Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma meni a i svima oko mene su fenomenalni, ja sam doduše veoma malo izmenila "originalni" recept, iz jedne knjigice :) hehe

evo mojih MINI MARMORNI KOLAČIČI

250gr margarina
270gr šečera
1 vanilin šečer
5 jaja
370gr brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike mleka

3 kašike kakaoa
2 kašike šečera
3 kašike mleka

Omekšan margarin umutimo sa šečerom i vanilin šečerom. Penasto umutimo. Onda dodajemo 5 jaja, jedno po jedno. Svako jaje mutimo 1-2 minuta, pa tek onda dodamo novo jaje. Na kraju dodamo još brašno i prašak za pecivo, dobro umutimo i dodamo mar kašila mleka. Mora biti gusta masa . ne sme sama da padne sa kašike, nego je treba pogurati sa drugom kašikom.
Odvojimo 1/4 mase i dodamo kakao, šečer i mleko.
U pleh za muffine, stavimo papiriče, pa u svakoga stavimo jednu supenu kašiku bele mase i jednu čajnu (dessert) kašiku tamne mase.
Pečemo 15-20min na 160°c-180°c.

nisu klasični muffini, ali ovde svi vole da ih jedu, meki su, ukusni ... i veoma fini za dekoracije, pošto su gladki po površini, jer nemaju ništa konkretno u masi.

121.jpg
120.jpg

119.jpg
117.jpg

Poslednja izmena:
Majstorice za muffine moze mala pomoc.Kad mutite jaja da li to radite klasicno, belanca sa secerom pa zumanca sve to mikserom ili kako?:think:Negde sam procitala da nema miksera pa cime ih onda umutite?:dontunderstand:

I kad pravite,mogu li oni danas za sutra,jel se osuse ili ne?:rumenko:

Majstorice za muffine moze mala pomoc.Kad mutite jaja da li to radite klasicno, belanca sa secerom pa zumanca sve to mikserom ili kako?:think:Negde sam procitala da nema miksera pa cime ih onda umutite?:dontunderstand:

I kad pravite,mogu li oni danas za sutra,jel se osuse ili ne?:rumenko:

Ja nisam najstručnija baš, ali generalno pravilo: prvo pomešaš suve sastojka, a posebno pomešaš mokre (uključujući i otopljen puter/marg) i onda sjediniš kašikom samo toliko da se potope oni suvi i gotovo, pa pečeš....

Hvala Inka,moji ukucani su odusevljeni tako da ce sigurno cesto biti na meniju.
Htela sam pitati iskusnije za savet,kod nas maffine se prodaju u pekarama one obicne,
ovako ukrasene mislim da bi bile hit. Cena u pekari ovih obicnih je 40 din ,ako nije tajna koliko vi naplacujete vase?
Kao sto je vec neko napisao treba biti prvi,ali nebi htela da preteram,sigurna sam da bi klinci bili odusevljeni sa ovakvim slatkisima!!!!!!

Nasla sam ovaj recept na Coolinarici i isprobala. Odlicni se! Dakle,

Ferero mafins

100g brasna obicnog, 50g ostrog brasna, 1/2 kesice pr. za pec., malo sode bikarb. i malo soli, 3 kasike smedjeg secera, 1 jaje, 50g putera, 50g cokolade sa lesnicima, 3 kasike nutele i 150ml mleka.

Pomesati suve sastojke.
Otopiti puter, pa u njega umesatati i otopiti cokoladu i nutelu. Dodati jaje.
U suve sastojke naizmenicno dodavati coko smesu i mleko.
Peci 20min na 200C.

Prijatno!

DSC05829.jpg

Back