Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
attachment.php

attachment.php

Devojke, treba mi hitan savet! Za sutra pravim mafine cupcakes sa kremom sa prve strane. Međutim testo pravim kao za crnca bez jaja i napunila bih ga nekom kremom. Šta da umutim da napunim mafine i da li da odsečem poklopac pa da ga vratim ili samo da izdubim? z:( Pliz help.

Napravila sam mafine. Testo kao za crnca, izdubila, nisam ostavljala poklopac i napravila sam fil kao za doboš tortu - žumanc sa šećerom, čokolada, malo margarina. Odozgo filovala sa kremom sa prve strane od slake pavlake i čokolade. Najbitnije je da je sve čvrsto i ne curi ali je ubitačno slatko. Praktično ti pozli kad probaš jedan. :zstidljivko:

Fantasticni mafini sa belom cokoladom i malinom. Nasla na netu recept, onaj u koji ide i jogurt, probala i odusevila se. Unutra su softani i socni ma svi koju su probali se odusevili. Samo me jako nerviralo sto na korpicama ostane dobar sloj mafina, jer je ne moguce bilo skinuti ceo, ne znam da li sam ja negde pogresila ali eto to je jedino sto me je nerviralo malo, drugi su gulili kasicicom sa korpica ha ha ha
attachment.php

Tamaric20 ne mora da znaci da si bilo sta pogresila ima nekih korpica sa kojih nema sanse da se odlepe mafini desavalo se i meni sad sam ustalila pa kupujem samo proverene jel moze recept za te mafine vec mi se svidja kombinacija bela cokolada i malina mmmmm

p.s a ovo za reputacije se slazem sa vama u potpunosti

Tamaric20 ne mora da znaci da si bilo sta pogresila ima nekih korpica sa kojih nema sanse da se odlepe mafini desavalo se i meni sad sam ustalila pa kupujem samo proverene jel moze recept za te mafine vec mi se svidja kombinacija bela cokolada i malina mmmmm

p.s a ovo za reputacije se slazem sa vama u potpunosti

I sama mislima da je korpica razlog, a ne recept (mada ne znam sta sve ide, ali ako ide baar malo ulja ne bi trebalo da se lepe). meni su se lepile neke dezenirane korpice koje sam uzela zbog velicine, a ove bele nikada. Ako ti treba da budu spolja lepe korpice, ti ispeci u belim pa nakon pečenja ubaci sve zajedno u deyenirane.

Ko ih voli posne sa kafom, a vlada engleskim, probala sam recept, odlicni su. http://mouthwateringvegan.com/2013/02/07/cappuccino-cupcakes-with-cafe-au-lait-soft-frosting/ Slika je autorkina, moji nisu docekali baterije u aparatu. :manikir:

Slide22-560x372.jpg

(Samo jos da dodam, kao zamenu za jaja sam koristila 3-4 kasike pasiranih jabuka iz nezasladjenog kompota a indijski orah-mora sirov-sam mlela stapnim mikserom i ostao je malo zrnast ali nije pokvario ukus.)

Kakva bi bila "domaca" varijanta ovog recepta,ili tvoja varijanta?

Evo i mene sa receptom za one carobne mafine.
Mafini sa belom cokoladom i malinama, vrlo prosto i jednostavno
1,5 solja brasna
1/2 solje secera kristal
1 solja jogurta
2 jaja
pola kesice praska za pecivo
1 solja malina - moze i zamrznutih
3 supene kasike ulja
kasicica sode bikarbone i
100 gr, ja sam stavila 150gr bele cokolade krupno iseckane
Od svega toga napraviti smesu, ja nism nesto vodila racuna o redosledu. Umuckala sam prvo jaja i jogurt i ulje, pa onda dodala secer, pa brasno, pp i sodu. Na kraju maline koje ne trebaju puno da se mesaju da ostanu onako malo krupniji komadi i cokoladu.
Nalila u korpice koje ne podmazujem jer mi je to stvarno posao koji me iskreno mrzi da radim, zato i koristim korpice. I pretpostavljam da je do korpica jer su ove dekorativne. Ali nista to nije smetalo drugima, vec samo meni.
Dekoracija gore je moja izmisljotina, tako da nije obavezna.
mafini su preukusni, softani i vlazni unutra.
Svaka preporuka!!!

- - - - - - - - - -

Zaboravih da dodam, znaci koju solju uzmete za brasno, njome merite sve ostalo. Nije uopste bitna velicina, ja sam koristila one obicne za mleko, jogurt itd. koje svako ima u kuci. Znaci vece su i sire od onih od jogurta. Ispalo mi je tacno od te mere 18 komada velikih mafina.

Back