Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo rodjendanskih, uspeliiiiii su:
picture.php

picture.php

Ovo izgleda fenomenalno!!!

Unchi,
hocu da ovih dana pecem mini mafine i nasla sam papirne korpice za njih, da li potrebno da svaku koricu podmazem margarinom i pobrasnim ili to nije potrebno? Pleh uvek podmazujem i pobrasnim, ali korpice nisam koristila do sada.
Hvala ti:klap:
Minice, rodjendanski mafini su jako lepi:ok:

Unchi,
hocu da ovih dana pecem mini mafine i nasla sam papirne korpice za njih, da li potrebno da svaku koricu podmazem margarinom i pobrasnim ili to nije potrebno? Pleh uvek podmazujem i pobrasnim, ali korpice nisam koristila do sada.
Hvala ti:klap:
Minice, rodjendanski mafini su jako lepi:ok:

Mariška ništa ne treba da podmazuješ. Samo napuni korpice i spusti u pleh. Prvo nema potrebe a drugo korpice se ne skidaju pa bi bile ružne onako masne i prljave.

evo malo novih slicica...ostatak u albumu

Драге форумашице, овако сам ја уз Унине колаче, прославила 30 година поседовања радне књижице (и стажа на срећу) и годину дана рада у новој фирми. Захваљујем се Уни и њеном мужићу. Сви су одушевљени и изгледом и укусом.

Jaffa muffins

Sastojci za muffins
260 gr brasna
55 gr kakaa
1,5 kasicica praska za pecivo
220 gr secera
80 gr cokolade sa pomorandzom – naseckati
250 gr kisele pavlake
60 gr rastopljenog maslaca
60 ml mleka
2 jaja
Ganache
300ml slatke pavlake
300g cokolade za kuvanje
2 kasicice meda

Priprema: Zagrejati rernu na 180 ° C. U kalup za muffinse staviti papirne korpice – (18 komada.)
U ciniju sa mucenje prosejati zajedno brasno, kakao i prasak za pecivo. Umešati šecer i cokoladu naseckanu na sitne kockice (ja sam mlela u secku).
Umutiti kiselu pavlaku, rastopljeni maslac, mleko i jaja zajedno. Dodajte u suve sastojke (brasno, kakao, prasak za pecivo, secer i cokoladu ) i blago promesajte zicom za mucenje dok se ne sjedini. Ne mesajte previse.
Napunite 18 korpica za muffins i pecite 20 – 25 minuta. Izvadite ih i stavite na resetku da se ohlade.
U medjuvremenu zagrejte slatku pavlaku da provri, pa je prelijte preko izlomljene cokolade za kuvanje. Promesajte da se cokolada istopi i dodajte 2 kasicice meda (po zelji, nije neophodno). Sve promesajte, i ostavite da se zgusne koji sat na sobnoj temperaturi.
Po zelji mozete u muffine pre pecenja da stavite kasicicu pekmeza od pomorandze.
Dekorisite sa coko kremom (ova kolicina ganacha je otprilike dovoljna za 20ak kom. zavisi koliko kreme stavljate na muffins)
isprobano sa neta

Moram da vam kažem za one kalupe za mafine...Ja sam pre nekako kupila silikonski kalup svetlo plave boje za 12 mafina u radnji sve po 120 din...
Kod mene u komšiluku je ta radnja, odlično snadbevena, kada stignu, kupiću nekoliko komada pa kome treba nek se javi...Postaviću sliku kasnije da vidite kako izgleda...

Moram da vam kažem za one kalupe za mafine...Ja sam pre nekako kupila silikonski kalup svetlo plave boje za 12 mafina u radnji sve po 120 din...
Kod mene u komšiluku je ta radnja, odlično snadbevena, kada stignu, kupiću nekoliko komada pa kome treba nek se javi...Postaviću sliku kasnije da vidite kako izgleda...

У продавници код правног су форумашице повећале промет купујући ове калупе по 250дин. Ово је мој прилог.

Prilozi

• P5030071.jpg
    P5030071.jpg
    47,1 KB · Pregleda: 68
hehe ma jok..ali ako ti nisi videla postoji sansa da jos neko nije pa rekoh ovde da naglasim...
da super su kad se pune kremom...ja sam jedne punila nutelom ferrero i baaas je bilo dobro:D odlicno se uklopilo..
a kada im stavljam ganache onda ne punim posto je on bas bas jak i cokoladastican:D

Unchi vidim da ti u ganashe stavljas med, ja sam ga pravila bez meda ( tako bilo u receptu) e sad pitanjeje ima li on svoju svrhu u toj kremi ili onako stavis? I jos nesto jel isti omer cokolade i pavlake kad se pravi od bele cokolade ? Jos nesto cini mi se da si negde napisala za ganashe da ga ne mutis mikserom kad se ohladi ( meni se cini ili me secanje ne sluzi dobro da sam morala da mutim mikserom , da se bas onako dosta stvrdnilo da je moralo mikserom)? Uh koliko pitanja i podpitanja!

Divni su vam Muffinsi,prelepi,a verujem i ukusni.Ja vec dugo pravim muffine i imam mnogo isprobanih,dobrih recepata,a kupujem i gotove Dr.oetker i super su.Ako neko zeli napisacu i ja neki recept.A sada bih htela da zamolim za pomoc.Cini mi se da je na prvoj strani ima tih slicica,muffins sa medvedicem,pa ako mozete da mi kazete kako njih da napravim,fondanom ili...Unapred hvala.Za desetak dana mi je sincicu rodjendan,pa bih da ga iznenadim.

bela cokolada bude nesto tecnija, pa mislim da bi bilo bolje vise cokolade u ondosu na pavlaku..evo sad sam nasla jedan recept da, ide daleko vise cokolade,,mada i za crni ganache ima odnos 1:1, 1:2 i 1:3 - zavisi od potreba
http://kitchenalchemy.blogspot.com/2009/03/i-dont-think-there-is-occasion-more.html ovaj mi se cini kao dobar
...a evo pogledaj ovde imas i ovakav odnos sl. pavlake i bele cokolade
http://www.taste.com.au/recipes/2127/white+chocolate+mud+cupcakes (po ovoj racunici na 225 ml pavlake koliko ide u prvom receptu, ovde bi islo 648g cokolade - tj 100g manje nego u prvom receptu)
http://www.inspired-by-chocolate-and-cakes.com/white-chocolate-ganache-recipe.html (ovo je nesto meksa varijanta)
sa crnom nema potrebe da ga mutis mixerom..istopis i prelijes i ostavis da se stegne na sobnoj temp. on se fino stegne, tako da ne mora mixerom, samo punis kesu i dekorises...med im daje kao sjaj..tako da nema puno razlike..isto i margarin ima tu svrhu..dakle moze apsolutno bez toga.

sto se medvedica tice, jeste fondan je odozgo..mufins se blago premazu buterkremom isece se krug u velicini muffinsa, priljubi se i ostali delovi se rade od fondana i lepe se sa malo vode.

Back