Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sad sam opet na forumu. Ovo sa muffins je prelepo. Pravim ih često. Jedan savet u vezi sa kalupima (nisam sigurna da već nekad nisam napisala). Ja imam dosta metalnih korpica u dve veličine, malih i većih. Da ne bih čekala 12 kom, pa opet 12, ja u metalne korpice (46kom) stavim papirne korpice, uspem u njih testo i poslažem na pleh, stavim ih u rernu i pečem. Stane dosta korpica, posle samo izvadim muffins iz metalne korpice i ostaju u papirnatoj sveže duže. Sad sam nešto zabrljala u rečenici, ali neću da se ispravljam

E, Marija, odlična ideja. Ja isto imam te male metalne kalupe, a nisam se setila da ih iskorstim. U stvari, kupila sam skoro silikonske za 12 mafina, pa sam sva oduševljena. Samo pravim mafine, projice, slano, slatko.... sve je istog oblika i veličine, samo drugačiji sadržaj :hahaha:
Ali sigurno je ušteda u vremenu, a i u energiji. Tih metalnih korpica stane sigurno mnogo više od 12 na pleh

Evo i mojih čokoladnih muffina s malinama, odavno sam ih pravila ali nikako da smanjim sliku, bili su ljepši uživo

26452_1370955547152_1029647056_1112948_3440620_n.jpg

Puno hvala svima na lijepim komentarima!

A recept... U biti nema recepta :mrgreen: Napravila sam ih od onog biskvita od čokoladne vaniloline s tim da sam natrpala unutra maline, kad je bilo gotovo prelila sokom od naranče, napravila buttercream u koji sam izdrobila par malina, premazala i stavila tanki sloj fondana. Moji koji ne vole inače muffine su bili oduševljeni :D

Back