta (180ml) sojinog mleka.
PRIPREMA: Uključiti rernu na 190 stepeni. Umutiti mikserom margarin i šećer (umesto smeđeg može i med). Dodavati redom jabuku, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu sve vreme muteći. Dodati preostale sastojke (osim kockica čokolade i umutiti još oko 1 minut. Nauljiti kalup za mafine, obložiti korpicama i napuniti do 2/3 smesom 6 komada. Ostatak smese ostaviti za fil. Na vrh svakog mafina staviti po kockicu čoklade i peći oko 20 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva iz testa.
SASTOJCI ZA FIL: pola šolje sirovih indijskih oraha odstajalih u vodi oko sat-dva, 180ml hladne vode, ostatak smese za testo.
PRIPREMA: Izblendirati indijske orahe i vodu do potpuno glatke smese. (Ovo bi moglo da potraje, u zavisnosti od blendera. Ja koristim onog secka tako da je misija u startu osuđena na propast, filovi od ind. oraha mi ostanu zrnasti ali moja familija se ne buni.) Dodati krem u smesu od testa, sve dobro umutiti i ohladiti nekoliko sati.
Služiti ohlađene mafine prelivene ohlađenim filom. Naravno da moji nisu izgledali tako lepo kao ovi od Miriam ali pojeli su ih bez problema.

moram priznati da me i rodjena sestra zvala da pita kako sam ovo izvela
 moram priznati da me i rodjena sestra zvala da pita kako sam ovo izvela