Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ja se prvi put UOPŠTE javljam na ovom forumu, svi su mi rekli da ću ovdje naći najbolje savjete i tako sad počinjem druženje sa vama prijateljicama koje kao i ja vidim da uživate u pravljenju slatkiša i ukrašavanju istih.
Unchi, pored tvojih detaljnih objašnjenja pošto baš nemam iskustva u pravljenju muffins-a nije mi baš jasno ovo punjenje: znaši, izdubiš uski kanalić, napuniš filom i onda preko njega puter krem, ali zašto ta površina treba da bude ravna :think:, pa ne smeta ni ako je malo onako okruglasta kao i ta pečurkica od maffina, meni bi tako bili slatki!!!
Htjela sam napraviti ove tvoje sa lješnikom, vidim da su isprobani i to više puta i svima su uspjeli, znači bez miksera, posebno suvi i tečni sastojci i da odstoje, pa sam ih htjela puniti i preko fondan sa Hello Kity.
Možda je i previše za prvi put, ali VOLJA je tu :p
dubim onom kasiciom za dinju pa punim...e sad imas varijantu da deo koji ostane umesas u fil..ne celu kolicinu da ne bude suvo pa sve to zajedno da bude fil...ili da jednostavno ne upotrebis...
posto je ta mlada konkretno zelela samo fil, bas krem, onda sam samo time i punila, odozglo mazala buter krem i ravnala koliko god je to moguce i preko fondan

kad kqazem ravno mislim da nema grba :) jer ti kad izdubis sredinu i napunis filom, sa strane ti bude malo vislje - deo testa koje nisi dirala i onda to treba lepo zaravnati inace ce ispod fondana sve biti grbavo a meni to nije lepo :)
druga varijanta i mnogo bolja je da se puni onim nastavkom za punjenje krofni, onaj uzan, a dugacak, njega sam kupila i sad njime punim.
da, posebno pomesas suve, spojis sa tecnim sastojcima, nista mixer...i mogu malo da odstoje pa u rernu...negde sam naisla na savet svojevremeno da valjda budu cak i lepsi kad malo odstoje, recimo 15ak min..pa onda u rernu..taman dok ti se rerna greje recimo :)

Evo rodjendanskih, uspeliiiiii su:
picture.php

picture.php
A zasto ja ne mogu da ih vidim? Nema slike ispod teksta?

Poslednja izmena od moderatora:
jaja samo malo razbijes zicom..je l u receptu pisalo da se muti mixerom ili?
ne odvajam zumance od belanceta

Daco, napisi jos jednu poruku koju bismo odobrili, onda ces imati pun pristup forumu.prve 3 poruke moraju da se odobre, posle naravno ne. :)

ima ih na pijaci, ili u Jablanici npr..ako hoces sa nekom temom tipa fudbal, patkice - onda Torteco iz Panceva...a ima i u Tempu, Idei..itd...

Posto sam ja iz Subotice, nigdje ne mogu da nadjem te bijele koje vi strucnjaci za maffins svi hvalite da se uopste tijesto ne lijepi, kod nas se mogu naci samo obicne papirne u bojama i nisam zadovoljna, pa ne znam da li takve imaju i u ovim vecim marketima sto si spomiljala, ili samo u Jablanici na kraju Bulevara?!!!

ove su isto obicne papirne..ne secam se ko je proizvodjac...mozda avis? ima ih u boji,a i belih ima...pise da su za pecenje
Odlicno, hvala na savjetu za punjenje i za sve ostalo!!! Super je ovdje na forumu druzenje cure sa vama :-) sad za prvi put cu vec nekako da ih dubim kasicicom malom,, pa cu izravnati i vidjecu, ma za prvi put sve se tolerise, zar ne!
A odlucila sam, izlazim danas ranije sa posla i idem u Rodu po kalup za projice, imaju neki na snizenju i da trazim onda te bijele valjda Avisove kosarice, ja sam kupila neke u boji od 80 kom, ali ako ove nadjem onda super.
Evo ga, ovo je moja treca poruka pa vidjecemo.
Pozdrav iz kisovite Subotice

Evo i moj skromni prilog nakon vikend experimentisanja> Nadam se da cu uspjeti staviti sliku.
Inace, Hello Kity maffins su obicno tijesto sa vanilij secerom i kupinama, a sa pcelicama, odnosno svi sa lijeve strane su po unchi receptu sa ljesnicima i cokoladom i punjeni filom od milka torte sto mi je malo ostalo od jedne velike Hallo Kity torte koja je bila narucena za 1 rodjendan. Inace, i ove mafine sam nosila njima na poklon

155851_112573635478515_100001776370853_94353_7011967_n.jpg

U vreme svih ovih virusa vi ćete da me zarazite i muffinsima. Super ste obe, a o muffinsima nemam šta reći.. oni nisu za priču:zjede:

Inače sinoć sam pravila Minicine ferero muffinse i bili su odlični. Hvala Minice. Danas pravim drugu turu....

Rekla sam da ste me zarazili..... Ne znam da li ste pravile ovakve muffinse. Ja sam ih pravila za vikend, i prekrasni su tako mirišu na pomorandzu da mi je cela kuća mirisala (mislim dok ih je bilo). Pravila sam ga baš tako kako piše, jedino nisam imala liker od pomprandze pa sam stavila drugi (??? normalno ne znam koji) i ukrasila mešavinom šlaga i čokolade. Recept je sa Serbian foruma, dajem ga u originalu.

Orange muffins
Potrebno:
- 115 gr maslaca
- 200 gr sećera
- kašičica ekstrakta vanile (ili jedan vanil šećer)
- 2 jaja
- 210 gr brašna
- 2,5 kašičice praska za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- sok i kora 1 veće pomorandže.

Priprema

U činiji izmešati brašno, so, prašak za pecivo i sitno rendanu koru pomorandže.
Posebno umutiti maslac sa sećerom, vanilom i žumancima dok ne dobijete ujednačenu masu, pa u to odjednom dodajte polovinu mase sa brašnom i nastavite da mutite dok se sve lepo ne izjednači.
Postepeno dodajte sok muteći sve vreme, zatim dodajte ostatak brašna, umutite, pa u dobijenu masu polako umešajte umućena belanca.
Smesu sipajte u kalupe ili u korpice, kako ste već navikli, pecite 20 minuta na 180 stepeni. Po želji, pečeno pospite prah šećerom.

Napomena: gotove muffine možete preliti čokoladom, a u testo možete dodati i seckano koštunjavo ili suvo voće. Ja sam danas pravila sa suvim grožđem, koje sam prethodno potopila u toplu vodu, u koju sam dodala i par kašika Curacao likera od pomorandže.
I još nešto, kad se ohlade, umotajte svaki posebno u prijanjajuću foliju i ostavite u frižideru do sutra. Biće još lepši i vlažniji, i pojačaće im se ukus pomorandže.

Back