Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo mog univerzalnog stalka(predviđen je za torte) al meni lepo i ovako.Stano:heart:
dsc02430.jpg

dsc02427.jpg

dsc02450.jpg

devojke, ovo je predivno!@ doduse, na brzinu sam preletela, ali to tako izgleda efektno, prelepo.
daj mi recite koliko vremena treba da se izvestite u ovom poslu? da li meni, kao pocetniku,mozete nesto predloziti...u smislu recept od kog da pocnem, na sta da pazim, gde i sta da kupim. imam iskustva kulinarskog, ideja na pretek,ali nikad nisam radila muffinse.

Evo recept za slavne, leteće muffine.. ;)

Priču znate ;) a ovako se spremaju:

200 g brašna

50 g kokosovog brašna

2 kafene kašikice rendane korice netretirane naranče

2 kafene kašikice praška za pecivo

1/2 kafene kašikice sode bikarbone

so

1 jaje

75 g šećera

5 supenih kašika ulja

1 jogurt (ovdje je jedan jogurt 125 g i dosta je gust pa mislim da je kod nas potrebno uzeti kiselo mleko)

10 cl (1dl) soka od naranče

1cl likera od naranče - ja sam ovo izostavila

Zagrijte rernu na 180° C

Pomješajte brašno, kokosovo brašno, narančinu koricu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli.

U drugoj posudi žicom izmutite jaje pa dodajte šećer, ulje, jogurt, sok od naranče i liker. Prelijte ovu tečnu mješavinu preko mješavine suvih sastojaka i brzo promješajte žicom, špatulom ili drvenom kašikom tek da se sastojci sjedine.

Svaku korpicu punite za 3/4 i pecite 15 min dok blago ne porumene

Ukrasite po želji šlagom, ganahe kremom,.....

Ako ih planirate slikati, obavezno prije pojedite bar jedan, jer ako vam bolja polovina udje u "studio" svi mogu završiti na podu a zatim i u kanti.... Ostaće vam sam samo divan miris i brdo krema po cijeloj kuhinji ;) :) :) :)

Back